Američki State Department izjavio kako Sjedinjene Američke Države očekuju da se azerbajdžanske snage uskoro povuku s armenskog teritorija

azerbajdzanske snage
6 komentara

Sjedinjene Američke Države pomno prate situaciju koja se odvija na granici između Armenije i Azerbajdžana i očekuju da će Baku povući svoje vojne snage iz pogranične regije, izjavila je u petak zamjenica glasnogovornika State Departmenta Jalina Porter.

“Pomno pratimo situaciju uzduž nove granice, koja je ujedno i crta razdvajanja između Armenije i Azerbajdžana. Svako vojno djelovanje na spornom teritoriju znak je neodgovornosti, kao i provokacije. Vidjeli smo izvješća o povlačenju određenih snaga i želimo reći kako bi nas radovalo kada bismo saznali da Azerbajdžan povlači svoje snage s tog područja. Također smo pozvali obje strane na pristupanje pitanjima razgraničenja kroz raspravu i pregovore“, izjavila je Porter tijekom brifinga.

Ranije tijekom dana, armenski vršitelj dužnosti premijera Nikol Pašinjan izjavio je kako je napisao pismo ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu u kojemu traži pomoć Moskve, uključujući i vojnu pomoć, zbog napete situacije koja odnedavno vlada u regiji Syunik, koja graniči s Azerbajdžanom.

Pašinjan je također rekao da je Francuska spremna, u okviru mandata UN-a, pružiti vojnu pomoć u međunarodnim naporima, koji se odnose na rješavanje problema u regiji Syunik.

ArmenijaAzerbejdžanNikol PašinjanState Department
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
2 godine prije

A ja pomislio Američki State Department izjavio kako Sjedinjene Američke Države očekuju da se izraelske snage povlače iz Palestine i vračaju Golan.

Mosha pravi
2 godine prije

e evo ih opet i…zvire na drugom mjestu nakon što negdje dobiju po repici

Max
2 godine prije

Ispravan potez SAD . ovaj put,

dulebg
2 godine prije

Cilj rata bio je da se uvuku Rusija i Turska jedna protiv druge. Zato je Zapad odlagao obećanu pomoć Armeniji, a Armenija odbijala pomoć Rusije, čekajući zapadnu. Kako su se Rusi i Turci nagodili, sada Zapad može opet da pomaže (verbalno) Armeniji.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI