Ana Kuznjecova predložila ukidanje sredstava za pobačaj u Rusiji, ali…

Embrion u ruci
7 komentara

Rasprava u vezi pobačaja još je jednom nastala u Rusiji, nakon što je jedan od državnih službenika predložio ograničavanje lijekova za pobačaje u ljekarnama kao i smanjivanje sredstava za klinike. Mnogi političari su se protivili.

U petak, komesar za prava djece, Ana Kuznjecova predložila je ograničavanje prodaje lijekova za pobačaj ljekarnama. Uz to, predložila je i smanjivanje sredstava za klinike, nakon čega bi novčana sredstva bila proporcionalna količini pobačaja.

Njezino izvješće tvrdi da „bi interes klinika bio u očuvanju života djeteta, a ne pružanje usluga za umjetno prekidanje trudnoće“.

Kuznjecova, koja i sama ima sedmero djece, nije zadobila veliku podršku od ruskih političara, niti u nacionalnom parlamentu, niti u Vijeću za ljudska prava. U razgovoru za Interfax, zamjenik Dume Gennady Oniščenko izjavio je da ideje Kuznetsove ne bi riješile nikakve probleme te da bi jednostavno izložile riziku živote velikog broja žena.

„Ne bih želio ući u jednostavne planove“, rekao je Oniščenko. „ Već smo jednom zabranili pobačaje i zbog uvjeta koji nisu bili sanitarni, primalje su ubijale mlade djevojke, lišile ih zdravlja i sreće da budu majke“.

Boris Mendelevič, još jedan zamjenik Dume, složio se sa Oniščenkom. Objasnio je kako bi smanjivanje legalnih pobačaja moglo dovesti do porasta kriminalnih pobačaja.

„Trebamo raditi na društvenim mjerama, jer sada nije nemoguće da majke ostave svoju djecu u vrećama za smeće samo zato što nemaju čime hraniti svoju djecu“, rekao je Mendelevič.

Prijedlogu Kuznjecove žestoko se oduprla Irina Kirkora, potpredsjednica predsjedničkog Vijeća za ljudska prava.

„Čestitam joj na rođenju njezina sedmog djeteta, no ne može svatko imati i odgajati toliko djece, što zbog zdravlja, što zbog sposobnosti“, rekla je Kirkora. „To je velika radost, no ženama bi se trebala pružiti prilika da dobiju medicinsku skrb propisanu zakonom za sprječavanje trudnoće“.

Bitka za pravo žene na odabir dugo se vodila u Rusiji i ne izgleda kao da će uskoro završiti. 2019., poglavar ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, izjavio je kako bi pobačaj trebao biti zabranjen kako bi se ”povećala stvarna populacija Rusije”.

Patrijarh Kiril nije jedini crkveni službenik koji se protivi legalnom prekidu trudnoće. Kontroverzni svećenik Dimitry Smirnov nazvao je pobačaj ”genocidom nad ruskom djecom” i ”gorim od Holokausta”. Usprkos pritiscima iz crkve, ruski političari uglavnom se zalažu za to da pobačaj bude legalan.

1920., Ruska Sovjetska Republika postala je prva zemlja u svijetu koja je dopustila pobačaj u svim uvjetima. Praksa je zabranjena za vrijeme Josifa Staljina, no ubrzo je ponovo uvedena nakon njegove smrti.

Pobačaj
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
VENTILATOR
3 godine prije

SLUTI LI PUTIN DA KROZ USTA OVE KUZNJECOVE PROGOVARA PRAOSLAVNA CRKVA KOJOJ SE JE I ON POČEO DODVORAVATI I NA VELIKO DIJELITI IM PRIVILEGIJE KOJE MOGU KOŠTATI RUSKI NAROD A OSOBITO ŽENSKU POPULACIJU.POVIJEST JE POKAZALA DA TAMO GDJE SE SLIŽU DRŽAVA I CRKVA SVE VIŠE NESTAJE DRŽAVNOSTI, A SVE VIŠE JAČA KLERIKALIZAM, ODNOSNO TEOKRATIZAM.PUTIN NE TREBA IĆI U DALEKU PROŠLOST VEĆ JE DOVOLJNO DA SE PRISJETI KAKO JE PRAOSLAVNA CRKVA BILA SLIZANA SA ROMANOVIMA.KOD OVAKVE VRSTE KONGLOMERATA KLER DOBRO ZNA KAKO SE VUČU KONCI IZ POZADINE.OČITI PRIMJER MU JE KLER U NAŠOJ RH.

Piretis
3 godine prije

@guest_427773 – Pitanje pobačaja nije samo tema “liberalnog zapada”, to je jedno od najvažnijih etičkih pitanja. Osim religije, kršćana i muslimana, postoji i značajni broj sekularnih protivnika pobačaja.
Evo malo podataka, sa interneta, o dimenzijama tog problema u Rusiji. 2008. god. 1 236 000, 2012 god. 935 000 registriranih pobačaja . Ako to nije mnogo stvarno ne znam što je. Još bih i razumio kada bi to bio izuzetak, vjerojatno ima takvih slučajeva, ali ovo je doslovno epidemija. Na 100 poroda dođe oko 50 pobačaja. I sve to u zemlji koja ima razmjerno dobro obrazovanje i značajnu depopulaciju.
Kakav je to “lijek” koji ubija plod? Ne bi li bilo ispravnije reći otrov?

Makedonac
3 godine prije

Jaka tema, duboka ko more. Nož može da je koristan, sečeš kruha, neko ako dođe kuči da te ubije, nožem ga likvidiraš i potom zariješ u vrt, ili ti si manijak pa napadaš i ubijaš nevine…. Jedan ot ciljeva kabalista, tačnije metod, je slabljenje obitelji. Obitelj ti daje sile, snage za borbu, ne za sebe a za buduće tvojih naslednika… Daću primer drevni Egipat, robovi su 60-70%, ali su poslušni hiljada godina, robinje su opšte, dete kada malo odraste, uzmu ot majke i prodaju na pijacu, majka robinja malo plače, nema oca, ne zna se koje. To je bilo tada, danas grade nešto slično. Ta liberalna sranja, su u taj pravac, posledica zabrana pobačaja, če biti više dece za posvajanje. Uzmite neku mladu curicu, zabavlja se, bremena, ne zna ko je otac, neće, ne može da gleda bebu, daje ga za posvajanje nekom gej paru. To što Evropa umire, je… Čitaj više »

MelisMarsa
3 godine prije

Ne shvaćam.Zasto muškarci i žene sebe dovode u takvu situaciju? Treba malo edukacije u vezi sredstava za kontracepciju.Nebi bilo loše da pojedini mediji pišu i govore o toj temi…

Brainstorm
3 godine prije

sasvim slucajno naletih na par rijeci o ani kuznjecovoj. citao o telegoniji povodom SOA clanka o seksu.
pise ovo:
“Telegony re-emerged within post-Soviet Russian Orthodoxy. Virginity and Telegony: The Orthodox church and modern science of genetic inversions was published in 2004. Pravda.ru gave an overview of the concept and a brief review of the book, saying that the authors invented “scary and incredible stories” to “make women be very careful about their sexual contacts” and that the idea was being used by the Church to scare the faithful.[18] Anna Kuznetsova, who was appointed Children’s Rights Commissioner for the Russian Federation in 2016, had said several years earlier that she believes in the concept, amongst other fringe views. The founding editor of the business newspaper Vedomosti[19] interpreted the appointment of someone with such views as a sign that Russian President Vladimir Putin was becoming more ideological.[20]”
oprostite na koristenju stranog jezika.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI