Zasviraj, zapjevaj…

Magarica
6 komentara

…pa i za pojas zadjeni – kaže jedna poslovica. E, meni je došlo vrijeme da zadjenem za pojas, da odložim „olovku“ i pođem na odmor.

To znači da se u narednom periodu, dok sam na odmoru, nećemo više družiti na ovakav način. Bit ću na odmoru, gdje imam sasvim druge obaveze i „obaveze“ i ne vjerujem da ću stići uz to i pisati. Ako nešto napišem, poslat ću.

Ali da se ne bismo posve zaboravili, ostavit ću uredniku na raspolaganje nekoliko stotina svojih pjesama za djecu (namjerno toliko, da mu malo napakostim i dam ga na muke selektiranja), pa neka ih objavljuje kako i kada procijeni da treba. Nemojte se ustručavati pročitati pjesmu za djecu, jer lako ćete shvatiti da je u svima nama još ostalo djeteta, vjerujte mi! I blago onome u kome je ostalo više djeteta!Evo, da vidite kako to izgleda već sada, ja ću početi ovu novu vrstu našeg druženja jednom pjesmom, a urednik će kasnije nastaviti „igru“.

Sretna magarica

Presretna je danas
magarčeva žena:
donio joj magarac
čitav tovar sijena!

I još vedro vode
hladne sa izvora,
pa ona uživa
u hladu svog tora.

Puse daje magarcu,
ne zna im se broja
“Pravi si muškarac,
magarčino moja!”

OdmorSretna magarica
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Slagerpjevac
6 godine prije

🙂 dobar.

Igor
6 godine prije

? tuzno je. Sta se dogodilo s ljudima kada komentiraju samo politicke teme? Kada daju komentare na psovke i mrznju? Kako su izgubili ono dijete u sebi? Tuzno je kada samo jedan ili dva komentara obiljeze divan tekst. …. a ruznom tekstu nema kraja u komentiranju.
Odgovore mislim da znam….. kada bi ih barem znali drugi ?bilo bi vise komentara ovakvog teksta ?

lisac
6 godine prije

I ja se pridružujem pohvalama.

Helena
6 godine prije

Divno. Pozdrav svim muskarcima 😀

Jugo
6 godine prije

Dobri moj Ivo,

Hvala na druzenju. Mi koji pratimo tvoj portal i tvoje ljudski postene tekstove vec se unaprijed radujemo urednikovom izboru. Vec posjedujem tvoje knjige djecjih pjesama uz koje sam i svoju djecu odgajao. Ukratko : hvala ti na druzenju i ugodan odmor ti zelim.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI