fbpx

Avangarda naše vlastite propasti – Marx s tim nema nikakve veze

Karl Marx

Njemačka je donijela povijesnu odluku o legalizaciji istospolnih brakova. Australija je usvojila povijesni zakon o legalizaciji istospolnih brakova. Njemački Ustavni sud je početkom ovog mjeseca donio povijesnu odluku kojom se priznaje treći spol, prema kojem se od sljedeće godine u službene dokumente, osim muškog i ženskog spola, uvodi i treći spol za interseksualne osobe, nakon tužbe žene za koju je kromosomska analiza pokazala da nije ni žena ni muškarac.

U Velikoj Britaniji je glavna agencija za regulaciju marketinga “Advertising Standards Authority” (ASA) objavila novo izvješće pod naslovom “Slike, percepcije i štete”, koje sugerira da se u oglašavanju, posebno među djecom, izbjegavaju takozvani “rodni stereotipi”, što je “najbolji pokušaj da se marketing riješi prizora i slika koji ojačavaju zastarjele i stereotipne stavove o rodnim ulogama u društvu, jer mogu dovesti do nepoštenih posljedica po ljude”. Opet naglašavamo “rodnih” uloga, što je termin o kojem će kasnije biti riječi.

Velika Britanija je provela istraživanje i utvrdila da svaki dvadeset i peti Britanac, oko 2,6 milijuna ljudi, pripada takozvanim seksualnim manjinama. Nije jasno kako se došlo od ovih podataka, obzirom da se spolne orijentacije dijele na aseksualnost, biseksualnost, heteroseksualnost i homoseksualnost, a spolno orijentacijski identiteti su eksgej, ekseksgej, panseksualnost, poliamorija, banjee, gej, lezbijka, queer, istorodna ljubav, nonheteroseksualnost, objektna seksualnost, propitivanje, biznatiželja i heterofleksibilnost.

Ne kao spol, već kao “rodni identiteti” se priznaju muškarac, žena, androgin, birodnost, boi, cisrodnost, interseksualnost, panrodnost, rodni queer, transrodnost i womyn.

unisex icon

Podaci Državnog statističkog odbora Ujedinjenog Kraljevstva navode kako u dobi od 16 do 24 godine starosti ima 4,1% pripadnika seksualnih manjina. To je prema službenim podacima. A neslužbeno?

U ljeto 2017. je Londonska podzemna željeznica ponovno je razmotrila žalbu putnika i sada se više ne pozdravlja s “dame i gospodo”, već “dobro jutro, svima”. Čelnici LGBT zajednica se bore protiv “zastarjelim naziva” kao što su “žene”, “gospođo”, “gospodine” ili “gospodo”.

Prema mišljenju gay manjine, koja se pažljivo sluša u Engleskoj, javno obraćanje bi trebalo biti neutralno.

sretna porodica sa ljubimce, pas, silueta

Možda ova zemlja postupno luduje, ali se od 2016. godine u odgojno obrazovnim ustanovama vodi borba da u školskim uniformama dječaci mogu nositi suknje, a djevojčice hlače. Navodno, da se ne krše prava spolova (The Guardian).

Međutim, to nisu sve novosti u školskom programu. U Velikoj Britaniji postoji poseban državni program za podršku djeci “čiji se rodni identitet razlikuje od prirodnog” (The Telegraph).

Promovira se zaseban LGBT nastavni plan i program na račun državnih sredstava, ali mi “divljaci” i “barbari” to ne razumijemo.

Popis stanovnika Velike Britanije u 2021. predviđa tri mogućnosti izjašnjavanja: “muškarac”, “žena” i “treće”. Popis “rodno neutralnih” zemalja se proširuje.

Godine 2017. je Kanada počela svojim građanima nuditi izdavanje “rodno neutralnih putovnica”, a u Australiji, Novom Zelandu, Danskoj, Njemačkoj, Indiji, Pakistanu, Nepalu i Malti oni predstavljaju treću kategoriju za građane.

Neka se nitko ne čudi za Pakistan, jer oni imaju stoljećima običaje prema kojima se transseksualci smatraju osobama koje donose sreću.

Vrhovni su sud Islamabadu je priznao “treći spol” 2009. godini, a potom su pripadnici LGBT zajednice dobili pravo glasa. Međutim, iako izgleda da postoji tolerancija i integracija transseksualaca, u stvarnosti je situacija mnogo složenija.

U 16. i 17. stoljeću su Hijra i Khawaja Sira, pojam kojim se definiraju transseksualci u Indiji i Pakistanu, uživali veliku pažnju na dvoru i pokrivali neka od najvažnijih mjesta u upravi, kao i vojske. Situacija se, međutim, radikalno promijenila tijekom britanskog kolonijalizma. Britanci, koji se danas hvale s velikim napretkom, optužili su sve transrodne osobe da krše zakone o javnoj pristojnosti i 1860. homoseksualnost uveli kao kazneno djelo.

VIDEO – Khawaja Sira u Pakistanu

Isto je učinio diktator Muhamed Zia 1978. godine. Danas, iako se zakonom sve promijenilo, pakistanski Khawaja Sira su na meti konzervativnih islamističkih skupina. Međutim, uvijek ih se moli da dođu na krštenja, obrezivanja u muslimana ili druge svečane prilike, jer se vjeruje da donose sreću. No, to je sve i ostatak vremena uglavnom provode proseći ili baveći se prostitucijom.

U njihovih bivših gospodara, velikoj Britaniji, prema službenim statistikama, postotak gay i lezbijskih parova raste.  Ali kakvo je značenje ove ideologije?

Pakistan je zasebna priča, kao i drugi dijelovi svijeta, ali na razvijenom Zapadu je prvo nastalo potrošačko društvo, a onda je seksualnost postala politika. Bojno polje na kojem se vode žestoka bitka između “progresivne elite” i “zatucanih konzervativaca”.

Pioniri propadanja zapadne civilizacije su Britanija, Kanada, Australija, Novi Zeland, zemlje Skandinavije i ostatak “razvijene Europe”. Naime, nijedno eksperimentiranje s ljudima i društvom u povijesti nije dobro završilo i ovi pokusi s “gender ideologijom” neizbježno neće imati sretan završetak.

Činjenica da će razvijeni Zapad navodnim jamčenjem prava svim gore navedenim skupinama na kraju potonuti u kaos potpunog nedostatka prava, osim prava na što? Na rodni identitet?!

Što je to uopće. Nekada se znalo da postoje hermafroditi i to je bio treći spol. Kao što smo naveli, u Pakistanu i Indiji su bili na visokim položajima i cijenjeni na dvoru. Danas imamo razne spolne orijentacije i spolno orijentacijske identitete, a toliko ih je da se čovjek izgubi u nabrajanju.

Na kraju se sve pokušava provući kroz međunarodne dokumente, kao što je “Istanbulska konvencija”, koja bi trebala jamčiti prava žena i spriječiti nasilje nad njima, ali se u njoj spominje pojam roda, koji prema konzervativnim skupinama ne postoji.

Razbijeno ogledalo, nesreće, sujevjerje

U nas su se ratificiranju ovog dokumenta usprotivile udruge “U ime obitelji” i “Vigilare”, a poslanicu Vice Batarela je objavio i Glas Koncila. Međutim, apsolutno ne poznajući teoriju marksizma, ove udruge optužuju Marxa za neoliberalne društvene eksperimente.

Rodna teorija još je jedan od izdanaka kulturnog marksizma koji laže o naravi čovjeka tvrdeći da njegova antropološka danost, odnosno spol, ne predstavlja njegov istinski identitet. Vigilare budno prati što se događa i učinit će sve da se ovakva protuzakonita, moralno neprihvatljiva, društveno razorna i druga perfidna nastojanja “svetih krava” civilnog društva u Hrvatskoj suzbije na svim legalnim, znanstvenim i parlamentarnim razinama. U Hrvatskoj treba poštovati temeljna ljudska prava, a ne socijalno eksperimentirati s pseudoznanstvenim terminima kojim se ponovno pokušava grubo indoktrinirati djecu i mlade. Kako takvi pokušaji u Hrvatskoj završavaju, do sada smo već imali prilike vidjeti”, piše dr. sc. Vice John Batarelo, predsjednik udruge “Vigilare”.

No, kao dr. sc. Vice John Batarelo bi trebao znati ponešto o marksizmu i revizionizmu na ljevici. Moguće je da su ga takozvani “neomarksisti” zavarali, jer se i oni se u svojim prijevodima služe terminom “rod”, kojeg Karl Marx u svojim djelima i na izvornom jeziku nikada nije koristio. Karl Marx je pisao u 19. stoljeću i buržujski brak, kada se žena nije smjela školovati, nije imala pravo glasa i obnašati bilo kakve više funkcije, za njega je bio oblik legalizirane prostitucije.

No, Karl Marx isto tako tvrdi da je čovjek društveno biće, te da je najprirodniji i najneposredniji oblik društvene zajednice je onaj između muškaraca i žene. Tako barem piše u sabranim djelima koje je 1979. izdao štamparski zavod “Ognjen Prica” iz Zagreba.

Ne treba podsjećati da je za komuniste, odnosno marksiste-lenjiniste, “protuprirodni blud” bio kazneno djelo i takvo su ponašanje smatrali “kapitalističkom dekadencijom”.

Dakle, gospodin Batarelo je, umjesto da se obrati na pravu adresu, krivca pronašao u “marksistima”. Kao što sam naveo, moguće je da je čitao prijevod Ekonomsko-filozofskih rukopisa Karla Marxa u digitalnom izdanju, koje je na internetskoj enciklopediji Marxists.org Andya Blundena, australskog pisca i navodnog marksista, objavio Igor Bogetić. Ova internetska arhiva tekstova postoji desetak godina i na naslovnici su Karl Marx, Che, Rosa Luxemburg, Lav Trocki i Karl Kautsky, što je dovoljno za shvatiti o kakvom je društvu riječ i zašto se u prijevodu Marxovih djela koriste terminom “rod”.

Iako izgubljen u prijevodu, Igor Bogetić citira Marxa.

Marx Engels

 

“U odnosu prema ženi kao plijenu i služavki zajedničkog uživanja izražena je beskrajna degradacija u kojoj čovjek postoji za sebe samog, jer tajna tog odnosa ima svoj nesumnjiv, odlučan, otvoren, otkriven izraz u odnosu muškarca prema ženi i načinu kako se shvaća neposredni, prirodni “rodni” odnos. Neposredan, prirodan, nužan odnos čovjeka prema čovjeku je odnos muškarca prema ženi. (…) U tom se odnosu također pokazuje koliko je čovjekova potreba postala ljudskom potrebom, koliko mu je, dakle, drugi čovjek kao čovjek postao potrebom, koliko je on u svom najindividualnijem postojanju istovremeno i društveno biće”, prijevod je Marxa koji zbog ubacivanja riječi “rod” i “rodni” dovodi u zabludu, ali istovremeno potvrđuje “da je čovjek društveno biće i da je neposredan, prirodan i nužan odnos čovjeka prema čovjeku odnos muškarca prema ženi”.

Postoje i ostali spisi, na tisuće i tisuće stranica, koji govore o porijeklu obitelji, države, nacije, kapitalu, otuđenju…, ali se “rodna ideologija” nigdje i ni u jednoj rečenici ne spominje ni kao naznaka.

Sve što gledamo oko sebe i sve što se mijenja u društvu i zakonodavstvu se radi s isključivim ciljem očuvanja postojećeg nakaradnog kapitalističkog poretka, protiv kojeg udruge “U ime obitelji” i “Vigilare” nemaju ništa protiv, iako se unutar njega i liberalnih demokracija rastaču obitelji, etničke i vjerske zajednice, samim tim i društva, posljedično i nacionalne države. Marx s tim nema nikakve veze, a revizioniste koji su se odrekli klasne borbe, da bi prigrlili liberalizam i apstraktna ljudska prava se ne može zvati ni ljevičarima, još manje marksistima.

Velika Britanija – Borba protiv seksizma i promicanje rodne neutralnosti

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
135 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije

Prečesto se poteže pitanje “rodne agende”. Radite gospodo, gospođe i “treći” šta god hoćete ali ostavite one koji ne misle tako da pate u svojoj zabludi – jer ako budete previše insistirali i nametali isključivo svoja pravila biće ono “tražili ste – eto vam ga”.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije

Vice John Batarelo, nedrk Ilcic , zeljka markic ,kosic , bozanic , banac , tomac i ostala papazjanija , popadija i licemjerni sljam okupljen u udruge poput “U ime obitelji” i “Vigilare” da gledaju svoja posla , zabadanje nosa u tudje gace , spavace sobe , krevete , kuce ili… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Te udruge koje si nabrojao u referendumu “U ime obitelji”,skupile su preko 800 000 glasova.Nisu to valjda sve pripadnici tih udruga.Dakle,bolje da ti gledaš svoja posla i prestaneš lupetati jer koga ti predstavljaš i u čije ime govoriš ?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Jole

Ja predstavljam samog sebe i u svoje ime govorim ...

ZigAtman
Gost
ZigAtman
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Zukov kazes ljudi zabadaju nos u tude spavace sobe, pa upravo suprotno ti iz lgbt paradiraju ulicama i na sav glas vicu sto rade u svojim sobama a mene to u najmanju ruku ne zanima. Zukov hajde ti si intelektualac, takav sam dojam stekao, daj mi odgovori zasto ti ljudi… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Ne zabadaju oni ništa, već samo iskorištavaju rupu koju je stvorila imbecilna zapadna politika gurajući interese poremećenih mikro skupina na uštrb velike većine društva. Te organizacije, sumnjivih konačnih namjera, u nedostatku drugih opcija iskoištavaju racionalnu zabrinutost naroda za izgradnju svog ugleda u društvu. I prilično je tužno i zabrinjavajuće kad… Pročitaj više »

Kada22
Gost
Kada22
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

My man

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije

Autor kroz tekst provlači tri teze: 1.Zapadna civilizacija propada 2.Kapitalizam je nakaradni sustav koji propada 3.Marx je neupitna moralna vertikala Pritom tema o rodnoj/spolnoj/seksualnoj orjentaciji je sporedna i služi samo za dokazivanje tih teza. Međutim, stvarno stanje u svijetu je po brojkama nešto drugačije. Po istraživanju švicarskog instituta Credit Suisse… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Alerik

Logori poput ovih ??? Toponimi hrvatske disidencije , krenimo od najvažnijieg hrvatstkog disidenat druge polovice dvadesetog stoljeća. Franjo Tuđman , umirovljen te nakon toga obitava u Nazorovoj ulici, na zagrebačkom Tuškancu, u mirnom podsljemenskom kraju gdje pjevaju gorske ptičice i miriše cvijeće. Već na Majčin dan tamo, prema krležijanskoj pastorali,… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

II. dio Pa onda onaj Vrdoljak, koji je – kao žrtva – morao snimiti masu partizanskih filmova, uključujući i odvratne ode partizanštini, NOB-u i komunističkoj Ratnoj mornarici. “U Poljskoj je bio poljski komunizam” nabraja Vrdoljak, “u Češkoj češki, Mađarskoj mađarski, a u Hrvatskoj srpski.” U tom i takvom, srpskom komunizmu,… Pročitaj više »

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

@Georgij Žukov
Priznanje za trud. I hvala na ovom podsjetniku.
”Glancanje” biografija iliti životopisa je od iznimne važnosti. Da bi se osjećali bolje u svojoj koži, a djeca i unuci materijalno osigurali.
Dok oni na čijoj grbači žive igraju svoje igre gladi.

Kada22
Gost
Kada22
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Predugo ovo druže ali svaka je na mjestu

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Alerik

@Alerik U pravu si kolega, Babić sve više “nateže teze”, na putu je da kapitalizam i Zapad proglasi za apsolutno zlo a Istok i komunizam za apsolutno dobro. Nedovoljna kritičnost definitivno ruši kredibilitet koji je efikasno izgradio. Ali zato grešiš kada uzimaš statistiku pri građenju slike odnosa uspešnosti kapitalizma i… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Kapitalizam u svom obliku, kakvog ga je definirao Marx više ne postoji,. Mislim da sam to ovdje pročitao negdje. Nema odnosa novac, kapital, vlasništvo nad sredstva za rad, rad, čovjek. Imamo samo nakaradni sustav u kojem novac proizvodi novac, odnosno, rad i proizvodnja su na zapadu nevažni. ….. No riječ… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  shumadinac

@Shumadinac Da bi se ta dva sustava razvijala nezavisno jedan od drugoga, onda bi bila potrebna jedna Zemlja za kapitalizam i druga Zemlja za socijalizam. Međutim, imamo samo jednu Zemlju i na tom planetu se pokazalo da je ‘socijalističkiji’ kapitalizam od ijednog socijalizma. Kina bi još bila u bespućima totalitarizma… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Alerik

Eh, da bih izrazio neslaganja sa ovim komentarom morao bih da napišem roman.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Bit će dovoljna jedna dobra analiza. Na logicnom će za nju biti mjesta pa tipkovnicu u ruke i kreni:)

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Alerik

Majku ti bozju , koje ti gluposti meljes , pa ovo je za oskara:)

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Je, uvijek mi bude malo neugodno kad vidim u kakvom paralelnom izmaštanom svijetu žive ražalovani komunisti.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Alerik

Ne mislim da je novac zlo, ali sve gledati kroz materiju i novac je smesno. Zato ce ova civilizacija i propasti jer uporno odvaja materijalno od duhovnog. Duhovnost daje smisao materiji, bez nje je sve puka forma, golo nista i obrnuto. Znas li koja je cena uvecanja bogatstva iza kojeg… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Helena

Kažu da je duhovnost utočište za propale slučajeve (čim netko bankrotira, evo ga s krunicama oko vrata i očenašima). Ne znam što bi to bila definicija duhovnog. Sve na svijetu je ultramaterijalno (ili E=mc2). Nije povećan samo broj radnih sati, najprije je povećano čovječanstvo u cjelini. Na kraju 19.stoljeća bilo… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Alerik

Naravno, dobro i zlo su dve strane iste medalje, jedno bez drugog ne ide. Problem je sta je ljudima prioritet i sta je u njihovom sistemu vrednosti vaznije. Meni su najvaznije gore nabrojane stvari, koje najvise trpe i propadaju. Covek, njegova dusa, ljubav, porodica… Sve ostalo je sporedno u mom… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Helena

Svatko ima svoj sustav vrijednosti i to je legitimno. Nije legitimno svoja uvjerenja, svoj sustav vrijednosti nametati drugima. Ljubav, duša nije tema rasprave.

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Alerik

Ljubav je uvek tema, Alerik. Ti pricas o svojoj ljubavi prema novcu, ja prema coveku. 🙂

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Helena

Krivo. Nigdje nisam govorio o ljubavi prema novcu (sumnjam da takva vrsta ljubavi uopće postoji, ono što ide uz novac jest pohlepa).

Kada22
Gost
Kada22
3 godine prije
Reply to  Alerik

Nisi ali se to da zaključit iz napisanog.u društvu fali ljudskosti.materijalno i moralno bi trebalo bit u harmoniji

Crveni Komesar
Gost
Crveni Komesar
3 godine prije
Reply to  shumadinac

@sumadinac Pa to i jeste poenta. Kapitalizam je apsolutno zlo… Jer da je ovo vreme feudalizma sada bi smo debatovali o stepenu korisnosti kapitalizma za oslobadjanje covecanstva… Poenta komunizma jeste da je apsolutno dobro u ovom momentu prelaska ka besklasnom drustvu. Ovo je borba izmedju proslosti i buducnosti… Nema sivog… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Alerik

Jesi ti išta pročitao od Marxa i uzeo u obzir da je to pisano u 19. stoljeću. ovo je definitivno činjenica da današnja ”ljevica” nema ama baš nikakve veze s ničim što je pisao. Credit Suisse je proveo istraživanje. Moš mislit. Osim toga, razmišljaš baš onako ”kako treba”, klasični potrošač… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije

Da, a svi oni na koje ne utječe društveni inženjering su slučajno s blokiranim računima, egzistencijalno ugroženi. Možda su vjernici pa se nadaju boljem na drugom svijetu. Ovaj život je jedini kojeg ovdje sigurno imamo i odlučimo li se taj život provesti u čekanju da nam drugi riješe materijalne probleme… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Alerik

Ja sam vernik i ne ocekujem ni od koga nista, jer mi je sve dato i sve sto treba da uradim je da upravljam svojim resursima i shvatim svoje granice. Drugim recima, da budem srecna sa onim sta imam, a imam mnogo i da ne budem nesrecna zbog onog sto… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Helena

Nemam ništa protiv toga da iznosiš činjenice o sebi, to je tvoj način komentiranja. Međutim, ovdje se radi o točno određenoj tezi koju podvaljuje autor teksta i njemu pridruženi ražalovani komunisti. Ne valja im nikakav kapitalizam (ali vole sve kapitalističke stvari) i pritom misle isključivo na ovo u državama ex… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Alerik

Ti mislis da govoris o nasem jugoslovenskom i postjugoslovenskom sistemu, a jesi li ti uopste svestan da je tako i u tim zapadnim kapitalistickim zemljama? Ti govoris protiv socijalizma, a protezes neke socijalisticke ideje. Jednakost je socijalisticka i komunisticka ideja. Ali u praksi, jednakost pred zakonom ne postoji nigde. Dok… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Helena

I ne rekoste što to nedostaje radniku u Njemačkoj? Zašto svi iz postsocijalističkih zemalja bježe već 50 godina u Zapadnu Europu?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Alerik

Pa upravo zbog toga su tvoji komentari kontradiktorni , uporno krivis komuniste i tita za ono sto se dogadja u hrvatskoj ili srbiji 2017 g , halo covjece , 1980 g je umro Tito a 1990 g razvaljena socijalisticka Jugoslavija da bi bile stvorene demokratske kapitalisticke republike , u hrvatskoj… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Nimalo nisu kontradiktorni. Očito je takav vaš pogled na svijet. Rado biste kapitalističke proizvode iz država koje nisu svoje tvornice predali neradnicima (sreća pa je taj eksperiment propao) i da vam država (na čiji račun??) osigura lagodan život bez puno rada. Kao što sam u više navrata rekao, mi smo… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Alerik

Ali zasto su sveprisutni i svemoguci komunisti cekali pad berlinskog zida da bi poceli krasti narodnu imovinu Jugoslavije ,zar ti to ne zvuci malo kontradiktorno .Odnosno zasto su titovi komunisti , socijalisti , boljsevici ,nomenklatura , nazovi ih kako god hoces , cekali 1990 g i rusenje berlinskog zida i… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Naravno, gomila nepovezanih stvari nabacana bezveze. Socijalizam je bankrotirao. Komunistička vrhuška je dakako to znala i onda opljačkala državu prebacivanjem novca u inozemstvo (ili još lakše-zadržavanjem u inozemstvu), a poslije raspada države su se pojavili s tim istim novcem kao kapitalisti. Što tu nije jasno? Je li u pitanju kakav… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Alerik

Zasto su cekali da izgube vlast da bi opljackali drzavu?Pa valjda im je bilo lakse opljackati Jugoslaviju dok su je vodili ? Ako je socijalizam bankrotirao sto su to tocno pljackali?Zbog cega bi prebacivali novac u inozemstvo , odnosno od kud im novac ako je socijalizam bankrotirao ?Zasto su se… Pročitaj više »

Gordan
Gost
Gordan
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Pardon, ali ovo je smijesno tuzno. Tovaris Zukov, jeste li vi uopce odrasli u Jugoslaviji, i u kojem razdoblju? Da se kralo, kralo se – svatko po mogucnostima. Malim lopovima se dozvoljavao mali lopovluk kako ne bi imali moralnu poziciju kritizirati veliki lopovluk. Molim vas da proucite rast vanjskog duga… Pročitaj više »

mmne
Gost
mmne
3 godine prije
Reply to  Alerik

sta si ti zapazio molim te objasni nam….ako nisi evo ti par naznaka….svekolika rodna manipulacija ima realno korene u istoriji ali je evidentno da je danasnja umiruca ljudska sorta na zapadu posegla za revitalizacijo te raznovrsnosti 8 po meni je to cesta degenerisanost)…dakle slabi, gnjili i nisci su odlucili da… Pročitaj više »

Crveni Komesar
Gost
Crveni Komesar
3 godine prije
Reply to  Alerik

@Alerik 1)Juzne koreje?!… Au, koje samoubistvo si upravo pocinio… Nisi ni sam svestan. 2) Te brojkice govore o statistickom proseku koji je za koji ne zele da razmisljaju. Sa druge strane kada dodjemo do egzaktnih brojeva: Kao sto 3 coveka SADa poseduju 50% bogatstva Amerike… Onda ta tvoja jeftina propaganda… Pročitaj više »

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
3 godine prije
Reply to  Alerik

@Alerik Ovo mi je najjače kad netko tko nezna ni ‘s’ od statistike počne interpretirati neka istraživanja i studije. Što je najbolje, u toj istoj studiji se navodi kako 0.7% najbogatijih posjeduju 46% svjetskog bogatstva, dok 3,5 milijarde najsiromašnijih ima imovinu koja vrijedi manje od 10.000 dolara. A ti onda… Pročitaj više »

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Har Megiddo

Kad odrasteš, onda ćeš naučiti što je to GINI koeficijent (u EU je 30,7), a što Lorenzova krivulja.Dotad razmišljaj o kupusu.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
3 godine prije
Reply to  Alerik

De nabacider još koji pojam koji si izguglao, pa da ti se svi klanjamo. Možda nam se tada pri razmišljanju o kupusu neće ukazati slika tvoje glave.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Har Megiddo

Je, otkrio si me. Bio sam prosječno glup,a onda sam otkrio google:) Možda bi to mogao i ti da nisi previše lijen.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
3 godine prije

Vjerujem da je većina gledala ali ko nije:
https://www.youtube.com/watch?v=kWfSMOdcQsE

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

1. Zanimljivo je kako pojedinci koji pozivaju na nekakve moralne principe u društvu, osobito ako su u domeni seksualnosti, odmah budu javno ismijani. Gle čuda, na to pozivaju klerikalci ili neki bliski crkvi. Ok, možda oni nisu simpatični, no gdje su ljudi koji se pozivaju na moral sa ljevice? Tko… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  žrec

Niti su ovi koje si nabrojao ljevica niti u vasim novonastalim drzavama postoji moral . O moralu , vrijednostima braka i obitelji se ne prica , vec se te vrijednosti zive . Individui sa minimumom elementarne logike jasno je kao dan , da popovi nisu kompetentni propovjedati o pitanjima poput… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Nego tko smije govoriti o braku? Rada Borić, Sanja Sarnavka, Drakulić, Kapović? 😀

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  žrec

Ako imaju obitelj ,odgajaju djecu i vode ljubav sa bracnim drugom svakako da , ne znam sto tebi u ovom slucaju nije jasno ?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

aj probat cu ti objasniti tvojim zargonom ….ako ilcic ne drka i ne jebe , onda ne moze govoriti o seksu , ako pop ne jebe ia posto ne jebe ne moze imati ni djecu , pored toga nema ni zenu koju bi fiktivno jebao – odnosno u celibatu je… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Znači po tvojoj izvitoperenoj logici o seksu bi samo trebali pričati samo porno zvijezde, one imaju najviše iskustava???Ili ako nisi prebolio triper i gonoreju, nemaš šta pričati o seksu i braku, gubi se 😀

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  žrec

.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Nisam ni mislio da će rasprava s ideološko zasljepljenim likom rezultirati ičim drugim. 😛

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  žrec

.

Alerik
Gost
Alerik
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Moguće je da su katolibani razlog svemu lošem, ali to su tek preobučeni dojučerašnji komunisti.

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Alerik

Alerik, Koji katolibani? Kakvu moć imaju ti katolibani danas i kakvu su imali jučer? Osim u Poljskoj, katolici su svugdje skoro pa kontrakultura, služe za medijsko ismijavanje i iživljavanje. Ono, hrvatska katolička država u kojoj biskup ne može reći niti “dobar dan”, a da ne dobije po labrnji. Malo se… Pročitaj više »

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec Bez namjere da ulazim u bit Vašeg komentara samo mala ali bitna digresija. Hrvatska po ustavu nije katolička država. Većina stanovništva Hrvatske je katoličke vjere, pa se u svakodnevnom govoru koristi izraz katolička država. Ovdje u igru ulaze sekularizam i laicizam. Ove pojmove ljudi često brkaju. Sekularno društvo je… Pročitaj više »

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  Alerik

@Alerik Miješate jabuke i kruške. Komunistu ne određuje partijska knjižica, kao što vjernika ne određuje križ oko vrata. Oportuna ljudska mizerija je ta društvena “blagodat” koja čini društvo takvim kakvo jest. Nekada su se gurali u CK, a danas se naguravaju ispred oltara. Vidjeti u toj ljudskoj mizeriji komuniste je… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

...

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Jole

...

Kada22
Gost
Kada22
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Nisi druže mogao bolje odgovorit

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec Ponašajte se kao muškarac, a ne poput uvrijeđene frajle dragi @žrec. Bedasto ste karikirali Žukovljevu primjedbu, da su oni koji redovno liježu u krevet sa svojim ženama, podižu i odgajaju djecu, te rade kao magarci od jutra do sutra, da bi toj istoj djeci osvijetlili budućnost, daleko kompetentniji govoriti… Pročitaj više »

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

De, marsale, ne prilici tvom rangu takav recnik. Ne svadjajte se, to ne pomaze 🙂

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  Helena

A sto da radim drugarice Helena ? da nacionalistickoj bandi sviram pijano ili recitiram Goranovu Jamu , pa nisam ja od jucer , znam ja njih -hebo ja njih, bas u orginalu onako kako to oni jedino i razumiju .

Citac
Gost
Citac
3 godine prije
Reply to  žrec

Bas si tovar!

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

@G. Žukov- Lakše malo, bez vulgarnosti. Idete (i ti i žrec) iz krajnosti u krajnost. Činjenica je da se prošli sustav deklarativno zalagao za obitelj i ženska prava ali je u praksi krajnje pojednostavio razvod braka, pomaknuo djecu iz roditeljskog doma u vrtiće. Isto je tako činjenica da danas nazovi… Pročitaj više »

Citac
Gost
Citac
3 godine prije
Reply to  Piretis

Ne pravi se pametan kad i sam znas da lupas .

Helena
Gost
Helena
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Nasi popovi su ozenjeni i uglavnom imaju po minimum troje dece. Zapravo, to im je uslov za stupanje u sluzbu 🙂

Ivan
Gost
Ivan
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Evo i tebi druze Zukov objasnjenja tvojim zargonom: Posto mozga nemas, ne mozes ni razmisljati niti sam smisliti nesto umesno. Stoga ponavljas tudje recenice i stavove. Kad ti komesar kaze da trebas ozeniti jarca ili nekog psa (naravno muskog), poslusaj ga jer je to in i direktiva centralnog komiteta. I… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  žrec

Nitko od njih nije ljevčar. sami su si prišili su etiketu, To je liberalna ljevica, što je nešto kao državni šporet.

ilir
Gost
ilir
3 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

danasnja liberalo ljevica je lazna ljevica stvorena od sistema zasnovana na vrijednostima ljudozderskog liberalnog kapitalizma velicajuci rubne ljudske slobode i prava obicni su paraziti i nemaju veze s pravim ljevim pokretima koji se bore za slobodu pravednost i jednakost svih ljudi naravno nisu oni svi zapravo svjesni cime se bave… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije

2. Neću ulaziti u temu članka razumije li Batarelo meritum problema, ali znam da Šola, koji je također blizak tim krugovima, itekako razumije. Pa evo dva članka na tu temu, iako bi ih se moglo dati i desetak

https://narod.hr/hrvatska/ivica-sola-desnica-hdz-izdala-naciju-a-ljevica-sdp-radnistvo

http://www.dnevno.hr/kolumnisti/ivica-sola/srijeda-hrvatski-homoseksualni-aktivisti-propagiraju-homofobe-ubojice-homoseksualaca-805862/

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  žrec

Prvi ne naslov točan. Apsolutno.

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo
3 godine prije

Malo o Vici Batarelu, njegovoj udruzi i ostalim akterima konzervativne scene: Vigilare nije nikakva katolička udruga, a nije ni dio Opus Dei-ja kako mnogi mediji krivo prenose, nego je ogranak destruktivnog kulta koji se zove “Društvo za zaštitu tradicije, obitelji i privatnog vlasništva” (skraćeno TFP), a kojeg je u Brazilu… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Har Megiddo

Har Megiddo Mene ovdje neki smatraju zastpnikom Markićevaca, međutim meni je prvenstveno drago da postoji neko tko toliko iritira i živcira Lgbtuvzž udruge i „indeksovce“ . Samo drugačije je kad neki pravi vjernik proziva Vigilare i tu ekipu, a drugačije je kad to čine indeksovci. Indeksovce boli ona stvar za… Pročitaj više »

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec- Har Megiddo je vrlo dobro opisao “grijeh” katolika, ti si spomenuo “grijeh” protestanata. Većim dijelom si upravu. Protestanti, posebno američki danas su skup mlakih i formalnih crkava (ili ako voliš sekti). U zadnje vrijeme Evangelička i srodne crkve nešto glasnije upozoravaju na propast zapadnih (kršćanskih) vrijednosti. Ali sve je… Pročitaj više »

willer
Gost
willer
3 godine prije

Ljevica se utopila u moru liberalizma,to je činjenica, zato joj se sad i lijepe ove “krive etikete”.Samo, za propast ljevice nisu krivi zli kapitalisti već sami ljevičari.U modernom dobu,marxov kapital je zanimljivo štivo za čitanje iz pretprošlog stoljeća, ne vrijedi ništa više od zanimljivog filma kojeg pogledaš kad odeš u… Pročitaj više »

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
3 godine prije
Reply to  willer

Bravo Tex ?

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  willer

Ljevica, kao i klasična desnica, se nije utopila. Ona je na zapadu ugušena upravo kulturnom revolucijom i tvz. građanskim postmodernističkim društvom. Shvatite već jednom da su danačnja ljevica i desnica svedeni na nazovi “progresivizam” i “konzervatizam” iza kojih se krije ista zlatno-crna zastava liberalog kapitalizma. Crkva, i religije općenito, su… Pročitaj više »

willer
Gost
willer
3 godine prije
Reply to  Koba

Haha a dobro…nije se utopila nego je ugusena…slozit cu se s tim pogledom, kao i s ostatkom teksta…tocno je to sto govorite

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  willer

Vatikan je dio NWO u što nema sumnje.Da je RKC htjela da kršćanski temelji uđu u EU ugovore,to bi se i dogodilo. U slučaju RKC,crkva je protiv svojih vjernika.Dolazak masona Franje na njeno čelo,to je još više osnaženo jer taj se lik zalaže za soroševu agendu masovne invazije muslimana u… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Jole

to je tako od drugog vatikanskog koncila kada je vatikan prešao u ruke masonske elite.

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije
Reply to  willer

willer, Crkva (ili općenitije religija) ne mora izmišljati protivnike, u ovom dobu (neznanja) oni su jako brojni i raznovrsni. Razlog preživljavanja religije je njena usklađenost s prirodom stvarnosti. Religija je Bogu mila i zato prevladava sve prepreke, koliko god ogromne izgledale. Dakle ne radi se o paradoksu nego o posve… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Kako mi se čini, malo je netko zalutao. ne znam kako, ali su neki došli do zaključka da je rodna ideologija djelo marksista. A na desetke debelih knjižurina napisanih od Marxa o tome nema nijednog retka. Čak se i taj termin ne spominje. Usput, ovi neoliberalni ”ljevičari”, koji se bore… Pročitaj više »

milan
Gost
milan
3 godine prije

Zamka u koju ste/smo upali. Komunikaciji samoj po sebi je imanentno prevara! To je njena osnovna osobina ili ti vlasnost, properties. Znaci otvarajuci diskusiju o rodnosti na margini Marksizma, dovodi do, do, pa doktorskih dizertacija tipa: bespuca povijsnih zbiljnosti! Pisati o na pr. Racanu kao obecavajucem kadru a to i… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  milan

Provjeri, samo malo, T. R. Malthus, Malthusianism, itd, krajme 18. stoljeća Britanac, pa opet vidimo da ovo dolazi iz buržujskog svjetonazora i njegove teorije o ”zlatnoj milijardi” i siromašnim narodima i receptima za njih. Modernim nasljednicima Malthusa se smatraju američki neokonzervativci i politizacija i propaganda seksualnost, naravno, s nekim ciljem.

milan
Gost
milan
3 godine prije

Znam, Malthus=morbidnost. On je primjer osobe koje je s onu stranu dobra!

Koba
Gost
Koba
3 godine prije

Kad su se već sjetili Marksa mogli su što od njega i pročitati. Na primjer pisma između njega i njegovog prijatelja Engels gdje se izruguju njima i njihovim junakom Karlom Heinrichsom Ulrichsom i njegovim “protuprirodim idejama”. Engels je još izričitiji po tom pitanje od Marksa, koji se na njega čak… Pročitaj više »

stefano
Gost
stefano
3 godine prije

Maršale Žukov vi nemate pojma pa popovi jebu više nego ja i ti zajedno

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  stefano

Znam ja to jako dobro i ta cinjenica koju si napisao jest po mom skromnom misljenju njihov najmanji grijeh , medjutim pojedinci medju njima ne zaziru cak ni od pedofilije , a najveca je tuga sto za ta zlodjela ne bivaju niti kaznjeni .

Fisherman
Gost
Fisherman
3 godine prije

Parafilije, seksualni poremećaji i poremećaj spolnog identiteta ubrajaju se u psihoseksualne smetnje. Seksualne smetnje obilježene su poremećajem spolne želje i psihofiziološkim promjenama koje obilježavaju ciklus spolnog odgovora te mogu uzrokovati značajne smetnje i međuljudske teškoće. Bilo koji oblik ovog poremećaja može se pojaviti sam ili u kombinaciji s više seksualnih… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Poštovani gosp.Babić – često se slažem sa vašim analizama koje su uvijek detaljne i slojevite te vas cijenim kao vrsnog političkog analitičara na ovom portalu,kao i na onom gdje ste prije pisali.Nažalost ovaj puta se apsolutno ne slažem sa vama i neslaganje je u suštini,a ne u detaljima.Sve ovo što… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Jole

Ali i Babić je Jevrejin – šta ćemo sada? Podržavaš pisanje jednog pripadnika “zločinačkog nakota”? Kako može išta pametno i objektivno ako je Jevrejin…

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  shumadinac

i još gore, što ak je boljševik jer može bit da je plaćenik najgore vrste??

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  shumadinac

Ako je gosp.Babić kazarskog porijekla,tada još bolje razumije to što sam napisao.Samo uvijek se radi o kazarskim elitama.čije su žrtve bili i obični židovi.Uostalom,nikad mi nije bilo jasno kako Soroša kao dijete iz obitelji nacističkog kolaboranta koji se obogatio od holokausta,nikad nisu njegovi osudili.No u Izraelu se sprema zakon koji… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  Jole

Onda dolazi do pitanja zašto tek sad? Pa njihovi odnosi (OD i Izrael) nisu od jučer. Ondje nije ništa čudno da je s jedne strane queer parada, s druge židovski fundamendalisti pa nekako moraju vagati. Ako će ih stvarno zakonski osuđivati OD to već jest veliki korak u promjeni paradigme… Pročitaj više »

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  shumadinac

@shumadinac- Bravo! Ako me što nervira to je kad se za sva zla ovoga svijeta krivac nalazi u Židovima. A da bi stvar izgledala što benignije poteže se za Kazarima (hazarima) i pripisuje im se što šta. Te su masovno bili prozeliti te su (s)kovali takve urote da se ni… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac
3 godine prije
Reply to  Piretis

@Piretis Ako me je iskustvo išta naučilo onda je to da sumnjam u isuviše forsirane priče. Ako nisi pročitao obavezno pročitaj knjigu “Vlad – poslednja ispovest” – ko je u stvari bio Drakula i zašto je postao takav simbol. Ja nisam mogao da verujem kada sam shvatio šta je u… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Piretis

Piretis, Kakav antisemitizam? Koliko znam, nitko ovdje ne priča protiv Arapa, a oni su praktički jedini semiti. Ima jedna teorija da se u biti radi o biblijskom narodu Goga i Magoga koji su jednostavno programirani da čine zlo, korupciju, uništavaju sve do čega dođu. I da stvar bude gora, vrlo… Pročitaj više »

Piretis
Gost
Piretis
3 godine prije
Reply to  žrec

@žrec- Znaš ti dobro na koji antisemitizam mislim ali se praviš grbav. A glede Goga i Magoga, bitne su razlike u tumačenju već prema konfesiji. To nisu nikakvi bibliski narodi i to je defibitivno. Radi se o simbolici u Apokalipsi (Ivanovom otkrivenju) a vezano je za događaje (buduće) na kraju… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Piretis

znam ja na što ti misliš, ali mislim da ti jako malo znaš. Ja uopće ne gledam filmove, ti si taj koji svoju podsvijest ne može očistiti od tone subliminarnih poruka u njima.

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Jole

Gospodine nacist. Rothschild naručio Das kapital od Marxa, za potrebe koje revolucije? Da nije možda ruske? Mora da je onda bio pun para, pa je živio raskošno i djeca mu nisu umirala od podhranjenosti. Marx je bio kršćanin i školovao se u kršćanskoj školi, njegov otac se je konvertirao na… Pročitaj više »

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  Koba

Soroševac,hvala na poduci.Marx je bio kršćanin po zadatku i to isključivo da bi mogao zaobići ograničenja koja su tada vrijedila za Židove,Njegovo stvarno porijeklo i intelektualni krug je bila višestruk loza židovskih rabina i filozofi kojima je stvarno pripadao i naslijeđe Talmuda.Tvoje blebetarije nemaju veze sa mozgom.Marx je bio anacionalan,… Pročitaj više »

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  Jole

Je jagomirac, na zadatku paranoidne shizofrenije. Glavno da je sloboda i perspektiva vladala u doba feudalnih društava. Od samog početka društvo se dijelilo na robove i robovlasnike. Tako je i danas, samo su vremena drugačija i klasični okovi više nisu potrebni. Nacionalnalne države i nacionalno buđenje su produkt francuske revolucije,… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  Koba

Koba, s obzirom da u svijetu baš gledamo ono što je bilo najavljeno u protokolima, znači li to da svijetom zapravo vlada Ohrana? 😀

Jole
Gost
Jole
3 godine prije
Reply to  žrec

Potražite na YT – History of Jewish Bolshevism

Koba
Gost
Koba
3 godine prije
Reply to  žrec

Zato žrac što su u protokolima navedeni vrlo općenito navedeni načini kontrole mase od vladajuće kaste. I dijelovi istih, više manje, se primjećuju kod svih sistema i mikrosistema (države). Pa tako počni od demokracije, pa svih oblika nacizna i socijalizma, i završi tamo u mezopotamiji. Lako je “proročansto” vidjeti s… Pročitaj više »

ohrana
Gost
ohrana
3 godine prije
Reply to  žrec

ohrana je uvijek prisutna bez obzira na ime kojim se trnutno naziva

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Jole

Jesi pročitao “Prilog židovskom pitanju” od Marxa? Ajde, boga ti, ne sramoti se.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Karl Marx je idejni začetnik komunizma i koautor komunističkog manifesta.Potomak dugačke linije talmudskih rabina.Znaš li uopće što je Talmud i što tamo piše ? Marx je otvoreno zagovarao genocid nad Slavenima, držeći ih za rasno smeće i zagovarao njihovo potpuno uništenje tijekom revolucije.Trebam li uopće dalje ili se misliš još… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Jole

Ma neeeeee, kako pobogu, odakle ta teorija? pa valjda se zna o tijeku “Februarske revolucije”, odnosno buržoaske kojom je kerenski srvnuo cara, pa onda “Oktobarske” u kojoj su boljševici, iako manjina u revolucionarnom krilu, preuzeli vlast. No čak ni to nije pitanje, jer je to skroz druga tema. Radi se… Pročitaj više »

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije
Reply to  Jole

Što se tiče revolucije, uvijek se gubi iz vida da su ruski (na carstvo mislim) seljaci i radnici, vojska i puk, živjeli u groznim, nehumanim uvjetima i nisu bili za sudjelovanje u ratu, budući da je to bio rat između Engleske i Njemačke , u prvom redu. Ostali su uvučeni… Pročitaj više »

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije

Ovo je rodna teorija donijela.
https://ktfnews.com/gender-identity-become-absurd/
Zasada je to domena sprdnje, ali kroz koje desetljeće bi moglo biti realnost.

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Od Marxa pa nadalje.History of Jewish Bolshevism
https://www.youtube.com/watch?v=nOSoEhrXPqg

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
3 godine prije

Babiću srpski ustašo “hazarskog” porijekla. Kako te nije sram uopće reći da su Marx i Engels napisali išta smisleno? 🙂 🙂 🙂

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
3 godine prije

Cio-srpsko-četnički-jugo-boljševički-orjunaški ustaša 😉

Jole
Gost
Jole
3 godine prije

Marx je idejni začetnik komunizma i koautor komunističkog manifesta.Potomak dugačke linije talmudskih rabina.Marx je otvoreno zagovarao genocid nad Slavenima,držeći ih za rasno smeće i njihovo potpuno uništenje tijekom revolucije.

milan
Gost
milan
3 godine prije

Imam utisak da se pretezan dio komentatora vrti oko prve derivacije filozofije tate(oca) moderne politicke teorije Niccole Machijavelija, samo nitko to nece da prizna vec sve prevlace na neku nacionalno-vjersku skupinu koja je skupila dovoljno kapitala, osigurala si poziciju u ovakovoj konfiguraciji svijeta! Mislim da su K(H)azari sinonim za kapitaliste… Pročitaj više »

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
3 godine prije
Reply to  milan

U svakom slucaju bolje je da te se boje nego da te vole , cak i na Machijavelijevu dvojbu odgovorio je drug Tito .

Crveni Komesar
Gost
Crveni Komesar
3 godine prije

Odlicna završnica teksta!

Gervasius Twinkleminkleson
Gost
Gervasius Twinkleminkleson
3 godine prije

Hahahaaaaha, pokušavam napraviti nekakav rezime ovih komentara. Ajmo ovako, probajte zamisliti Žukova, Žreca, Joleta, Piretisa, Harija i ostale u istoj borbenoj skupini, na strani SAA…. 🙂 Naime, mislim da nam je to ovdje jedina dodirna točka, i desnima i lijevima i neutralnima, što me ujedno i fascinira, a isto tako… Pročitaj više »

Bobi
Gost
Bobi
3 godine prije

Zanima me, ako me sila potjera hocu li ja kao musko smjeti uci u unisex wc pa makar morao čučnuti, jelte dok to bude trajalo ?

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Istina je da su Batarelo, Vigilare i ostali iz U ime obitelji tu malo previše nabrijani na marksizam, jer su konzervativno-kršćanski nastrojeni, i jer je Batarelo donio iz SAD-a taj izrazito tipični američki anti-komunistički način, a i hrvatski konzervativci su tradicionalno antikomunistički, jet nemojmo uljepšavati stvari, komunistička vlast je posebno… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  alan ford

Alan, ovdje ti se od Putina uzima samo ono što im se sviđa i što se uklapa u njihove vizije. Ove druge stvari jednostavno se potiskuju i ignoriraju.

Zvrk
Gost
Zvrk
3 godine prije
Reply to  alan ford

Šteta tolikog znanja kada se opet drži isfuranog mita o uništavanju carske Rusije.
Srećom pa je po Vama naprosto cvjetala dok je ljubljeni car vodio i vodio ratove i usput bogatio elitu.

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Svi smo mi imali neke svoje iluzije i zablude. Ako su mnogi desničari i konzervativci u Europi odbacili svoje iluzije, da su Zapad i kapitalizam navodno za slobodu, konzervativizam i za kršćanstvo, jer su uvidjeli da to nije tako, već naprotiv sasvim suprotno, zašto onda ,mnogi ljevičari ne mogu odbaciti… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Činjenica je da postoji to što se naziva “kulturni marksizam”. Onaj komunizam, koji je bio u SSSR-u, Jugoslaviji i drugim istočnim državama, taj je komunizam bio usmjeren na borbu protiv kapitalizma i privatnog vlasništva. Bivši slovački konzervativni političar Vladimr Palko naziva taj komunizam -istočni komunizam. Ali postojao, je i još… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

Žukove, to što si nepopravljivi ljevičarski romantičar to je tvoja stvar, ali očito padaš na Indexove fore, jer vidim da koristiš izraz koji je baš Index izmislio, ono “Nedrk Ilčić”. očito svaki dan čitaš Indexovu Sorosevu gamad, pederčića i anti-putinovca Duhačeka, cionističkog plaćenika i branitelja koljača ISIL-a, Petra Stošića (zvanog… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

@Jole . Vatikanska vrhuška je izdala narod. Mnogi katolici otvoreno preziru Bergoglia-Franju. Vidi se u cijeloj Europo i Zapadu, i unutar KC i unutar evanđeličkih-luteranskih crkava, proces, koji je sličan onome koji je dešava na političkom svjetovnom polju; dakle elita je potpuno izdala narod i stavila se na stranu globalističke… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

ovdje neki lupetaju gluposti. Ne znam što i kako je Vigilare, ali “U ime obitelji” je hrvatska podružnica sveopćeg narodnog obiteljskog kršćanskog pokreta u cijeloj Europi, pokreta za obranu obitelji i djece od nasilne pederizacije, seksualizacije i rodne iodeologije. Taj pokret je nastao u Francuskoj i tamo je najveći i… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford
3 godine prije

ajde neka mi ovdje netko navede jednog jedinog ljevičara i marksista iz Hrvatske, ili Srbije BiH, i ostale regije, koji je protiv NWO, Sorosa, rodne ideologije i ostaloga? Nema takvog. Već su svi ti ljevičari, kao Mate Kapović i ekipa , svjesno ili nesvjesno, na strani elite, NWO, Sorosa..

žrec
Gost
žrec
3 godine prije
Reply to  alan ford

Alan Ford A ti uvijek dođeš prekasno, kada su svi već pomalo umorni od rasprave.

Crveni Komesar
Gost
Crveni Komesar
3 godine prije
Reply to  alan ford

Imas komunističke partije, barem je jedna u srbiji (nkpj mislim) koja ima prave stavove… Itd.

Evo i dosta ljudi koji komentarišu i nekoliko analista mogu da se kategorisu bas tako…

Crveni Komesar
Gost
Crveni Komesar
3 godine prije

Oni sto tvrde da su Marxova stiva zastarela i postalo istorija potpadaju pod jednu (ili vise) od grupa: 1) Nikad nisu citali istu, niti ih iskreno zanima taj deo nauke. Samo prate trendove oko tih pitanja ako ih uopste i prate. 2) Pripadnici (placeni ili ne) neprijateljske (buržoaske) kolone, pesadinci… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik