Još jedan incident – Boeing 737 skliznuo s piste i završio u rijeci na Floridi (FOTO)

boeing 737 800 miami air
13 komentara

Jutros po srednjoeuropskom vremenu putnički zrakoplov je skliznuo s piste i završio u rijeci St. Johns koja teče u blizini zrakoplovne luke Naval Air Station u Jacksonvilleu, Florida, SAD.

Prema lokalnim medijima riječ je o modelu Boeing 737 koji je prevozio 136 putnika i 7 članova posade među kojima su se nalazili civili i američki vojnici u povratku iz američke baze koja se nalazi na Kubi.

Navedeno je da je zrakoplov skliznuo sa piste kada je pokušavao sletjeti.

Naval Air Station (NAS) u Jacksonvilleu je izvijestio da je Boeing 737, koji je došao iz američke mornaričke baze u zaljevu Guantanamo na zapadnoj Kubi, skliznuo sa piste prilikom slijetanja i pao u obližnju rijeku.

boeing 737 miamiair
FOTO: Boeing 737 miamiair

Šerifov ured grada Jacksonvillea na Floridi, na jugoistoku Sjedinjenih Država, navodi kako zrakoplov nije potonuo i da su svi putnici izvan opasnosti.

Zrakoplov je u toku leta prošao kroz oluju praćenu grmljavinom a samo slijetanje na vodu u jednom komadu je pravo čudo prema riječima kapetana koji je upravljao zrakoplovom.

Ovo je treća nesreća u nizu za ovaj tip Boeingovog najpopularnijeg modela zrakoplova kojim se prevozi 90% putnika u Sjedinjenim Državama.

Da li je i poslednjoj u nizu nesreća kumovao problematični sustav stabilizacije saznaćemo nakon istrage.

 

FOTO – Najnoviji incident s Boeingom 737
FOTO: Najnoviji incident s Boeingom 737
Boeing 737 miamiair
FOTO: Najnoviji incident s Boeingom 737

Povezani tekstovi:

Boeing priznao tehničke kvarove na avionima 737 MAX: “Žao nam je za izgubljene živote”

U Orlandu se skoro srušio još jedan Boeing 737 Max 8

Boeing 737 Max 8 – Američki piloti su upozoravali na “anomalije”

avionska nesrećaBoeingBoeing 737zrakoplovna nesreća
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šok
4 godine prije

sava gume
definitivno

Laki Topalović
4 godine prije

Obatri su pala…. Ajde, ovdje, srećom, nema žrtava..

nekoime
4 godine prije

Rusi su krivi. I Kubanci. A tek Iran.

Mateja
4 godine prije

Mogoče bi bilo pametneje, da bi Indijci izdelovali letala? No vojnih zločincev, ki v Guantanamu s pendreki posiljujejo zapornike, tako ali tako ne bi bilo škoda (če bi plavali). Vrniti Kubi Guantanamo skupaj s prebivalci (tistimi, ki so jih ZDA naselili tja).

Mateja
4 godine prije

Bi bili prebivalci Guantanama srečni, če bi njihovi mučitelji utonili v letalu? Ne vem, nisem muslimanka in ne vem kako muslimani razmišljajo. Mogoče jim je všeč biti zaprt v kletki? Pretepen in posiljen z gumijevko? Ne vem. Odvisno od okusa.

AJeTo
4 godine prije

S obzirom na grmljavinsko nevrijeme prerano je staviti ovu nesrecu u isti kos kao i dvije fatalne. Jesu li to uopce MAX8 avioni?

Lucija
4 godine prije

Heh, brod, ‘tica, jedrilica?
Ne. Boingić na Floridi…dobro da su svi živi. Lijepo pluta. Baš me zanima hoće li ga lagano moći otpotezati…?

Zorule
4 godine prije

Ovdje se radi o starijoj NG verziji, MAX verzije sa problematicnim MCAS sustavom su jos uvijek prizemljeni. Inace te prethodne NG verzije su imale isto jedan problem, bar u pocetku proizvodnje, jako losa kvaliteta spojeva segmenata tubusa zbog cega su znale kod ovakvih tvrdih slijetanja pucati na 3 dijela.

Mucke
4 godine prije

Ovo nije 737 max,rijec je o starijoj verziji istog aviona kaja je do sada odradila 35 godina bez velikih problema.Problemi (sa novim tipom Max)su poceli kad je netko pozelio imati to isto koje trosi puno manje goriva i na njega ugradio 3 cilindricni turbo benzinac nabrijan na 130 KS nadajuci se da ce softver nadoknadit manjak snage.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI