fbpx

Preskočite ovih pet stvari za (nadolazeći) vikend

Sloboda

Vrlo je vjerojatno da je vaš radni tjedan nevjerojatno ubrzan, stresan i krcat obavezama. Čekamo vikend s nadom u opuštanje i ljenčarenje. A onda dođe i vi s oduševljenjem krenete raditi ono što u tjednu ne stižete: odgovoriti na mejlove, generalno očistiti sve podove, skuhati i zalediti po jedno jelo za svaki radni dan koji slijedi, nazvati sve poznanike koje dugo niste čuli…
Reći ćemo vam jednu tajnu – ne morate. Ne morate učiniti ništa od toga, a vaš će život i dalje normalno nastaviti. Čak će vam krenuti i nabolje.

Zašto su vikendi važni

Vikendi nisu rezervni radni dani. Njihova svrha nije da vam pruže dodatnog vremena za zadatke tako da si olakšate sljedeći tjedan. Poanta vikenda je da se osvježite, opustite, pročistite i podsjetite se zašto vam se sviđaju ljudi s kojima živite. I malo se posvetite fizičkim aktivnostima i boravku u prirodi.

Možda je ovo opravdavanje lijenosti, pitate se? Međutim, odmor nije ljenčarenje. Opuštanje pomaže vašem mozgu da bolje funkcionira, a trošenje vremena na ugodne stvari umjesto na obavezne, vjerojatno će vas usrećiti.

Što možete ostaviti do ponedjeljka:

Kupovina namirnica

Vikend se čini optimalnim vremenom za šoping jer ste teoretski manje zauzeti, ali to misli i svatko drugi i zato su trgovine vikendima krcate. Ako je moguće, čuvajte odlaske u veću nabavku za sredinu tjedna.

Pranje i sušenje rublja

Osim ako niste veliki fan pranja rublja, vrijedi isti savjet kao za kupovinu namirnica. A ako nemate u posjetu sušilicu, jedino vrijeme kada ste kod kuće gledat ćete polusuhu robu svugdje po kući i terasi. Bolje da se suši kada ste na poslu.

Elektronska korespondencija

Poslovni e-mailovi ponekad se ne mogu zaobići ni vikendom. Nekada je stvarno u pitanju neodgodiv posao, a nekad i vaš prevelik osjećaj odgovornosti. Ili možda i radoznalosti. Ako se ne možete skroz isključiti, možete barem svoj kontakt svesti na minimum. Ne morate odmah odgovoriti na svaku poruku, odgodite to za trenutak kada vam više odgovara.

Naporne sitnice koje je lako napraviti

U subotu baš stignete poslati ono pismo, vratiti neodgovarajući proizvod koji ste naručili preko interneta, odnijeti djetetovu jaknicu na popravak… Odgodite. Te osnovne stvari mogu zlobno pojesti sav vaš vikend. Te stvari napravite tijekom pauze na poslu jer će vam razbiti monotoniju radnoga tjedna. Usput ćete se biti i ponosni i osjećati se super učinkovito.

Obavezna druženja

Postoji jedna posebna vrsta socijalizacije, koja se često naziva “odlaskom na kavu”. Ona nije neugodna, ali nije nešto niti nešto što vas pretjerano oduševljava. Sviđaju vam se ti ljudi, ali ne da vam se provesti sate sjedeći s njima i razgovarajući o dubokoumnim temama. Dogovorite druženje u kasnim poslijepodnevnim satima tijekom radnoga tjedna. Tako ćete osloboditi vikende za neke aktivnosti na koje iznimno želite potrošiti svoje dragocjeno vrijeme.

1
Ostavite komentar

avatar
10000
 
1 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
1 Komentatori
Zvrk Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Zvrk
Gost
Zvrk

pa ovo sve radimo usred tjedna

POVEZANE VIJESTI

Izbornik