fbpx

Ana Kuznjecova predložila ukidanje sredstava za pobačaj u Rusiji, ali…

Embrion u ruci

Rasprava u vezi pobačaja još je jednom nastala u Rusiji, nakon što je jedan od državnih službenika predložio ograničavanje lijekova za pobačaje u ljekarnama kao i smanjivanje sredstava za klinike. Mnogi političari su se protivili.

U petak, komesar za prava djece, Ana Kuznjecova predložila je ograničavanje prodaje lijekova za pobačaj ljekarnama. Uz to, predložila je i smanjivanje sredstava za klinike, nakon čega bi novčana sredstva bila proporcionalna količini pobačaja.

Njezino izvješće tvrdi da „bi interes klinika bio u očuvanju života djeteta, a ne pružanje usluga za umjetno prekidanje trudnoće“.

Kuznjecova, koja i sama ima sedmero djece, nije zadobila veliku podršku od ruskih političara, niti u nacionalnom parlamentu, niti u Vijeću za ljudska prava. U razgovoru za Interfax, zamjenik Dume Gennady Oniščenko izjavio je da ideje Kuznetsove ne bi riješile nikakve probleme te da bi jednostavno izložile riziku živote velikog broja žena.

„Ne bih želio ući u jednostavne planove“, rekao je Oniščenko. „ Već smo jednom zabranili pobačaje i zbog uvjeta koji nisu bili sanitarni, primalje su ubijale mlade djevojke, lišile ih zdravlja i sreće da budu majke“.

Boris Mendelevič, još jedan zamjenik Dume, složio se sa Oniščenkom. Objasnio je kako bi smanjivanje legalnih pobačaja moglo dovesti do porasta kriminalnih pobačaja.

„Trebamo raditi na društvenim mjerama, jer sada nije nemoguće da majke ostave svoju djecu u vrećama za smeće samo zato što nemaju čime hraniti svoju djecu“, rekao je Mendelevič.

Prijedlogu Kuznjecove žestoko se oduprla Irina Kirkora, potpredsjednica predsjedničkog Vijeća za ljudska prava.

„Čestitam joj na rođenju njezina sedmog djeteta, no ne može svatko imati i odgajati toliko djece, što zbog zdravlja, što zbog sposobnosti“, rekla je Kirkora. „To je velika radost, no ženama bi se trebala pružiti prilika da dobiju medicinsku skrb propisanu zakonom za sprječavanje trudnoće“.

Bitka za pravo žene na odabir dugo se vodila u Rusiji i ne izgleda kao da će uskoro završiti. 2019., poglavar ruske pravoslavne crkve, patrijarh Kiril, izjavio je kako bi pobačaj trebao biti zabranjen kako bi se ”povećala stvarna populacija Rusije”.

Patrijarh Kiril nije jedini crkveni službenik koji se protivi legalnom prekidu trudnoće. Kontroverzni svećenik Dimitry Smirnov nazvao je pobačaj ”genocidom nad ruskom djecom” i ”gorim od Holokausta”. Usprkos pritiscima iz crkve, ruski političari uglavnom se zalažu za to da pobačaj bude legalan.

1920., Ruska Sovjetska Republika postala je prva zemlja u svijetu koja je dopustila pobačaj u svim uvjetima. Praksa je zabranjena za vrijeme Josifa Staljina, no ubrzo je ponovo uvedena nakon njegove smrti.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
VENTILATOR
Gost
VENTILATOR
6 mjeseci prije

SLUTI LI PUTIN DA KROZ USTA OVE KUZNJECOVE PROGOVARA PRAOSLAVNA CRKVA KOJOJ SE JE I ON POČEO DODVORAVATI I NA VELIKO DIJELITI IM PRIVILEGIJE KOJE MOGU KOŠTATI RUSKI NAROD A OSOBITO ŽENSKU POPULACIJU.POVIJEST JE POKAZALA DA TAMO GDJE SE SLIŽU DRŽAVA I CRKVA SVE VIŠE NESTAJE DRŽAVNOSTI, A SVE VIŠE JAČA KLERIKALIZAM, ODNOSNO TEOKRATIZAM.PUTIN NE TREBA IĆI U DALEKU PROŠLOST VEĆ JE DOVOLJNO DA SE PRISJETI KAKO JE PRAOSLAVNA CRKVA BILA SLIZANA SA ROMANOVIMA.KOD OVAKVE VRSTE KONGLOMERATA KLER DOBRO ZNA KAKO SE VUČU KONCI IZ POZADINE.OČITI PRIMJER MU JE KLER U NAŠOJ RH.

Piretis
Member
Piretis
6 mjeseci prije

@guest_427773 – Pitanje pobačaja nije samo tema “liberalnog zapada”, to je jedno od najvažnijih etičkih pitanja. Osim religije, kršćana i muslimana, postoji i značajni broj sekularnih protivnika pobačaja.
Evo malo podataka, sa interneta, o dimenzijama tog problema u Rusiji. 2008. god. 1 236 000, 2012 god. 935 000 registriranih pobačaja . Ako to nije mnogo stvarno ne znam što je. Još bih i razumio kada bi to bio izuzetak, vjerojatno ima takvih slučajeva, ali ovo je doslovno epidemija. Na 100 poroda dođe oko 50 pobačaja. I sve to u zemlji koja ima razmjerno dobro obrazovanje i značajnu depopulaciju.
Kakav je to “lijek” koji ubija plod? Ne bi li bilo ispravnije reći otrov?

Borik
Gost
Borik
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Stvar je od samo počtka krivo postavljena. Osobno sam protiv pobačaja, ali sam za iz medicinskih i drugih inih moralnih razloga.
Da bi pobačaj bio obavljen onda treba doći do začeća, za što je suodgovoran i njezin izabranik. Prema tome onda kad osoba zatraži pobačaj neka ga i plati, Žene plaćaju životom i zdravljem a muškarci novcem ili drugim sankcijama. Uglavnom će netko dvaputa razmisliti prije nego bi moglo doći od oplodnje. Kurativa je za to najboji lijek uz obrazovanje. Zabrane nikada nisu funkcionirale.

gg2
Gost
gg2
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

To je kuga i to bijela i najgori zločin čovječanstva! netreba se čuditi eu dosljacima kada bijeli narod izumire a svi politicari taj najgori sljam ljudskog drustva ne zele nista uciniti po tom pitanju a ovo je osnovno zabraniti ubojstva začete a nerođene djece. niti im pada to napamet kad i sam narod to dobrim dijelom sam podrzava zato se nitko netreba čuditi “znakovima vremena” danas, koji su nepobitni a to je da smo na rubu propasti civilizacije. Bit će dovoljna jos samo jedna pandemija da sve ovo ode k vragu skupa s nama samima. i stari je rim propao kada su se pojavile ove iste devijacije: gayevi i oni što se odijevaju suprotno od onog što im je priroda dala a djecu se vec uce rodovi itd… pa što je rasulo ako ne ovo sve što danas gledamo. neki je dan bila obljetnica 30.godina otkad je who ukinula homoseksualnost s liste psihickih bolesti dakle prije samo 30 godina, da bi danas imali ovo sto imamo. povijest je dokaz da ove pojave ne caruju dugo skupa s tom civilizacijom pa nece tako ni ova nasa. Usput dovoljno je skinuti jednog od ove trojice predsjednika s vrha da nastane kaos i da proradi svo to silno nuklearno naoruzanje da cijela zemlja bude tri dana u mraku upravo kako i kruze neka prorocanstva a među njima su i krscanska, koja su vrlo opasna zato sto se ispunjaju bez obzira koliko to tko smatrao neistinama. tako je nas milance prije par dana spomenuo da bi netko mogao uskoro skinuti jednog od ove trojice

Makedonac
Gost
Makedonac
6 mjeseci prije

Jaka tema, duboka ko more.
Nož može da je koristan, sečeš kruha, neko ako dođe kuči da te ubije, nožem ga likvidiraš i potom zariješ u vrt, ili ti si manijak pa napadaš i ubijaš nevine….
Jedan ot ciljeva kabalista, tačnije metod, je slabljenje obitelji. Obitelj ti daje sile, snage za borbu, ne za sebe a za buduće tvojih naslednika…
Daću primer drevni Egipat, robovi su 60-70%, ali su poslušni hiljada godina, robinje su opšte, dete kada malo odraste, uzmu ot majke i prodaju na pijacu, majka robinja malo plače, nema oca, ne zna se koje.
To je bilo tada, danas grade nešto slično. Ta liberalna sranja, su u taj pravac, posledica zabrana pobačaja, če biti više dece za posvajanje. Uzmite neku mladu curicu, zabavlja se, bremena, ne zna ko je otac, neće, ne može da gleda bebu, daje ga za posvajanje nekom gej paru.
To što Evropa umire, je jasno, za sto godina kao Latini, šumeri, i mi čemo nestati ako ovako produžimo. Nema šta da misliš, može da ne razumeš proces, ali kada je od Sorosa i Liberal talibana, mora da je zlo.
Opet se vračam na gornji primer sa nožem ili pobačaja.
Ako je zajednica zdravа, zdravi narod, zdrava obitelj, žene rade, muškarci isto, rađaju se deca u zdravoj obitelji, po 2-3 dece, tada neće biti potrebe da takvim gestapo metodima uveličavaš populaciju. Koja razlika dali buduća generacija robova su nekakvi makedonski kopileta odrasli u gej obitelj ili crnci migranti iz Afrike.

MelisMarsa
Gost
MelisMarsa
6 mjeseci prije

Ne shvaćam.Zasto muškarci i žene sebe dovode u takvu situaciju? Treba malo edukacije u vezi sredstava za kontracepciju.Nebi bilo loše da pojedini mediji pišu i govore o toj temi…

Brainstorm
Gost
Brainstorm
6 mjeseci prije

sasvim slucajno naletih na par rijeci o ani kuznjecovoj. citao o telegoniji povodom SOA clanka o seksu.
pise ovo:
“Telegony re-emerged within post-Soviet Russian Orthodoxy. Virginity and Telegony: The Orthodox church and modern science of genetic inversions was published in 2004. Pravda.ru gave an overview of the concept and a brief review of the book, saying that the authors invented “scary and incredible stories” to “make women be very careful about their sexual contacts” and that the idea was being used by the Church to scare the faithful.[18] Anna Kuznetsova, who was appointed Children’s Rights Commissioner for the Russian Federation in 2016, had said several years earlier that she believes in the concept, amongst other fringe views. The founding editor of the business newspaper Vedomosti[19] interpreted the appointment of someone with such views as a sign that Russian President Vladimir Putin was becoming more ideological.[20]”
oprostite na koristenju stranog jezika.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik