fbpx

Angela Merkel kaže kako bi države EU trebale početi razmatrati mogućnost odlaska SAD-a s položaja svjetskog lidera

Anglea Merkel

Prošlog je tjedna američki predsjednik Donald Trump potvrdio medijske izvještaje o izvlačenju 9.500 vojnika iz Njemačke, kako bi se taj broj smanjio na 25.000, nakon što je optužio Berlin da je “delinkventan” u svojim troškovima za obranu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je europske zemlje na razmišljanje o novoj stvarnosti u pogledu SAD-a kao svjetskog lidera.

“Odrasli smo u određenom saznanju da Sjedinjene Države žele biti svjetska sila. Ako bi se SAD sada željele povući iz te uloge po svojoj slobodnoj volji, o tome bismo morali duboko razmisliti”, rekla je Merkel u petak u intervju za skupinu od šest europskih novina, uključujući The Guardian.

Govoreći o prisutnosti američkih postrojbi u Njemačkoj, rekla je kako te postrojbe pomažu u zaštiti “ne samo Njemačke i europskog dijela NATO-a, već i interesa Sjedinjenih Država”.

Kancelarka je također izdvojila vojne troškove Berlina, rekavši da “moramo izdvojiti još više za obranu” i da “smo postigli znatna povećanja u posljednjih nekoliko godina, te ćemo nastaviti na putu prema poboljšavanju naših vojnih mogućnosti”.

Što se tiče NATO-a, Merkel je navela “uvjerljive razloge da ostane posvećena transatlantskoj obrambenoj zajednici i našem zajedničkom nuklearnom štitu” dodajući da “Europa, naravno, mora sada nositi veći teret nego tijekom Hladnog rata”.

Stav Merkelove u vezi s Brexitom

Uz to, spomenula je Brexit i tvrdila da će Britanija morati “živjeti s posljedicama” premijera Borisa Johnsona, budući da je on obrisao nacrt svoje prethodnice Therese May, koja je željela osnažiti blizak gospodarski odnos s EU-om nakon izlaska Britanije iz saveza.

“Trebamo odustati od zamisli da smo mi ti koji trebamo odgonetnuti što je Velika Britanija htjela nakon izlaska iz Eurozone. To Britanija treba definirati, a mi, EU27, odgovorit ćemo na odgovarajući način”, rekla je Merkel.

Ona je upozorila da “ako Britanija ne želi imati pravila o okolišu i tržištu rada ili socijalne standarde koji se uspoređuju s onima EU-e, naši će odnosi u tom slučaju biti manje bliski”.

Prema kancelarki, “to će značiti da [Velika Britanija] ne želi da se standardi nastavljaju razvijati paralelno”.

Merkelova zastupa konstruktivni dijalog s Rusijom

Također je naglasila da je potrebno “nastaviti baviti se konstruktivnim dijalogom s Rusijom”, rekavši kako postoje “dobri razlozi za to”.

“U zemljama poput Sirije i Libije, zemljama koje su u neposrednom susjedstvu Europe, ruski je strateški utjecaj velik. Stoga ću se i dalje zalagati za suradnju”, istaknula je Merkel.

Smanjivanje broja američkih postrojbi u Njemačkoj

Intervju je uslijedio nakon što je američki predsjednik Donald Trump prošli tjedan potvrdio medijske izvještaje o smanjenju američkih postrojbi u Njemačkoj, također optuživši zemlju da je “delinkventna u svojim isplatama NATO-u” i tvrdila da Berlin duguje savezu milijarde dolara.

Početkom lipnja The Wall Street Journal izvijestio je da je Trump naložio Ministarstvu obrane premještaj 9.500 američkih vojnika iz Njemačke, odnosno gotovo trećinu kontingenta koji se nalazi u Njemačkoj.

Trenutno je u Njemačkoj stacionirano 34.500 američkih vojnika, zajedno sa dodatnih 17.000 američkih civila i 12.000 njemačkih državljana koji rade u lokalnim vojnim bazama.

WSJ je dodao da su rasprave o smanjenju američkih postrojbi započele u rujnu 2019., a taj potez nije povezan s odlukom njemačke kancelarke Angele Merkel o tome da Njemačka ne sudjeluje na summitu G7, koji je prvobitno bio zakazan za lipanj.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
87 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Alen
Gost
Alen
9 mjeseci prije

Neka bježi rusima i kinezima , drugo ništa ni ne može..

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Alen

@guest_441039

Ne slažem se s Vama. Zašto bismo svi morali postupati onako kako kaže Angela Merkel? Mnogi njezini potezi i odluke pokazali su se štetnim i za same Nijemce, a gdje nisu za ostale narode. Osobno držim da bi Iranci bili odlični strateški partneri Hrvatima, puno bolji od Kineza ili Rusa. Samo, nažalost, Plenković ne vidi dalje od Bruxellesa pa niti zna niti može niti smije razvijati hrvatsku politiku u tom smjeru. Pogotovo ne kad si je za savjetnike uzeo lobiste koji drukaji za cioniste poput, primjerice, Roberta Kopala. Taj ga sigurno neće savjetovati tako da se ostvare strateški interesi Hrvata, nego cionista i Izraelaca.

P.S. – Btw, ni Angela Merkel, unatoč svoj propagandi i funkcijana, upoće nema odlike istinskog državnika nego tek lobiste, i to onog osrednjeg. Žalosno je vidjeti na što su se sada zapravo svele silne godine njezine “uspješne političke karijere”. Nadam se samo da će generacije koje dolaze, za razliku od Plenkovića, ipak nešto naučiti iz lošeg primjera koji nam daje Angela Merkel te raditi na sebi tako da se razviju u prave državnike, a ne da budu cionistički lobisti i potrčkala koja sramote i potkopavaju svoj narod.

Max
Member
Max
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

@guest_441199 Slažem se….

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

@guest_441524

Čemu takav pesimizam?

Perun
Gost
Perun
9 mjeseci prije

EU kao politicka asocijacija nema u Vijecu sigurnosti UN-a prestavnika koji izricito predstavlja EU i zastupa interese EU….P.S. Podrucje EU je mjesto gdje se suprotstavljaju interesi Vojnih Saveza i Vojnih sila ….Evropska Unija je Bordel u koji svi dolaze ispuniti svoje zivotinjske porive
i prljave politicke strasti….Sada se EU prostituira radi energenata i resursa kojih na podrucju EU nema ili nedostaju za normalno funkcioniranje ekonomije i zivota ….Europska Unija je za sada obicno Politicko Arheolosko nalaziste bez znacajnih artefakata (citaj fosilizirani ostaci politickih dinosaura ) koji kao Demoklov Mac stoje iznad glave svakoga koji kaze da je EuRopska Unija politicka platforma
za Erotska druzenja Lidera svjetske politicke scene….P.S To sto Angela ima u glavi to su njena Euroticna mastanja .Njemacka ili BRD nikada nece biti clan Savjeta Bezbjednosti UN-a …..Ko je s vragom tikve sadio o glavu su mu se razbile…..Slaven Bijelac Slobodan Strijelac

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije

amerika je prije tridesetak godina bila uzor svima.
i prepuštena im je uloga svjetskog policajca i širitelja demokacije i pravde.pa čak i od rusa i kineza.
ali su amerikanci to krivo svatili, pa su se ponašali kao glavni delikvent u svijetu.
još uvijek ameri jesu glavni, i mogu govoriti što i kako, ali ima sve manje onih koji će je slušati bezpogovorno.

Miki
Gost
Miki
9 mjeseci prije
Reply to  mislim

Zamisli neku drugu državu sa snagom i utjecajem SAD što bi tek oni radili!? SAD će malo da odmara zbog internih problema, kad se razračuna sa kulturnim marksizmom ako Bog da i sa globalistima eto njih opet na čelu.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Miki

Ali kulturni marksizam je kao Korona. Nece nestati nikad 😉

Komentator
Gost
Komentator
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

svijet uz koronu, sve više postaje zaražen i marksizmom!

Miki
Gost
Miki
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Isto su govorili marxisti u Francuskoj 1968 pa su na kraju dobili batine, ošišali su ih na golo i proterali. Znaj da ima u SAD dosta osobnog noružanja.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Miki

@guest_441070

Nikada Amerika više neće biti na čelu. Razlog tomu nisu ni kulturni marksizam, ni globalizam nego jednostavna činjenica da SAD nestaje s političke scene, tj. raspada se. Kako sam već prije rekla, u usporedbi s Kinom, Indijom ili Iranom, SAD i EU su političke tvorevine koje više ne mogu opstati, za razliku od tisuće godina starih (prethodno spomenutih) civilizacija koje su naučile odoljevati “zubu vremena” i prilagođavati se društveno-političkim promjemama bez odbacivanja onih posebnosti koje ih čine jedinstvenima tj. civilizacijama. SAD i EU nisu u toj kategoriji pa nemaju ni tu sposobnost nadživljavanja velikih društvenih kriza koje se periodično pojavljuju. Dakle, ovo što gledamo je kraj SAD-a i EU-a te početak “prekrajanja granica” na način da će pojedini narodi/države postati svojevrsni protektorati civilizacija koje bude opstale (preživjele). S tim u vezi, izgledi da Hrvatska u budućnosti postane “protektorat” Irana puno su veći nego što žele priznati oni koji priželjkuju da Hrvatska postane “protektorat” Rusije ili Kine. Pogrešno je misliti da će politička i medijska cenzura poremetiti dugoročne hrvatsko-iranske interese jer oni se ustvari razvijaju izvan dometa utjecaja političke i medijske cenzure. Mogli bismo to nazvati i prirodnom tihom diplomacijom 🙂

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora, da li bi bila ljubazna pa pojasnila na što misliš kada lažeš
“Pogrešno je misliti da će politička i medijska cenzura poremetiti dugoročne hrvatsko-iranske interese jer oni se ustvari razvijaju izvan dometa utjecaja političke i medijske cenzure. Mogli bismo to nazvati i prirodnom tihom diplomacijom”
Kako se razvijaju ti interesi?
I ko stoji iza toga?

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

Uh…izvini…tek sada sam vidio…
Umjesto lazes, mislio sam napisati-lažeš.
Mala slova, veliki prsti.

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

Bože dragi…KAŽEŠ!

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

@guest_441295

WOW! Čak tri ista komentara na samo jednu moju tezu. Bit će da Vas jako “žulja” ono što napisah 🙂

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

@guest_441294

Mislim da nije problem u “malim slovima i velikim prstima” nego u “kratkoj pameti” 🙃

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

@guest_441255

Ne znam zašto moje teze nazivate lažima ali na takvu vrstu provokacije odgovorit ću Gandhijevim riječima: “First they ignore you, than they laugh at you, then they fight you, than you win” 😉

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Zamolio sam za oprost. Najiskrenije.
I moje prvo pitanje je bilo iskreno pristojno.
Odgovori?
Paaaa…nisam očekivao ovaj ton, da se blago izrazim.
Kažete…teze.
Vi ste te teze postavili kao aksiome.
Možda sam očekivao previše.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

@guest_441255

Umjesto da ste zamolili za oprost nakon što ste u dva komentara “napravili pravopisnu pogrešku”, trebali ste u prvom komentaru iskoristiti opciju “modificiraj” te ispraviti “pravopisnu pogrešku”. Tada ne biste (bezuspješno) trebali ni moliti za oprost ni uvjeravati čitatelje i mene kako su Vaše namjere bile najbolje, a pitanja iskreno pristojna, ali eto “opajdara Kora” nema razumijevanja za Vaše “slučajne propuste” pa je ne samo iznevjerila Vaša očekivanja, nego i teško ranila Vaše najdublje osjećaje 🙂

P.S. – Btw, ne vidim u čemu je problem ako svoje teze postavljam kao aksiome? Dokažite da nisu točne ako Vas toliko “bodu u oči”. Ukoliko ne možete dokazati da nisu točne, onda ne mojte više ni “praviti pravopisne pogreške”.

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kako se javljam sa mobilnog telefona, opcija modificiraj, zbog nekog razloga, ne funkcioniše.
To je i razlog nenamjerne greške.
Kada pišem sa kompjutera greška se ne bi dogodila. Ne dva puta, u svakom slučaju.
Nebitno…Ne želite prihvatiti izvinjenje i to je vaše pravo.
“Kratka pamet”? Na što bi se to trebalo odnositi?
Mogu samo spekulisati…pa da probam…
Već ste jednom, nekada, pisali o ovoj tezi i očekujete od mene da sam je pohranio u moju memoriju.
Uz rizik da vam djelomično oštetim ego, moram vam saopštiti da, čak i da je tako, vaše teze ne memoriram.
Zato sam vas i pitao za pojašnjenje.
Kako sam objasnio, vaša aksioma je postala teza tek kada sam vam to saopštio.
I sada vi od mene tražite da je ja dokazujem???
Ne čini li vam se da ste malo pretjerali?

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

@guest_441391 A koji mobitel imate? Ja redovito pišem komentare preko svoga Samsunga i opcija “modificiraj” mi funkcionira besprijekorno 🤔 Što se tiče memoriranja ili dokazivanja teza, stvari ovako stoje: Postoje ljudi koji znaju što je komplementarni odnos boja, odnosno da, primjerice, mješanje plave i crvene daje ljubičastu boju neovisno o tome miješaju li se te boje suptraktivno ili aditivno. Isto tako, postoje i ljudi koji ne znaju što je komplementarni odnos boja niti koje boje mogu nastati mješanjem osnovnih boja. Međutim, ako neki čovjek ne zna da plava i crvena daju ljubičastu, a k tome još ni ne vjeruje onome koji to zna, onda jedino što možete napraviti jest savjetovati ga da sam pomiješa dvije spomenute boje kako bi tim postupkom došao do valjanog zaključka… koji netko drugi već poznaje i prihvaća kao aksiom. Pritom mi se taj zahtjev – da čovijek sam pomiješa dvije boje kako bi shvatio da one daju neku treću – ne čini niti nečim pretjeranim, niti nečim čime se drugima treba nešto dokazati, nego se radi o jednostavnom i prirodnom slijedu događaja u svrhu postizanje krajnjeg cilja, tj. dolaska do nužne i presudne spoznaje kod jedne individue koja ne zna i ne vjeruje da plava… Pročitaj više »

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Oj!
Koliko slova pretocenih u recenice koje ne mogu objasniti jedno jednostavno pitanje.
Kako ste odvojili vrijeme za to, potrudicu se da vam predocim slucaj jos jednom.
Na vas “aksiom” – “….oni (hrvatsko-iranski odnosi, op. mene)) se ustvari razvijaju izvan dometa utjecaja političke i medijske cenzure”, postavio sam dva jednostavna pitanja…citiram
“Kako se razvijaju ti interesi?
I ko stoji iza toga?”
Vi ste se svezali jednog (ponovljenog dva puta) tipfelera izbjegavajuci odgovor ili, kao u ovom zadnjem postu, lamentirajuci o mjesanju boja.
Stvar je jednostavna!
Vasa teza (teorija) predstavljena kao aksiom ZAHTJEVA objasnjenje zbog prostog razloga, koji ste vi, u neznanju ili zbog povrijedjenog ega, potpuno ignorirali.
Teorija se dokazuje – aksiom ne.
Dakle, na vama je da dokazete ili objasnite te odnose izmedju dvije zemlje koji se odvijaju “ispod radara”, a ne na nama.
Ili, da vam pojasnim na nacin koji razumijete…
Vi znate da dvije boje, mjesanjem, daju neku trecu. To vam je rekao neko ko je to vec uradio.
Vi to prihvatate kao aksiom.
I to sirite dalje.
Kako da vam vjerujem da niste daltonista?

O telefonu i tipfeleru ne bih vise trosio ni vase ni svoje skupocjeno vrijeme.
Ugodan dan vam zelim.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

@guest_441255

Koliko ljutnje i očaja zbog samo jedne teze! Promijenite logiku jer ova kojom idete niti je dobra niti kod mene prolazi 😉

Svako dobro i srdačan pozdrav!

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Ljutnja i ocaj???
Nemojte me zasmijavati.
Ponovicu
Dakle, na vama je da dokazete ili objasnite te odnose izmedju dvije zemlje koji se odvijaju “ispod radara”, a ne na nama.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Stock

@guest_441255

Na meni je da ja Vama, koji me bez ikakve osnove optužujete da lažem, dokažem suprotno? Ma nemojte! Stvarno to nisam znala. Iako, prema slučaju koji ste montirali Svetom Alojziju Stepincu, od Vas se drugo ni ne može očekivati.

Btw, svima na ovom portalu je jasno tko se služi ovakvom “prevaziđenom” retorikom koja u današnje doba kod imalo ozbiljnog čovjeka samo može izazvati podsmjeh. Stoga, kako rekoh, ili istražujte sami ono u što ne vjerujete, ili produžite dalje. That’s the deal! Jer ja Vama apsolutno ništa ne dugujem osim elementarnog poštovanja kao sugovorniku, no ukoliko me se prethodno a priori proglasi lažljivom, onda je i to dugovanje neobavezno.

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kazete…
“Btw, svima na ovom portalu je jasno tko se služi ovakvom “prevaziđenom” retorikom koja u današnje doba kod imalo ozbiljnog čovjeka samo može izazvati podsmjeh. ”
A prije toga…
“Iako, prema slučaju koji ste montirali Svetom Alojziju Stepincu, od Vas se drugo ni ne može očekivati.”
Ovo ne izaziva podsmjeh nego smjeh. Gromoglasni smijeh.
Mislite li vi da sam ja Broj 1 iz Alan Forda?
Da imam 3 000 godina? I da sam licni prijatelj sa Juliom Cezarom?

Pogubili ste ste se gospodjo. Totalno.
Zato vas vise ne zelim tjerati na nesto sto niste u stanju uciniti.
Do vidjenja do sljedeceg mjesanja boja.

Stock
Gost
Stock
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

“Na meni je da ja Vama, koji me bez ikakve osnove optužujete da lažem, dokažem suprotno?”
Ponovicu, posljednji put.
Iskreno mi je zao sto sam bio tako smotan 2x i napisao lazete. Mislio sam napisati KAZETE.
I nisam trazio da dokazujete suprotno nego samo da objasnite napisano.
Jer mi je bilo interesantno. Ta teza…mislim.
I ako ne zelite meni, mogli bi, eto, drugim citaocima.
Ovako ispadoste kao uvrijedjena dama…noci.

mislim
Gost
mislim
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Kora od bunike, pa kuvaš čaj, laganini pijuckaš ,jeli tako.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  mislim

@guest_441280

Za Vas vrijedi isti savjet kao i za @Stock: više vjerovati Gandhijevoj mudrosti nego svojoj (kratkoj) pameti 😉

Mali
Gost
Mali
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Koji ego bogte pripomogao!…ti si ‘Kora’ najobičniji poklopac koji uporno pokušava zatvoriti raznorazne lonce…daj ohladi malo, reki bi dalmatinci, ‘prošetaj’…

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Mali

@guest_441478

Ne razumijem, zašto bih ja “prošetala” ako Vas smetaju moji komentari? Meni inače uopće nije teško konkretno odgovoriti na pitanja svima zaintesiranima za temu jačanja hrvatsko-iranskih veza, ali preduvijet je da isti pokažu minimum poštovanja prema meni (što @Stock nije učinio).

Povrh toga, Vas nitko ne prisiljava ni da čitate moje komentare, ni da ulazite samnom u raspravu. Stoga ne razumijem čemu ovaj ničim izazvan “napad”… osim ako Vam to nije “plaćeni hobi” u cilju suzbijanja svega što ne pogoduje cio-propagandi 🙃

Perun
Gost
Perun
9 mjeseci prije

Citat….Angela Merkel kaže kako bi države EU trebale početi razmatrati mogućnost odlaska SAD-a s položaja svjetskog lidera… Mnogi
kažu kako bi države EU trebale početi razmatrati mogućnost odlaska Njemacke s položaja Europskog lidera ,promotora segregacije i izolacije Evropskih drzava i Evropskih naroda …..P.S Sto je Babi milo to joj se i snilo….Sto je Angeli milo to joj se i snilo…..

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Perun

Nemacka mora odrzati EU zivu, jer joj je EU kolonija.
Bez EU se nece moci finansirati, narocito problematicni Istok, i ode Nemacka.
Kako rece drug Kohl pre unistenja SFRJ: „Evropska Nemacka ili nemacka Evropa – to je isto“. Ako nestaje EU, nestaje Nemacka.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Nije vise ni nemacka nemacka kamoli da bi bila europa nemacka.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Kaj ti

E, to…
Oli je normalno da Nemacka POKLANJA 500 milijardi Eura juznoj Evropi. Kad su svabe poklanjale nesto?
Toliko je ocajna da odrzi kakvu-takvu EU. Jer bez EU ode Nemacka.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Perun

@guest_441058

Ma nema ništa od tih snova Angele Merkel. Doći će nove generacije koje imaju sasvim drugačiji mentalni sklop i sustav vrijednosti nego ova “Nijemica” i koji će, sukladno tome, do njezinih snova držati jednako kao do lanjskog snijega. Angela Merkel i njezine lobističke ambicije su već postali passé… jednako kao i one Pape Franje.

miro iz kaannaaaade
Gost
miro iz kaannaaaade
9 mjeseci prije

Izgleda da Frau Merkel ima demenciju, za hladnog rata poslije 1945, amerikanci su medju ostalim potrebama za zivot gradjana u Berlinu
cak i ugljen padobranima bacali nad gradom da bi gladni berlincani mogli prezivjeti. Frau Merkel je zivjela tada u DDR-u i opijala se marksizmom i drugim ruskim bedastocama, nadam se da ce uskoro u ropatarnicu povijesti i poceti se baviti heklanjem, .
Tu je najvise kriv Herr Kohl koji ju je pored politike morao uciti osnovama bon-tona kao npr kako se sluziti i kada s kojim jedacim priborom
za stolom, nadam se da povde sa sobom maloga Staljina i malpg od Sloba jer to su jedini tutleki ostali u Evropi, mozda jos naseg
vacum-cleaner man-a, onaj iz Belarusija neka ostane i dalje ,jer moramo imati barem jednu dvorsku ludu- klauna na vidiku.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
9 mjeseci prije

Zapalio se ugljen iznad dresdena?

Miki
Gost
Miki
9 mjeseci prije

Što se to globalističko đubre ne procesuira več jednom!?

Komentator
Gost
Komentator
9 mjeseci prije
Reply to  Miki

Uistinu je zaslužila, da bude procesuirana i osuđena. Što je samo učinila njemačkom narodu s onim famoznim pozivom milijunima migranata, da su dobrodošli u EU, a nikoga nije pitala za mišljenje. Tim svojim neodgovornim činom cijelu je EU postavila pred nerješiv problem za dugo vremena.

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije

Brexit je bio o sukobu Citya i Frankfurta.
Usli englezi sa namerom da otmu EU nemcima. London City je finansijska prestonica sveta, racunali su da ce kapital srljati iz Frankfurta u City. Desilo se je suprotno. Kad su videli da ne ide su izmislili kobajagi razloge za pucanstvo za izlazak.
Ali i sada ide kapital iz Citya u Frankfurt, sad zbog Brexita.

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije

evo i nje.. jesu kabalisti navalili, na mora da je neki značajan datum il nešto slìčnu.. hhihi

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

@piždro

👍😄

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

Di je naša majsterica i pravi poznavalac orjenta. .. ! ugodno, samo te rjetko ima.. 🙂

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

@piždro

Hehe… tu sam 😇 Vjerno čitam i pratim, samo malo manje pišem jer mi obveze posljednjih mjeseci nisu dozvoljavale veću aktivnost. Ali planiram se uskoro “vratiti u formu” 😉

Btw, L.R. je ne tako davno najavio nekakav članak na portalu Logično o “spajanju srodnih duša” kad je riječ o poduzetništvu, politici, analizi društvenih zbivanja i poslovnoj suradnji. Jesam li nešto u međuvremenu propustila ili taj članak još nije objavljen?

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

bas fino Kora…žene se vise obavezuju u trećoj dimenziji od nas muški a zahtjevnije su i odgovotnije.
tako je to postavio svedrzitelj kosmosa (što ti kažeš, naš svemogući stvoritelj..)
no fino, bitno je da si nam zdravo, dobro i veselo.
ps. u svakom slucaju ‘fale tvoje ostre analiza i kad ti oponente rastaviš na proste faktore.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

@piždro

Hvala lijepo na svim komplimentima koje mi uputiste bilo kao ženi, bilo kao “osebujnoj” komentatorici na portalu 🙂

Što se tiče toga da “fale oštre analize”, upravo nam slijede još jedni izbori u Hrvatskoj. Grijeh bi bio propustiti prokomentirati ove kandidate i njihove kampanje. Tako, bit će ovih dana opet “veselo” 😇

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

nista Kora, nema na čemu. ma nisu bas komplimenti.. to je tako s moje strane viđeno.
djelova si nadmoćno u argumrntu i logici sa finesom, pogotovo teme gdje si ti doma, ko riba u vodi 🙂

Istrazuj
Gost
Istrazuj
9 mjeseci prije

Meni ovo lamentiranje ove cio-krave izgleda samo kao priprema terena – za prelazak PARAZITA iz SAD u EU.
Nista drugo.
Ne bih se iznenadio da i zlocinacki UN dobije neku “zemlju” (opet u vlasnistvu Rotschilda/Rockfellera ili neke familije porijeklom iz institucije “dvorski zidov”) – ali ovaj put u Njemackoj.
Onda slijedi zlocinacka MSM sa “dobrobitima i dalekoseznim prednostima” – prelaska cionistickog/eugenicarskog PARAZITA iz SAD (koja ce mozda i potonuti u medjusobnom ubijanju i gradjanskom ratu) u “perspektivnu” zlocinacku tvorevinu – tzv “EU”.
Cini mi se da je ovo samo “znak” – za ovu odvratnu MSM koja je i onako u totalnom vlasnistvu kabale.

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Istrazuj imaš na yutube masa videa gdje izjavljuje da je izabranog roda…

Istrazuj
Gost
Istrazuj
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

Pizdro, Ma mislim da je to vec poznato i svima. Sta vise, nije niti bitno da li je “predsjednik/premijer” pripadnik “couzen pipla” (CIP) ili ne. On je samo glupava marioneta – koja MORA IZVRSITI naredbu – vrha PIRAMIDE iznda njega! (Valjda iz onog “oka” na US dolaru 😉 ) Sve detaljno definisano u tzv Protokolima sionskih mudraca” – jos prije 120+ godina! Ovo sto gledamo – samo je ispunjavanje tog PLANA! Naprosto oni zlocinacki “Protokoli “cionistickih” mudraca” – jasno i kazu – da nisu svi CIP na Svijetu da “upravljaju drugima”! Ne. Samo oni koji se uce “politici od malih nogu”. (Ova krava je bukvalno u politici od “malih nogu”)… A politika je za te zlocinacke “cionisticke mudrace” – MOC i PIRAMIDA MOCI. Jasno zlocinci opisali u protokolu 2! Uspostaviti TVRDU “piramidu moci” u svakoj drzavi Gojima, koja ce u CIJELOSTI biti kontrolirana od cionista=satanista=eugenicara! Sve te manje “piramide moci” – podlijezu APSOLUTNOJ komandi vrha piramide – koji sacinjavaju – isti ovi koji su i napisali “Protokole” jos prije 120+ godina. Sve se slaze do u tacku! Dakle, upravo ovo sto gledamo da su i postigli za 120+ godina – sa govnjivom UN, te korumpiranim politicarima, medijom (“zabavom”), tzv “naukom”… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Ma Istrazuj to je sve luk i voda postalo. ’70 ’80 pa i ’90 kad smo zivjeli analogno sve je imalo smisao… čak i politićka svjest i samopouzdanje, ponos i klima velike većine je bila puno jača nego sad!! ta vremena su se tako negativo promjenila da se ni zamislit nemože.. tad nije bilo čudovišta: billa, šugarberga, pagesa, sorosa, bezosa, k …palac – sve bi dao… ništa, ubacili su nas u virtualno stakleno zvono… – i živi. no mi smo generacije koja zna za ispušne VENTILE evo sad saljem jedan od najbolji- i ti tom vremena i điru pripadaš:
Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V)” performed by Brit Floyd – the Pink Floyd tribute show pozdrav i ugodan dan

Žilevski
Gost
Žilevski
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

O itekako je bilo ovih koje si nabrojao , možda ne osobno svih ali otaca i obitelji svakako i već su tada crtali i snivali kao što to rade i danas a bogme rade već jako dugo .

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Žilevski

A znam , samo tad nisi znao i sve je bilo ravni do mora.. uostalom pojavom interneta i oni su prebacili u sedmu brzinu.. tako da nas sad imaju na nišanu i na dlanu..

Perun
Gost
Perun
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

Hvala piždro …za podsjecanje evo jedna od Pink Floyd -a i Peruna ….
So, so you think you can tell
Heaven from hell
Blue skies from pain
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
Do you think you can tell?
Did they get you to trade
Your heroes for ghosts?
Hot ashes for trees?
Hot air for a cool breeze?
Cold comfort for change?
Did you exchange
A walk on part in the war
For a lead role in a cage?
How I wish, how I wish you were here
We’re just two lost souls
Swimming in a fish bowl
Year after year
Running over the same old ground
And how we found
The same old fears

Wish you were here……..P.S. Vrijeme je da opet pogledam ,,The WALL” …..U ovo vrijeme to mi je jedina mogucnost
ucinkovite terapije ….Mentalna Higijena sa muzikom od Pink Floyd-a , za sada nema alternative….

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Perun

Mene je dirnulo sto negdje, valjda u Rimu na koncertu je stavio oko svog tijela palestin zastavu Roger Waters. pogledaj na yutube a publika je pozdravljala sa ovacijama.. rado ja Perune procitam tvoje komentare je ima u njima i poezije pozz

soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
Gost
soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
9 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

Ta mu je najača, ne budite ovce, ja radije pješačim nego da idem tramvajem sa brnjicom preko usta ko ostale ovce.

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije

đes’ti živuća legendo .. ugodno i svako dobro

soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
Gost
soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

Pozdrav Piždro, hvala takođe.

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Istrazuj

@guest_441089

“Zločinački UN” je već dobio “svoju zemlju”… tzv. “moderni Izrael”. Samo što ekipa koja je nekad “žarila i palila” preko UN-a nije računala da bi Arapi i kontracionisti mogli dobiti toliki utjecaj u UN-u (koji se zamaskirao u međunarodnu mirotvornu organizaciku) da bi mogli preglasavati cioniste, odnosno bi na udar došla i dotična “nedodirljiva” zemlja. Zato se sada brže-bolje ide na rasformiranje svih međunarodnih institucija koje ne služe glavnoj svrsi (protekciji Izraela i provedbi cionističkih interesa) ili koje izmiču cionističkoj kontroli. Naravno, sve se odvija pod izlikom “borbe protiv globalizma” kako bi se pridobila što veća podrška. Ipak, treba biti svjestan ove manipulacije tj. činjenice da je ovo tzv. “dvosjekli mač” jer se ne radi baš sve zbog suprotstavljanja globalizmu i povratku nacionalnih država nego očuvanju cionističkih interesa i utjecaja, e. i. jačanju države Izrael pod bilo koju cijenu za druge.

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Kora

jako, ko shvaća – a nije lako ni shvatit

RENEW
Gost
RENEW
9 mjeseci prije

Mene bolj zanima, kaj bo naredil Hendrik Streeck, ko se bo njegova Švabska spremenila v Makejevko in bo vsak dan pregledal vsaj sto bomžev na heroinu in krokodilu in našel vsaj 50 novih primerov HIV?

NAPOLEON
Gost
NAPOLEON
9 mjeseci prije

Kako komentarišete incident u Tel Avivu koji “ide protiv svega za što se UN zalaže”?

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  NAPOLEON

@guest_441096

Incident u Tel Avivu “koji ide protiv svega za što se UN zalaže” može se komentirati s istog motrišta s kojeg komentiramo desetljeća incidenata u Palestini, Libanonu, Siriji i Iraku koji također idu protiv svega za što se UN zalaže. To će reći da se zalaganje UN-a u teoriji razlikuje od onoga u praksi, odnosno da UN nije nikakva međunarodna mirotvorna organizacija nego cionistička poluga koja je desestljećima savršeno finkcionirala (čitaj “žmirila, prešućivala, podržavala i odobravala” kad god je cionistima to bilo potrebno, ali se samo deklarativno tobože protivila aktivnostima koje “izazivaju zabrinutost”.

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije

‘Muti’ se dogovirila sa Sorošom i co kako da raskopaju što je još ostalo..

Komentator
Gost
Komentator
9 mjeseci prije

Merkelica je stasijevka par excellenmce!

Red Dog
Gost
Red Dog
9 mjeseci prije
Reply to  Komentator

Pa, nije drugarica studirala dzabe na Karl Marx-univerzitetu 🙂

Komentator
Gost
Komentator
9 mjeseci prije
Reply to  Red Dog

Ona je to sakrivala, ali neki su to isčeprkali, da je jednu godinu studirala na Lomonosovu u Moskvi, a govori stalno, da je bila žrtva DDR režima, ona i njen otac luteranski pastor a bila je vjerna i svjesna suradnica DDR režima!

Ive
Gost
Ive
9 mjeseci prije

USA je u smrtnom hropocu, mnoge zivoti nje tada postaju najopasnije, dakle treba dobro paziti i tocno pretpostaviti njihove slijedece akcije i reakcije. Moglo bi se desiti da USA kaze mi umiremo ali necemo umrijeti sami a to bi bilo jako opasno. A sto se tice Rusije ili Kine oni u konceptu ne pristuoaju drugima poput USA. Putinova Rusija pristupa svakom na ravnopravnim osnovama. Osim toga Rusija nije pohlepna kao Amerika, jer Rusija ima uglavnom sve potrebno u svojoj kuci i ne mora ovisiti o pljacki ili uvozu. A Kina, nazlost ovisi o uvozu zato se trudi izvesti sto god je moguce da odrzi i zadrzi barem balans ako vec nebude moguce plus u toj trgovini. Kina sama sebe nemoze ni prehraniti ni samozaposliti, da nema izvoza u Kini bi bila nezaposlenost preko 50%. Vecina ljudi iz EU zapadne provincijencije jos uvijek sa nepovijerenjem gleda prema Rusiji, mada Ruija vise nije komunisticka i ne pristupa sa ambicijama osvajanja i nametanja, treba sacekati da i drugima poput Angele dodoje iz dupet u glavu. Pogledajmo samo asocijaciju BRIKS kako tamo suradjuju bez nametanja sile vec u interesu svih ljudi nema stege nema nametanja vec dve ide dogovrno, ali EU trazi da ima… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
9 mjeseci prije

A što na ovo reći do ponoviti onu staru: ljepuškasta je Angela.

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Ti Mrčikola kakav si – bi joj de i nabaciva aa?

Mrčikola
Gost
Mrčikola
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, a “ko nebi “vako lipuškastoj.

piždro
Gost
piždro
9 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

De gustibus non est disputandum …to je Mrčikola iz vremena foliranja i malo pravljenja vazan ostalo… nevjerujem ti al eto..

Komentator
Gost
Komentator
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

nema šta, Ova Angela i ona Brigitte žena od Macrona dvi top lipotice svitske politike! I naša Kolinda se je tu ubrajala dok je trajala al hebiga, Rošavi joj uzeja misto sad je on među najlipšima!

Mrčikola
Gost
Mrčikola
9 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, i ja sam tih latinskih ispucao tko zna koliko prije 30,35 godina iz istog razloga pa još i mudrosti i citata iz Demiana, Stranca, Muke, priča o Castenediniim šamanima i sljepim gušterima i uz nezaibilazan poneki stih Jesenjina i Baudelairea.
Tu sve, uz poneki riff na gitari, je bilo pravi put do ženskog “srca”.

Perun
Gost
Perun
9 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Baba je na Adobe photoshopanju dobila lice ljepse od njene stra..njice….Mrcikola vraze mali

Mrčikola
Gost
Mrčikola
9 mjeseci prije
Reply to  Perun

Perun, čekaj malo, pa nije valjda da postoji tehnologija za takvo što.
Ako da, preispitati ću promptno svoju izjavu.

Spartak
Gost
Spartak
9 mjeseci prije

Ova atlantistička politikantica priča bajke za narod, a dobro zna da usanski režim samo premješta desetak tisuća vojnika nekoliko stotina km bliže granici s RF: u rusofobnu Poljsku. Koja je još voljna to i plaćati, što je Trumpeku glazba za uši.
I to je sve, gospodo naivci, koji vjerujete trikovima politikantice koja je “odrasla u određenom saznanju da Sjedinjene Države žele biti svjetska sila.”. Pa, kao, sad to više ne žele biti…
Dajte, molim Vas.

soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
Gost
soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
9 mjeseci prije

Ovog biorobota lažljivog može slušati samo mazohista…………..

Uno
Gost
Uno
9 mjeseci prije

A šta je onda Mrčikola, vidim gore da bi je on priupito za poneki snošaj…? 🙂

Mrčikola
Gost
Mrčikola
9 mjeseci prije

Subaru, ova je rekla sve o sebi svojom reakcijom na saznanje da je Američani prisluškuju.

yidsfngvdsifndiua<cfa<udfcua<dca
Gost
yidsfngvdsifndiua<cfa<udfcua<dca
9 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

Mrčikola, to je stasi konkubina varanske krvi a i mužek joj je iste, stovorov operativac od kojeg kabala mediji po teutoniji prave mit a paglu je ko racku.

Lucija
Gost
Lucija
9 mjeseci prije

Ma to Anđa malo “vraća lopticu”;
prije par dana rekao Trump (ili tvitao?), da je Njemačka dužna Natou/ za zajedničku obranu

TRILIJUN DOLARA.

Max
Member
Max
9 mjeseci prije

Neka Ameri idu ne plačem za nijima ali što nakon njih u zbrda zdola Europi jer ni gđu Merkel nemam povjerenje.

Komentator
Gost
Komentator
9 mjeseci prije
Reply to  Max

Ne brini, nećemo ih se tako brzo i lako riješiti. SAD su div na svjetskoj pozornici i sva ova gungula se vodi, da bi se spriječilo Trampa da pobjedi na izborima. Ako im to uspije i ako pobjedi Joe Biden, situacija će se opet naglo umiriti i Amerika će opet biti što je bila

Kora
Gost
Kora
9 mjeseci prije
Reply to  Komentator

@Komentator

Amerika nema nikakvih izgleda opet biti ono što je bila iz barem tri razloga:
a) ona sama po sebi nema snagu jedne civilizacije, a koja snaga je potrebna da bi se ista (kao civilizacija) održala i nadživila veću društveju krizu;
b) ona se doslovno iznutra i izvana raspada tako da SAD politički neće opstati ni kao savez država, a nekmoli kao globalna politička sila;
c) sve i da se Amerika uspije oporaviti, ona ne može zaustaviti velike i važne promjene koje su se tijekom ovog perioda “oporavka SAD-a” počele događati u drugim narodima/zajednicama/državama, a uslijed kojih se promijenila i percepcija ljudi o SAD-u.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik