fbpx

MEDIJSKA NUKLEARNA BOMBA – Alain Juillet, bivši direktor francuske obavještajne službe, počinje raditi za televiziju RT France

Alain Juillet - Počinje raditi za RT

Russia Today Francuska (RT France) odlučila je angažirati Alain Juillet, bivšeg šefa obavještajnih službi u DGSE-u, da vodi geopolitičku emisiju. Radi se o osobi koja poznaje sve tajne, a u mnoge je osobno organizirala i u njima participirala.

Alain Juillet, bivši šef obavještajnih službi pri DGSE-u (Francuske vanjske obavještajne službe), dva puta mjesečno bit će domaćin geopolitičkog programa na francuskom ogranku ruskog informativnog kanala RT.

13-minutna emisija, nazvana “Izvor”, započet će u ožujku i pokrivat će teme poput “diplomacije, sukoba, terorizma, sigurnosti, ekonomske inteligencije…”, navodi se u priopćenju.

“Bez ikakvog ideološkog razmatranja, real geopolitika mora omogućiti građanima da bolje razumiju objektivnu stvarnost”, objašnjava u priopćenju za medije Alain Juillet, 77-godišnjak, bivši visoki dužnosnik besprijekorne karijere, koji je također bio predsjednik CDSE-a.

„Alain Juillet ima izvanredno znanje i priznatu stručnost. Jako sam sretna što imam osobnost ovog gorostasa među nama. Sigurna sam da će našoj publici pružiti dublji uvid u geopolitičke procese u svijetu“, rekla je Ksenija Fedorova, predsjednica i CIO RT France.

Tko je Alain Juillet?

Alain Juillet je počeo karijeru u specijalnim postrojbama kao padobranac. Nastavio je karijeru u privatnom sektoru. 2002. postavljen za direktora DGSE, nakon čega je prebačen za desnu ruku ministru da razvije odjel za “ekonomsku inteligenciju” Francuske. Umjesto da prepisujemo razne članke iz mainstream medija, rezimirat ćemo sve ono što misli i govori Alain Juillet. Sve se može provjeriti na postojećim javno objavljenim snimkama. Da krenemo:

Afera Skripal, propaganda ili realnost

Alain Juillet: Nemam konkretnu informaciju o ovom slučaju, međutim ne vjerujem da je Putin bilo što učinio. Skripala su Rusi davno sudili i osudili. Bio im je pri ruci. Da su što željeli učiniti, učinili bi. Radi se o izdajici koji je ugrozio ruske obavještajce i takve niti jedna zemlje na štedi. Postoji mogućnost da su Skripala pokušali ubiti Rusi, ali Putin sigurno ne.

O uništavanju Iraka

Alain Juillet: Bili smo izmanipulirani. Rat u Iraku je bila manipulacija. Jasno je svima da Irak nije imao nikakvo oružje za masovno uništavanje, a s druge strane smo u Iraku imali ekonomsku katastrofu. Da su željeli napraviti nuklearno oružje to ne bi mogli napraviti. Stvar je jasna. Amerikanci su bili uvjereni da će Saudijska Arabija eksplodirati i željeli su se dokopati Iračkih naftnih polja. Druga stvar je bila odluka Iraka i drugih zemalja da izbace dolar iz trgovine naftom.

Jesu li Rusija i Engleska bile blizu rata?

Alain Juillet: Odnosi Velike Britanije i Rusije su bili preplavljeni špijunskim aferama. Sve je to obični show za javnost. Theresa May je samo iskoristila priliku za svoju promociju zbog krize Brexita.

Operacije pod lažnog zastavom (False flag)

Alain Juillet: To se radi, ali vas ne smiju uhvatiti. Rainbow Warrior je naša pod lažnom zastavom izvedena operacija, ali su nas udarili po prstima zbog korištenja švicarske putovnice. Toga je uvijek bilo. Kada se vrše slične operacije, treba se zaštititi. Najbolja zaštita je korištenje raznih stranih identiteta i stranih putovnica. Niti jedna zemlja ne voli da se koriste njene putovnice.

Jesu li obojene arapske revolucije potpomognute od strane zapada?

Alain Juillet: Stvar je jasna. Postoje jaki signali da je postojala koordinacija. Amerikanci su shvatili da gube moć u Tunisu, Egiptu i Turskoj. Amerikanci su stvorili Muslimansku braću, jer su se bojali islamista. Pokušali su kontrolirati situaciju, ali su Muslimanska braća svuda bila odbačena osim u Turskoj. Čak malo tko zna da je u Egiptu bio organiziran referendum i da je velika većina Egipćana odbacila Muslimansku braću.

Libija, Sarkozy i Bernard-Henri Lévy (BHL)

Alain Juillet: Najveću odgovornost za Libiju ima Bernard-Henri Lévy. On je postavio džihadiste na vlast u Libiji. Nismo uvijek na strani dobrih, nekada smo primorani raditi i sa zločincima. Koristimo ih za proxy ratove kako bi pomogli svojim prijateljskim zemaljama.

Na pitanje da navede primjer proxy rata – Alain Juillet govori o ratu u bivšoj Jugoslaviji

Alain Juillet: Nakon Titove smrti tamo je bilo problema. Njemačka je odmah isprovocirala odvajanje Hrvatske, a nakon toga su nas ohrabrivali da vodimo rat, pogotovo na teritoriju Bosne i Hercegovine. Na pitanje tko ih je ohrabrivao, Alain Julian veli: “NATO je stajao iza svega”. Rezultat je katastrofalan. Ratom smo stvorili zemlje iz kojih nam dolazi kriminal u Francusku [droga, oružje i prostitucija n.r.].

Lažne vijesti – Fake News

Alain Juillet: Lažne vijesti su uvijek postojale. Svi su ih koristili. Interesne skupine i države. Nakon Oktobarske revolucije, Rusija je radila na informativnoj manipulaciji i u tom domenu je dosegla vrhunac. Svi su koristili njihovo iskustvo, bez izuzetka. Danas možete provući masu lažnih informacija. Uz istinu, često se provuće laž. Najbolje lažne vijesti su one koje u sebi imaju veliku dozu istine. Primjer je Burma gdje govorimo o genocidu, ali nitko ne govori o Bengladešu i muslimanskoj populaciji koja je vrlo agresivna. Sukob u Burmi je započelo lokalno muslimansko stanovništvo. Druga lažna informacija se tiče francuske tvrtke Total koju su optužili da zapošljava djecu u Burmi, a optužbe si bile kreirane od A do Z prateži scenarijo filma “Most na rijeci Kwai”. Sve je bila laž.

Jesu li krivi novinari i rade li za tajne službe?

Alain Juillet: Ništa više nije isto kao prije. Danas informacije stvaraju agencije, a ne novinari. Novinari traže informacije u mainstream medijima, ali ih nitko ne provjerava, pogotovo ne one koje pišu agencije. Novinari su umreženi ideološki i karijerno. Informacije koje dobivaju su obojene. Novinare treba učiti kako se paziti manipulacija i da ne vjeruju ono što im se govori.

Država i obavještajna služba

Alain Juillet: Političari više ne slušaju što im službe govore. Primjer je Colin Power koji je lagao, a sve se temeljilo na nevjerodostojnom dokumentu. Dogodilo mi se osobno da osobe iznad mene ne žele čuti sto su činjenice, riječima: “Gospodine, ne slažem se s vama, to je laž”, iako je sve bilo provjereno 100%.

Sirija – “Demokracija za male djevojčice” ili?

Alain Juillet: Mnogi znaju da je Sirija stvar plinovoda. Sada znamo i početak priče. Izbor Bashar al-Assada da odabere projekt Irana koji bi izgradio luku u Siriji za svoj plin, a ne da zarađuje od prolaza plinovoda Saudijska Arabija, Katar, Jordan, Sirija je bio odlučujući. Nakon 15 dana od odluke, “slučajno” su počeli nemiri. Tartus je ruska baza. To se ne smije dirati. Rusi su na početku bili pasivni, a Putin nije bio veliki prijatelj Assadu. Izrael je također imao dogovor sa Sirijom do atentata na libanonskog premijera. Cilj je bio kontrolirati Liban. Rusi su reagirali tek kada su džihadisti ugrozili bazu. Postoje javni dokumenti koji sve potvrđuju.  Putin je iskoristio momenat da testira sve svoje oružje. Svi su bili iznenađeni jer nisu vjerovali da su se Rusi tako razvili. Izraelski zrakoplovi više ne lete kako su letjeli prije. Poruka Izraelcima je poslana.

Izrael u svemu

Alain Juillet: Izrael igra vrlo čudnu igru. S jedne strane govore, ne podupiremo Iran, a s druge strane su podupirali Iran u ratu protiv Iraka kojeg smo mi naoružavali. Treba biti oprezan. Sve je politika. Izraelci pokušavaju ojačati veze s Amerikom koje su uništene za vrijeme Obame. Palestina je strašan problem. Od početka se ne želi naći rješenje. Od 1948. lažemo Palestince da će se moći vratiti svojim kućama. Gaza je koncentracijski kamp. Ljudi se ne mogu kretati niti loviti ribu. To je gore nego geto.  To treba riješiti, jer ono što Trump nudi nije jasno.

Jordan i Turska

Alain Juillet: Jordan nastoji biti neutralan. Jordan je zamijenio Liban koji je bio jedna vrsta bliskoistočne Švicarske. Nitko nema interesa da Jordan ima problema. Svi se služe Jordanom za neutralno mjesto susreta. Turski predsjednik je vrlo lukav. On je sve, samo ne lud. Vrlo je blizak Muslimanskom bratstvu. Prakticira “takiju” (manipulaciju). Amerikanci ga trebaju jer ga koriste da pritišće Europu. Zavjera tj. vojni puč je u velikoj mjeru bio istinit. Osobe koje su pomogle Erdoganu su na kraju shvatile da su pogriješile, te su pokušale da ga smijene. Nije funkcioniralo. Erdogan je to inteligentno iskoristio i počistio sve. Sada sjedi na tri stolice: američkoj, ruskoj i iranskoj. Više ne vjeruje CIA-i koja ga je pokušala maknuti. Kurdistan neće nikada postojati osim u malom dijelu Iraka, a pogotovo neće nikada imati pristup moru.

Daesh

Alain Juillet: U velikoj mjeri smo mi odgovorni. Mi smo pomogli da se stvore i da se obogate jer je to bio naš interes. Naftu koju su izvozili išla je u naše rafinerije. Nikada nismo bombardirali kamione, pod izgovorom da su šoferi kamiona civili, što je ludilo. Rusi su to efikasno riješili i sasjekli sve izvore prihoda džihadista.

Alstom (prodana industrijska tvrtka Amerikancima) – Operacija pljačkanja francuske tehnologije

Alain Juillet: Radi se o organiziranoj operaciji u kojoj je sve pripremljeno. Postoje tajno snimljeni razgovori. Sve dok se nije prodana, tvrtka Alstom je bila “pred slomom”. Dan kada je sve bilo gotovo, Amerikanci izjavljuju da se radi i super rentabilnoj tvrtki Tko se to zafrkava s nama? Bio sam šokiran jer najveći dužnosnici u državi nisu razumjeli što de događa. Bili su nesvjesni. Tek kada je sve bilo gotovo, priznali su da su pogriješili. U državnom vrhu postoji jedna razina naivnosti, a možda i nešto drugo. Svi su oni iz istih škola i svi su uvezani. Zadnjih 50 godina smo stvorili sustav koji ne funkcionira. Problem je politika. Svi su isti, ali postoje osobe koje imaju sposobnost nešto učiniti. Kada postoji volja,  put se stvori.

Na pitanje: “Imate li povjerenja u francusko pravosuđe”, kratko odgovara:

Alain Juillet: Ovisi.

Snowden

Alain Juillet: Snowden je otvorio oči onima koji nisu vjerovali što se događa. Čak i sada, kada se sve zna, mnogi i dalje ne vjeruju da su nam naši partneri “uvalili”. Već prije 30 godina se sve znalo, ali sve je to daleko od infantilizirane javnosti. Knjige daju sve informacije, ali ljudi više ne čitaju. Realnost je bolja od romana. Snowdena treba ostaviti tamo gdje je sada, jer mu je tamo dobro. Francuska ima sposobnost zaštiti osobe slične Snowdenu – ljude i tehniku.

Znate li što o NATO mreži GLADIO?

Alain Juillet: Naravno. Treba sve staviti u kontekst. Nakon 2. svjetskog rata, Rusija je ušla u gotovo sve zemlje istočne i sjeverne Europe. NATO je bio s druge strane. Svi su se bojali da će Rusi ići dalje i zauzeti sve zemlje. Neki su to ozbiljno mislili. Tada je NATO stvorio mrežu GLADIO koja je za cilj imala stvoriti lokalni otpor u slučaju ulaza Rusa. Međutim, u Italiji je došlo do strašnog zločina gdje je ekstremna desnica unutar mreže GLADIO vršila atentate. Nešto slično čine danas islamisti.

Slobodno zidarstvo – Masonstvo. Što mislite o njemu?

Alain Juillet: U krizi je. Nije mrtvo, ali je u krizi. Slobodno zidarstvo je u 18. stoljeću nudilo odgovore koji se nisu mogli dobiti u kraljevini i diktaturama. Jedino mjesto gdje se moglo slobodno pričati, bez rizika da vas zatvore, bila je loža. To je odlično funkcioniralo u Francuskoj i Engleskoj. U 19. stoljeću se počela miješati politika. Englezi su preko masonskih loža pokušali širiti svoj utjecaj u Francuskoj koja je to isto radila u Africi. Masonstvo služi da detektira kvalitetne ljude i da ih izdigne. S te strane masonstvo je vrlo korisno. Ne krijem da je bilo i loših poteza. Opasnost unutar loža su korupcija. Mislim da masoni ipak imaju budućnost jer su jedini koji njeguju određene vrijednosti kao što su jednakost, bratstvo, sloboda i tolerancija. Za mene su to vrlo bitne vrijednosti. Tu moramo spomenuti deizam. Upravo u toj grupi masona sve se odvija preko poniznosti koja je za mene kvalitetna ljudska osobina.

Bitcoin

Alain Juillet: Bitcoin je novac kriminalaca, ali i za financiranje tajnih operacija. Do danas, Bitcoin je služio kriminalu. Ne kažem da u budućnosti, neće evoluirati. Prije nismo ništa kontrolirali, sada možemo. Osobno sam za novac koji ne poznaje granice, ali sam protiv njegove loše uporabe. Kriminalci su na početku odmah shvatili kako iskoristiti Bitcoin.

Koliko zarađuje Alain Juillet?

Alain Juillet: Prije nego sam postao glavni obavještajac Francuske radio sam kao direktor u Marks & Spencer. Dan kada sam prihvatio funkciju, plaća mi se umanjila za 8 puta. Moja će vam supruga objasniti da nije smiješno. Prihvatio sam zbog funkcije, jer osobno nisam osoba koja voli novac. Malo osoba iz privatnog prelazi u javni sektor. Volim američki sustav. Tamo kada se promijeni politička vlast, osobe u javnog sektoru bivaju izbačene. Odlaze u privatni sektor da se financijski oporave, a onda se iznova, obnovljeni, vraćaju u javni sektor.

Jeste li sačuvali neke tajne dokumente da se zaštitite?

Alain Juillet: Ne, to se ne smije, ali dosta toga imam u glavi.

Golanska visoravan

Alain Juillet: Golanska visoravan je vezana za vodu, ne za naftu. To će se možda promijeniti jer su Izraelci napraviti tvornice za desalinizaciju vode.

Savjet za mlade generacije

Alain Juillet: Mislim da živimo u fantastičnim vremenima. S internetom smo ušli u novu dimenziju. Ovo je odlična prilika za one koji znaju kako iskoristiti moment. Onog momenta kada imamo pozitivnu viziju budućnosti, kada prekinemo plakati nad svojom sudbinom, sve je moguće. Sve se mijenja. Oni koji razumiju i opažaju stvari oko sebe, napravit će rezultat. Žalim što nisam malo mlađi.

Kako danas treba čitati medije

Alain Juillet: Treba čitati i ne vjerovati u ono što pišu. Osobno sam pretplaćen na razne baze, pogotovo čitam vijesti iz Irana koji puno zna o Libanu, Izraelu i drugim zemljama. Ne treba sve uzimati zdravo za gotov, ali treba usporediti s drugih izvorima iz SAD-a i Izraela. Nakon što sve pročitate, dobit ćete ideju što je prava istina.

Rusija, NATO, Švedska, Arte,…

Alain Juillet: Mislim da Francuzi i Nijemci ne smiju dozvoliti da ih manipuliraju Anglosaksonci. Amerikanci imaju deset puta veći vojni proračun od Rusa. Zar stvarno mislite da Rusi predstavljaju opasnost za Ameriku? Kinezi troše 210 milijardi, Saudijska Arabija 105 milijardi. Hoćemo li postaviti naše trupe na granicu Saudijske Arabije koja troši dva puta više novaca od Rusije? Vidimo da je to sve manipulacija. Europa je željela od Rusije stvoriti neprijatelja jer je mislila da je Rusija slaba. Američki demokrati su poticali konflikt zajedno s neokonzervativcima. Kinu nisu dirali jer postoje poslovni odnosi, a pri tome Kina se ne da zezati. Rusi također znaju biti nezgodni, ali to je dio komunikacije.

Kolaps

Alain Juillet: Oduvijek se priča o kolapsu svijeta. To nas gura da razmišljamo i pripremamo se. Ali ne treba ići previše daleko.

Francuska nema prijatelja, nego samo partnere
fraza je koja nam se urezala tijekom intervjua, a što treba vrijediti za sve zemlje.

Nekoliko reakcija francuske publike glede angažmana Alaina Juilleta na Russia Today

Zastrašujuće je što smo zbog Macronovog režima prisiljeni gledati RT France kako bismo gledali pluralističke rasprave i sada geopolitiku. Sve ovo je zabranjeno na kanalima kojima upravljaju Macron i njegovi oligarhijski prijatelji.

Razina gostiju na RT France je daleko viša od onoga što možemo vidjeti na drugim medijima.

RT je izvrstan kanal (kvaliteta rasprava i izvještaja, sloboda izražavanja, uključujući kritiziranje Putina) i posebno informacije i slike koje su skrivene na francuskim kanalima. To je uzrok nervoze koja je zabilježena u političko-medijskom mikrokozmosu, a samim tim i omalovažavanje ovog kanala.

RT France je trenutno jedini istinski neovisni informativni kanal u Francuskoj, što je sramota za Francusku! Francuska je postala zemlja sa strašno neuspjelom demokracijom.

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
66 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
istrazuj
Gost
istrazuj
1 godina prije

Haha… BRAVO! Ovo sto ovaj francuski Alan – ama BAS NISTA novog nije rekao, sto vjerovatno 99% ljudi na ovom portalu vec ne zna. (ima i americki tj izraelski Alan – onaj sto je osnovao CIA i Radio Free Europe, a ne bih se iznenadio da i ovaj francuski ima… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  istrazuj

Još prije 700 godina je turska proročica Mustafa predvidila prelazak Alina Jullieta na RT France ?
On i njegovi ”slobodni zidari” su mi skupo naplatili gradjenje zida od kokošinjca koji se je odmah urušio !
Sram ih bilo !

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Umpah Pah

Umpah Pah
Ma nevirujen ja toj proročici, Alin Julliet je doša iz Alan Forda i nema veze sa proročanstvima jer u Alanu Fordu vrdi ona “ne vjeruj ženi koja laže” ☺

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno :
Ala minusa ?
Ća su puste tajne službe,
kontra Splita grada ?

Dr.Hebrang
Gost
Dr.Hebrang
1 godina prije
Reply to  istrazuj

Mani te se teorija zavjera, ljudi gustera,baba i zaba,u 6.00 h pocinje za normalne ljude radni dan,posla se ulovite,nece vam geopolitika hljeba dati.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  Dr.Hebrang

Dr.Hebrang A čigov si ti sinko . . . šta je tebe spopalo jutros najranije . . . ali si ti dežurni gonič robova pa robove tiraš radit . . . ti si ka i Lenjin koji je govorija “u radu je spas” ali je uvik u čisto obučen drža… Pročitaj više »

sci
Gost
sci
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno za takve se potrebe komentiranja poput tvojih ide na wc pa se to tamo obavi a ovdje bi se trebalo komentirat bez vulgarnosti

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije
Reply to  sci

sci Ajmo trolane pali motore

Magnum
Gost
Magnum
1 godina prije
Reply to  Moreno

Moreno

@sci je vaš dobar poznanik, x@y…itd

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Magnum

Bok Ivo nuklearac AKA Magnum, Haramplije, Slaviša, xxx itd.., te muči nešto konkretno, jer vidim da se stalno pozivaš na mene??

Vratio si se vidim opet nakon što si dobio upozorenje od admina da ne vrijeđaš, pa se pitam zbog čega uvijek mene povezuješ…Nešto sam ti se očito zamjerio?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  x@y

x@y

😃😂 Je da. Tebe admin obožava. I naročito one gadosti koje pišeš kao “xxx”
Prvi dan ovdje si počeo sa dva nicka.
Utješno je da, i ostali oko tebe znaju tko si…ovaj portal ti uzima vrijeme, ali njih oslobađa…što je dobro za njih, a loše za portal.

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Lucija

Lucija ovo je krajnje podlo od tebe, jer admin jako dobro može vidjet tko je točno koristio koji nick i tko je točno što napisao! JA NISAM KORISTI XXX NIKAD! NITI NIKAD NISAM TAKO RAZGOVARAO SA NIKIM OSIM ŠTO SAM TEBI I IVI REKAO ISTINU DA NISTE NORMALNI JER OPSKURNO… Pročitaj više »

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Lucija

Btw. Ovaj nick xxx je koristio drugi komentator i pitaj admina da ti provjeri tko je to! Lako se sazna! JA GA APSOLUTNO NIKAD NISAM KORISTIO. ČUDNO DA BAŠ TAJ NICK XXX,HARAMPLIJE,SLAVIŠA ISL.SU PRATILI I VRIJEĐALI MENE!!!! A ono sam siguran da je bio Ivo. Iako me ne bi čudilo… Pročitaj više »

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Lucija

EVO NEKA ADMIN PROVJERI TOČNO TKO JE OVO BIO! ZNAM DA SAM U PRAVU! Molim ako možete provjerit tko je koristio NICK xxx? HVALA! “xxx#371249 ahahaa, prije ce biti da je vlasnik ovog portal kao I vecina komentatora psihopati, i to oni sa obsessive–compulsive disorder ili ti po balkanski opsesivno… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  Magnum

Magnum
Dobro opažanje. Ja se sjećam nečuvenih ‘mudrosti’ koje je dotični pisao ne razlikujući inicijalnu ponudu novca od kreditiranja.
A poslije izjavio da će se “ubuduće neće toliko stručno izražavati” 😃😃

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Lucija

NISI TI NORMALNA ZAISTA. Ja ti ne mogu pomoć ,tvoja zloba nema granica!

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Dr.Hebrang

Dr.Hebrang
Eto, sreca, da imamo tebe da nas, vesele djecake, podsjetis sto su prave vrijednosti.

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Dr.Hebrang

@DrHebranže :
NEMA HLJEBA BEZ MOTIKE !
Ušao sam sa motikom u pekaru,
počeo da iskopavam pločice,
a oni zvali policiju ?

KGB specijalac
Gost
KGB specijalac
1 godina prije
Reply to  istrazuj

ruski dijasporac uvjek radi za ruse

shumadinac
Gost
shumadinac
1 godina prije
Reply to  istrazuj

Tako je istrazuj. Pitanje je koliko zaista zna bez obzira na položaj i koliko hoće da kaže. Jedna paralela: ni jedan predsednik SAD-a, pazite PREDSEDNIK SAD-a nije do kraja bio upućen u istraživanja o vanzemaljcima. Najviša politika uvek ostaje u vrlo uskim krugovima koji ne podležu promenama – da ne… Pročitaj više »

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije
Reply to  istrazuj

na ljudski a napose evropljanski mozak je izvrsena vaporizacija .. a isusivanje je počelo u srednjem vjeku.. nad evropskom rasom su se obrušile sve mračne sile i hoće da je dokrajče..(pogledadajte slike hyeronimusa boscha, one puno kazu) a ako ovako nastave možda im i uspije dokrajčit evroplane. jer im evropljani… Pročitaj više »

Drazen
Gost
Drazen
1 godina prije

Je li bivši piše i knjigu u kojoj se kaje za sve i poziva nas da kupimo knjigu?

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
1 godina prije

Traljavo i površno je komentirao rat u yu. Možda je izrezan samo dio teksta koji se sviđa redakciji.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 godina prije

“Dali imate nekih pisanih dokaza?” A lik odgovara: nemam, ali imam dosta toga zapisanog u glavi. Ma tip je prošvikao po stare dane. I što je to on rekao a da večina nas nije i prije znala? I ne budite naivni dragi kolege, jer prije nego je takva osoba došla… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Redakcija Logično
Ovo “ekonomsku inteligenciju” odnosi se na ekonomsku śpiunažu

haha
Gost
haha
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Šta misliš da redakcija Logično to ne zna? Netko očito ima ogromnu potrebu pametovanja

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  haha

He He Kad je redakcija u stanju objaviti ovakav članak onda redakcijia sigurno zna kao i ti

haha
Gost
haha
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

To su stručni izrazi za tvoju informaciju, kao što postoji strateška (STRATINT), a za razliku od toga indiustrijska, ekonomska ili korporacijska ili konkurentna inteligencija (CI)… Samo se treba malo više informirat, a nepotrebno je nekome tko radi svoj posao pametovat. Ne brini ti za moje znanje, brini za vlastito, a… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  haha

Nisi mi dao stručnu informaciju nego upravo ti pametuješ.
Lijepo mi daj definicuju “ekonomske inteligencije” pa me prosvijetli.
Nakon što mi napišeš definiciju možemo raspravljati dalje.

haha
Gost
haha
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Ne pametujem ,već prevedeno sa engl.Economy inteligence (EI), kao npr. strategic inteligence (STRAINT). Pružaj si sam definicije,nisam tu da učim nikog pa ni tebe a još manje da se nadmudrujem.

Admin je u svakom slučaju ispravno napisao,ovisno na kojem se jeziku piše, samo što sam osobno to prevodio sa engl.jezika.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  haha

Moja prvobitna primjedba se odnosila na termin koji se nemože doslovno prevesti na naš jezik, naročito ne u kontekstu članka u kojem se piše o osobi koji je bivši obaviještajac. Također moja primjedba na složenicu je bio dobronamjeran, jer ponekad svi mi među komentarima nađemo nešto što nismo znali ili… Pročitaj više »

haha
Gost
haha
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Što se mene tiče sve super. Nisam imao namjeru da rasprava ide dalje u tom smjeru. Samo sam rekao da admini sigurno znaju svoj posao pa tako i što pišu.. Spacevoodoo ,samo te molim lijepo da ne inputiraš perfidno nešto što nisam ni pomislio a kamoli napisao. To je već… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  haha

Ako se baš u svemu ne slažemo, drago mi je da se razumijemo. Kad sam čitao članak naišao sam na tu nelogičnost pa sam i napisao primjedbu. Premda govorimo istim jezikom mi svi se ipak u mnogo čemu razlikujemo jer dolazimo iz različitih životnih okruženja, iskustava, mentaliteta, narodski rečeno “nismo… Pročitaj više »

Magnum
Gost
Magnum
1 godina prije
Reply to  haha

Ha ha
je isto x@y…ili @ sci

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Doista ćemo morati uvesti polaganje ispita “Komentiranje članaka na portalima”, prije nego dozvolimo slobodno komentiranje. 🙂

Competitive Intelligence (EN)
Intelligence économique (FR)
Competitive Intelligence (DE)
Конкурентная разведка (RU)

Prva lekcija tečaja: “Prije upućene kritike, provjeriti što kaže internet”.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  L. R.

Da, ali kad bi se uvelo polaganje ispita za “pisanje članaka” vi bi prvi pali na tome ispitu ☺ Šalu na stranu, ni vi kao ni predhodni komentator niste objasnili značenje spornog pojma nego nudite složenice na stranim jezicima. Što se interneta tiče, prije nego kunzultiram web rekapituliram moje osobno… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Poštovani Spacevoodoo,

Da ste bili dosljedni sebi i onome što tvrdite, pronašli bi odmah pojam ekonomska inteligencija (što ste naknadno učinili) i sada ne bismo polemizirali o “izvlačenju zaključaka”.

Svako dobro.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  L. R.

Pa ja sam odmah upozorio kako je EI špijunaža i ako se slažete s onim što sam C/P da EI zapravo znači kako ste među navodnicima trebali ostaviti onako kako se to izvorno piše na stranom jeziku, a ne to prevoditi. Svijesno ili nesvijesno dovodite u zabludu one koji to… Pročitaj više »

L. R.
Admin
Famed Member
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Poštovani Spacevoodoo,

Špijunaža nije identična riječi ekonomskoj inteligenciji. Ekonomska inteligencija je nešto više od špijunaže. Špijunaža je nelegalna aktivnost, dok ekonomska inteligencija može biti legalna s istim ciljem.

To nije novi pojam, nego se o tome govori već stoljećima.

S poštovanjem

X60
Gost
X60
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

Bio si u pravu, ali si sad u ovom postu googlao pogrešan pojam; “economic intelligence”, umjesto “competitive intelligence”.
Competitive intelligence is the systematic collection and analysis of information from multiple sources, and a coordinated CI program; dakle pojednostavljeno obavještajna djelatnost ili malo ružnije; špijunaža.

haha
Gost
haha
1 godina prije
Reply to  X60

Probaj sada tom pametnjakoviću Space-i dokazat da je pogriješio.

Tip očito pati od pametovanja i nadmudrivanja.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Može samo da zabavlja narod šupljom pričom..

Kocki
Gost
Kocki
1 godina prije

Jos jedan ex funcioner koji se pravi pametan .gde si bio kad je grmelo?

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Ništa iz ovog interviewa ovaj špijun nije rekao što većina ne zna. Jedino je meni njegov kut pogleda na masone interesantan pod uvjetom da je to stvarno bilo tako, a to je da su se masoni sastajali i tajno govorili u kraljevinama i diktaturama gdje se nije moglo sve govoriti… Pročitaj više »

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije
Reply to  Spacevoodoo

vidis koliko trolejbusi imaju ip adresa da su lagano i pomalo i logicno ‘osvajaju’

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije
Reply to  imalijosnade

Da, dobro si primjetio, osvrnuo sam se na to u mojim ostalim komentarima. A na ovaj moj komentar mogu samo dodati kako mi je za oko zapelo objašnjavanje masonerije od ovog bivšeg špijuna kojeg sam okvalificirao “interesantnim”, nisam htio odma potegnuti etiketu “masončina” i tek poslije sam među komentarima primjetio… Pročitaj više »

Zen
Gost
Zen
1 godina prije

Sve super bajno krasno al jasno je da je ovaj lik obicna masončina. Ne vidim nijedan drugi razlog zasto bi ih ovako na hvalio

Trt
Gost
Trt
1 godina prije
Reply to  Zen

Slazem se.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije

ja bih volio kada bi russia today pokrenula jedan kanal na ovim našim jezicima da I nas malo ogrije sunce demokrscije

eu kolonija
Gost
eu kolonija
1 godina prije
Reply to  eu kolonija

ili barem da nam titluju neke od ovih rt kanala poput francuskog rt-a ili američkog rt-a ili kombinacijom od svakog po nešto

tuf
Gost
tuf
1 godina prije

“Bitcoin je novac kriminalaca, ali i za financiranje tajnih operacija.” – bilo bi mu bolje ne komentirati tematiku koju nije detaljno pratio niti proučio. Btw. uredništvo, dajte kakav osvrt na histeriju ovdje u HR vezano za COVID-19, evo nam MSM novinari svršili od radosti jer je napokon došao kod nas… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije
Reply to  tuf

Obavjestajac je. Mozda zna cak i vise nego sto mi znamo.

tuf
Member
Famed Member
tuf
1 godina prije
Reply to  Zvrk

Obavještajac, kao i policajac, često ima ‘tunnel vision’ : uslijed svoje okupiranosti negativnim segmentima društva, počinje gubiti širu sliku i sve promatrati isključivo negativno, gotovo paranoično. Tu se ne radi o “višim saznanjima”, nego perspektivi.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Tip je niskobuđetni fejker. Valjda bi tija radit malo i u penziji. Po svakoj temi limitira istinu na već poznato i sugerira daljnji tijek misli. Ovo je za umrit o smija, pitalo ga za operaciju Gladio, a u ovome članku hyperlink na wikipediu . . . i baš na ovome… Pročitaj više »

x@y
Gost
x@y
1 godina prije
Reply to  Moreno

G.A.Juillet je i sam izjavio, da je najbolji vid manipulacije velika istina umotana u mnoštvo detalja neistine, a inače ne samo da je iskusan po pitanju ekonomske ineligencije već i strateške, tako da sve što i on sam izjavi treba, kako je to opet i on sam rekao provjeriti i… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  Moreno

@Moreno :
Francuski obaviještavac za RT :
Obaviještavam rodbinu i znance da nas je napustila Luisa Renault
nakon što se velikom brzinom zabila u stablo ?

AJF
Gost
AJF
1 godina prije
Reply to  Moreno

Najveći fejker si ti.

imalijosnade
Gost
imalijosnade
1 godina prije

rt..
otkriva toplu vodu to svi znadu kao to je in..
.. ne treba ovakvim tipovima nista vjerovati.

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Sve ok ajd osim dijela o masonima.Njih brani.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 godina prije

Medijska Nuklearna Bomba ce biti ako se desi da stanovnici ovih prostora dodju pameti

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije

Čemu potcenjivanje? Direktor (u penziji) obaveštajne agencije, jedne velike zemlje je dao intervju i u svojoj priči potvrdio osnovanost mnogih svojevremenih teorija zavera, tj. kako ovde pojedini komentatori ističu – “ono što svi znaju”. Hvala mu i na tome. Dosta je za početak. Ne vidim razloge za nezadovoljstvo. Da li… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

E pa dragi prijatelji masonske lože ne služe za širenje bratstva u jednakostii nego zbog vlasti i moći A Francuska je imala svoje prste u raspadu bivše države a ne samo NJemačka sve ostalo je točno.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  Max

Ovaj, Alain Juillet,se o pitanje rasturanja Jugoslavije samo “ovlaš” očešao, navodeći je kao primer za proksi ratove. Nije zalazio u detalje, ali o tome mnogo detaljnije govore neki drugi. Ako je verovati svedočenju pokojnog francuskog generala Galoa (Pierre Marie Gallois), odluka o rasturanju SFRJ je doneta još sedamdesetih godina –… Pročitaj više »

Dado
Gost
Dado
1 godina prije

Hej Logicno sta ovo znaci mozes li objasnit? Dali ovo znaci da Francuska je u procesu koji vodi savezu EU i Rusije? Dali mozemi ocekivati na Balkanu savez EU i Rusije s ciljem istiskivanja USA uticaja? Sta znaci izlazak UK iz EU u tom kontekstu?

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije

“Dogodilo mi se osobno da osobe iznad mene ne žele čuti sto su činjenice, riječima: “Gospodine, ne slažem se s vama, to je laž”, iako je sve bilo provjereno 100%. “Bio sam šokiran jer najveći dužnosnici u državi nisu razumjeli što de događa. Bili su nesvjesni. Tek kada je sve… Pročitaj više »

Francuzi nisu za EU standarde
Gost
Francuzi nisu za EU standarde
1 godina prije

bild.de/news/ausland/news-ausland/frankreich-670-tote-delfine-an-atlantikkueste-angespuelt-69045922.bild.html

Kršenje međunarodnog humanitarnog prava: Frexit

POVEZANE VIJESTI

Izbornik