Elon Musk neće odstupiti u ratu s američkim regulatorima pod Bidenovom upravom

Elon Musk
16 komentara

Čelnik tehnološkog diva i stručnjak za inovacije ne bira svoje riječi kada je u pitanju obrana njegovih tvrtki. Prošlog proljeća zaprijetio je tužbom na kalifornijskom Okružnom sudu Alameda, nakon što su lokalne vlasti Tesli zabranile ponovno otvaranje tvornice zbog koronavirusa. Musk je naredbe o zadržavanju kod kuće opisao kao fašističke i optužio vlasti da su ljudima oduzeli slobodu.

Elon Musk neće zaustaviti svoj rat s američkim regulatorima pod upravom Bidena, izvijestio je Bloomberg. Samo tijekom proteklog tjedna poduzetnik se sukobio sa Saveznom upravom za zrakoplovstvo (FAA) i Nacionalnom upravom za sigurnost prometa na autocestama. Prva je navodno pokrenula istragu protiv Muskove tvrtke SpaceX tijekom lansiranja prototipa Starship SN8, koji je eksplodirao dok je pokušavao sletjeti. Prema The Vergeu, koji je razgovarao s dvoje ljudi upoznatih s tim problemom, SpaceX je krenuo s lansiranjem unatoč činjenici da je FAA odbila njegov zahtjev za prekoračenjem javnog rizika.

Agencija je potom odgodila lansiranje nove prototipske rakete Space9, koja je potaknula na ljutit odgovor Muska.

Očito su dvije strane postigle kompromis, jer je FAA nedavno rekla da SpaceX djeluje u skladu s postojećim protokolima i da mu je dopušteno nastaviti s novim lansiranjem. No i drugo je lansiranje također završilo neuspješno.

Musk se također sukobio s Nacionalnom upravom za sigurnost prometa na cestama zbog zaslona osjetljivih na dodir u nekim Teslinim automobilima; limuzinama Model S i crossoverima Model X. Regulator je prošlog mjeseca poslao e-poštu Tesli rekavši da je neuspjeh zaslona osjetljivih na dodir predstavljao kvar i da stoga tvrtka mora povući više od 150.000 vozila. U svom protuargumentu, iz Tesle su izjavili da se “uz dužno poštovanje, ne slažu” s mišljenjem regulatora; međutim, iz Tesle su dragovoljno započeli s povlačenjem vozila, nakon čega je tvrtka obavijestila pogođene kupce da će biti obaviješteni kada “sporni dijelovi postanu dostupni.”

“Tesla vrlo jasno daje do znanja kako oni ne smatraju da je to potrebno, ali to čine kako bi problem nestao”, rekao je Frank Borris, bivši šef ureda Agencije za istragu nedostataka. “Da NHTSA nije napisala pismo sa zahtjevom za opoziv, Tesla to ne bi učinio.”

Zatim, tu je Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC), koja je prije tri godine kaznila Muska i Teslu s 20 milijuna dolara za tweet u kojem je nagađao o tome da Teslu učini privatnom. SEC je također lišio poduzetnika pozicije u predsjedništvu Teslinog odbora na tri godine.

Nedavno je tehnološki proizvođač najavio da će se odmoriti od Twittera, gdje često izvještava svoju vojsku sljedbenika, koja broji više od 45 milijuna sljedbenika, o Teslinim i SpaceX-ovim proizvodima. Neki su nagađali da je to povezano s cijenom kriptovalute i vrijednošću dionica drugih tvrtki na koje su utjecali Muskovi tweetovi.

elon muskNHTSASEC
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
piždro
3 godine prije

Ovom govnetu se vidi da je čisti GMO proizvod

nepoželjni
3 godine prije

Čelnik tehnološkog diva i stručnjak za inovacije … je, je baš je pravi stručnjak kada je u auto stavio zaslon koji funkcionira na dodir (!) (zamislite kako bi to na našim “samojama” cestama bilo praktično!)
… a da je stručnjak vidi se i po tome što mu svaka deseta raketa ne eksplodira 😉

Noman
3 godine prije

Ovaj bi mogao ostati bez državnih poticaja i bankrotirati, ionako radi polu proizvode pa ne bi bilo velike štete.

3 godine prije

Meni samo žao što nismo frendači , pa da me sat vremena cimne prije takvog twita.
Ono twita GameStop namah dionica skoči 100$, twita bitcoin i ovaj u15 minuta skoči sa 33k na 37k…bilo bi lijepo dok se on zeka da ja nešto zaradim.

Emiliano Zapata
3 godine prije

Kabalist koji se pretvara da je u ratu s Kabalistima…
Sad kuka zbog radnika koji nemogu raditi zbog mjera, avec gleda kako da ih zamjeni robotima!

Lurker
3 godine prije

Ima još jedan rat u igri – izgleda da SpaceX zapošljava samo US državljane, jedan nedržavljanin ga je tužio zbog diskriminacije pa ga sada AM službe traže očitovanja i podatke o zaposlenima a on se pravi blesav i ništa ne šalje.

Mahatma
3 godine prije

/our guy/ Elon

Mate
3 godine prije

I kako će sad Ameri slati kisik svojima u orbitalnu stanicu? uzoholili su se pa su Roscosomosu uveli sankcije.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI