Austrijski kancelar Kurz i još 9 osoba pod istragom zbog kršenja povjerenja, korupcije i podmićivanja nakon policijskih racija

Sebastian Kurz
17 komentara

Austrijsko tužiteljstvo za borbu protiv korupcije priopćilo je da je kancelar Sebastian Kurz i još devet osoba stavljeno pod istragu zbog sumnje u mito i kršenje povjerenja, nakon upada u nekoliko nekretnina.

U srijedu su tužitelji za borbu protiv korupcije rekli da su Kurz, članovi njegove stranke i nekoliko glavnih suradnika stavljeni pod istragu. Kancelarka je jedna od deset koje se istražuju zbog sumnje u kršenje povjerenja, korupciju i podmićivanje.

Prema austrijskim medijima, tužitelji sumnjaju da su Ministarstvo financija i Kurzova konzervativna Narodna stranka (OVP) podmitili vlasnika novina Wolfganga Fellnera kako bi pozitivno prikazao kancelara u publikacijama svoje tvrtke.

U svom priopćenju od srijede, javno tužiteljstvo je navelo da je u razdoblju od 2016. do najmanje 2018. sredstva Ministarstva financija korištena za plaćanje „anketa politički motiviranih, a ponekad i izmanipuliranih“ stranačkih anketa. Također je napomenuto da su ti rezultati objavljeni u uredničkom dijelu austrijskih dnevnih novina i drugim medijima unutar iste grupe.

Mediengruppe Österreich, Fellnerova izdavačka kuća, već je odbacila optužbe tvrdeći da su se istrage temeljile na “ozbiljnim nesporazumima”.

Ranije u srijedu, tužitelji su izvršili pretres ureda Kurzove konzervativne stranke i dva federalna ministra, kao i nekoliko domova. Dokazi pronađeni tijekom pretraživanja sada će biti pregledani i ocijenjeni, rekli su istražitelji.

Nedavno se govorilo da su takve pretrage vjerojatne. Zamjenica glavnog tajnika OVP-a Gaby Schwarz rekla je prošlog tjedna da će “biti racija” i “kažem vam, ništa se neće pronaći”.

AustrijaSebastian Kurz
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Papa strumf
2 godine prije

Dokle god je poslušan neće ga eliminirati sa scene.

Žvuž
2 godine prije

Ma vidi Kurza. Tko zna što se krije iza ovog unutarmafijaškog obračuna.

Metabaron
2 godine prije

Da mu ne bi slucajno palo na
pamet da popusti “mjere”..

Mikojan
2 godine prije

Da je Haider živ možda bi granica Austrije bila na Drini.

Max
2 godine prije

Nešto kao puč

Perun
2 godine prije

za dobrim konjem prasina se dize …neka maloga , izgleda da je nekoga povukao za rep….Austrija nikada nije ni imala boljeg ,pametnijeg ,ljepseg i perspektivnijeg pametnjakovica od Kurza …. Dao mu bog pameti i zdravlja … i dug zivot …

Ana
2 godine prije

Ne branim ga ali ima gorih i poganijih mafijasa da il se stane n’a vrat.
Njegov gadan “grijeh” je sto je najmanje od svih neprrijateljski prema Rusiji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI