fbpx

U 100 znanstvenih radova stoji: CO2 ima slab učinak na klimu

globalno zatopljenje - novac

U posljednjih nekoliko godina, više od 50 radova dodano je zbirci znanstvenih studija koja opovrgavaju primarnu tvrdnju aktivista, protiv klimatskih promjena, koji tvrde kako CO2 uzrokuje globalno zagrijavanje.

Radovi postavljeni na internetskoj stranici NoTricksZone, kojih sada ima 106, otkrivaju da CO2 ima najmanji učinak na klimu.

Riječi poput “zanemariv” koriste se za opisivanje utjecaja CO2 na klimu.

U radu iz 2019., primjerice, uočeno je da se „pojačavanje efekta stakleničkih plinova u atmosferi, zbog povećanja atmosferskih stakleničkih plinova, često smatra odgovornim za globalno zagrijavanje“.

No, analiza Costasa Varotsosa i M.N. Efstathiou s Nacionalnog i Kapodistrijskog sveučilišta u Ateni “nije pokazala dosljedno zagrijavanje s postupnim porastom (CO2) u niskim do visokim širinama na obje hemisfere, kao što bi trebalo biti iz teorije globalnog zagrijavanja.”

“Na temelju tih rezultata i imajući u vidu da je klimatski sustav složen s postojećim nesigurnostima u klimatskim predviđanjima, nije moguće pouzdano podržati pogled na prisutnost globalnog zagrijavanja u smislu pojačanog efekta staklenika zbog ljudskih aktivnosti”, pišu istraživači.

WND je u rujnu izvijestio znanstvenika, koji se gotovo 25 godina specijalizirao za nenormalne vremenske i klimatske promjene, i objavio knjigu u kojoj objašnjava zašto vjeruje da su podaci na kojima se temelji nauka o globalnom zagrijavanju nepouzdani.

Mototaka Nakamura

Mototaka Nakamura, koji je magistrirao na MIT-u, radio je u prestižnim institucijama kao što su MIT, Georgia Institute of Technology, NASA, Laboratorija za mlazni pogon, Kalifornijski tehnološki institut i Sveučilište Duke, izvijestila je web stranica Electroverse.

U svojoj knjizi “Hipoteza globalnog zagrijavanja je nedokazana hipoteza”, Nakamura je objasnio zašto se prosječne globalne temperature prije 1980. godine temelje na “nepouzdanim podacima”.

“Prije nego što je 1980. godine počelo puno promatranje površine planeta putem satelita, samo su u malom dijelu Zemlje mjerene temperature s tek određenom količinom točnosti i učestalosti”, kaže on. “Širom svijeta, samo Sjeverna Amerika i Zapadna Europa imaju pouzdane podatke o temperaturi iz 19. stoljeća.”

Početkom rujna skupina od 500 znanstvenika i profesionalaca iz područja klimatskih znanosti napisala je pismo Ujedinjenim narodima u kojem tvrdi da ne postoji klimatska kriza i da je trošenje trilijuna na to pitanje “okrutno i nepristojno”.

Pozvali su Sjedinjene Države da “slijede klimatsku politiku koja se temelji na zdravoj znanosti, realnoj ekonomiji i istinskoj zabrinutosti za one koji su oštećeni skupim, ali nepotrebnim pokušajima ublažavanja”.

Ispitivanje “koje se smatra herezom”

Electroverse je napomenuo da je današnja “znanost o globalnom zagrijavanju” izgrađena na radu nekolicine klimatskih modelara koji tvrde da su pokazali da su emisije CO2, nastale ljudskim djelovanjem, uzrok nedavnog porasta temperatura “i jednostavno su projicirali to zagrijavanje naprijed”.

“Nakon toga je svaki istraživač klime uzeo rezultate ovih originalnih modela kao zadane, a mi smo čak i sada u fazi gdje se samo testiranje njihove valjanosti smatra herezom.”

Richard Lindzen, profesor atmosferskih znanosti na MIT-u koji je objavio više od 200 znanstvenih radova, kaže u videu koji je priredio PragerU “čini se da što su manje klimatske promjene, sve su glasniji i klimatski alarmi.”

Istaknuo je da je Međunarodni panel Ujedinjenih naroda za klimatske promjene (IPCC) u svom radu iz 2007. godine priznao da “dugoročno predviđanje budućih klimatskih promjena nije moguće”.

Istina je, rekao je profesor, da se znanstvenici i “skeptici” koji se bave klimatskim promjenama u znanstvenoj zajednici slažu da se klima uvijek mijenja.

Pa, zašto je toliko ljudi panično pogođeno, uključujući i neke koji upozoravaju da je svijetu preostalo samo 12 godina da se spasi?

Ukazuje na političare, aktiviste i medije.

“Globalno zagrijavanje pruža im, više nego bilo koji drugi problem, ono što oni najviše žele”, rekao je.

Za političare su to moć i novac. Za aktiviste, to je novac za njihove organizacije i “potvrda njihove skoro religiozne predanosti ideji da je čovjek destruktivna sila koja djeluje na prirodu”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
24 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Ive
Gost
Ive
9 mjeseci prije

Do tih rezultata moze doci svako tko samo dodje do podatka da je u cijeloj atmosferi CO2 ima samo 0,03%. No kampanja je krenula u cilju stvaranja nove religije a svaka religija se temelji na strahu, do jucer je bio strah od Boga a sada se uvodi strah od CO2.

Psihijatar
Gost
Psihijatar
9 mjeseci prije

Pa I temperatura se povecala samo 1 oC
A bijeli medvjedi šize
A ja hodam u kratkim rukavima u January
🙂

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Ako polarni medvjedi šize razlog je to što im se broj u zadnjih pedesetak godina učetverostručio …

kefir
Gost
kefir
9 mjeseci prije

Volim CO2 planet je 5% zeleniji.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman
9 mjeseci prije

CO2j posljedica zatopljavanja a ne uzrok. Hladno more sadrzava puno CO2 i kad se zagrije, svi otopljeni plinovi izlaze.
Ali porez CO2 nema nikakve veze s nicim logicnim.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

“dugoročno predviđanje budućih klimatskih država nije moguće”
Minus lektoru 😀 states – stanja, ne država 😉

Inače, lijep znanstven doprinos razumijevanju klime, daljnji dokazi za ono što se već dugo u slučaju CO2 pokazuje kao točno … ali kada bi u obzir uzimali činjenice, ne samo u ovom slučaju, ne bi svijet danas izgledao kako izgleda.

Weteran
Gost
Weteran
9 mjeseci prije

Detekciju promene prisustva CO u atmosferi najbolje oslikava neko ko nije podložan politici, mitu, korupciji, novcima, interesu, …
BILJKA je najbolji indikator!?
Osnovna škola: Fotosinteza
CO2 + Voda + Sunčeva energije daje Organsku materiju i Kiseonik
U zatvorenom prostoru (staklenik i plastenik) veštačkim putem se povećava koncetracija CO2 da bi dobili veći prinos!
Na otvorenom je teže: Postoje neke tehnologije unosa veće količine ugljenika u biljku radi povećanja prinosa?!
Znači:
Da imamo značajnije veću koncetraciju CO2 u atmosferi imali bi bujniji biljni svet, šume, veće prinose u poljoprivredi, …
Nemamo povećanja prinosa u poljoprivredi usled “povećanog prisustva CO2” – naprotiv.
Nemamo povećanje biljne mase, ali imamo značajan procenat automobila koji su skroz ispravni, ali imaju dvocifren broj godina?!
EURO 3 i 4 motori?!
Moj GOLF V, recimo!
A auto industrija cvili kako pada potražnja za novim automobilima!
Novi EURO 6 motori su Bio, Eko, Organik, Zdravi, …..
I samo potpis za Kredit kod Banke nas deli do spasa planete 🙂
Ima još sličnih primera.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Koncentracija CO2 se od formiranja atmosfere polako, ali sigurno smanjuje. Nekada je bila na preko 2000ppm. Bilo je nekih naglijih padova i porasta, ali ukupno gledajući tempo pada kroz zadnjih 500 milijuna godina pokazuje kako bi kroz oko 2 milijuna godina njegova koncentracija pala ispod 150ppm što je granica ispod koje biljke ne mogu vršiti fotosintezu. Dakle, smrt gotovo svega na kopnu osim jednostavnih anaerobnih organizama. Biljke bez CO2 ne mogu i vole ga, dapače, najbolje im ide kada je koncentracija tri, četiri pa i pet puta veća nego danas. NASA ima objavljene satelitske snimke na kojima se jasno vidi jačanje fenomena “greening of the Earth” i to najviše na industrijaliziranim potezima što je objašnjeno upravo blago povećanom koncentracijom CO2.

Peticu vozio samo jednom, neloše … ali ipak biram 24 godine star 1.9TD 😀

Preko noci buuuummmn
Gost
Preko noci buuuummmn
9 mjeseci prije

Proci Koliko je co2 otopljeno u more
More ga jos apsorbira
Dokazano mjerenje ima
Ali
Nitko nezna di je granica zadicenja
Kad se zasiti. ..
Plus
Metan zarobljen u permafrostu
200 puta !!! Je jaci Od co2

Svasta
Gost
Svasta
9 mjeseci prije

Konstantno spaljujemo nafte plin ugljena kao da bjesni pozar u cijeloj Rusiji ….
I uvjeravamo sebe da je to ok
🙂

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Nije ok … ali kada bi to prestali raditi može se računati s pomorom polovice svjetskog stanovništva jer fosilna goriva još uvijek ništa ne može zamijeniti. A taj problem neće riješiti porezi, solarne elektrane ili električna vozila.

Mercury
Gost
Mercury
9 mjeseci prije

@ Svasta

A što tu točno ne valja? Shvaćaš da je to logorska vatra naspram vulkanske aktivnosti koju je Zemlja imala? Misliš da uništavamo Zemlju? Kako? Pa znanstvenici kažu da će je Sunce pojesti u budućnosti. Zdravlje? Nikada duže nismo živjeli nakon stoljeća korištenja fosilnih goriva.
Gdje je problem?

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

U vezi vulkana – ne samo koje je ‘imala’ nego koje ‘ima’. U svakom trenutku na planetu je aktivno dvadesetak vulkana koji kombinirano u atmosferu i oceane izbaciju cijelu plejadu gadnih plinova u većoj količini od ukupnog ljudskog outputa …
Uništavamo okoliš, ali ne s CO2.

Mercury
Gost
Mercury
9 mjeseci prije

@ subversus

Tu se slažemo. Nagomilali smo smeća do koljena. Zagadili rijeke, mora isto tako, tlo također…a sve nam to treba. Ali ako pogledaš mas medije, sve je u redu što se toga tiče.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Točno. Već sam komentirao na jednom sličnom članku istu stvar – toksifikacija i devastacija okoliša se, kao ogroman problem koji realno možemo riješiti, gura u stranu i ‘skriva’ klimatskim promjenama koje ne možemo riješiti jer ih, kako se sve više čini, ne uzrokujemo.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije

Subversus
“Uništavamo okoliš, ali ne s CO2.”
😊 Naravno.
Ali znate li priču o Ezavu i Jakovu?
Kad se Ezav vratio gladan iz lova, Jakov mu predloži da u zamjenu za zdjelicu leće, može pričati da je on, Jakov, prvorođeni sin…
Ezav, mislivši da je objektivna činjenica da je on stariji, i da se to ne može prodati/ kupiti, pristane.
E, zeznuo se. (Lešek Kolakowski isto piše o tome).

Hoću reći, bitno je što kažu masmediji, Gretica i Soroš…a ne što je točno…

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

Zgodna usporedba, na više razina 😉

shumadinac
Member
9 mjeseci prije

Mnogi iznose svoje mišljenje a da ne znaju ili ne uzimaju u obzir činjenice.

– Da u atmosferi nema vodene pare ali i CO2 Zemlja bi stalno bila zaleđena – ne bi bilo tekuće vode. Dakle, ovi gasovi imaju PRESUDNU ulogu u klimatskom režimu.
– Bilo je perioda sa višim procentom CO2 ali ne bar poslednjih 800 000 godina. Bez obzira na njegov mali procenat u atmosferi u poslednje vreme je u značajnom porastu – za poslednjih 40 godina udeo CO2 je skočio sa 330 ppm (delova na milion) na 407 ppm.
– Postavlja se rast biljaka u plasteniku kao neki dokaz da im odgovara viša koncentracija CO2 – da li se neko setio da razmisli o temperaturi? 🙂 Biljke se takođe posmatraju samo kao korisnik CO2 – a šta se događa noću i zimi kad ne vrše fotosintezu? Tada DIŠU što znači da koriste O2 a ispuštaju CO2. Inače su mrtve. Ako je više biljaka onda je tada (noću i zimi) više i CO2.
– Mnogi kažu: “Pričali su da će nivo mora da poraste toliko i toliko a ono jedva da se primeti”. Tačno. Za sada. Globalno otapanje leda je proces koji traje. Za sada je porast temperature i CO2 mnogo veći nego što su efekti tepljenja leda jer je potrebno vreme da se led otopi. Ako bi zaustavili nivo CO2 na sadašnjem led bi nastavio da se topi dok ne postigne ravnotežu. Novi problem je što se topljenjem leda koji odbija zračenje pojavljuje kopno koje ga apsorbuje, greje se i emituje toplotu u atmosferu. Tako uspostavljanje ravnoteže dobija sasvim novo značenje.

I ono najvažnije – neko se setio da može globalno otopljenje da koristi kao izgovor za pljačku. Klimatologija prelazi iz ruku naučnika u ruke političara, onda se političari sukobljavaju preko pitanja globalnog otopljenja, “naučni radovi” se fabrikuju prema potrebi. Tako se i populacija svrstava na jednu od strana i počinje nekritički da apsobuje sve što takvo mišljenje podržava. Objektivna procena se ne može doneti ako se informacije ne procenjuju objektivno a objektivnost danas postaje “ugrožena vrsta”.

subversus
Gost
subversus
9 mjeseci prije

– Da u atmosferi nema CO2 ne bi nitko od nas bio ovdje 😀 On je puno bitniji za ‘ciklus života’ nego za klimatski ciklus.
– Viša razina CO2 u atmosferi u zadnjih 800 tisuća godina nije spriječila sedam ili osam velikih ledenih doba.
– Ljudi nesumnjivo utječu na rast koncentracije CO2 u atmosferi (jer oslobađaju ugljik iz fosilnih goriva koji je u prošlosti kroz razne organizme vezan u tlo – tako mu je, između ostalog, pala koncentracija u atmosferi). Ali koncentracija CO2 u atmosferi ne pogoni klimatske cikluse.
– Biljke naravno otpuštaju CO2, ali ga puno više od toga vežu u svoje tkivo, a kasnije u tlo (koje ga također ciklički otpušta i veže).
– Nivo svjetskih oceana je isto cikličan, ide od preko 150m više od današnjeg (kada leda uopće nema), do preko 100m niže u dubini ledenih doba. Jedan zanimljiv detalj u vezi toga – ljudi dižu paniku zbog Sjevernog pola, a rijetko uzimaju u obzir da više od 80 posto sjevernog leda već – pluta. O toplinskom rastezanju i anomaliji vode je jako teško davati ikakve procjene u slučaju topljenja. Zadnji put kada se sjeverni led naglo otopio (što je kako najnovija saznanja pokazuju vjerojatno bila posljedica impakta) stvari su krenule ‘krivo’ jer je došlo do poremećaja Golfske struje što je potaknulo novu glacijaciju.

Toplija razdoblja od danas su u povijesti omogućila razvoj civilizacija. Period recimo minoanske/mikenske kulture je bio topliji nego današnji, rimski period je bio jednako topal, srednjevjekovni možda malo manje, ali svima je zajedničko da ljudi bolje funkcioniraju u toplijim nego u hladnijim periodima i to zbog vrlo jednostavnog razloga – imaju što jesti.

O carbon-tax muljaži se nema što reći osim (objektivno) – totalna pljačka.

Weteran
Gost
Weteran
9 mjeseci prije

Шумадинац 🙂
Метеорологију са Климатологијом сам положио код професора Драгутина Т. Михаиловића
Физиологију биљака код академика професора Рудолфа Касторија
Има тога још! Треба гузицу ознојити за Диплому!
Које су твоје референце?
Од понедељка 27. 01 па до 30.01 се налазим на Златибору?!
54. Саветовање агронома Србије!
Међународни скуп: Пољопривредни факултети, Прехрамбена индустрија, Стручне службе, Светски ликови из струке и науке, Мултинационални играчи, …..
Приступ је слободан сваком.И свако може реч да добије!
Дођи, па нам кажи нешто што ми тамо не знамо 🙂

shumadinac
Member
9 mjeseci prije

Čestitam na diplomama i seminarima, nego pogrešio sam – gde? Jesu li te učili da CO2 nema uticaja na efekat staklene bašte ili da bilje ne diše noću…

otpisani
Member
Famed Member
otpisani
9 mjeseci prije

shumadinac
Samo bi želio skrenuti pažnju na činjenicu da se razina mora negdje “podiže” a negdje “pada” i uopće nema veze sa leđenjem ili odleđivanjem, već je direktna posljedica kretanja velikih kontinentalnih i manjih tektonskih ploča. Ona tektonska ploča koja se podvukla pod drugu će propadati i tu će nivo ili dubina mora “porasti”… naravno, i taj je proces spor ali se odvija.

Što se tiče otapanja ledenih kapa na polovima to se NIKADA neće dogoditi, jednostavno zato što je Zemlja okrugla i Sunce ne uspijeva zagrijati ta mjesta zbog oštrog kuta pod kojim ih osvjetljuje, pa čak da se u nekoj kataklizmi i promijeni os vrtnje, u kratko vrijeme imamo nove ledene kape na novoj osi njene vrtnje.

mile
Gost
mile
9 mjeseci prije

Prije 50 godina ljetne temperature su bile iste kao i danas, ali su zime bile puno hladnije.
U proljeće bilje vrlo brzo pojede CO2 iz atmosfere, ali zimi fotosinteze nema. Prije 40 godina bilo je puno više crnogorice, a čak i u nizinama zimzeleni bršljan je rastao oko svakog trećeg drveta.
A onda su šumarski stručnjaci i drvna industrija preuzeli stvar u svoje ruke.
Drveće obrasle sa zimzelenim bršljanom posjekli kao korov.
Najviše sjeku crnogoricu za potrebe drvne industrije.
Na iskrčenim površinama sade brzorastuću bjelogoricu koja zimi ne prerađuje uglični dioksid i ne stvara kisik.

Nekoime
Gost
Nekoime
9 mjeseci prije

Hoćemo li više vjerovati nekakvim znanstvenicima koji imaju doktorate, ili Greti Turnberg koja ima dijagnoze?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
24
0
()
x