Američki Kongres traži ”veze” između Rusije i protivnika ”frackinga”

Fracking SAD
27 komentara

Republikanci u američkom Zastupničkom dom i najmanje jedan član američke administracije tvrde kako bi Rusija mogla stajati iza skupina za zaštitu okoliša koje se protive razvoju nafte iz škriljca nafte, izvijestili su mediji.

U lipnju su čelnik kongresnog Odbora za znanost Lamar Smith i podtajnik za energetiku Randy Weber pozvali američkog ministra financija Stevena Mnuchina da provjeri financira li Moskva ekologe koji se protive korištenju tehnologije za ”fracking”, hidrauličko frakturiranje ili postupak drobljenja stijena uz pomoć hidrauličke tekućine pod vrlo visokim tlakom kako bi se došlo do škriljca i proizvodila nafta.

Zagovornici ove metode tvrde, da se fragmentacijom može doći do nedostupnih golemih količina fosilnih goriva, a protivnici tvrde da hidrauličko frakturiranje uzrokuje zagađenje vode, kvalitete zraka, ispušta opasnih kemikalije i čak može izazvati potrese.

Američko Ministarstvo energetike i Ministarstva financija još uvijek nije komentiralo zahtjev Kongresa, prenosi Politico.

Američke ekološke udruge odbijaju optužbe da imaju bilo kakve financijske veze s Kremljom.

”Ovo nije ništa drugo nego pokušaj da se preusmjeri s vijesti iz medijima na temu odnosa tima Trumpa s Rusijom i intervencijom Kremlja na izborima”, rekao je David Willett iz udruge ”League of Conservation Voters”.

Politico navodi kako sa sada žele istražiti moguće ”veze” američkih ekologa s Rusijom.

Unatoč očitom besmislu ove inicijative, ona je dobila široku potporu u Republikanskoj stranci.

Kao što smo rekli, ”frackingom” se razbijaju geološki slojevi kako bi se došlo do škriljca od kojeg se proizvodi nafta. Takva metoda uzrokuje oštre kritike ekologa, a možda je čak i uzrok potresa u Teksasu, kao što je navedeno od strane američke Agencije za očuvanje okoliša.

Neki američki političari tvrde da iza kampanja protiv ”frackinga” stoji Rusija, posebice Gazprom.

Slikoviti primjer frackinga
Slikoviti primjer frackinga
Američki kongresmeniFrackingutjecaj
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Podravec
6 godine prije

Ovi ameri su poblesavili totalno,još malo pa če Ruse okriviti za to što je Mars crven….. budaletne (bez i) iskompleksirane neuke! Ovakve bedastoće stvarno idu na živce!

dalmata
6 godine prije

Je li doslo vrime da se jasno obznani da je dicni i slavni kongres,doticne slavne demokracije dosa u fazu da isti kongres dobije ime Sveta Yenki Inkvizicija,kako bi transparentno i cisto demokratski dokazali da su Ruski nevjernici bacili cini na slavnu demokraciju slobodnog svita

planetx
6 godine prije

Ima li blesavijeg naroda i korumpiranije vlasti od Amerike?

Sara
6 godine prije

Trebalo bi istražiti jesu li Rusi bili i iza Monike Levinski? Ima i tu sumnjivog materijala.

rodoljub
6 godine prije

Ameri-psihopate potpuno prolupali. Kada bude doslo vreme da ne mogu pljackom tudjih resursa stvarati sebi bogatstvo, nego placati ono sto drugi prodaje (kao sto rade sve zemlje) , videcemo kako izgleda “American Dream “.

Ivan
6 godine prije

US-rani su postali paranoicni.

Brane
6 godine prije

Nisu ameri ni poblesavili,niti su postali paranoični (više od normalnog). Jednostavno koriste rusku kartu kako bi difamirali vlastite građane koji se bore protiv korporacijskog kriminala,I doveli ih u poziciju da se moraju braniti. Na taj način njihova kampanja (u ovom slučaju protiv frackinga) slabi, a korporacije mogu nesmetano nastaviti sa biznisom.

Mate
6 godine prije

Možda Rusi stoje iza 11.09. ?

Sardelino
6 godine prije

Čini mi se da su malo u zadnje vrijeme dezorjentirani. Kao da su izgubili kompas pa više neznaju gdje je sjever a gdje jug.

priceless
6 godine prije

Murikanci, God bless them, oni mogu financirati bilo koga, bilo kamo…
pa sta ako Gazprom i stoji iza toga, nikoga nisu ubili, ponavljam, ako se dokaze da je tako… jednostavno obozavam dvostruka mjerila!

Romana
6 godine prije

Evo sad znate tko nas financira, he, he. Peticija: MORATORIJ NA FRACKING (HIDRAULIČKO FRAKTURIRANJE) U REPUBLICI HRVATSKOJ https://www.change.org/p/vlada-republike-hrvatske-moratorij-na-fracking-hidrauli%C4%8Dko-frakturiranje-u-republici-hrvatskoj?source_location=minibar

žrec
6 godine prije

Ko se sjeća Družbe Adrie i kako se cijela zelena i ekološka Hrvatska digla na noge? Baš su nešto nezainteresirani za lng, boli ih đoko…eto to je to.

Svjatislav 989
6 godine prije

Ovo je jos jedna pohvala Ruskoj FSB koja busi ciju ko sir svicarski.
Pa dali su Jenki ovako nisko spali i jos tvrde da Rusi biraju presednika usa.
Gde su njihove sluzbe tajne ?

Hash
6 godine prije

Novi lov na vjestice.
Našli žrtvu za sve što im je problem a kod mase ispranih mozgova priča prolazi na prvu.
Srećan put u pakao USrani

tuf
6 godine prije

Iz pouzdanih anonimnih izvora doznajem da su Rusi u izravnoj vezi s epidemijom pretilosti Amerikanaca.
Potrebno je istražiti veze Putinovog režima s upravama McDonaldsa i Burger Kinga, koji – zamislite zgodne podudarnosti – posluju i u Moskvi.
Coincidence ? I don’t think so !

Ante
6 godine prije

Da bi izvukli dio nafte iz tog škriljca moraju najprije ogromne količine otrova upumpati u zemlju. Sa druge strane sve novine i ti takozvani zeleni napadaju Trumpa jer Amerika izlazi iz Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama. Zaključak to je još jedan dokaz da je protivnicima Trumpa samo do toga da ga maknu sa položaja briga njih za okoliš.

EU dismr
6 godine prije

Sumnjivo je ovo sa O.J.Simpsonom, biće da je Putinova strina tu nešto upletena ovo ono .. Kao pustiće ga, neće, i što baš ovih dana, hhm .. biće opet “uzrujani” ..

ivo
6 godine prije

procitao sam sve komentare hajde sto neznaju strane svijeta necete vjerovati oni neznaju sta je visok ili nizak krvni pritisak samo tako se sruse kasnije im doktori crtaju sta se ustvari dogodilo

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI