Prinudno slijetanje u kukuruz aviona Airbus A321-100 kompanije Ural Airlines

Ural Airlines Airbas A321-211
9 komentara

Avion kompanije Ural Airlines je prinudno sletio nakon što je naletio na jato ptica prilikom polijetanja sa aerodroma Žukovski.

Let U6-178 je letio sa moskovskog aerodroma Žukovski prema Simferopolju sa 226 putnika i 7 članova posade. Medicinsku pomoć je potražilo 55 putnika kod kojih su konstatovane lakše tjelesne povrede u 10 slučajeva.

Avion je prilikom polijetanja usisao ptice u oba motora na visini od 750 feet-a (230 metara). Prisebnošću pilota je avion prinudno spušten u polje kukuruza, a tom prilikom je lakše povređeno 10 putnika.

Prilikom sudara sa pticama, lijevi motor je potpuno zakazao dok je desni stvarao dovoljan potisak da pilotu da dovoljno vremena da prinudno spusti avion jedan kilometar od piste.

Pilot je spustio avion sa uvučenim stajnim trapom prilikom čega nije došlo do požara niti ispuštanja goriva kojeg je u tom trenutku bilo oko 16 tona.

Nadležni organi su otvorili istragu o ovom incidentu.

Airbus A321avionska nesreća
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nepoželjni
4 godine prije

Svaka čast pilotu! … i velika sreća da Rusi svoja polja obrađuju;)

i tata bi sine
4 godine prije

Rusija je to, nije kod njih kuruza tako visoka

Siniša
4 godine prije

Dobri kukuruzi, odlični čak šta više…..

4 godine prije

U svakom slučaju svaka čast Airbusu. Da je ono govno od Boeinga raspao bi se na barem tri dijela i sve bi ih skupljali tjednima….

jbg
4 godine prije

HEROJ!

To samo najbolji piloti mogu!!

Bruno
4 godine prije

Sreća, ljudi, velika sreća. Drago mi je da u Rusiji nešto ovako prođe bez strašnih posljedica. Koliko nesreća im se samo dogodilo. Inače, Ural Airlines je vrlo dobra letna kompanija, s njima sam i ja letio u Rusiju i nazad.

NSU
4 godine prije

Eto, umjesto betonske piste duge više kilometara, za prave pilote je dosta i par stotina metara kukuruza! Bravo za dečke iz kokpita!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI