fbpx

Svaki prijatelj je poseban

drugarice kafa kolege

Imamo više prijatelja, ali svaki ima svoje mjesto u našem životu i svaki je na svoj način nezamjenjiv.

Najvažniji su nam, uglavnom, oni prijatelji koji su s nama još od djetinjstva. S njima smo prošli sve i svašta, važne i nevažne stvari; s njima smo proveli najviše vremena i međusobno se najbolje poznajemo. Znamo pouzdano kako bi svaki od njih u datom trenutku reagirao, znamo u čemu se na njih uvijek možemo osloniti i gdje nam nikada neće okrenuti leđa. Znamo i da oni znaju to isto za nas.

Ali svi ti prijatelji su opet različiti, i to što su naši prijatelji ne mora značiti da su i oni međusobno prijatelji. Neki se čak i ne podnose, sasvim su različiti tipovi, ali mi smo s njima svima našli neku zajedničku nit koja nas veže. S jednim nas veže, recimo, ribolov i o ribolovu pričamo najveći dio vremena. Pribor za ribolov, mamci, mjesta na kojima najbolje „grize“, odlasci na pecanje – to je ono što nas veže. O nogometu nikada i ne pričamo, jer on fanatično navija za klub koji je meni baš trn u oku. S drugim prijateljem pričam uglavnom o firmi u kojoj obojica radimo i teme su nam proces proizvodnje, greške u organizaciji i kako ih otkloniti, stanje na tržištu, a i nogomet, jer navijamo za isti tim. S trećim nas vezuje to što je tako šaljiv i što od svega napravi vic, a o nogometu pričamo često mada navija za drugi klub, ali od toga uvijek napravi šalu i naše suprotnosti komentira na duhovit način.

Ako bi neko tražio da se odreknemo jednog od prijatelja, teško bismo izabrali koga se odreći. Svaki nam je drag na svoj način, svaki kod nas ima svoje mjesto, baš kao djeca kod roditelja. Odlazak nekog od njih bi ostavio prazninu u našim životima koja se ne bi mogla nadoknaditi drugim prijateljem, ili čak nalaženjem nekoliko novih prijatelja. Prijatelji su kao pjesme, više ih je koje su nam drage, svaka na svoj način. To što ih volimo nekoliko ne umanjuje vrijednost ni jedne od njih.

Prijatelji se stječu cijelog života. Nekada tek u starosti nađete prijatelja s kojim se toliko slažete da vam je žao što ga niste ranije sreli. Od nekih dobijete ono što ni slutili niste da ćete dobiti. Učinili bi sve za vas. Ali bilo kako bilo, ipak su vam oni iz djetinjstva i mladosti uvijek najdraži i o njima najčešće mislite. Oni su toliko dio vas, dio vašeg identiteta, da bez njih ni vi niste ono što ste, onaj ko ste, nego neka sasvim druga osoba. Prijatelj iz djetinjstva je i više nego prijatelj.

3
Ostavite komentar

avatar
10000
 
3 Grupirani komentari
0 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
2 Komentatori
IVE IZ PECALBEIVE OLDTIMERRBAJKANA Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
RBAJKANA
Gost
RBAJKANA

Da prijatelju: sve što si napisao istina je. Prijatelj se ne nalazi na ulici, i nije ti prijatelj onaj koga slučajno upoznaš. Svremenom ti može postati, ali staro prijateljstvo i pravo, nikada ne nestaje. Zato te i imam: prijatelju.????????????

IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER

Kako ono glasi: ” Tko nema prijatelja ni neprijatelja taj nema ni u sebi nista valjana.”
Eto imam prijatelja, na prste jedne ruke ih mogu nabrojati (prorijedili se s godinama), imam i neprijatelja, toliko da ih na autobus nemogu natovariti odjednom.
Pitam se; kada prestaju vladati interesi, a pocinje vladati prijateljstvo i obrnuto?

IVE IZ PECALBE
Gost
IVE IZ PECALBE

Pita bogati mudroga: Koliko kosta prijatelj, da znam koliko ih mogu i trebam kuiti?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik