Americi je ponestalo raketa Patriot za slanje u Ukrajinu – što je sljedeće?

Patriot
10 komentara

Režim Zelenskog potrošio je toliko oružja i novca doniranog sa Zapada da je Ukrajina gotovo bez raketa Patriot kako bi držala Rusiju podalje.

Najnovija izvješća pokazuju da Kijev ponovno “aktivno i hitno” moli Washington, D.C., za više oružja za masovno uništenje (WMD) kako bi pokušao zaustaviti Rusiju da povrati svoj teritorij.

Svaki raketni sustav Patriot košta oko milijardu dolara, a Kijev želi još najmanje dva takva samo za Kharkov. Sjedinjene Države, međutim, kažu da su spremne možda donirati samo još jedan raketni sustav Patriot.

“Intenzivno smo usredotočeni na Patriote i druge oblike protuzračne obrane, te osiguravamo da ih možemo pronaći i dovesti u Ukrajinu”, komentirao je državni tajnik Antony Blinken.

“Harkov je naravno jedan hitan prioritet. Postoje i drugi. Sve što vam mogu reći je da je ovo nešto o čemu smo detaljno razgovarali i na čemu aktivno i hitno radimo.”

Ukrajinska kraljica blagostanja

Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini, nalazi se u istočnoj Ukrajini blizu Rusije. Ruske trupe s lakoćom napadaju regiju, preuzimajući kontrolu nad gradovima, mjestima i selima uključujući Glubokoye i Lukyantsy, dva sela koja se nalaze blizu ukrajinsko-ruske granice.

“Danas su nam potrebna dva Patriota za Kharkov”, rekao je Zelenski Blinkenu tijekom sastanka s američkim diplomatom ovoga tjedna.

Godine 2022. SAD je dao Ukrajini jednu bateriju Patriota. Prošlog mjeseca Njemačka je obećala poslati i Ukrajini jedan, nakon što je prošle godine donirala jedan uz pomoć Nizozemske. Vjeruje se da postoji još jedna dodatna baterija koja se trenutno također nalazi u Ukrajini.

Jedna od gore spomenutih baterija Patriota doniranih Ukrajini oštećena je u ruskom hipersoničnom raketnom napadu prošle godine.

Ako niste upoznati s time što je Patriot baterija, ona se sastoji od elektrane, radara i kontrolnih stanica, lansera projektila montiranih na kamionu i niza vozila za podršku.

SAD je prošlog mjeseca dao Ukrajini još jedan ček od 60 milijardi dolara socijalne pomoći koji bi režim Zelenskog mogao upotrijebiti za plaćanje više raketnih sustava Patriot, ali rečeno je da su spomenuti sustavi toliko nedostatni da je novac u osnovi bezvrijedan.

Istraživačka služba Kongresa sastavila je prošlogodišnje izvješće u kojem se procjenjuje da SAD trenutno ima oko 60 baterija Patriot u službi. U cijelom svijetu, uključujući i 18 zemalja koje ih također koriste, navodno postoji oko 250 Patriot baterija.

Raytheon proizvodi Patriot baterije u partnerstvu s Lockheed Martinom. Obje su ove tvrtke glavni igrači u industriji oružja i obrane s puno novca koji im se baca na put.

Iako je nedavno tražio samo dvije baterije Patriot, Zelenski je prošlog mjeseca rekao da zapravo želi 25 baterija Patriot iz SAD-a, od kojih će svaka sadržavati između šest i osam lansera.

Zelenski je kasnije smanjio taj broj na “najmanje sedam”, samo da bi mu američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao da Washington ne može dati više baterija Patriota Ukrajini bez potkopavanja vlastite nacionalne sigurnosti.

Sada, iznenada, SAD razmatra predaju Ukrajini jednog jedinog raketnog sustava Patriot, iako Rusija obećava sigurnu pobjedu bez obzira na to koliko raketnih sustava Patriot bude poslano Ukrajini.

“Planiranje i navodno pripremanje za taj rat 14 godina, a zatim ponestajanje oružja i obrambenih sustava u roku od 2 godine prikladno pokazuje što je NATO – bezobziran, čak zločinački pothvat koji prijeti čovječanstvu”, napisao je komentator na RT-u o cijelom ovom ludilu.

PatriotSADukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
vrlodrag
1 mjesec prije

Da mogu otiskati rakete i granate kao što tiskaju zelembaće nebi im kraja bilo. Trebaju od Rusa tražiti rakete i granate da ih potom mogu bombardirati i raketirati.

Kakav đon obraz imaju ni to me nebi čudilo.

Realno
1 mjesec prije

Sad će da šalju dildotron rakete sa samopodmazivanjem.

Tjeskoban Jelačić
1 mjesec prije

Dva kamena, za palit vatru.

Ivek
1 mjesec prije

U hrvatskoj su ukinuli zdravstveno đnogim hrvatima da bi mogli liječit ukrajinske bogalje koje su oni napravili.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

“Svaki raketni sustav Patriot košta oko milijardu dolara, a Kijev želi još najmanje dva takva samo za Kharkov.”

“Iako je nedavno tražio samo dvije baterije Patriot, Zelenski je prošlog mjeseca rekao da zapravo želi 25 baterija Patriot iz SAD-a, od kojih će svaka sadržavati između šest i osam lansera.”

Je li veća budala Zelenski ili ovi koji mu sve to šalju na rusku reciklažu?

Taktika izuzetnih je više nego jasna – oni ništa ne šalju modernoga Ukrajini ili na kapaljku, Europljane nagovaraju da šalju svoje naoružanje na uništenje u Ukrajinu, da bi isto kupovali novo od izuzetnih.
Plaćeno ukrajinskom i ruskom krvi, i ogromnom količinom eura od naših poreza.

tuf
1 mjesec prije

Jedino još valja spomenuti da je godišnja proizvodnja raketa za Patriot iznimno malena, vjerojatno jer ih države-posjednice (osim Saudijske Arabije) do sada nisu intenzivno koristile pa se samo radi zamjena onih s isteklim rokom trajanja. Radi se tek o 500 raketa, planira se povećanje proizvodnje na 600-650. Mogu samo moliti Boga da im otvoreni rat uskoro ne zakuca na vrata.

Max
1 mjesec prije

Ponestat će svega a onda slijedi kraj.

Nesko
1 mjesec prije

Ove brojke koje nacisti Zelenku padaju na pamet variraju,zavisno jeli izjave davao pre ili posle smrkanja belog praha.

Schwarze Hunderte
30 dana prije

Paaa… Napustit ” project Ukraine 🤷 “

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI