Agencija izvještava kako Francuska planira analizirati crne kutije iz zrakoplova koji su srušeni iznad Irana

Srušeni ukrajinski zrakoplov u Iranu
6 komentara

Iran je u ožujku potvrdio da će crne kutije s leta zrakoplova PS752, koji su u siječnju srušeni iznad Teherana, biti poslani Ukrajini ili Francuskoj, na dešifriranje. Doduše, primopredaju je odgodila pandemija Covid-19 koja se proširila u Iranu.

Teheran će u Francusku sljedećeg mjeseca poslati crne kutije s ukrajinskog putničkog zrakoplova, kojeg je iranska vojska greškom srušila u siječnju, objavila je francuska Uprava za istraživanje civilnog zrakoplovstva u svojoj objavi na Twitteru u petak. Prema agenciji, tehnički radovi trebaju započeti 20. srpnja.

Pored toga, kanadski Odbor za sigurnost transporta objavio je poruku da će slati svoje stručnjake u Francusku, kako bi sudjelovali u preuzimanju podataka sa srušenog zrakoplova.

Iran je prethodno obećao da će, bez ikakvog odgađanja, crne kutije iz srušenog ukrajinskog zrakoplova predati Francuskoj. Ukrajina se zauzvrat obvezala da će slučaj koji se odnosi na let PS752 predati međunarodnim sudovima, ako Teheran ne ispuni svoje obveze u vezi s tim nesretnim događajem.

8. siječnja zrakoplov Boeing 737, koji je bio u vlasništvu ukrajinskog Ukraine International Airlinesa, srušio se ubrzo nakon polijetanja iz zračne luke u Teheranu. Među 176-ero putnika i posade koji su poginuli, bili su državljani Irana, Kanade, Ukrajine, Afganistana, Njemačke, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva. Iran je kasnije otkrio kako je njegova vojska nenamjerno srušila taj zrakoplov.

avionska nesrećaPS752
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RENEW
3 godine prije
Dopizdilomi
3 godine prije

A šta ima analizirati. Priznali su da su ga skinili greškom i to je to. Dajte malo analizirajte izraelske letove i ciljeve na tuđim teritorijima i tuđim zračnim prostorima.

Max
3 godine prije

Baš i nemam povjerenja u tu komisiju.

Teheranac
3 godine prije

Možda bi trebala mala ispravka …
U naslovu je navedeno da se radi o crnim kutijama zrakoplova koji su srušeni nad Iranom …. mislim da bi trebalo korigovati naslov jer se radi o jednom zrakoplovu a ne više njih (a dvije crne kutije) … pa eto.
Doduše, možda nisam dobro razumio.

dulebg
3 godine prije

Pojavljuju se neke priče da se u momentu poletanja Boinga pojavila izraelska flota aviona, te da su uznemireni operateri odraz Boinga protumačili kao raketu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI