VIDEO: Pad ruskog Tu-22M3

Tu-22M3 Ryazan Dyagilevo
30 komentara

Profesionalci nekada oslanjajući se više na iskustvo nego na procedure naprave amaterske graške. Upravo to se dogodilo sa ruskim bombarterom Tu-22M3 a sam izvještaj o padu se vrlo brzo pojavio i u javnosti!

22.01.2019. došlo je do pada aviona Tu-22M3 prilikom slijetanja na vojni aerodrom u Murmanskoj oblasti.

Avion ima 4 člana posade od kojih su na licu mjesta stradala dva člana posade dok je treći zadobio teške povrede i preminuo u bolnici a četvrti se nalazi u teškom stanju!

Do fatalne nesreće je došlo tako što je pilot pokušao izvršiti slijetanje po lošem vremenu na način da se prije toga nije poravnao sa pistom nego je slijetanje pokušao izvršiti sa bočnim prilazom pisti. Na snimku se čuje pokušaj pilota da pod “punim gasom” izvuče avion koji prazan teži oko 50 tona što mu ne polazi za rukom i “otresa” avion o prag piste pri čemu dolazi do loma strukture aviona u korijenu krila.

Avion je prepolovljen prilikom čega je kabina nastavila da se kotrlja po pisti dok je trup aviona usred siline udara odskočio i pao nekoliko stotina metara dalje.

Tu22M3 je strateški bombarder sa 4 člana posade, maksimalna poletna težina je 126 400 kilograma, pokreću ga 2 NK-25 turbofan motora, maksimalna brzina mu je 2 300 km/h a dolet 7 000 kilometara.

VIDEO: Nesreća ruskog Tu22M3

 

avionska nesrećaTu22-M3
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sarka
5 godine prije

Koliko je minusa u Murmansku u ovo doba?
Da li su, nakon CCP-a, Rusi izmjenili sigurnosne rutine oko vojnih aerodroma?

Fatih
5 godine prije

POKOJ DUSAMA I RAHMET VELIKI PREMINULIM CLANOVIMA POSADE!!!!

Šok
5 godine prije

moja sućut obitelji poginulih pilota

Busola
5 godine prije

prevelika brzina prilaska pisti , doslovno se vidi na kameri , avion je po meni bio solidno izravnan.

Ili visinomjer nije dobro radio ili previše magle i nekvalitetan rad instrumenata su doveli do toga da je avion prišao pisti sa velikom brzinom. Uslijed slijetanja , bolje rečeno pada došlo je do velikog udara , te je energija jednostavno slomila trup na pola.

Ps. istraga će pokazati više…

Busola
5 godine prije

Ruski vojni piloti su mnogo puta neozibljni , imaju mašine u rukama , a Top gun je cica maca film što njima padne na pamet raditi sa zrakoplovom.

Kada ih upoznaš kao narod (ja nešto malo još uvijek…) shvatiš da za razliku od nas sa Balkana puno lakše riskiraju u životu. Oni kažu kako bi se narodski reklo vidimo se prijatelju, curo (ako je ne uspije “skuvati”… :D) u drugom životu, mi to iako kao veliki vjernici ne vjerujemo…

https://www.youtube.com/watch?v=qi3TJTHCv0I

Ruska vojska u miru sa time ima dosta problema, ali u ratu su zato bili uvijek vrlo hrabri ratnici …
Balkan je godinama gubio tu priču (oni junaci iz 2 svjetskog rata su kukavice ponižavali uništavanjem spomenika kao Filipovića…) , jer mi ne vjerujemo nažalost u ono što pričamo – velikom većinom… Ne mislim na nas ovdje nadam se 😀 !

Dečko sa ulice
5 godine prije

Koliko sam ja pratio i shvatio,
prvih sati nakon,
odmah su rekli da su vremenski uvjeti bili kakvi se samo na tako dalekom sjeveru mogu dogodit, i nepredvdljivi, i da je zrakoplov bio teško oštećen još u letu.
Valjda je led u oblacima oštetio senzore visinomjera ili neku drugu spravu koja je uzrokovala jak udarac u pistu, tj. bila je prevelika brzina slijetanja.

mladen3x
5 godine prije

Prekrhka konstrukcija u srednjem dijelu zrakoplova.Gledao sam puno padova putničkih zrakoplova i mogu reći da bi putnički ovo preživjeli ali je pitanje kako bi završili s krilima,moguče da bi im se dio krila odlomio.Sućut obiteljima nastradale posade zrakoplova.

eu kolonija
5 godine prije

pa nisu ovo američki piloti I zrakoplovi da im trebaju idelni uvjeti po mogućnosti da spoljna temperatura bude 20°C. ovo su ti ljudi kojima je -50°C normalna temperatura (na kojoj američki zrakoplovi zakuju I pale samo na kurblu ili treba naložiti vatru ispod kao nekada ispod fap-a).

Patak
5 godine prije

Ruski piloti su pre profesionalni a avioni pre dobri da bi sletili u jednom komadu.

Laki Topalović
5 godine prije

Ako je ovaj pao, sad su “ozbiljno uznemireni” zato što su Tu-160 jučer letjeli i to u međunarodnom zračnom prostoru. https://www.youtube.com/watch?v=NrDVowTKYZQ

dopizdilomi
5 godine prije

Ne razumijem tu vijest. “Stariji” avion i loše vrijeme a čuđenja ko pura dreku. Meni je više bombastičan naslov kada F35 savršenstvo leteće tehnologije koje nema nitko u galaksiji, kojeg ne mogu otkriti radari, koji ne može pasti itd, itd rokne nekoliko puta pa mu zabrane “letati” ali ebiga eto ispadam sada antidemokrat, antiamer i rusofil.

Helena
5 godine prije

Ima “ljudi” koji i na tuđim grobovima likuju i drže moralne propovedi, lečeći svoje komplekse, frustracije, mržnju i mrtve gaze kako bi izdigli sebe i u tuđim, al pre svega svojim očima. Ne shvatajući da tonu sve dublje. Manji od najmanjeg mogućeg. Jad svih jada.

Perica
5 godine prije

Koji to strateški bombarder tolike nosivosti leti brzinom od dva maha skoro? Nisam čuo još, možda grešim

Madrid
5 godine prije

Nesrece se dogadjaju.

Raptor
5 godine prije

Da, po velikom snjegu bi se i vidjela svjetla.
P. S. Rusi netrebaju takvo održavanje pisti kakve trebaju zapadni avioni zbog konstrukcije aviona prilagođenima ratnim uslovima.

Mujo
5 godine prije

Staro gvozdje

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI