American Airlines produžuje suspenziju Boeinga 737 MAX do 3. rujna

Boeing 737
16 komentara

American Airlines Group Inc izjavila je u nedjelju kako produljuje otkazivanje oko 115 dnevnih letova do rujna zbog prizemljenja Boeing 737 MAX.

Najveća američka zrakoplovna tvrtka je izjavila kako otkazuje letove do 19. kolovoza nakon što su Boeing Co zrakoplovi prizemljeni diljem svijeta u ožujku ove godine. Tome su prethodile dvije smrtonosne zrakoplovne nesreće u Indoneziji i Etiopiji.

American Airlines izjavio je u nedjelju kako će produžiti rok ovih otkazivanja do 3. rujna. Kako bi zabrana bila ukinuta Boeing bi trebao dovršiti certifikacijski testni let i službeno podnijeti odobrenje Federalnoj zrakoplovnoj upravi za svoje promjene u ažuriranju softvera i obuci.

Boeing je u nedjelju priopćio kako nastavlja pružati “potrebu za potvrđivanjem MAX ažuriranja i povezane obuke, te kako radi na sigurnim uvođenjem flote u službu”.

Najveći svjetski proizvođač zrakoplova rekao je kako surađuje s klijentima zrakoplovnih tvrtki kako bi zadržao svoje zrakoplove u skladištu i pružio podršku za vrstu “puštanja u pogon” nakon što se očisti kako bi ponovno pokrenuli komercijalni rad.”

Ravnatelj Federalne zrakoplovne uprave, Dan Elwell, dao je izjavu novinarima prošlog mjeseca kako nema specifičan raspored za poništenje otkazivanja letova Boingu 737 MAX.

Zrakoplovi su prizemljeni u ožujku nakon fatalne zrakoplovne nesreće etiopskih zrakoplovnih tvrtki samo nekoliko mjeseci nakon slične zrakoplovne nesreće u Indoneziji koja je ubila 346 ljudi.

Southwest Airlines Co i United Airlines otkazali su letove u kolovozu zbog prizemljenja 737 MAX.
Na pitanje prošlog mjeseca realno je da 737 MAX može ponovno letjeti do kolovoza, Elwell je odbio dati detaljnije informacije.

“Ne bih to mogao reći ni listopad, samo zato što još nismo odlučili o zahtjevima obuke”, rekao je Elwell. “Ako je potrebno godinu dana da pronađemo sve što nam je potrebno kako bismo bili sigurni da možemo ukinuti zabranu letova onda će tako biti.”

Globalne zrakoplovne tvrtke, koje su žurile kupiti troškovno učinkovite, daleke zrakoplove, od tada su otkazale letove i skočile na pokrivanje ruta kojima je MAX prethodno letio.

Boeing se nada da će ažuriranje softvera i povezana obuka pilota dodati razinu zaštite kako bi spriječili pogrešne podatke od pokretanja sustava pod nazivom MCAS, koji je aktiviran u oba zrakoplova prije nesreće.

Reuters

Boeing 737prizemljenje zrakoplovaZabrana leta
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
4 godine prije

Zakazao google translate?

Trubadur
4 godine prije

Eto, još jedan USrA avion, pored F-35 koji je vrh tehnologije….Samo,kad bi još mogao, da leti, gdje bi jim bio kraj…

Histrion
4 godine prije

Redakcijo, sto ste učinili s N. Babicem ?

samo tako
4 godine prije

U suradnji sa Huawei 5G F737 dobiva sigurnosnu nadogradnju, brzo aktiviranje padobrana i čamca

609
4 godine prije

Kad padne slijedeci zbogom MAX

Janoš
4 godine prije

Baš me zanima dali Boeing nadoknađuje štetu zrakoplovnim tvrtkama. Evidentno avioni stoje a kupljeni su.

Ara
4 godine prije

Koliko sam pratio, da bi bio konkurentan morali su na njega staviti nove motore.
Ti su motori narušili težište aviona te ga pretvorili u leteću ciglu.
Odnosno manuelno s njim niti najbolji pilot ne može letiti bez pomoći kompjutera.
Pošto je sve išlo na brzinu , bez adekvatnog testiranja, potkrala se greška(e) u kodu .
Komp te ruši a ne možeš ga isključiti jer bez njega ne možeš letiti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI