U 100 znanstvenih radova stoji: CO2 ima slab učinak na klimu

globalno zatopljenje - novac
24 komentara

U posljednjih nekoliko godina, više od 50 radova dodano je zbirci znanstvenih studija koja opovrgavaju primarnu tvrdnju aktivista, protiv klimatskih promjena, koji tvrde kako CO2 uzrokuje globalno zagrijavanje.

Radovi postavljeni na internetskoj stranici NoTricksZone, kojih sada ima 106, otkrivaju da CO2 ima najmanji učinak na klimu.

Riječi poput “zanemariv” koriste se za opisivanje utjecaja CO2 na klimu.

U radu iz 2019., primjerice, uočeno je da se „pojačavanje efekta stakleničkih plinova u atmosferi, zbog povećanja atmosferskih stakleničkih plinova, često smatra odgovornim za globalno zagrijavanje“.

No, analiza Costasa Varotsosa i M.N. Efstathiou s Nacionalnog i Kapodistrijskog sveučilišta u Ateni “nije pokazala dosljedno zagrijavanje s postupnim porastom (CO2) u niskim do visokim širinama na obje hemisfere, kao što bi trebalo biti iz teorije globalnog zagrijavanja.”

“Na temelju tih rezultata i imajući u vidu da je klimatski sustav složen s postojećim nesigurnostima u klimatskim predviđanjima, nije moguće pouzdano podržati pogled na prisutnost globalnog zagrijavanja u smislu pojačanog efekta staklenika zbog ljudskih aktivnosti”, pišu istraživači.

WND je u rujnu izvijestio znanstvenika, koji se gotovo 25 godina specijalizirao za nenormalne vremenske i klimatske promjene, i objavio knjigu u kojoj objašnjava zašto vjeruje da su podaci na kojima se temelji nauka o globalnom zagrijavanju nepouzdani.

Mototaka Nakamura

Mototaka Nakamura, koji je magistrirao na MIT-u, radio je u prestižnim institucijama kao što su MIT, Georgia Institute of Technology, NASA, Laboratorija za mlazni pogon, Kalifornijski tehnološki institut i Sveučilište Duke, izvijestila je web stranica Electroverse.

U svojoj knjizi “Hipoteza globalnog zagrijavanja je nedokazana hipoteza”, Nakamura je objasnio zašto se prosječne globalne temperature prije 1980. godine temelje na “nepouzdanim podacima”.

“Prije nego što je 1980. godine počelo puno promatranje površine planeta putem satelita, samo su u malom dijelu Zemlje mjerene temperature s tek određenom količinom točnosti i učestalosti”, kaže on. “Širom svijeta, samo Sjeverna Amerika i Zapadna Europa imaju pouzdane podatke o temperaturi iz 19. stoljeća.”

Početkom rujna skupina od 500 znanstvenika i profesionalaca iz područja klimatskih znanosti napisala je pismo Ujedinjenim narodima u kojem tvrdi da ne postoji klimatska kriza i da je trošenje trilijuna na to pitanje “okrutno i nepristojno”.

Pozvali su Sjedinjene Države da “slijede klimatsku politiku koja se temelji na zdravoj znanosti, realnoj ekonomiji i istinskoj zabrinutosti za one koji su oštećeni skupim, ali nepotrebnim pokušajima ublažavanja”.

Ispitivanje “koje se smatra herezom”

Electroverse je napomenuo da je današnja “znanost o globalnom zagrijavanju” izgrađena na radu nekolicine klimatskih modelara koji tvrde da su pokazali da su emisije CO2, nastale ljudskim djelovanjem, uzrok nedavnog porasta temperatura “i jednostavno su projicirali to zagrijavanje naprijed”.

“Nakon toga je svaki istraživač klime uzeo rezultate ovih originalnih modela kao zadane, a mi smo čak i sada u fazi gdje se samo testiranje njihove valjanosti smatra herezom.”

Richard Lindzen, profesor atmosferskih znanosti na MIT-u koji je objavio više od 200 znanstvenih radova, kaže u videu koji je priredio PragerU “čini se da što su manje klimatske promjene, sve su glasniji i klimatski alarmi.”

Istaknuo je da je Međunarodni panel Ujedinjenih naroda za klimatske promjene (IPCC) u svom radu iz 2007. godine priznao da “dugoročno predviđanje budućih klimatskih promjena nije moguće”.

Istina je, rekao je profesor, da se znanstvenici i “skeptici” koji se bave klimatskim promjenama u znanstvenoj zajednici slažu da se klima uvijek mijenja.

Pa, zašto je toliko ljudi panično pogođeno, uključujući i neke koji upozoravaju da je svijetu preostalo samo 12 godina da se spasi?

Ukazuje na političare, aktiviste i medije.

“Globalno zagrijavanje pruža im, više nego bilo koji drugi problem, ono što oni najviše žele”, rekao je.

Za političare su to moć i novac. Za aktiviste, to je novac za njihove organizacije i “potvrda njihove skoro religiozne predanosti ideji da je čovjek destruktivna sila koja djeluje na prirodu”.

CO2Globalno zagrijavanje
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ive
4 godine prije

Do tih rezultata moze doci svako tko samo dodje do podatka da je u cijeloj atmosferi CO2 ima samo 0,03%. No kampanja je krenula u cilju stvaranja nove religije a svaka religija se temelji na strahu, do jucer je bio strah od Boga a sada se uvodi strah od CO2.

subversus
4 godine prije

“dugoročno predviđanje budućih klimatskih država nije moguće”
Minus lektoru 😀 states – stanja, ne država 😉

Inače, lijep znanstven doprinos razumijevanju klime, daljnji dokazi za ono što se već dugo u slučaju CO2 pokazuje kao točno … ali kada bi u obzir uzimali činjenice, ne samo u ovom slučaju, ne bi svijet danas izgledao kako izgleda.

Weteran
4 godine prije

Detekciju promene prisustva CO u atmosferi najbolje oslikava neko ko nije podložan politici, mitu, korupciji, novcima, interesu, … BILJKA je najbolji indikator!? Osnovna škola: Fotosinteza CO2 + Voda + Sunčeva energije daje Organsku materiju i Kiseonik U zatvorenom prostoru (staklenik i plastenik) veštačkim putem se povećava koncetracija CO2 da bi dobili veći prinos! Na otvorenom je teže: Postoje neke tehnologije unosa veće količine ugljenika u biljku radi povećanja prinosa?! Znači: Da imamo značajnije veću koncetraciju CO2 u atmosferi imali bi bujniji biljni svet, šume, veće prinose u poljoprivredi, … Nemamo povećanja prinosa u poljoprivredi usled “povećanog prisustva CO2” – naprotiv. Nemamo povećanje biljne mase, ali imamo značajan procenat automobila koji su skroz ispravni, ali imaju dvocifren broj godina?! EURO 3 i 4 motori?! Moj GOLF V, recimo! A auto industrija cvili kako pada potražnja za novim automobilima! Novi EURO 6 motori su Bio, Eko, Organik, Zdravi, ….. I samo potpis… Čitaj više »

Svasta
4 godine prije

Konstantno spaljujemo nafte plin ugljena kao da bjesni pozar u cijeloj Rusiji ….
I uvjeravamo sebe da je to ok
🙂

shumadinac
4 godine prije

Mnogi iznose svoje mišljenje a da ne znaju ili ne uzimaju u obzir činjenice. – Da u atmosferi nema vodene pare ali i CO2 Zemlja bi stalno bila zaleđena – ne bi bilo tekuće vode. Dakle, ovi gasovi imaju PRESUDNU ulogu u klimatskom režimu. – Bilo je perioda sa višim procentom CO2 ali ne bar poslednjih 800 000 godina. Bez obzira na njegov mali procenat u atmosferi u poslednje vreme je u značajnom porastu – za poslednjih 40 godina udeo CO2 je skočio sa 330 ppm (delova na milion) na 407 ppm. – Postavlja se rast biljaka u plasteniku kao neki dokaz da im odgovara viša koncentracija CO2 – da li se neko setio da razmisli o temperaturi? 🙂 Biljke se takođe posmatraju samo kao korisnik CO2 – a šta se događa noću i zimi kad ne vrše fotosintezu? Tada DIŠU što znači da koriste O2 a ispuštaju CO2. Inače… Čitaj više »

mile
4 godine prije

Prije 50 godina ljetne temperature su bile iste kao i danas, ali su zime bile puno hladnije.
U proljeće bilje vrlo brzo pojede CO2 iz atmosfere, ali zimi fotosinteze nema. Prije 40 godina bilo je puno više crnogorice, a čak i u nizinama zimzeleni bršljan je rastao oko svakog trećeg drveta.
A onda su šumarski stručnjaci i drvna industrija preuzeli stvar u svoje ruke.
Drveće obrasle sa zimzelenim bršljanom posjekli kao korov.
Najviše sjeku crnogoricu za potrebe drvne industrije.
Na iskrčenim površinama sade brzorastuću bjelogoricu koja zimi ne prerađuje uglični dioksid i ne stvara kisik.

Nekoime
4 godine prije

Hoćemo li više vjerovati nekakvim znanstvenicima koji imaju doktorate, ili Greti Turnberg koja ima dijagnoze?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI