Elon Musk planira otpustiti 1000 zaposlenika Twittera i uvesti plaćanje 3 dolara mjesečno za korisnike

Elon Musk - Twitter
9 komentara

Elon Musk planira otpustiti 1000 zaposlenika Twittera, i uvesti plaćanje za korisnike 3 dolara mjesečno. Time nastoji povećati godišnji prihod Twittera na 26,4 milijarde dolara do 2028., u odnosu na 5 milijardi dolara prošle godine, izvijestio je u petak New York Times, pozivajući se na prezentaciju koju je najbogatiji čovjek svijeta predstavio ulagačima.

Oglašavanje kao prihod će pasti na 45 % ukupnog prihoda pod Muskom, s oko 90 % u 2020., generirajući 12 milijardi dolara prihoda u 2028., dok se očekuje da će pretplate povući još 10 milijardi dolara, prema izvješću.

Voditelj proizvođača električnih vozila Tesla Inc također ima za cilj povećati novčani tok Twittera na 3,2 milijarde dolara 2025. i 9,4 milijarde dolara 2028. godine, izvještavaju novine, citirajući prezentaciju za detalje.

Musk je prošlog mjeseca sklopio dogovor o kupnji Twittera za 44 milijarde dolara u gotovini, u potezu koji će premjestiti kontrolu nad platformom društvenih medija naseljenom milijunima korisnika i globalnim čelnicima na šefa Tesla Inc.

Milijarder je obećao da će revitalizirati tvrtku i proširiti broj korisnika suzbijanjem spam robota i smanjenjem količine moderiranja kako bi omogućio više ‘slobode govora’.

Nakon sklapanja ugovora, očekuje se da će Musk postati privremeni izvršni direktor Twittera, otkriveno je u četvrtak.

Također je vjerojatno da će otpustiti mnoge zaposlenike tvrtke. Radnicima je rečeno da će prijenos vlasništva trajati oko šest mjeseci, nakon čega će Musk vjerojatno krenuti u „sječu glava“.

Među svojim drugim ciljevima, Musk očekuje da će društvena medijska tvrtka donijeti 15 milijuna dolara od poslovanja s plaćanjem u 2023. koji će narasti na oko 1,3 milijarde dolara do 2028. godine, navodi NYT, citirao je dokument.

Elon Musk planira petostruko povećati prihod Twittera na 26,4 milijarde dolara do 2028. U pitch decku Musk je tvrdio da će povećati godišnji prihod Twittera na 26,4 milijarde dolara do 2028., u odnosu na 5 milijardi dolara prošle godine

Musk predviđa da može povećati prosječni prihod Twittera po korisniku na 30,22 dolara u 2028. s 24,83 dolara prošle godine, dodaje se.

Također očekuje da će Twitter do 2025. imati 11.072 zaposlenika, u odnosu na oko 7.500.

Očekuje se da će prihod od Twitter Blue, premium pretplatničke usluge tvrtke lansirane prošle godine, imati 69 milijuna korisnika do 2025. Twitter Blue, pokrenut u lipnju 2021., prva je Twitterova pretplatnička usluga i nudi ”ekskluzivni pristup premium značajkama” na osnovi mjesečne pretplate

Musk nije bio dostupan za komentar. Twitter također nije odmah odgovorio na zahtjev za komentarom. Musk je obećao da će dopustiti svima da govore što žele na Twitteru nakon što je preuzeo giganta društvenih mreža.

Kaže se da preferira privremene ”timeoute” za korisnike koji krše nova pravila, a ne trajne zabrane poput onih koje je dao Donald Trump. Detalji njegovih neposrednih planova su mali, ali šef Tesle sebe prikazuje kao apsolutista slobode govora.

Ostale sporne promjene uključuju plave kvačice za potvrdu za svakoga tko se pretplati na Twitterovu premium Blue uslugu, koja košta 2,99 USD mjesečno.

Kaže se da Musk daje prednost modelu koji se temelji na pretplati u odnosu na financiranje oglašivača, jer bi Twitter učinio manje podložnim pritisku oglašivača. Čak je sugerirao da bi korisnici mogli plaćati kriptovalutama, uključujući šaljivu valutu Dogecoin koju Musk već dugo voli.

Musk je također spominjao druge nove značajke, uključujući gumb ”uredi” za prilagodbu prethodno objavljenih tweetova i također stvaranje algoritama platformi ”otvorenim kodom kako bi se povećalo povjerenje, pobijedio spam botovi i autentifikovao sve ljude.”

To bi omogućilo ljudima da točno vide zašto je Twitter odlučio neke tweetove učiniti vidljivijima korisnicima od drugih.

Izvor: timesnewsnetwork.com

elon muskkupovinaPreplataSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Ah cicije Muska . Nego dragi moji Logičari ako administratori dopuste predstavio bih vam nešto na čemu u zadnje vrijeme radim. Moj Košarkaški Forum ! Besplatan i svi sa Logičnog su dobrodošli kao i ja ovdje. Samo se držite pravila-

Max
2 godine prije
antinato
2 godine prije

3 dolara mjesečno za židovske budalaštine i pederajzluk. Ko je budala, nek plača…

2 godine prije

Ama da , nema tu posla za njih desetak..Zombie firma..

Ivan
2 godine prije

Musk ce konacno da zaradi neki dolar, do sada je jadan, ziveo na ivici siromastva…

Dupla Kamilica
2 godine prije

Dolar tada neće postojati.

2 godine prije

Twitter?
Neko došao na ideju da e-mail svima učini dostupnim?
Jebo te…koja pamet.
I tokmaci se primili i cvrkuću li cvrkuću.

Money talks
2 godine prije

Sloboda govora za samo 3 dolara mjesečno.

Free speech for a little fee of 3$ monthly only.

Keki
2 godine prije

To je u redu. Do sad su se financirali korporacijskim novcima, što znači da su cenzurirali istine i gurali agende kako im je bilo naređeno.
Ovo bi trebalo taj problem riješiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI