Majmunske boginje, bolest homoseksualaca

Majmunske boginje
139 komentara

Majmunske boginje su virusna bolest uzrokovana virusom koji je sličan virusu velikih boginja, ali se ne širi među ljudima tako efikasno i manja je smrtnost nego kod velikih boginja

Prirodni rezervoar virusa najvjerojatnije su neke vrste vjeverica i drugih glodavaca u divljini u zemljama centralne i zapadne Afrike. Iako se bolest zove majmunske boginje, izgleda da majmuni nisu rezervoar virusa, već se slučajno zaraze, kao i čovjek, u kontaktu s drugim životinjama i njihovim izlučevinama. Bolest prelazi na ljude u kontaktu s izlučevinama bolesnih životinja putem sluznica ili oštećene kože čovjeka. Također, može se prenijeti ugrizom ili ogrebotinom bolesne životinje.

S čovjeka na čovjeka bolest se može prenijeti kapljičnim putem (bliskim kontaktom) i kontaktom s kožnim promjenama koje nastaju kod oboljeloga. Bolest se kod ljudi najčešće javlja u ruralnim sredinama u nekim državama centralne i zapadne Afrike (DR Kongo, Nigerija).

Zabilježene su manje epidemije u afričkim državama

Povremeno su se javljale majmunske boginje izvan Afrike, najčešće kod putnika koji su se zarazili u Africi i kod osoba koje su s njima došle u bliski kontakt (dijelile kućanstvo, njegovale ih…). U SAD-u je 2003. godine zabilježena jedna epidemija majmunskih boginja među djecom i mladima koji su se zarazili u kontaktu s prerijskim psima (glodavac), koji su se bili zarazili od glodavaca uvezenih iz Gane.

U svibnju ove godine otkrivena su četiri slučaja majmunskih boginja u UK, od kojih je jedan importiran iz Afrike, a preostala tri nisu; u Portugalu, Španjolskoj i Italiji potvrđeno je nekoliko slučajeva majmunskih boginja i nekoliko je sumnji pod istragom u ovom trenutku.

Za sada su svi oboljeli muškarci, a u većine se smatra da su se zarazili pri spolnom odnosu s muškarcima. Spolni odnos dva muškarce je izgleda rizični odnos kojim se lakše prenosi virus majmunskih boginja.

Simptomi i liječenje

Bolest se očituje povišenom tjelesnom temperaturom, glavoboljom, zimicom, isrpljenošću, umorom, bolovima u mišićima i leđima, oticanjem limfnih čvorova i osipom koji liči na osip koji se javlja kod vodenih kozica.

Smatra se da cijepljenje protiv velikih boginja pruža solidnu zaštitu od majmunskih boginja, ali ne zna se koliko dugo traje zaštita nakon cijepljenja. Tako da ne znamo koristi li danas nama koji smo se cijepili protiv velikih boginja. Cijepljenje protiv velikih boginja je krajem sedamdesetih, početkom osamdesetih godina ukinuto svuda u svijetu, nakon proglašenja eradikacije velikih boginja.

Postoji mogućnost unosa bolesti u Hrvatsku. Oduvijek postoji rizik od unosa iz Afrike, međutim, nismo do sada zabilježili importaciju bolesti iz Afrike. S obzirom da se sada bolest u Europi, po svemu sudeći, počela širiti među muškarcima koji imaju spolne odnose s muškarcima, postoji mogućnost unosa i iz tih zemalja. Međutim, valja imati na umu da bolest nije jako zarazna, tj. u većini slučajeva potreban je vrlo bliski kontakt s bolesnikom.

Liječenje je simptomatsko i u većini slučajeva bolest prođe kroz dva do četiri tjedna.

Velika je razlika između velikih boginja i majmunskih boginja u tome što su velike boginje bile antroponoza, tj. čovjek je bio jedini domaćin i rezervoar virusa. Zahvaljujući toj činjenici, bolest se mogla cijepljenjem iskorijeniti. S druge strane, majmunske boginje su zoonoza, tj. prirodni domaćin i rezervoar virusa su divlje životinje i zbog toga ne bi bilo moguće iskorijeniti bolest čak i da postoji efikasno cjepivo.

I najvažnije, prijenos majmunskih boginja s čovjeka na čovjeka je puno manje efikasan nego prijenos velikih boginja, tj. majmunske boginje su puno manje zarazne od velikih boginja. To je razlog zbog kojega se pri epidemijama majmunskih boginja, koje se povremeno javljaju, ne pribjegava masovnom cijepljenju cjepivom protiv velikih boginja.

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Pretplatiti se
Obavijesti o
139 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Legendarni Grk
10 mjeseci prije

Komentar koji je dao Jim Stone na tu temu: “About the monkey pox outbreak: There is no way this outbreak could be happening simultaneously world wide unless it is intended because monkey pox is not transmissible enough, BE CAREFUL OF PUBLIC TOUCH SCREENS. ATM’s, transit systems, or wherever else they may be, those touch screens are going to be THE VECTOR of transmission. The disease spreaders absolutely WILL go around and contaminate them all. So a guy uses a touch screen, then takes a pee without washing because you wash after that, right? And THEN gets monkey pox lesions down there . . . . . that’s probably how it is nailing guys in the nuts. 198 .46 .190 .126 /images/monkeypox.jpg There is no way “Monkey pox” is as stated.It cannot spread as stated unless it’s GMO and being intentionally released. People did not just suddenly start getting “MonkeyPox” at… Čitaj više »

kiza
10 mjeseci prije

Drugim rječima majunske boginje bolest majmuna.

Tucker Carlson
10 mjeseci prije

nova doza sirenja straha..kuga,rat,glad,smrt…uskoro ce se u genevi donijeti odluke koje,u potpunosti,izbijaju sve konce drzavama da upravljaju svojim stanovnistvom..na prvom mjestu zdravljem naroda a zatim i samom kvalitetom zivota.velikom birokratskom maglom se prikriva globalni totalitarni ustroj gdje ce drzave postojati samo na sportskim natjecanjima i eurovizijskim gadarijama.kako je ovo prozirno…strah,strah,bolesti,rat,glad..treba uplasiti narod bajkama da se lakse prepusti.jbn hvala.

LZN
10 mjeseci prije

Pa nije ni čudo sa obzrum u šro guraju……

BTW
Novi slučaj na crnoj listi sportaša…..maratonac 30 godina nažalost preminuo na maratonu u SAD.
I još mnogi drugi na istom događaju su završili na hitnoj.

Fabijan
10 mjeseci prije

Zar kovidaši nemaju virus HIV a? Onda su oni meta virusa majmunskih boginja!

Adezeovac tupoglavi
10 mjeseci prije

YMCA treba na njonju i ostale pripazit.

Stock
10 mjeseci prije

“najvjerojatnije su neke vrste vjeverica i drugih glodavaca u divljini”
“…izgleda da majmuni nisu…”
“…već se slučajno zaraze…”
“…u većine se smatra da su se zarazili…”
Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Najvjerovatnije, izgleda,slučajno,smatra.
I ovo je nauka koja se nesmije dirati?

Oki nava
10 mjeseci prije

Ocekujemo uskoro pandemiju Gonreje, siri se kaplicno i simptomi su gnojni iscjedak , pecenje prilikom uriniranja. 🥴🥴🥴

5454876g876gvbvbvb44
10 mjeseci prije

štur članak…znači čudno je to proskribiranje zaraženih…nu eto pederi..zatim who navodi ..cjepiva ne vrijede…koji je cilj? potrpati sve u logore!? …sve je to laboratorijskog uzgoja i dodgovoreno na who sjednici za jesen…isti protagonisti! …ustaj zemaljsko roblje! bitka počinje na jesen!

MKD
10 mjeseci prije

Pederbal

Legendarni Grk
10 mjeseci prije

Mali podsjetnik na njihovu prevaru uvezi AIDS. OD ČEGA ZAISTA UMIRU “OBOLELI” OD AIDS-a? Ali nije sve tako crno. Ima i crnjeg. Za Afriku je Svetska Zdravstvena Organizacija ustanovila posebnu tehniku za dijagnostikovanje AIDS-a. S obzirom da je HIV test suviše skup (za jeftine crnce, valjda), oni su odobrili vizuelnu dijagnostiku. Tako, ukoliklo afrički pacijent izgubi 10% svoje težine, ima groznicu ili upornu dijareju prećenu eventualnim kožnim osipom i svrabom… Da, onda je to – AIDS. Tačka. Još ako to potvrdi CNN, nema šta da se poriče. Tačka. (Ne zaboravimo da CNN kaže i da su Srbi su izvršili genocid u Srebrenici. Tačka.) Sa ovakvom tehnikom dijagnostikovanja jasno je zašto u Africi postoji prijavljen tako veliki broj obeololih od AIDS-a i još veći broj HIV pozitivnih i zašto se ogromna sredstva iz nacionalnih budžeta država članica UN izdvajaju za borbu protiv ove bolesti. Ista dijagnostička tehnika se primenjuje i u… Čitaj više »

Legendarni Grk
10 mjeseci prije

Ko je tu zaista bolestan? Ne, vi ćete možda pomisliti da nije moguće da lekari stvaraju ovu opaku bolest. Ali, postoje i drugi primeri takvih bolesti koje se jednim imenom nazivaju ijatrogenim bolestima. Podsetimo na Svinjski grip, SARS, Španski grip… A sve se uvek vrtelo oko novca koji se slio na račune farmaceutskih kompanija. Ali, nije samo biznis u pitanju. Postoji i nešto drugo. Još pre trideset godina objavljen je program o neophodnosti depopulacije ljudske vrste na planeti. To nije tajna. Svi sumnjivi virusi upravo se i pojavljuju tamo gde je populacija siromašnih najveća. Da li je ovo perfidno smišljeni genocid? Da li je on “human” jer žrtva nije svesna da mora da umre jer to NEKO želi? Zar je to teško zaključiti? U Velikoj Britaniji kao i u SAD sprema se zakon po kome će sve trudne žene biti obavezno podvrgnute HIV testu. Kakav štos, kada se zna da… Čitaj više »

Roccos
10 mjeseci prije

Hm jel ova slika iz neke homićke verzije serije ” Magnum”?Tip je pljunuti Tom Selleck.

tihobl
10 mjeseci prije

Izvor: Hrvatski zavod za javno zdravstvo

Zato u tekstu nema u cemu je razlika izmedju ovih GMO boginja i majmunskih.

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

E pa niste fair !!! Uopce !!! Ja kada objavim post o slicnom . Meni puknete ban 3 puta za redom ?! Nist . Prijavit cu vas Schwabi Klausu ( svemogucem ) !!

Mali zloco
10 mjeseci prije

Znaci da je Balkan siguran sto se te bolesti tice a zapadnim pederima neka je Bog na pomoci

4e 65 6b 64 6f 2e
10 mjeseci prije

Na prošlogodišnjoj simulaciji su “predvidjeli” epidemiju sa početkom 15.05.2022. u “Brianniji”.

O tome danas piše The Expose.

Inače, u petak FDA odobrio Pfizeru intravenozni lijek protiv majmunskih boginja.

Krivi će (vjerojatno) biti Rusi. Danas sam vidio samo neki sliku naslovnice/članka, u kojem se se nakon 20. godina ponovo pojavila ta priča, o kojoj sam u petak pisao ispod prvog komentara Alerikovog članka. Traži Ken Alibek, UPI, 2002.

4e 65 6b 64 6f 2e
10 mjeseci prije

Lijek se zove TPOXX.

The Gateway Pundit

Nametane vrijednosti
10 mjeseci prije

Govore nam oni: To nije bolest, to su naše vrijednosti, to je naš stil života.

Odgovorimo im: To nisu naše vrijednosti nego njihove.

łedeno doba
10 mjeseci prije

WHO je danas javio da “zahtjeva mjere” protiv širenja majumonoboginja..
to mi je odmah upalo u oči u izvještaju o tome.. dakle WHO ne preporučuje mjere, kako je to ranije radio, već ZAHTJEVA.

łedeno doba
10 mjeseci prije

inače, sjetih se onog holivudskog filma “Outbreak” 1995. kojeg je režirao njemački redatelj Wolfgang Petersen (tada na privremeneom radu u Holivudu), a glavne uloge igrali Dustin Hoffman i morgan Freeman.-.
koliko se sjećam, tu se radilo o izbijanju neke epidemije, koja je došla od majmuna iz Afrike… pa su ubrzano radili na pronalsku cjepiva…

łedeno doba
10 mjeseci prije

redakcija logičnog, dobit ćete packe od fucktografa, ili možda i od Odbora za prava ghuzoljubaca iz EU-a, a možda i od Bergolja i njegovih ljubitelja ghuzoljubaca u purprnim karadinalskim habitima sa čipkicama – zbog ovog naslova i slike.. To je diskriminacija jadnih i poštenih homića, a ova slika je namjerno širenje homofobnnih klišeja.. Takvi homofobni klišeji su prolazili prije 35-40-ak godina u onim komedijama “Policijska akademija”… Gdje su svi phederi pikazani u tim filmovima, u pedersskom baru “Blu oyster cult” izgledali ovako… i prikazani kao opasni… čim bi netko od policajaca slučajno dospio u taj bar, ili ono kada su dvojica policajaca upali u taj bar zbog psine i podvale drugih kolega, namgrođeni phederi sa brčinama, kožnim prslucima i kožnim hlačama, odmah bi sčepali te policajace za ghuzicu i na silu plesali sa njima.. sada živimo u prosvjećenim veremenima svekolikih prava ghuzoljubaca i absolutne tolerancije, gdje se djecu vodi na… Čitaj više »

Tucker Carlson
10 mjeseci prije

postovanje redakciji..drugi put danas.hvala.

Max
10 mjeseci prije

isto kao počeci AIdsa-

svemirac
10 mjeseci prije

jel to iđe novi lokdaun ? već dva miseca se ljudi slobodno šetaju , niko ne pita stožer za mišljenje…..nemere to tako, prikveštaj ovce nazad u tor i vrati stožerašima tv slavu … btw oće to who sad regulirat bez štabova i posrednika za naše dobro?

Zagten
10 mjeseci prije

Meni nije jasno nakon svega kako se nasjeda na narativ i zivotinje proglasavaju uzrokom. Jos da “strucnjaci” kazu kako to majmuni gadjaju pretezno homoseksualce. Ista stvar kao i tzv HIV, rebrending. Homoseksualci zbog neprirodnog seksualnog odnosa dolaze u dodir s razlicitim toksinima i bakterijama sto im slabi imunitet i podlozniji su bolestima.

Praetorian
10 mjeseci prije

Nesto se pise da bi trebalo zatvarat pedere i trandje da bi se ovo zaustavilo. Da nisu to oni kampovi sto su radjeni?

łedeno doba
10 mjeseci prije

LAUC UPOZORAVA: ‘Mislite li da je ovo s majmunima i boginjama bez veze? Bojim se da nije tako’ WHO sazvao hitan sastanak! SAD je naručio cjepiva za majmunske boginje za cca 900 milijuna kuna. Pharma mafija ponovo jaše! Svjetski mediji odjednom bruje o majmunskim boginjama, bolesti nalik boginjama koja se posljednjih dana pojavila i u Europi i u Sjedinjenim Državama. Na objavu HZJZ-a kako je nekoliko slučajeva majmunskih boginja zabilježeno u Velikoj Britaniji, od kojih je jedan uvezen iz Afrike te u Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Francuskoj i Njemačkoj, a postoji mogućnost njihova unosa i u Hrvatsku, reagirao je znanstvenik Gordan Lauc. – Mislite li da je ovo s majmunima i boginjama skroz bez veze? Bojim se da nije tako. Mislim da neki ljudi jako dobro znaju što rade, a da ćemo svi mi ispasti majmuni na kraju… Lobisti industrije pandemije imaju milijarde profita na raspolaganju za lobiranje, a s dovoljno sredstava… Čitaj više »

tihobl
10 mjeseci prije

Prije dva dana na dnevniku cujem vijest: SZO predvidja eksploziju epidemije u regionu na ljeto.
Nema se sta nagadjati – ako je SZO predvidio eksploziju onda ce biti eksplozija. Testovi ce to potvrditi. A znajuci SZO sgurno su predvidjeli i mjere za region. Ocekujte da ce pored maske i rukavica biti obavezan vizir i burkini ovoga ljeta.

łedeno doba
10 mjeseci prije

evo i glumac Milanović se otkriva: odlomak iz članka “Milanović nazivao koronu karijesom, a sada odjednom pred WHO-om: ‘Oštetila je zdravlje diljem svijeta’“- sa portala dalmacijadanas: “…Predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Ženevi. Tamo je sudjelovao na otvorenju 75. zasjedanja Svjetske zdravstvene skupštine (World Health Assembly). U govoru se dotaknuo i pandemije COVID-19 te rekao da je “ona oštetila zdravlje diljem svijeta na izravan i na mnoge neizravne način..” “…Uoči zasjedanja na skupštini, predsjednik je održao bilateralni sastanak s generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom. On pak je proglasio Sanju Musić Milanović “Prvakom zdravlja 2022. godine” zbog dugogodišnjeg zagovaranja i djelovanja u području promicanja zdravlja...” —– da, da… predsjednikova supruga kako je poznato odavno radi za farmaceustku industriju a to što je predsjednik države otišao na to zasjedanje WHO-a, a ne obični ministar zdravlja, pokazuje značenje te sjednice za kabalu.. na toj sjednici je planirano preuzimanje vlasti nad… Čitaj više »

anticionista
10 mjeseci prije

Da vidimo koliko kretena če opet nasjesti američkoj propagandi.

Agron Dark
10 mjeseci prije

dovoljno za lockdown i novu rundu cijepljenja

anticionista
10 mjeseci prije

gejevske boginje…???
Svašta američka glupost izmisli…

??????
10 mjeseci prije

Nešto mi se čini, da je LGBT propaganda postala prošlost, a geji če se nači na udaru istih onih političara i vladara, koji su jih svestrano reklamirali i podupirali.

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

Ma kakve majmunske boginje…

Neiskusan muškarac se pravi da zna.
Iskusna žena se pravi da ne zna…

54fghh3456iifghh
10 mjeseci prije

prije 6 dana donji dom ruske dume je pokrenuo inicijativu za izlazak rusije iz who( svjetske zd.org.) a 4 deptata gornje dume pokrenuli su predlog za krivični postupak protiv čelnika who.

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Navodno je Izrael već naručio 13 mil. cjepiva.

“У Британији, власти нуде вакцину против великих богиња здравственим радницима и другима који су можда били изложени.

Португал има 14 потврђених случајева и 20 сумњивих инфекција. А преко Атлантика, постоје два потврђена случаја у Канади, са 20 сумњивих случајева.

Има случајева и у Италији, Шведској, Белгији, Немачкој, Холандији, Француској, Израелу, Швајцарској и Аустралији.

“Од суботе су пријављена 92 потврђена случаја и 28 сумњивих случајева мајмунских богиња из 12 држава чланица које нису ендемске за вирус, саопштила је агенција УН”

“Рано геномско секвенцирање неколико случајева у Европи сугерише сличност са сојем који се на ограничен начин проширио у Британији, Израелу и Сингапуру 2018.”
Ovo isto treba provjeriti.
Jer je bila neka priča oko toga 2019.

Cjepljen_pa_jalov
10 mjeseci prije

Oslobodi nas gospodine: kuge, gladi, rata, zla vremena a posbno BUDALA. ‘OSLOBODI NAS GOSPODINE’

Lucija, prva
10 mjeseci prije

Ovaj virus je otkriven 1958., kod majmuna. Otkriven u Danskoj. Prvi isti takav na čovjeku otkriven je tek 1970., u Kongu. Ista porodica virusa kao i velike boginje i kravlje boginje. Problem je i što su ovo oboljenje miješali sa – vodenim kozicama (taj virus nije iz iste porodice), i drugim stvarima. Alergijama. “3.3% of human monkeypox cases were found among 730 patients diagnosed as cases of chickenpox, 7.3% among cases diagnosed as “atypical chickenpox” and 6.1% among cases with skin rash for which clinical diagnosis could not be established.” Postoje dva tipa: ovaj koji se javlja u EU, sa malom smrtnošću od oko 3%: “…west African clade, the type so far seen in Europe, has a case fatality rate of around 3.6% (estimated from studies conducted in African countries)”. I Kongoanski, sa mortalitetom od oko 10% Osim ljudi, ovaj virus može zaraziti i: “What animals get monkeypox? Old and… Čitaj više »

Patkuzelj
10 mjeseci prije

Od izopacenog zapada svaka kuga stize.

antinato
10 mjeseci prije

Ovi moroni sa zapada bi poseksali sav životinjski svet.

Lilia
10 mjeseci prije

Samo ponovo pročitajte izvrstan komentar Stock. (Upravo ono što sam htjela i sama napisati).

Ivan
10 mjeseci prije

Pa ok, oni i onako vole da primaju… (inekcije tj. vakcine)

DEDA
9 mjeseci prije

DA JE I ISTINA NEBIH VAM VJEROVAO..TREBA SE OKOMIT NA OVE NEPISMENE KAJ VJERUJU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI