Boeing 737 se zapalio i prisilno prizemljio u zračnoj luci „Ben Guroin“ u Tel Avivu

Rwanda Lin aviokompanija Boeing 737
34 komentara

Avion Boeing 737 avio kompanije Rwand Air, koji je trebao letjeti u noći 8. siječnja s aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu za Kigali, glavni grad Ruande, prizemljen je na nepoznato vrijeme zbog tehničke neispravnosti. Prema izraelskoj radio stanici Reshet Bet, motor aviona se zapalio tijekom ubrzavanja prije polijetanja.

U zrakoplovu je bilo više od 100 putnika, sve izraelski državljani. Nakon što je posada primijetila kvar, hitno su se spustila i vratila na terminal Međunarodne zračne luke „Ben Gurion“ u Tel Avivu.

Sharon Idan, dopisnik radio stanice Reshet Bet, objavio je na svom Twitteru video zapaljenog motora zrakoplova Boeing 737, prenosi internetski portal njenog radija.

Novinar je podsjetio da govorimo o istoj vrsti zrakoplova koji se srušio u blizini Teherana ujutro 8. siječnja.

Također je važno da su nakon pada ukrajinskog zrakoplova u Iranu lokalni mediji kao uzrok nesreće navelo zapaljenje motora odmah nakon polijetanja Boeinga.

Podsjetimo, Boeing 737-800 Ukraine International Airlinesa, koji je trebao letjeti na letu PS752 na ruti Teheran-Kijev, srušio se u srijedu ujutro dvije minute nakon polijetanja iz zračne luke „Imam Homeini“ u Teheran.

U zrakoplovu je bilo 167 putnika i devet članova posade. Svi su poginuli. Prema ukrajinskom ministarstvu vanjskih poslova, među mrtvima je 11 državljana Ukrajine, među njima 9 članova posade, 82 državljana Irana, 63 iz Kanade, 10 iz Švedske, 4 iz Afganistana i po troje iz Njemačke i Velike Britanije.

Za kraj podsjetimo da je Boeing u velikim problemima i zbog modela 737 MAX, od kojih su se dva zrakoplova srušila prošle dvije godine, prvi kompanije Lion Air let 610 29. listopada 2018, a drugi kompanije Ethiopian Airlines let Let 302 10. ožujka 2019., zbog čega  još uvijek nemaju dozvolu za komercijalne letove, a sve narudžbe za ovaj model su suspendirane ili potpuno otkazane.

VIDEO: Twitter / Sharon Idan

Boeing 737
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Outsider
4 godine prije

Previše da bi bilo slučajno. Vjerovatno daljinska kontrola.

tuf
4 godine prije

Sada možda budu prizemljeni i ostali modeli 737 flote – na snimci pada ukrajinskog zrakoplova se također vidi nekontrolirano izgaranje iz motora. Makar i ako se radi ‘samo’ o specifičnom modelu mlaznog motora ovo bi moglo zabiti zadnji čavao u 737 seriju (niz neovisnih problema dovodi do gubitka povjerenja u proizvod)

Alex
4 godine prije

Sad će Trump uvesti snkcije Airbusu,ili već nekome😆😆

Siniša
4 godine prije

Iran neda crne kutije Boingu, još nije odlučeno šta će sa njima.

Trubadur
4 godine prije

Ovi Boeingi, padaju skoro pa več svaki dan…

nekoime
4 godine prije

Više pobiše Ameri neispravnim zrakoplovima nego Iranci ispravnim raketama.

Abe Martinez
4 godine prije

Zgodno se zadesi da jedna tragedija bar malo medijski zasjeni onu drugu, raniju.

prizemlji sve
4 godine prije

Ne leti sa zrakoplovi koji imaju greske …

4 godine prije

Ma ni motori, ni terorizam, već “Rwand Air”, “Ukraina Intl. Air”….Tko zna tko je sve to koristio prije i kako je servisirano i sa kojim dijelovima. Putovati sa poznatijim kompanijama koje redovito održavaju svoju flotu.

Zorule
4 godine prije

A ja letim u utorak, bas divota.
BTW, 737MAX ima jos jedan novo otkriveni problem, nesto sa ožičenjem nije dobro složeno, može dovesti do kratkog spoja, tako da će se oni načekati dok ponovi polete, ako ikad polete.

Milan
4 godine prije

Treba kupiti ruske avione oni su bolji…

TrollFace
4 godine prije

Bojim se da bi uskoro mogli poceti padati i Airbusevi 320, kao posljedica “retaliation” strategije.

Max
4 godine prije

Ono što je važno jest da je u pitanju isti model aviona. da nemaju možda neku grešku?

Stjepan Vujec
4 godine prije

Opet Iranci !!??XX

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI