Rusija upozorava da je spremna odgovoriti na svaku prijetnju iz bilo kojeg smjera

Rakete na crvenom nebu
25 komentara

Načelnik Glavnog stožera ruskih oružanih snaga, general Valerij Gerasimov, izjavio je u subotu kako je Moskva stvorila skupine pokretnih nosača i lansera za dalekometne krstareće projektile koji istovremeno mogu odgovoriti strateškim neprijateljskih snagama u različitim smjerovima.

Prema generalu Gerasimovu, koji je govorio tijekom predavanja na Vojnoj akademiji Glavnog stožera, ruska vojska počinje stvarati obrambeni sustav protiv bespilotnih letjelica, a neki od njih se temelje na novim principima fizike.

S druge strane, izvijestio je da će ove godine započeti isporuka automatiziranih sustava za upravljanje postrojbama i oružjem u taktičkom ešalonu, koji je nastao prošle godine.

Među ostalim platformama, Gerasimov je naglasio da će uporaba robota i svemirskih letjelica biti glavna odlika budućih sukoba, ta da će, prema njegovoj procjeni, buduća oružja odlikovati visoka preciznost, a naširoko će se koristiti i druge vrste novih oružja, uključujući robotiku”.

“Uz tradicionalna područja oružane borbe, aktivno će se koristiti područje informiranja i svemira”, rekao je general Gerasimov, govoreći o ostalim razmatranjima o budućim ratovima protiv kojih se pripremaju ruske oružane snage.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 1. ožujka predstavio novi raketni sustav “Sarmat”, koji nema ograničenja u dometu i može nositi nuklearne bojeve glave, uključujući nadzvučne. Ruski je predsjednik opisao rusku vojsku kao “modernu i inovativnu”, te istaknuo kako će Moskva dati “simetričan i neposredan odgovor na svaki nuklearni napad na Rusku Federaciju”.

Nastojanja Moskve da ponovo aktivira razvoj nuklearnog oružja i ojača svoju vojsku dolaze u vrijeme kada se sve više govori o mogućem izbijanju Trećeg svjetskog rata i oružanog sukoba između svjetskih supersila, prije svega zbog eskalacije napetosti između Moskve i Sjedinjenih Država i američkih vazala u različitim sferama.

general Valerij Gerasimov
FOTO: General Valerij Gerasimov

Nije slučajno prije dva dana RT objavio video o novim ruskim oružjima i postignućima vojne industrije, a general Gerasimov je samo dan poslije govorio o “sigurnom odgovoru novih raketnih postrojbi ruske vojske”.

Podsjetimo i na projektil “Sarmat”, za kojeg stručnjaci tvrde da bi Pentagon trebao potrošiti 500 projektila da ga presretne.

Američki sustavi protuzračne obrane moraju ispaliti na stotine proturaketnih projektila za presretanje samo jednog ruskog projektila RS-28 “Sarmat”, kojeg je NATO nazvao “Satan 2”.

“Ovo se oružje jedino može izbjeći ako američka vojska ispali 500 protuzračnih projektila za presretanje”, rekao je za predsjednik Odbora za sigurnost i obranu ruskog parlamenta, bivši general i zapovjednik ruskog ratnog zrakoplovstva Viktor Bondarev.

“Ovo je zaključak zapadnih stručnjaka”, izjavio je Bondarev i za RIA Novosti rekao kako nije razmatrao na temelju čega su stručnjaci došli do ove procjene.

Nakon što je Rusija potvrdila proizvodnju RS-28 “Sarmat”, kojima planira zamijeniti projektile R-36 “Voevoda”, NATO imena SS-18 “Satan”, mnoge ruske službe su pohvale kapacitet oružja nacionalne proizvodnje.

Nedavno je ruski predsjednik Vladimir Putin u godišnjem obraćanju naciji predstavio nova oružja Rusije.

Putin je, osim projektila RS-28 “Sarmat”, predstavio i druge, kao što su nuklearni krstareći projektili ili nadzvučno oružje osmišljeno za napad na nosače zrakoplova i drugih dobro branjenih ciljeva.

RS-28 “Sarmat” će imati najmanje 15 djeljivih i pojedinačno navođenih bojevih glava, što je za 10 više od prethodne verzije i smatra se najmoćnijim smrtonosnom nuklearnim oružjem na svijetu, koje pokriva do 16 000 kilometara, Američki tjednik Newsweek piše kako do Sjedinjenih Država može doprijeti za samo 12 minuta.

VIDEO – Najnovija animacija RT-a ruskom oružju

AvangardBurevestnikDoktrina Gerasimovgeneral Valerij GerasimovKinžalNATONuklearno oružjePosejdonR-36RS-28 SarmatValerij Gerasimov
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
6 godine prije

Mi smo na ivici necega cim ovoliko upozorenja se salje u samo zadnjih 20 dana …..

anam
6 godine prije

Anglo-cio-idioti čačkaju mečku…..a kad dobiju po prstima biće i kuku i lele…a lijepo im se govori: – ne izazivaj, ne diraj – imamo s čim uzvratiti.

Chico
6 godine prije

Zapadni kolonijalisti se ne mogu pomiriti s tim da im je neko u stanju pružiti otpor i reci NE,njihovim kolonijalnim planovima.Englezi digli frku oko ruskog spijuna,a zbog njihovih lazi o kemijskom oružju Sadama lezi mrtvo pola miliona iracana i deseci tisuća libijaca.Nedaj se Putine!!!!

Zadranin
6 godine prije

Samo se vi zafrkavajte sa nuklearnom silom poput Rusije. Il je neko lud, il se natuka bunike.

Efekt bunike prođe, al ludost.. hehe, to nemoš ni letvom od dva metra izbit iz čovika.

Pljuc.

Bruno
6 godine prije

General kamenog lica.

davor
6 godine prije

Atomnaja raketa rabota za parazite

Weteran
6 godine prije

Rusija pokazuje “zube i kandže” jer i dalje smatra da je slabija i nedorasla Zapadu?!
Tako će biti sve do 2025 godine?
Tada će Rusija da zaćuti!?
Gospodari Novca sve to bolje znaju i vide. Vreme curi, 2025 je sve bliže, i treba stisnuti petlju!
Ukrajina, trovanje, dopingovanje, fudbalsko prvenstvo, Sirija, Kavkaz, Srednja Azija,sankcije, …. Sve je to nedovoljno, i ne daje konačan i željeni efekat.
Vera kod Rusa je sve tvrđa!
Treba stisnuti petlju, a ovi impotentni sa nefunkcionalnom prostatom, …?
Opsni su, i dalje?!
Ako dočekamo 2025?!
Tako blizu, a tako daleko:

HEKPCT
6 godine prije

Ruski je predsjednik istaknuo kako će Moskva dati “simetričan i neposredan odgovor na svaki nuklearni napad na Rusku Federaciju”. Šta to znači “neposredan” odgovor? Da li to znači da, ako Amerika ucijeni Merkel da Njemačka mora ispaliti nuklearne glave na Rusiju, da će Rusija u tom slučaju uzvratiti Njemačkoj, a ne Americi?

Ivo Lola
6 godine prije

Bilo je lako prije, u Sovjetskom Savezu, naći idajnike i pro-zapadno orijentirane kolaboracioniste, koji su za šaku dolara i špajz metar sa metar u predgrađu nekog odavno zaboravljenog i polunapuštenog amerikanskog gradića, prodavali SAD-u i Britancima vrhunske tehnološke izume i dostignuća ruskih inženjeraca, tajne planove još tajnijih projekata. Danas je to malo puno teže, danas ruski državni inženjerci imaju odlične plaće, situirani su, bolje ih se nadzire i prisutan je puno veći nacionalni ponos i naboj nego nekad u vrijeme sovjetizma. Rusija je kompaktnija od SSSR-a. Jača. Kad bi danas Napoleon i Hitler skupa krenuli na Rusiju ne bi ju uspjeli slomiti.

Ivo Lola
6 godine prije

U SAD-u u stotinu gradova demonstrira milion običnih amerikanaca protiv vojno-industrijskog kompleksa! Pišite nešto o tome.

đorđe
6 godine prije

ako se izbaci dolar iz trgovanja amerika će skresati vojni budžet na trećinu a možda i manje

marko
5 godine prije

BUDIMO ISKRENI I SAMO TAKO VIVA CEZAR RUSKI NOVI IMPERATOR SVETA PUTIN.RUSIJA JE SAD SILA BR 1 SVETA IMA ORUZJE KOJE LETI CAK 26 MAHA. KAO NEKAD CEZARU SAD VICIMO SVI VIVA CEZAR PUTIN TO JE TAK O U ZIVOTU

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI