U Dominikanskoj Republici turizam pada za 75 posto, nakon niza smrtnih slučajeva zbog tajanstvenih bolesti

Dominikanska republika
8 komentara

Sada više nego ikad, putnici zaobilaze Dominikansku Republiku i to u širokom luku, zbog stalnih izvještaja o tome kako se više ljudi, dok je posjećivalo ovu zemlju, ozbiljno razboljelo i umrlo.

Vijesti o tekućoj krizi toliko su uzdrmale ljude da su brojke u turizmu pale za nevjerojatnih 75 posto u posljednjih nekoliko tjedana, što je izuzetno teško pogodilo turističku karipsku zemlju.

Prema podacima koje je prikupio ForwardKeys, koji prati više od 17 milijuna dnevnih rezervacija diljem svijeta, rezervacije u Dominikanskoj Republici, za boravke u srpnju i kolovozu, pale su za 74,3 posto, u usporedbi s podacima iz 2016.godine.  Što sugerira da je putnike sve više strah posjetiti Dominikansku Republiku.

Prije samo nekoliko dana, 46-godišnji čovjek iz Denvera, koji se zvao Khalid Adkins, morao je biti uklonjen s leta koji je upravo napustio Dominikansku Republiku. Adkins je “vrištao u agoniji” zbog otkazivanja bubrega. Umro je, a time je postao 12. američki turist koji je preminuo nakon posjete Dominikanskoj Republici.

Ostali turisti, iz neameričkih zemalja, također su pretrpjeli slične sudbine, uključujući tinejdžerku iz Argentine koja je odvedena u lokalni medicinski centar nakon što je doživjela vrtoglavicu, dehidraciju i povraćanje zbog čega je upala u komu.

“Moje najdublje suosjećanje odlazi obiteljima američkih turista koji su preminuli”, izjavio je potpredsjednik ForwardKeysa Olivier Ponti, otkrivajući tužne turističke brojke koje su uslijedile.

“Čini se da su njihove nedavne i tragične smrti imale dramatičan utjecaj na putovanja u Dominikansku Republiku. Naša analiza putovanja pokazuje upečatljivu povezanost “, dodao je, ističući da su sve te ozljede i smrti stvorile prilično„ strašnu krizu za Dominikansku Republiku “.

Ako dominikanska vlast nastavi s poricanjem postojanja problema, onda bi turizam u zemlji mogao potpuno nestati.

Prema Svjetskom savjetu za putovanja i turizam (WTTC), gotovo 40 posto prihoda zemlje od izvoza ovisi o turizmu.

Što znači da bi, ako vlasti u Dominikanskoj Republici nisu u stanju ili ne žele istražiti što se točno događa, turizam u ovoj zemlji mogao nestati.

“Od posljednje smrti 13. lipnja, vidimo daljnju eroziju rezervacija i nemamo neposrednih znakova oporavka”, dodao je Ponti, ponovivši to.

“Nadam se da su vlasti uspješne u pružanju objašnjenja koja će uvjeriti američku javnost.”

Prema posljednjim podacima, u istom razdoblju od 1. lipnja do 19. lipnja, kada su rezervacije za Dominikansku Republiku pale za 75 posto, putovanje na Jamajku poraslo je za 26 posto, dok su putovanja na Bahame i Arubu porasla za više od 44 posto i više 31 posto.

“Činjenica da, dužnosnici Dominikanske Republike pokušavaju okriviti turiste za tu epidemiju smrtnih slučajeva, ne poboljšava situaciju”, napisao je komentator.

Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moreno
3 godine prije

Valjda su se Dominikančani dositili kako se rješit turista koji ih uznemiravaju i samo šušur rade, a da ih pri tome niko ne skuži. Živit od turizma izgleda lipo, i je u početku, ali to vodi u kronično nezadovoljstvo, depresiju i konačnu destrukciju.

Tomisantak
3 godine prije

Ima li ikave sličnosti ili poveznica između tih 12 slučajeva ili je stvar u ekonomsko propagandnom ratovanju?

Zax
3 godine prije

Osim turizma mozda je i skladistenje opasnog otpada grana ekonomije

tedi
3 godine prije

Zapadna poliitika i njihovi mediji rade radnju,tko zna sta se iza toga krije,i koji politicar u D.R.nije odradio korupciju.Obzirom da pisu kao da je u D.R. nastala epidemja ebole i odmha pala turisticka sezona za 74%.
Interesantno a o svojim velikim aferama daju informacije na kaskicu,kao na pr.Američkom milijardeu i pedofilu Džefri Epstajnu,koji je zaglavio u bolnici u pokusaju da ga smaknu.

renato
3 godine prije

E ovo je sad kao da sam pročitao članak iz Jutarnjeg.Koliko je slučajeva smrti?Da li su zabilježena i oboljenja domicilnog stanovništva?Da li su simptomi oboljenja turista slični(vidim da su i ozljede u pitanju)?Ne,na ta pitanja nema odgovora u članku ali bitno da su istaknuti podaci koliko je u državama u okruženju porastao turizam .

Mile
3 godine prije

Po simptomima oboljelih dalo bi se zaključiti da je netko loše i smrtonosne “bonbone” napravijo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI