Starije od piramide u Gizi: Drevne strukture stare 7.000 godina, navodno nisu bile postavljene u Poljskoj

Krugovi u poljskoj
35 komentara

Točna uloga novootkrivenih drevnih građevina ostaje nejasna, a znanstvenici sumnjaju da su to hramovi ili eventualno mjesta astronomskih promatranja.

Iznenađujuće otkriće otkrili su arheolozi u Poljskoj, gdje je otkriveno par tisuća godina starih građevina u polju u blizini sela Lysomice, javlja Daily Express.

Prema časopisu, 7000 godina stare strukture, koje su čak starije od Velike piramide u Gizi, stoljećima su nekako ostale neotkrivene dok istraživači nisu uočili njihove obrise na Google Earth.

“Naše otkriće možemo hrabro nazvati senzacionalnim zbog činjenice da se nalaze istočno od rijeke Vistule”, rekao je Mateusz Sosnowski, arheolog sa Sveučilišta Nicolas Copernicus. “Ove su građevine najsjeveroistočnije u Europi. Nismo očekivali takvo otkriće u ovoj regiji.”

Dvije prstenaste građevine smještene su oko 5 kilometara jedna od druge, mjere oko 85 metara i sadrže “tri koncentrična jarka sa zajedničkim središtem”, a znanstvenici sada razmišljaju o njihovoj funkciji.

“Ono što je također zanimljivo je da su ulazi najvjerojatnije jedan nasuprot drugome na osi sjeverozapad-jugoistok. Pretpostavljamo da bi se mogli povezati i s astronomskim opažanjima”, razmišljao je Sosnowski. “Kako bismo potvrdili ovaj koncept, trebat će nam daljnja analiza ”.

Istraživači također sumnjaju da je strukture „planirala i podigla ih velika skupina ljudi“ i da su možda bili hramovi ili služili nekoj ceremonijalnoj ulozi.

Do sada je u Europi otkriveno oko 130 sličnih struktura.

arheologija
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kajzer Soze
4 godine prije

znanstvenici sumnjaju da su to hramovi ili eventualno mjesta astronomskih promatranja…..ili se neka budala zajebavala slažuči kamenje u krug znajući da će neko kroz 7000 godina razbijati glavu značenjem tog kamenja 🙂

samo tako
4 godine prije

Stotridest i neko “iznenađenje”

Komentar
4 godine prije

Mogao bi autor članka da napravi jedan o piramidama u Visokom…brojna su svjedočenja ozdravljenja boravkom unutar njih,pa nebi bilo loše da čitaoci saznaju o tome nešto

Alxx
4 godine prije

Evo o Atlantidi – najbolje objašnjeno…

https://www.youtube.com/watch?v=U5kEzxOb-3c

Jean Valjean
4 godine prije

Nasa povjest koji ucimo i znamo za nju je puna rupa. Pogledajte si na youtube grahama hancocka, zanimljiv lik. Dobar je i randall carlson

Zvrk
4 godine prije

očekivao sam malo veći angažman komentatora-autohtonista. malo je reći da sam razočaran.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI