Preminuo gitarista benda Status Quo Rick Parfitt

Rick Parfitt - Status Quo
0
0

Rick Parfitt, gitarista i pjevač britanskog rock sastava Status Quo, preminuo je u subotu nakon komplikacija nastalih usljed povrede ramena koju je zadobio pri jednom padu. Rick je umro u 69-oj godini života.

„Istinski nam je teško da saopštimo da je gitarista benda Status Quo Rick Parfitt preminuo“, kazao je Rickov menadžer Simon Porter.

Parfitt je preminuo u bolnici u Španiji, a nakon što je primljen u četvrtak navečer zbog komplikacija izazvanih povredom ramena.

Rick je bio član rock sastava Status Quo skoro 50 godina, od 1967. do oktobra ove godine, kada je najavio da se povlači sa scene, a nakon što je doživio srčani udar.

Poslušajte koncert Live Wembley 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=i0z8UUij2Js

Bend su osnovali gitarista Francis Rossi i basista Alan Lancaster 1962. Njihovo ime je bilo Scorpions, a kasnije su ga promijenili u Status Quo, 1967. godine, kada se i Parfitt pridružio sastavu. Bend je objavio svoju prvu ploču 1968. pod naslovom Picturesque Matchstickable Messages From the Status Quo.

Parfitt je snimio preko 30 albuma sa ovim sastavom, a potpisan je i kao koautor nekih od najvećih hitova benda poput „Whatever You Want“, „Again and Again“, „Rain“ i „Living on an Island“.

Bend je otvorio prvi Live Aid dobrotvorni koncert 1985. godine na londonskom stadionu Wembley, a postavka iz 1970-ih godina, Rossi, Parfitt, Lancaster i John Coghlan, se ponovo okupila na istom stadionu 2013. godine.

Again and AgaingitaristaLiving on an IslandRainRick ParfittsmrtStatus QuoWhatever You Want
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI