TikTok je pod pritiskom da zabrani svu istinu i gura samo službene priče

TikTok
12 komentara

Počevši od 17. svibnja, popularna aplikacija za društvene medije TikTok počet će cenzurirati korisnički Feed For You (FYF) kako bi isključila sadržaj za koji se smatra da sadrži “dezinformacije” ili “štetni govor”.

Po nalogu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, koji želi u potpunosti zabraniti aplikaciju – usput, mnogi od njih drže dionice konkurentske Mete (Facebook), TikTok implementira nove FYF “standarde prihvatljivosti” za blokiranje sadržaja koji se posebno odnosi na zdravlje.

Korisnici TikToka koji govore o “neprovjerenim tretmanima”, kako ih je definirala vlada, više neće biti istaknuti, barem ne na istoj razini kao drugi korisnici. Platforma će također suzbiti sadržaj koji pruža informacije i savjete o:

  • Dijetama i mršavljenju
  • Plastična kirurgija (osim ako se ne spominju povezani rizici)
  • Znanost općenito

Sve u ovim kategorijama što vlasti smatraju “obmanjujućim” ili što bi “potencijalno moglo” nanijeti štetu javnosti, više nego vjerojatno neće biti prikazano na TikTokovom FYF-u, pokazuju izvješća.

Nema više dijeljenja “tuge” ni na TikToku

Čini se da su nova pravila namjerno nejasna, bacajući vrlo široku mrežu na vrlo velik dio sadržaja TikToka, osobito u području informacija o mentalnom zdravlju.

TikTok želi zaustaviti “pretjeranu generalizaciju” informacija o mentalnom zdravlju koja bi mogla dovesti do toga da, posebice mlađi korisnici, donose loše odluke na temelju tvrdnji koje mogu, ali i ne moraju biti istinite.
Bizarno, TikTok također traži sadržaj koji se usredotočuje na “tugu”. Platforma će se uskoro namrštiti na stvari poput “dijeljenja tužnih citata” ili na drugi način širenja sadržaja koji bi nekoga mogao učiniti nesretnim.

Već na TikToku neki videozapisi koji prikazuju opasne vratolomije ili druge stvari koje bi mogle ozlijediti osobu imaju izjavu o odricanju od odgovornosti u kojoj stoji da ono što je prikazano može biti nesigurno. Sada, TikTok želi dodati slično odricanje od odgovornosti sadržaju tuge, upozoravajući da “može biti u redu ako se vidi povremeno, ali problematično ako se gleda u skupinama”.

“Prekinut ćemo uzorke sadržaja koji se ponavljaju kako bismo osigurali da se ne gleda prečesto”, rekao je TikTok u najavi.

Satira i inteligentno ismijavanje, jedan od temeljnih elemenata onoga što TikTok čini takvom prijetnjom establišmentu, također su na udaru. “Neki sadržaj” za koji se smatra da daje insinuacije ili neizravne izjave o zaštićenim skupinama, ili da ih “može implicitno ponižavati”, bit će obeshrabren.

Što se tiče svih izazova koje korisnici TikToka rade kao zajednica, oni će i dalje biti dopušteni osim ako se smatra da potencijalno uzrokuju “umjerenu fizičku ozljedu”. Platforma će također malo oštrije pristupiti polugolotinji tako što će zabraniti “nošenje samo navlaka za bradavice ili donjeg rublja koje ne pokriva veći dio stražnjice”.

A budući da je ponovno godina predsjedničkih izbora, TikTok je odjednom hiperfokusiran na “integritet izbora”, što je upravo ono što su Twitter (sada X) i Facebook učinili 2016. kada su se smatrali najvećim popularne aplikacije za društvene mreže.

Sada kada je TikTok platforma društvenih medija br. 1, moćnici čine sve što mogu kako bi prikrili neodobrene informacije koje bi mogle destabilizirati status quo. To uključuje “teorije zavjere koje su neutemeljene i koje tvrde da određene događaje ili situacije izvode tajne ili moćne skupine, poput ‘vlade’ ili ‘tajnog društva’.”

Također će biti zabranjene sve “neprovjerene tvrdnje o izborima, poput preuranjene tvrdnje da su svi glasački listići prebrojani ili zbrojeni; izjave koje značajno krivo prikazuju mjerodavne građanske informacije, poput lažne tvrdnje o tekstu prijedloga saborskog zakona”.

CenzuraSADTikTok
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
24 dana prije

Ne treba vise govoriti javno niti negodovati zbog terora koji cine ljudskom rodu male skupine umobolnika, nego treba poceti djelovati i kome god se ukaze prilika treba eliminirati bilo kojom efikasnom i najbrzom metom te stakore koji zive u svom mraku. Oni misle da su nedodirljivi ali njihova druga linija je poznata javnosti i kada se porezu te grani isplivati ce na povrsinu. Jer vise ne postoje institucije koje to mogu niti zele sprijeciti buduci da su sve korumpirane i upregnute u zlocine te uske skupine koje sebe zovu vladarima svijeta. Pogledajte samo sto radi i kako se ponasa policija? Kada svijet tone u fasizam, otpor i partizanski nacin ratovanja postaje legalna metoda i opcija. Ne smije se dogoditi da opet svijetom zavlada to zlo..

Max
24 dana prije

Kao i svi.

Ivan Bgd
24 dana prije

“Ministarstvo istine” pocinje sa radom!
Dobrodosli u 1984.

Ivan Bgd
24 dana prije

“Ministarstvo istine” pocinje sa radom!
Dobrodosli u 1984.

zoran
24 dana prije

TO su radili komunisti i to je bilo jednoumlje, a danas je to demokratija. Tko je u pravu.

Neven
23 dana prije

Sve sam bliže odluci brisanja FB profila…. X , Instagram , Tik tok ionako ne koristim.

XXXL-kujac
23 dana prije

Eto, dočekasmo i vrijeme kada se proglašava što je Ispravna znanost i “Heretička Znanost” kao nekada podjela na Svetu Teologiju koja pripada samo Rimu i na Herezu, Šizmatiku, profanu alkemiju….Jedino tada se znalo tko je papa i kardinali za razliko od danas kada su silnici Zla kriptirani i tajni! Ovo je još jedan znak , kada se Istina i Razotkrivanje ubija u javnom prostoru, to je znak dekadence i propasti hegemonije jedne otuđene kaste ili klase od zajdnice….

Bond cigarete Bond
23 dana prije

Djeci uzeti mobitele iz ruka i istjerati ih van iz kuće. Sve roditelje koji svojoj djeci dopuštaju Tik Tok, facebooke i slične app udariti po novčaniku.
Kad navršiš 18 godina instaliraj i prati šta te volja.

Zagorec s penezih
22 dana prije

Jedina istina na tiktokecu je da su svi tam maloumni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI