Angela Merkel kaže kako bi države EU trebale početi razmatrati mogućnost odlaska SAD-a s položaja svjetskog lidera

Anglea Merkel
87 komentara

Prošlog je tjedna američki predsjednik Donald Trump potvrdio medijske izvještaje o izvlačenju 9.500 vojnika iz Njemačke, kako bi se taj broj smanjio na 25.000, nakon što je optužio Berlin da je “delinkventan” u svojim troškovima za obranu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je europske zemlje na razmišljanje o novoj stvarnosti u pogledu SAD-a kao svjetskog lidera.

“Odrasli smo u određenom saznanju da Sjedinjene Države žele biti svjetska sila. Ako bi se SAD sada željele povući iz te uloge po svojoj slobodnoj volji, o tome bismo morali duboko razmisliti”, rekla je Merkel u petak u intervju za skupinu od šest europskih novina, uključujući The Guardian.

Govoreći o prisutnosti američkih postrojbi u Njemačkoj, rekla je kako te postrojbe pomažu u zaštiti “ne samo Njemačke i europskog dijela NATO-a, već i interesa Sjedinjenih Država”.

Kancelarka je također izdvojila vojne troškove Berlina, rekavši da “moramo izdvojiti još više za obranu” i da “smo postigli znatna povećanja u posljednjih nekoliko godina, te ćemo nastaviti na putu prema poboljšavanju naših vojnih mogućnosti”.

Što se tiče NATO-a, Merkel je navela “uvjerljive razloge da ostane posvećena transatlantskoj obrambenoj zajednici i našem zajedničkom nuklearnom štitu” dodajući da “Europa, naravno, mora sada nositi veći teret nego tijekom Hladnog rata”.

Stav Merkelove u vezi s Brexitom

Uz to, spomenula je Brexit i tvrdila da će Britanija morati “živjeti s posljedicama” premijera Borisa Johnsona, budući da je on obrisao nacrt svoje prethodnice Therese May, koja je željela osnažiti blizak gospodarski odnos s EU-om nakon izlaska Britanije iz saveza.

“Trebamo odustati od zamisli da smo mi ti koji trebamo odgonetnuti što je Velika Britanija htjela nakon izlaska iz Eurozone. To Britanija treba definirati, a mi, EU27, odgovorit ćemo na odgovarajući način”, rekla je Merkel.

Ona je upozorila da “ako Britanija ne želi imati pravila o okolišu i tržištu rada ili socijalne standarde koji se uspoređuju s onima EU-e, naši će odnosi u tom slučaju biti manje bliski”.

Prema kancelarki, “to će značiti da [Velika Britanija] ne želi da se standardi nastavljaju razvijati paralelno”.

Merkelova zastupa konstruktivni dijalog s Rusijom

Također je naglasila da je potrebno “nastaviti baviti se konstruktivnim dijalogom s Rusijom”, rekavši kako postoje “dobri razlozi za to”.

“U zemljama poput Sirije i Libije, zemljama koje su u neposrednom susjedstvu Europe, ruski je strateški utjecaj velik. Stoga ću se i dalje zalagati za suradnju”, istaknula je Merkel.

Smanjivanje broja američkih postrojbi u Njemačkoj

Intervju je uslijedio nakon što je američki predsjednik Donald Trump prošli tjedan potvrdio medijske izvještaje o smanjenju američkih postrojbi u Njemačkoj, također optuživši zemlju da je “delinkventna u svojim isplatama NATO-u” i tvrdila da Berlin duguje savezu milijarde dolara.

Početkom lipnja The Wall Street Journal izvijestio je da je Trump naložio Ministarstvu obrane premještaj 9.500 američkih vojnika iz Njemačke, odnosno gotovo trećinu kontingenta koji se nalazi u Njemačkoj.

Trenutno je u Njemačkoj stacionirano 34.500 američkih vojnika, zajedno sa dodatnih 17.000 američkih civila i 12.000 njemačkih državljana koji rade u lokalnim vojnim bazama.

WSJ je dodao da su rasprave o smanjenju američkih postrojbi započele u rujnu 2019., a taj potez nije povezan s odlukom njemačke kancelarke Angele Merkel o tome da Njemačka ne sudjeluje na summitu G7, koji je prvobitno bio zakazan za lipanj.

NATOokupacija
Pretplatiti se
Obavijesti o
87 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
3 godine prije

Neka bježi rusima i kinezima , drugo ništa ni ne može..

Perun
3 godine prije

EU kao politicka asocijacija nema u Vijecu sigurnosti UN-a prestavnika koji izricito predstavlja EU i zastupa interese EU….P.S. Podrucje EU je mjesto gdje se suprotstavljaju interesi Vojnih Saveza i Vojnih sila ….Evropska Unija je Bordel u koji svi dolaze ispuniti svoje zivotinjske porive
i prljave politicke strasti….Sada se EU prostituira radi energenata i resursa kojih na podrucju EU nema ili nedostaju za normalno funkcioniranje ekonomije i zivota ….Europska Unija je za sada obicno Politicko Arheolosko nalaziste bez znacajnih artefakata (citaj fosilizirani ostaci politickih dinosaura ) koji kao Demoklov Mac stoje iznad glave svakoga koji kaze da je EuRopska Unija politicka platforma
za Erotska druzenja Lidera svjetske politicke scene….P.S To sto Angela ima u glavi to su njena Euroticna mastanja .Njemacka ili BRD nikada nece biti clan Savjeta Bezbjednosti UN-a …..Ko je s vragom tikve sadio o glavu su mu se razbile…..Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

mislim
3 godine prije

amerika je prije tridesetak godina bila uzor svima.
i prepuštena im je uloga svjetskog policajca i širitelja demokacije i pravde.pa čak i od rusa i kineza.
ali su amerikanci to krivo svatili, pa su se ponašali kao glavni delikvent u svijetu.
još uvijek ameri jesu glavni, i mogu govoriti što i kako, ali ima sve manje onih koji će je slušati bezpogovorno.

Perun
3 godine prije

Citat….Angela Merkel kaže kako bi države EU trebale početi razmatrati mogućnost odlaska SAD-a s položaja svjetskog lidera… Mnogi
kažu kako bi države EU trebale početi razmatrati mogućnost odlaska Njemacke s položaja Europskog lidera ,promotora segregacije i izolacije Evropskih drzava i Evropskih naroda …..P.S Sto je Babi milo to joj se i snilo….Sto je Angeli milo to joj se i snilo…..

miro iz kaannaaaade
3 godine prije

Izgleda da Frau Merkel ima demenciju, za hladnog rata poslije 1945, amerikanci su medju ostalim potrebama za zivot gradjana u Berlinu
cak i ugljen padobranima bacali nad gradom da bi gladni berlincani mogli prezivjeti. Frau Merkel je zivjela tada u DDR-u i opijala se marksizmom i drugim ruskim bedastocama, nadam se da ce uskoro u ropatarnicu povijesti i poceti se baviti heklanjem, .
Tu je najvise kriv Herr Kohl koji ju je pored politike morao uciti osnovama bon-tona kao npr kako se sluziti i kada s kojim jedacim priborom
za stolom, nadam se da povde sa sobom maloga Staljina i malpg od Sloba jer to su jedini tutleki ostali u Evropi, mozda jos naseg
vacum-cleaner man-a, onaj iz Belarusija neka ostane i dalje ,jer moramo imati barem jednu dvorsku ludu- klauna na vidiku.

Miki
3 godine prije

Što se to globalističko đubre ne procesuira več jednom!?

Red Dog
3 godine prije

Brexit je bio o sukobu Citya i Frankfurta.
Usli englezi sa namerom da otmu EU nemcima. London City je finansijska prestonica sveta, racunali su da ce kapital srljati iz Frankfurta u City. Desilo se je suprotno. Kad su videli da ne ide su izmislili kobajagi razloge za pucanstvo za izlazak.
Ali i sada ide kapital iz Citya u Frankfurt, sad zbog Brexita.

piždro
3 godine prije

evo i nje.. jesu kabalisti navalili, na mora da je neki značajan datum il nešto slìčnu.. hhihi

Istrazuj
3 godine prije

Meni ovo lamentiranje ove cio-krave izgleda samo kao priprema terena – za prelazak PARAZITA iz SAD u EU.
Nista drugo.
Ne bih se iznenadio da i zlocinacki UN dobije neku “zemlju” (opet u vlasnistvu Rotschilda/Rockfellera ili neke familije porijeklom iz institucije “dvorski zidov”) – ali ovaj put u Njemackoj.
Onda slijedi zlocinacka MSM sa “dobrobitima i dalekoseznim prednostima” – prelaska cionistickog/eugenicarskog PARAZITA iz SAD (koja ce mozda i potonuti u medjusobnom ubijanju i gradjanskom ratu) u “perspektivnu” zlocinacku tvorevinu – tzv “EU”.
Cini mi se da je ovo samo “znak” – za ovu odvratnu MSM koja je i onako u totalnom vlasnistvu kabale.

RENEW
3 godine prije

Mene bolj zanima, kaj bo naredil Hendrik Streeck, ko se bo njegova Švabska spremenila v Makejevko in bo vsak dan pregledal vsaj sto bomžev na heroinu in krokodilu in našel vsaj 50 novih primerov HIV?

NAPOLEON
3 godine prije

Kako komentarišete incident u Tel Avivu koji “ide protiv svega za što se UN zalaže”?

piždro
3 godine prije

‘Muti’ se dogovirila sa Sorošom i co kako da raskopaju što je još ostalo..

Komentator
3 godine prije

Merkelica je stasijevka par excellenmce!

Ive
3 godine prije

USA je u smrtnom hropocu, mnoge zivoti nje tada postaju najopasnije, dakle treba dobro paziti i tocno pretpostaviti njihove slijedece akcije i reakcije. Moglo bi se desiti da USA kaze mi umiremo ali necemo umrijeti sami a to bi bilo jako opasno. A sto se tice Rusije ili Kine oni u konceptu ne pristuoaju drugima poput USA. Putinova Rusija pristupa svakom na ravnopravnim osnovama. Osim toga Rusija nije pohlepna kao Amerika, jer Rusija ima uglavnom sve potrebno u svojoj kuci i ne mora ovisiti o pljacki ili uvozu. A Kina, nazlost ovisi o uvozu zato se trudi izvesti sto god je moguce da odrzi i zadrzi barem balans ako vec nebude moguce plus u toj trgovini. Kina sama sebe nemoze ni prehraniti ni samozaposliti, da nema izvoza u Kini bi bila nezaposlenost preko 50%. Vecina ljudi iz EU zapadne provincijencije jos uvijek sa nepovijerenjem gleda prema Rusiji, mada Ruija vise… Čitaj više »

Mrčikola
3 godine prije

A što na ovo reći do ponoviti onu staru: ljepuškasta je Angela.

Spartak
3 godine prije

Ova atlantistička politikantica priča bajke za narod, a dobro zna da usanski režim samo premješta desetak tisuća vojnika nekoliko stotina km bliže granici s RF: u rusofobnu Poljsku. Koja je još voljna to i plaćati, što je Trumpeku glazba za uši.
I to je sve, gospodo naivci, koji vjerujete trikovima politikantice koja je “odrasla u određenom saznanju da Sjedinjene Države žele biti svjetska sila.”. Pa, kao, sad to više ne žele biti…
Dajte, molim Vas.

soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
3 godine prije

Ovog biorobota lažljivog može slušati samo mazohista…………..

Lucija
3 godine prije

Ma to Anđa malo “vraća lopticu”;
prije par dana rekao Trump (ili tvitao?), da je Njemačka dužna Natou/ za zajedničku obranu

TRILIJUN DOLARA.

Max
3 godine prije

Neka Ameri idu ne plačem za nijima ali što nakon njih u zbrda zdola Europi jer ni gđu Merkel nemam povjerenje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI