YouTube će od 01. lipnja plasirati reklame na više videozapisa i imat će pravo uzimati porez kreatorima video-sadržaja

Youtube
18 komentara

YouTube je objavio ažuriranje svojih Uvjeta pružanja usluga, koje stupaju na snagu 01. lipnja 2021. godine. U ažuriranju se navodi da će platforma izbacivati reklamne sadržaje na više videozapisa i da će moći zadržati porez od plaćanja autorima.

“Naši najnoviji Uvjeti pružanja usluge uključuju ažuriranja o ovim određenim temama: podaci o prepoznavanju lica, pravo YouTubea na unovčavanje i porezne obveze u SAD-u. Ovi uvjeti na snazi su u Sjedinjenim Državama od studenog 2020., a izvan SAD-a bit će na snazi od 01. lipnja 2021.,” stoji u izvješću.

Prema novom ažuriranju, YouTube će početi postavljati reklamne sadržaje “na ograničenom nizu osiguranih videozapisa na kanalima koji nisu u Partnerskom programu YouTubea ili koji nisu pod ugovorom o unovčavanju.”

Prije nego što nova pravila stupe na snagu, YouTubeovi su se reklamni položaji odnosili samo na sadržaj stvoren u okviru YPP-a, koji je obuhvaćao samo autore koji su dosegli određeni prag u pretplatnicima i prikazima. Platforma tvrdi da neće biti promjena u kriterijima za YPP.

Sve isplate na koje autor ima pravo putem bilo kojeg partnerskog programa tretirat će se kao kršenja autorskih prava.

“Google će zadržati porez od takvih plaćanja prema zakonu”, dodala je platforma.

Novi uvjeti već su na snazi u Sjedinjenim Državama od studenog 2020.

reklameYouTube
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gost1983
3 godine prije

I u čemu je problem? Na svojo stranici oni imaju pravo postavljati uvjete koje žele, a sve zainteresirane su pitali pristaju li ili ne. Tko nije pristao, nije YouTube jedina takva stranica.

preseren3
3 godine prije

On average, YouTube monetization for 1000 views (also known as CPM – Cost Per Mille) ranges from 0.5 to 6 USD based on the location of viewers and the target audience. The numbers vary a lot, but most channels get paid 0.5 USD per 1000 views.

Kome če, znači, zaračunavati porez? Onim, kojim YT plača?
Recimo, Navalnom, koji je vjerovatno več zaradio milijon?

moshe
3 godine prije

pretjeruju čim takneš nešto reklama od 120 decibela buke digne uzbunu koja uleti i između dvije tihe pjesme malo češće čak su i na Ruske pjesme koje su dosad bile pošteđene zbog sankcija uvalili teški spam koji probija uši moram nači nešto bolje you tube je gotov

Realno
3 godine prije

Youtube vanced majka.

Malimali
3 godine prije

Tako i treba. Nije normalno, da postoji samo jedan ili skoro samo jedan portal. YT ubrzano radi na tome (i ne samo sa finansiskim mjerama), da se otarasi dijela publike. Zašto bi to bilo loše za nas?

sokre
3 godine prije

you tube advanced

Zorule
3 godine prije

Koristim vec dugo YT vanced, neki dan sam slucajno pokrenuo standardnu YT aplikaciju na mobu i ostao sokiran reklamnim bombardiranjem i neupotrebljivoscu iste. Nisam znao da se toliko srozao cijeli sustav.

Max
3 godine prije

Oni će biti stup vlasti.

Praetorian
3 godine prije

Ja ne razumijem zasto im mi ne zadamo udarac na nacin da se dogovore ljudi diljem svijeta i odaberemo jednu ili dvije najbolje platforme za video i tako stvorimo alternativu pvoj cenzuri. Njih najvise boli kada ih korisnici napustaju i prelaze kod konkurencije.
Dobit cemo i vise mjesta za slobodne medije, a i odmoci neprijatelju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI