Novi problemi s Boeingovom 737 Max serijom mlažnjaka! Tvrtka predlaže novo ”prizemljenje.”

Boeing-737-MAX
4 komentara

Samo nekoliko mjeseci nakon što se Boeingovoj seriji zrakoplova 737 Max dopustio povratak u nebo, tvrtka je najavila novi problem. Ovoga puta serija 737 Max mogla bi biti prisilno ”prizemljena” zbog novootkrivenih problema s elektroničkim komponentama.

“Boeing je preporučio prijeku potrebu rješavanja novih problema s električnom energijom, koji su se pojavili u određenoj skupini mlažnjaka 737 MAX. Također se savjetuje da se ti mlažnjaci ne koriste sve dok se novonastali problemi ne riješe”, rekao je proizvođač sa sjedištem u Chicagu u petak.

Multinacionalna tvrtka priopćila je kako surađuje s Američkom saveznom zrakoplovnom upravom (FAA) u pogledu “pitanja proizvodnje.” Također je rečeno da problem nije pogodio cijelu flotu, nego samo određenu skupinu zrakoplova.

Tvrtka se obvezala pružiti daljnje upute o “odgovarajućim korektivnim radnjama.”

“Preporučuje se daljnje provjeravanje, kako bi se utvrdilo postoji li razlog za prisilno prizemljenje zrakoplova, zbog kvara na komponenti elektroenergetskog sustava,”stoji u izvješću. Nije navedeno ni koja je zrakoplovna kompanija pogođena ovim upozorenjem, niti je otkriven točan broj zrakoplova na kojima je problem primijećen.

Putnički zrakoplov Boeing 737 MAX dospio je na naslovnice nakon što su se dva zamalo nova zrakoplova srušila u roku od pet mjeseci. U tragičnim nesrećama, koje su se dogodile u Indoneziji i Etiopiji, smrtno je stradalo svih 346 putnika.

Incidenti su potaknuli detaljniji sigurnosni pregled, zbog čega su svi mlažnjaci te serije bili prisilno prizemljeni 20 mjeseci, od ožujka 2019. do studenog 2020.

U studenom je FAA procijenio da je Boeingova 737 MAX serija sigurna za daljnji nastavak rada. Prije odobrenja obavljeni su detaljni popravci i otklonjen je problem sa sigurnosnim sustavom, koji je doveo do padova dvaju zrakoplova. No, nekoliko zemalja, uključujući Kinu, još nisu odobrile let ovih zrakoplova.

 

Boeing je, kao rezultat tragedije i prisilnog prizemljenja na koju je bila prisiljena ova serija zrakoplova, pretrpio štetu veću od 20 milijardi dolara.

Boeing 737Boeing 737 MAX 8
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
2 godine prije

Čok ?
Novi čok ?

trte_vrte
2 godine prije

hajde ko ih jebe ionako vise necu da putujem avionom,ne smije ni dijete jesti bez maske,ludilo

Emiliano Zapata
2 godine prije

Stoci netrebaju vise avioni, samo luksuzni golfstreem modeli za nase gospodare koji putuju svijetom bez ikakve putovnice a kamoli kovidputovnice.

Tomi
2 godine prije

Hvala Svevišnjemu , povedi ta govna u steçaj

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI