30 tinejdžera privedeno na nelegalnom maršu u Moskvi

Rusija Moskva policija protesti demonstracije
6 komentara

Oko 30 tinejdžera privedeno je na ilegalnom maršu u centru Moskve, koji je usledio nakon skupa koji je bio uredno prijavljen policiji na aveniji Saharov, rekla je Tatjana Potjaeva moskovski ombudsman za ljudska prava.

“Privedeno je oko 30 tinejdžera ali svi su pušteni istog dana” rekla je Potjaeva”. Ona je napomenula da su se njeni zaposlenici morali umešati i pružiti pomoć kako bi tinejdžeri bili pušteni na slobodu.

Nije primljena nijedna žalba u vezi sa pritvorenim tinejdžerima. Miting koji je bio prijavljen i odobren na avenije Saharov je prošao bez ikakvih nereda a svi koji su planirali da održe govor na ovom skupu uradili su to bez problema.

Prema podacima moskovske policije, 136 ljudi je privedeno zbog učešća u ilegalnom maršu u centru grada, kada su nakon odobrenog skupa pojedini učesnici odlučili da krenu u marš koji je policija unapred zabranila, budući da nije prijavljen u skladu sa zakonom.

Skup održan 10. avgusta je bio 4. skup koji je organizovan u svrhu podrške nezavisnim kandidatima na predstojećim izborima za moskovsku Gradsku dumu (parlament).

Prethodni skupovi su održani 20. jula, 27. jula, i 3. avgusta iako je samo prvi skup bio odobren od strane nadležnih organa.

demonstracijeprotesti
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Amater
4 godine prije

Kako bi recimo reagirala američka demokratska policija na nedozvoljeni marš prosvjednika ???????

Fenix
4 godine prije

Jako manipulativno je oporba to napravila zapravo je to bio koncert u kojem su uvestvovali neki od najpoznatijih Ruskih glazbenika a oporba te slike koristi kao masovnost svojh “okupljanja”. Masovnost njihovih okupljanja se pokazala tokom proslih prosvijeda. Zbog manipulacije i sirenja laznih vijesti Ruska vlada je zatrazila od You Tuba da izbrise mnoge snimke koje pozivaju na nasilje ako to neucne Ruska vlada ce You Tube proglasiti agentom stranog utjecaja te ce biti zabranjen ili redukovan a njega ce zamjeniti Ruski pandan slucan You Tubeu.

Nenad
4 godine prije

Zasto tinejdjeri protestvuju zbog neodobravanja nekom da ucestvuje na izborima kada oni i ne mogu glasati?
Ko manipulise maloletnicima radi ozbiljno krivicno djelo a to niko i ne pominje. Uostalom jedan im se upravo ubijo ili je ubijen u zatvoru u americi.

žrec
4 godine prije

Mislim da se u budućnosti svaka vlast treba izolirati od beskorisnog proletarijata u njihovim glavnim gradovima. Stanovnici glavnih gradova uvijek su isti – uglavnom žive na grbači ostatka države, motika ih uglavnom ne zanima nego isključivo tipkanje po mobu i filozofiranje uz alkohol, uživaju bolji položaj od ostalih zbog čega su još nezahvalniji, sve najbolje znaju i sve bi bilo super samo da nema tih odvratnih ruralaca koji ih vuku nazad. Znam da generaliziram, ali sumnjam da sam puno promašio.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI