Trump izjavio kako je on za Afroamerikance učinio više u svom predsjedničkom mandatu nego što je Biden učinio u svome životnom vijeku

Joe Biden
11 komentara

Uz polagano približavanje izbora, retorika kandidata mogla bi dati uvid u to kako će izgledati njihovi razgovori tijekom televizijskih debata. Izgleda da je Donald Trump spreman posegnuti za najcjenjenijim nasljeđem Joea Bidena: njegovim odnosom s crnačkom zajednicom.

Američki predsjednik Trump je tvrdio da je učinio više za Afroamerikance nego njegov suparnik na predsjedničkim izborima, Joe Biden.

“Napravio sam za ”Crnu Ameriku” više toga u manje od 4 godine svog mandata nego što je Biden to učinio u više od 40 godina svog života”, objavio je Trump u ponedjeljak na Twitteru.

”Biden je desetljećima bio dio svake propale odluke. Loši trgovinski sporazumi, beskrajni ratovi, samo izaberite, čime je pokazao potpun besmisao za vođenje”.

Trump se ovog mjeseca hvalio kako su on i njegova administracija učinili više za Afroamerikance nego “bilo koji predsjednik još od Abrahama Lincolna”.

Među svojim najvećim pothvatima koji su pogodovali crnačkoj zajednici, Trump navodi reformu kaznenog pravosuđa, smanjene stope nezaposlenosti, svoj projekt stvaranja “zona prilika” u ugroženim područjima kroz poslovne poticaje i odobrenje financiranja fakulteta koji su kroz povijest poznati kao fakulteti koje pohađa crnačko stanovništvo.

Trump se 2016. godine slabo svidio Afroamerikancima, osvojivši samo 8 posto njihovih glasova. Od tada se malo toga promijenilo; svježa anketa NPR / PBS NewsHour / Marist pokazuje da bi 88 posto crnačke zajednice glasovalo za Joea Bidena, dok bi za Trumpa glasovalo njih svega 9 posto.

Njegov ključni izborni korak prema crnim biračima bila je rekordno niska stopa nezaposlenosti među tim dijelom stanovništva, no to se pogoršalo nakon mjera koje su uspostavljene zbog Covid-19.

Trumpove ocjene pale su tijekom prošlog mjeseca zbog rukovođenja njegove krize s krizom i prosvjedima nastalima zbog smrti George Floyda. Afroamerikanci imaju nerazmjerno veće stope hospitalizacije i smrtnosti zbog COVID-19, nešto što je Trumpova administracija priznala, ali djelomično je za to stanje okrivila i zdravstveno stanje Afroamerikanaca prije Covid-19. Kritičari sugeriraju da su u svemu tome možda ključnu ulogu igrale i njegove politike u vezi zaštite okoliša i stanovanja.

Joe Biden se zauzvrat pozicionirao kao prvak u građanskim pravima i više puta hvalio svoj povijest uspjeha s Afroamerikancima, zbog čega je čak nedavno rekao kako oni crni birači koji biraju Trumpa umjesto njega „zapravo nisu crnci“.

Biden ima povijest zagovaranja građanskih prava i rasne jednakosti u Kongresu, iako su njegovi kritičari istaknuli njegov rad sa senatorima, koji su bili za segregaciju u 1970.-ima i posebno Zakon o saveznom kriminalu iz 1994. kojeg je zagovarao. U vezi tog zakona mnogi su stručnjaci za kazneno pravo izjavili da je doveo do općeg pada stope zločina, ali i da je doveo do većeg stradavanja crnačkog stanovništva.

Američki izbori 2020SAD protesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Siniša
3 godine prije

Off.. “MEL GIBSON SE OTVORIO I ŠOKIRAO SVET: „Holivud je bolestan, vladari iz senke su monstrumi! JEDU MESO BEBA I PIJU KRV!“ Dečja krv je toliko popularna da praktično funkcioniše kao posebna valuta, otkrio je legendarni glumac Mel Gibson jednu od tajni svetskih moćnika okupljenih u kabali i završio na crnoj listi. Ono što je zajedničko svim svetskim negativcima i vladarima iz senke jeste i pedofilija, a jedna od njihovih najvećih baza je takozvana industrija snova, slavni Holivud, za kojim žude glumci, režiseri i mase širom sveta. Ali Holivud je sve, osim onog što ljudi zamišljaju. Navikavanje dece na seks počinje od najranijeg uzrasta, od crtanih filmova. U njima se osim prikrivenih, ali vrlo sugestivnih scena seksa mogu videti nasilje i pedofilski simboli. Autorka istraživanja i filma „Pad kabale“ pita Diznijevu imperiju otkud simboli iluminata, kao što su piramide i svevideće oko, u njihovim crtaćima? Otkud simboli pedofila na slatkišima… Čitaj više »

Ana
3 godine prije

Pa zar nije istina? papa Biden i Obama bili su 8 godina na vlasti- ubijalo se crnce kao i dosada ( kazu ipak bijelce vise).?

bwe
3 godine prije

Moze biti, Trump je najbolji americki predsjednik.
Pohlepni senatori, koji su vecinom milioneri, ga tjeraju na pljacku drugih naroda.
Tako da je Trump u vecini slucajeva bezpomocan.
Htio je napraviti mir s Sj. Korejom, htio im je pomoci, vratiti ih na put da budu normalna drzava i sprijecila ga je Bolton-ova klika koji su zeljeli rat s Sj. Korejom.
Sad Bolton zeli objaviti knjigu punu lazi o Trumpu i to prodati kao istina.

glup marginalac
3 godine prije

… goni se u Afriku

puki
3 godine prije

sama ova rijec izmisljotina “afroamerikanci” za crnce je nebuloza, ustvari je to zajebancija kabale, ali nazalost mnogi crnci to ne kuze zaglupljeni propagandom kabalinih medija..

U SAD zive i Arapi porijeklom iz sjeverne Afrike, prema tome i oni bi trebali biti afroamerikanci, ali na njih se to ne odnosi

“say it loud, i m black and proud”- kazi to glasno ja sam crn i ponosan- pjevao je James Brown 60-ih godina, a nije pjevao “ja sam afroamerikanac i ponosan”

i dok tako kabal sije pomutnju— i crncima palamudi da su zapostavljeni i da su zato krivi bijelci, kabala i njeni najbrojniji pripadnici- 2% khazara u SAD. drze sve , ama bas sve u svojim rukama, i uopce im ne pada na pamet, da nesto dadnu crncima..

Red Dog
3 godine prije

Druze Trumpe,
Vrati ropstvo. Nadnicarenje na sat je mnogo gore :/

Max
3 godine prije

Predizborna je kampanja i svi se samo hvale.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI