Rusija proziva holandske zvaničnike zbog eksplotacije patnje porodica žrtava MH17

MH-17 - Istraga
12 komentara

Zvaničnici u Holandiji iskorištavaju emocije i tugu rođaka koji su izgubili svoje najmilije u padu MX17 nad Ukrajinom, saopštilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u izjavi posvećenoj petoj godišnjici tragedije.

“Rusija iz prve ruke zna koliko je teško nositi se s tako velikim gubitkom. Naši građani su više puta bili žrtve vazduhoplovnih nesreća. Sjećamo se tragedije iz 2001. godine kada je iznad Crnog mora greškom oboren avion Siberia Airlinesa od strane ukrajinske PVO” navodi se u saopštenju.

“Nažalost, holandske vlasti više igraju na kartu emocija i tuge porodica žrtava MH17. Dok se pozivaju na principe pravde i kazne za počinioce, oni koriste udruženja formirana od strane porodica nastradalih, kako bi za stradanje okrivili Rusiju i tražili određenu finansijsku naknadu” navodi se u ministarstvu.

Rusija je sigurna da će samo istinski depolitizovani i profesionalan pristup istrazi omogućiti da se konačno utvrdi uzrok nesreće i sazna istina”.

“Pozivamo zajednički istražni tim da se fokusira na svoj primarni cilj, tj. nepristrasnu analizu svih dostupnih podataka kako bi se utvrdili pravi uzroci nesreće i pronašli pravi počinioci” navodi se u saopštenju.

Istovremeno, nije bilo optužbi protiv Ukrajine “zbog neuspeha da osigura svoj vazdušni prostor u zoni konflikta” ovaj propust Ukrajine je rezultovao tužbom protiv ove zemlje Evropskom sudu za ljudska prava.

Međutim, uprskos pristrasnom stavu, Rusija je i dalje spremna na saradnju. Uvereni smo da put istine leži u dijalogu i saradnji, zaključilo je ministarstvo vanjskih poslova

avionska nesrećaMH17
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
frutek
4 godine prije

strašno, proruski/ruski borci sruše civilni zrakoplov i onda se drznu odvaliti o iskorištavanju patnje. bolje bi im bilo da šute i da se pokriju ušima

Miro
4 godine prije

Aje budimo objektivni i posteni a ne prema emocijama ko koga voli. Mozda avijon i jesu greskom pogodili proRuski pobunjenici, postoji opciija da se Ukrajinski avijon sakrio iza putnickog kao u primeru u Siriji kad je Sirijska pzo naciljala Izraelski avijon koji je bio iza Ruskog.

tvingo
4 godine prije

Bla bla,pratim stvari od samog početka i znam da su pobunjenici izporučili crne kutije iztraživačima i šta ….crne kutije su bile navodno oštečene a ukroradari baš tog dana u remontu…ko tu sad šta krije ili ko pd koga pravi budalu.Jedino što tu drži je da RUSI IMAJU NERVE OD ČELIKA .

kocki
4 godine prije

Ukrainci su srusili avion .Cilj e Nato intervencija protiv Rusije .

puki
4 godine prije

5 godina nakon rušenja malezijskog aviona MH17, nekakav samozvani “međunarodni sud” u Nizozemskoj, podigao je optužnicu protiv četvorice “proruskih pobunjenika”, koji se optužuju da su odgovorni za rušenje i smrt 298 putnika u srpnju 2014. u istočnoj Ukrajini. Među mjima je i Igor Strelkov, tadašnji vođa “pobunjenika”. Dakle, ustvari samozvani “tužitelji” uzeli su naprosto četvoricu nekadašnjih zapovjednika “proruskih pobunjenika” i optužili ih po famoznbih “zapovjednoh odgovornosti”. Sve je bilo napravljenjo kao spketakularno insceniranje za javnost, gdje su slike četvrorice optuženih prikazane na ekranima, dok je samozvani tužitelj čitao optužnice. Sjetimo se što je bilo prije 5 godina. Rušenje MH17 tada je ustvari trebalo poslužiti kao okidač za treći svjetski rat. To je trebao biti “sarajevski atentat” za gospodare kaosa iz “duboke države”. Sjećam se kako su tada neki vodeći zapadni mainstream mediji, otvoreno zahtjevali rat protiv Rusije. Među njima i njemčaki ljevičarski pro-globalistički tjednici: Der Spiegel i Die Zeit. Glavni… Čitaj više »

Zvrk
4 godine prije

opet ne mogu komentirati s računala

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI