Avangarda naše vlastite propasti – Marx s tim nema nikakve veze

Karl Marx
135 komentara

Njemačka je donijela povijesnu odluku o legalizaciji istospolnih brakova. Australija je usvojila povijesni zakon o legalizaciji istospolnih brakova. Njemački Ustavni sud je početkom ovog mjeseca donio povijesnu odluku kojom se priznaje treći spol, prema kojem se od sljedeće godine u službene dokumente, osim muškog i ženskog spola, uvodi i treći spol za interseksualne osobe, nakon tužbe žene za koju je kromosomska analiza pokazala da nije ni žena ni muškarac.

U Velikoj Britaniji je glavna agencija za regulaciju marketinga “Advertising Standards Authority” (ASA) objavila novo izvješće pod naslovom “Slike, percepcije i štete”, koje sugerira da se u oglašavanju, posebno među djecom, izbjegavaju takozvani “rodni stereotipi”, što je “najbolji pokušaj da se marketing riješi prizora i slika koji ojačavaju zastarjele i stereotipne stavove o rodnim ulogama u društvu, jer mogu dovesti do nepoštenih posljedica po ljude”. Opet naglašavamo “rodnih” uloga, što je termin o kojem će kasnije biti riječi.

Velika Britanija je provela istraživanje i utvrdila da svaki dvadeset i peti Britanac, oko 2,6 milijuna ljudi, pripada takozvanim seksualnim manjinama. Nije jasno kako se došlo od ovih podataka, obzirom da se spolne orijentacije dijele na aseksualnost, biseksualnost, heteroseksualnost i homoseksualnost, a spolno orijentacijski identiteti su eksgej, ekseksgej, panseksualnost, poliamorija, banjee, gej, lezbijka, queer, istorodna ljubav, nonheteroseksualnost, objektna seksualnost, propitivanje, biznatiželja i heterofleksibilnost.

Ne kao spol, već kao “rodni identiteti” se priznaju muškarac, žena, androgin, birodnost, boi, cisrodnost, interseksualnost, panrodnost, rodni queer, transrodnost i womyn.

unisex icon

Podaci Državnog statističkog odbora Ujedinjenog Kraljevstva navode kako u dobi od 16 do 24 godine starosti ima 4,1% pripadnika seksualnih manjina. To je prema službenim podacima. A neslužbeno?

U ljeto 2017. je Londonska podzemna željeznica ponovno je razmotrila žalbu putnika i sada se više ne pozdravlja s “dame i gospodo”, već “dobro jutro, svima”. Čelnici LGBT zajednica se bore protiv “zastarjelim naziva” kao što su “žene”, “gospođo”, “gospodine” ili “gospodo”.

Prema mišljenju gay manjine, koja se pažljivo sluša u Engleskoj, javno obraćanje bi trebalo biti neutralno.

sretna porodica sa ljubimce, pas, silueta

Možda ova zemlja postupno luduje, ali se od 2016. godine u odgojno obrazovnim ustanovama vodi borba da u školskim uniformama dječaci mogu nositi suknje, a djevojčice hlače. Navodno, da se ne krše prava spolova (The Guardian).

Međutim, to nisu sve novosti u školskom programu. U Velikoj Britaniji postoji poseban državni program za podršku djeci “čiji se rodni identitet razlikuje od prirodnog” (The Telegraph).

Promovira se zaseban LGBT nastavni plan i program na račun državnih sredstava, ali mi “divljaci” i “barbari” to ne razumijemo.

Popis stanovnika Velike Britanije u 2021. predviđa tri mogućnosti izjašnjavanja: “muškarac”, “žena” i “treće”. Popis “rodno neutralnih” zemalja se proširuje.

Godine 2017. je Kanada počela svojim građanima nuditi izdavanje “rodno neutralnih putovnica”, a u Australiji, Novom Zelandu, Danskoj, Njemačkoj, Indiji, Pakistanu, Nepalu i Malti oni predstavljaju treću kategoriju za građane.

Neka se nitko ne čudi za Pakistan, jer oni imaju stoljećima običaje prema kojima se transseksualci smatraju osobama koje donose sreću.

Vrhovni su sud Islamabadu je priznao “treći spol” 2009. godini, a potom su pripadnici LGBT zajednice dobili pravo glasa. Međutim, iako izgleda da postoji tolerancija i integracija transseksualaca, u stvarnosti je situacija mnogo složenija.

U 16. i 17. stoljeću su Hijra i Khawaja Sira, pojam kojim se definiraju transseksualci u Indiji i Pakistanu, uživali veliku pažnju na dvoru i pokrivali neka od najvažnijih mjesta u upravi, kao i vojske. Situacija se, međutim, radikalno promijenila tijekom britanskog kolonijalizma. Britanci, koji se danas hvale s velikim napretkom, optužili su sve transrodne osobe da krše zakone o javnoj pristojnosti i 1860. homoseksualnost uveli kao kazneno djelo.

VIDEO – Khawaja Sira u Pakistanu

Isto je učinio diktator Muhamed Zia 1978. godine. Danas, iako se zakonom sve promijenilo, pakistanski Khawaja Sira su na meti konzervativnih islamističkih skupina. Međutim, uvijek ih se moli da dođu na krštenja, obrezivanja u muslimana ili druge svečane prilike, jer se vjeruje da donose sreću. No, to je sve i ostatak vremena uglavnom provode proseći ili baveći se prostitucijom.

U njihovih bivših gospodara, velikoj Britaniji, prema službenim statistikama, postotak gay i lezbijskih parova raste.  Ali kakvo je značenje ove ideologije?

Pakistan je zasebna priča, kao i drugi dijelovi svijeta, ali na razvijenom Zapadu je prvo nastalo potrošačko društvo, a onda je seksualnost postala politika. Bojno polje na kojem se vode žestoka bitka između “progresivne elite” i “zatucanih konzervativaca”.

Pioniri propadanja zapadne civilizacije su Britanija, Kanada, Australija, Novi Zeland, zemlje Skandinavije i ostatak “razvijene Europe”. Naime, nijedno eksperimentiranje s ljudima i društvom u povijesti nije dobro završilo i ovi pokusi s “gender ideologijom” neizbježno neće imati sretan završetak.

Činjenica da će razvijeni Zapad navodnim jamčenjem prava svim gore navedenim skupinama na kraju potonuti u kaos potpunog nedostatka prava, osim prava na što? Na rodni identitet?!

Što je to uopće. Nekada se znalo da postoje hermafroditi i to je bio treći spol. Kao što smo naveli, u Pakistanu i Indiji su bili na visokim položajima i cijenjeni na dvoru. Danas imamo razne spolne orijentacije i spolno orijentacijske identitete, a toliko ih je da se čovjek izgubi u nabrajanju.

Na kraju se sve pokušava provući kroz međunarodne dokumente, kao što je “Istanbulska konvencija”, koja bi trebala jamčiti prava žena i spriječiti nasilje nad njima, ali se u njoj spominje pojam roda, koji prema konzervativnim skupinama ne postoji.

Razbijeno ogledalo, nesreće, sujevjerje

U nas su se ratificiranju ovog dokumenta usprotivile udruge “U ime obitelji” i “Vigilare”, a poslanicu Vice Batarela je objavio i Glas Koncila. Međutim, apsolutno ne poznajući teoriju marksizma, ove udruge optužuju Marxa za neoliberalne društvene eksperimente.

Rodna teorija još je jedan od izdanaka kulturnog marksizma koji laže o naravi čovjeka tvrdeći da njegova antropološka danost, odnosno spol, ne predstavlja njegov istinski identitet. Vigilare budno prati što se događa i učinit će sve da se ovakva protuzakonita, moralno neprihvatljiva, društveno razorna i druga perfidna nastojanja “svetih krava” civilnog društva u Hrvatskoj suzbije na svim legalnim, znanstvenim i parlamentarnim razinama. U Hrvatskoj treba poštovati temeljna ljudska prava, a ne socijalno eksperimentirati s pseudoznanstvenim terminima kojim se ponovno pokušava grubo indoktrinirati djecu i mlade. Kako takvi pokušaji u Hrvatskoj završavaju, do sada smo već imali prilike vidjeti”, piše dr. sc. Vice John Batarelo, predsjednik udruge “Vigilare”.

No, kao dr. sc. Vice John Batarelo bi trebao znati ponešto o marksizmu i revizionizmu na ljevici. Moguće je da su ga takozvani “neomarksisti” zavarali, jer se i oni se u svojim prijevodima služe terminom “rod”, kojeg Karl Marx u svojim djelima i na izvornom jeziku nikada nije koristio. Karl Marx je pisao u 19. stoljeću i buržujski brak, kada se žena nije smjela školovati, nije imala pravo glasa i obnašati bilo kakve više funkcije, za njega je bio oblik legalizirane prostitucije.

No, Karl Marx isto tako tvrdi da je čovjek društveno biće, te da je najprirodniji i najneposredniji oblik društvene zajednice je onaj između muškaraca i žene. Tako barem piše u sabranim djelima koje je 1979. izdao štamparski zavod “Ognjen Prica” iz Zagreba.

Ne treba podsjećati da je za komuniste, odnosno marksiste-lenjiniste, “protuprirodni blud” bio kazneno djelo i takvo su ponašanje smatrali “kapitalističkom dekadencijom”.

Dakle, gospodin Batarelo je, umjesto da se obrati na pravu adresu, krivca pronašao u “marksistima”. Kao što sam naveo, moguće je da je čitao prijevod Ekonomsko-filozofskih rukopisa Karla Marxa u digitalnom izdanju, koje je na internetskoj enciklopediji Marxists.org Andya Blundena, australskog pisca i navodnog marksista, objavio Igor Bogetić. Ova internetska arhiva tekstova postoji desetak godina i na naslovnici su Karl Marx, Che, Rosa Luxemburg, Lav Trocki i Karl Kautsky, što je dovoljno za shvatiti o kakvom je društvu riječ i zašto se u prijevodu Marxovih djela koriste terminom “rod”.

Iako izgubljen u prijevodu, Igor Bogetić citira Marxa.

Marx Engels

 

“U odnosu prema ženi kao plijenu i služavki zajedničkog uživanja izražena je beskrajna degradacija u kojoj čovjek postoji za sebe samog, jer tajna tog odnosa ima svoj nesumnjiv, odlučan, otvoren, otkriven izraz u odnosu muškarca prema ženi i načinu kako se shvaća neposredni, prirodni “rodni” odnos. Neposredan, prirodan, nužan odnos čovjeka prema čovjeku je odnos muškarca prema ženi. (…) U tom se odnosu također pokazuje koliko je čovjekova potreba postala ljudskom potrebom, koliko mu je, dakle, drugi čovjek kao čovjek postao potrebom, koliko je on u svom najindividualnijem postojanju istovremeno i društveno biće”, prijevod je Marxa koji zbog ubacivanja riječi “rod” i “rodni” dovodi u zabludu, ali istovremeno potvrđuje “da je čovjek društveno biće i da je neposredan, prirodan i nužan odnos čovjeka prema čovjeku odnos muškarca prema ženi”.

Postoje i ostali spisi, na tisuće i tisuće stranica, koji govore o porijeklu obitelji, države, nacije, kapitalu, otuđenju…, ali se “rodna ideologija” nigdje i ni u jednoj rečenici ne spominje ni kao naznaka.

Sve što gledamo oko sebe i sve što se mijenja u društvu i zakonodavstvu se radi s isključivim ciljem očuvanja postojećeg nakaradnog kapitalističkog poretka, protiv kojeg udruge “U ime obitelji” i “Vigilare” nemaju ništa protiv, iako se unutar njega i liberalnih demokracija rastaču obitelji, etničke i vjerske zajednice, samim tim i društva, posljedično i nacionalne države. Marx s tim nema nikakve veze, a revizioniste koji su se odrekli klasne borbe, da bi prigrlili liberalizam i apstraktna ljudska prava se ne može zvati ni ljevičarima, još manje marksistima.

Velika Britanija – Borba protiv seksizma i promicanje rodne neutralnosti

dekadencijadr. sc. Vice John BatarelohermafroditKhawaja SiraLGBTMuhamed Ziaseksualne manjine
Pretplatiti se
Obavijesti o
135 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
shumadinac
6 godine prije

Prečesto se poteže pitanje “rodne agende”. Radite gospodo, gospođe i “treći” šta god hoćete ali ostavite one koji ne misle tako da pate u svojoj zabludi – jer ako budete previše insistirali i nametali isključivo svoja pravila biće ono “tražili ste – eto vam ga”.

Georgij Žukov
6 godine prije

Vice John Batarelo, nedrk Ilcic , zeljka markic ,kosic , bozanic , banac , tomac i ostala papazjanija , popadija i licemjerni sljam okupljen u udruge poput “U ime obitelji” i “Vigilare” da gledaju svoja posla , zabadanje nosa u tudje gace , spavace sobe , krevete , kuce ili stanove nije njihov posao , pogotovo ne prijevod komunistickog manifesta.

Alerik
6 godine prije

Autor kroz tekst provlači tri teze: 1.Zapadna civilizacija propada 2.Kapitalizam je nakaradni sustav koji propada 3.Marx je neupitna moralna vertikala Pritom tema o rodnoj/spolnoj/seksualnoj orjentaciji je sporedna i služi samo za dokazivanje tih teza. Međutim, stvarno stanje u svijetu je po brojkama nešto drugačije. Po istraživanju švicarskog instituta Credit Suisse od sredine 2016. do sredine 2017. globalno bogatstvo je naraslo za 16,7 bilijuna dolara ili 6,4 posto, svjetski prosjek osobnog bogatstva po odrasloj osobi iznosi 56.540 dolara.Pa tako prosječna odrasla osoba u Švicarskoj posjeduje imovinu u vrijednosti od 537.600 dolara, prosječni Amerikanac 388.585 dolara, prosječni Japanac 225.000 dolara (u 2000 g to je iznosilo 191.000 dolara ), prosječni KInez je s 5.410 dolara u 2000 g danas dospio do imovine u vrijednosti od 26.870 dolara. Dakle, po rastu osobnog bogatstva se nikako ne može donijeti zaključak kako civilizacija propada. Danas ne postoji ni jedan sustav koji ne bi bio kapitalistički… Čitaj više »

Kajzer Soze
6 godine prije

Vjerujem da je većina gledala ali ko nije:
https://www.youtube.com/watch?v=kWfSMOdcQsE

žrec
6 godine prije

1. Zanimljivo je kako pojedinci koji pozivaju na nekakve moralne principe u društvu, osobito ako su u domeni seksualnosti, odmah budu javno ismijani. Gle čuda, na to pozivaju klerikalci ili neki bliski crkvi. Ok, možda oni nisu simpatični, no gdje su ljudi koji se pozivaju na moral sa ljevice? Tko priča o vrijednostima braka i obitelji sa ljevice odnosno sa sekularne strane? Jel to Puhovski, Goldstein, Stazić,? Nema ih, to za njih nije tema ni pitanje, samo ponavljaju onu mantru liberalizma koja glasi pojednostavljeno “čini što želiš”.

žrec
6 godine prije

2. Neću ulaziti u temu članka razumije li Batarelo meritum problema, ali znam da Šola, koji je također blizak tim krugovima, itekako razumije. Pa evo dva članka na tu temu, iako bi ih se moglo dati i desetak

https://narod.hr/hrvatska/ivica-sola-desnica-hdz-izdala-naciju-a-ljevica-sdp-radnistvo

http://www.dnevno.hr/kolumnisti/ivica-sola/srijeda-hrvatski-homoseksualni-aktivisti-propagiraju-homofobe-ubojice-homoseksualaca-805862/

Har Megiddo
6 godine prije

Malo o Vici Batarelu, njegovoj udruzi i ostalim akterima konzervativne scene: Vigilare nije nikakva katolička udruga, a nije ni dio Opus Dei-ja kako mnogi mediji krivo prenose, nego je ogranak destruktivnog kulta koji se zove “Društvo za zaštitu tradicije, obitelji i privatnog vlasništva” (skraćeno TFP), a kojeg je u Brazilu 1960-te osnovao samozvani prorok Plinio Corrêa de Oliveira, te koji se vremenom proširio najprije u Sjevernu Ameriku, a zatim i u ostatak svijeta. Zastupaju interese zemljoposjedničke oligarhije koja je se protivila tadašnjim agrarnim reformama u Brazilu, te otvoreno pozivaju na uspostavu globalnog kršćanskog režima zasnovanog na srednjovjekovnoj hijerarhiji u kojoj bogate elite kontroliraju sirotinju. Njihov kultovski karakter se očituje u štovanju lika i djela njihovog osnivača koje je izraslo do te mjere da članovi pokreta mole litanije njegovoj majci. Godine 1982. bili su upetljani u pokušaj atentata na papu Ivana Pavla II. u Fatimi, godinu dana nakon puno poznatijeg atentata… Čitaj više »

willer
6 godine prije

Ljevica se utopila u moru liberalizma,to je činjenica, zato joj se sad i lijepe ove “krive etikete”.Samo, za propast ljevice nisu krivi zli kapitalisti već sami ljevičari.U modernom dobu,marxov kapital je zanimljivo štivo za čitanje iz pretprošlog stoljeća, ne vrijedi ništa više od zanimljivog filma kojeg pogledaš kad odeš u kino… A što se Crkve tiče, oni jašu već 2000 g i planiraju nastavit dalje, zato im odajem priznanje.Jedan od razloga zašto su se toliko održali jest taj što znaju voditi ratove,tj. slijede onu staru mudrost:”ako nemaš neprijatelja, izmisli ga”… Pojava neprijatelja je ta koja zbija redove unutar druge strane, homogenizira grupu.Na samim početcima kršćanstva neprijatelj je bio Rim, poslije pojava islama, zatim vještice pa protestanti itd… U 20-om stoljeću to im je bio komunizam a sad u ovom će im bit ova zapadno- liberalno-ljevičarska ideologija. Svi ovi nabrojani pojmovi su samo hrana Vatikanu koje on prožvače i probavi.Paradoksalno, al… Čitaj više »

Laki Topalović
6 godine prije

Kako mi se čini, malo je netko zalutao. ne znam kako, ali su neki došli do zaključka da je rodna ideologija djelo marksista. A na desetke debelih knjižurina napisanih od Marxa o tome nema nijednog retka. Čak se i taj termin ne spominje. Usput, ovi neoliberalni ”ljevičari”, koji se bore za tri različita WC-a, a klasna borba ne znaju ni što je, tko su oni?. Koliko sam ja razumio, to je jedina poruka gore navedenog i da je Marx u pravilu u , nazovimo ga tako, s ovom definicijom u ”desnom taboru”: Čovjek je društveno biće i neposredan, prirodan i nužan odnos čovjeka prema čovjeku je odnos muškarca i žene”. (ovaj je revizionist preveo ”prema ženi”,, a stoji muškarca i žene) Ovi su detalji važni, jer kad se prevede nešto iz 19. stoljeća i provučeš termine rod i rodni, onda je to prijevara, jer to onda nije postojalo. Govorilo se… Čitaj više »

milan
6 godine prije

Zamka u koju ste/smo upali. Komunikaciji samoj po sebi je imanentno prevara! To je njena osnovna osobina ili ti vlasnost, properties. Znaci otvarajuci diskusiju o rodnosti na margini Marksizma, dovodi do, do, pa doktorskih dizertacija tipa: bespuca povijsnih zbiljnosti! Pisati o na pr. Racanu kao obecavajucem kadru a to i jeste bio i bio je pazen i mazen…..incident u Velikim Zdencima na raskrscu je autom ubio jednu osobu a ispitivanje i pokretanje sudskog postupka je bilo zabranjano…. dovodi nas opet na drugu stranu razuma jer MORAM zakljuciti da postoje osobe nulte kategorije po vaznosti, pa onda redom! Na pr. imamo Oman, Jemen S.Arabija i tako tamo ostale Emirate, da se mladi i siromasni decki prostituiraju i tako dolaze do nakakvog kapitala koji im omogucuje da stvore porodicu i imaju potomke. Problem jeste u tome sto im to postane nacin zivota da budu u zivotu i “ona”. Valjda ih preuzme zelja,… Čitaj više »

Koba
6 godine prije

Kad su se već sjetili Marksa mogli su što od njega i pročitati. Na primjer pisma između njega i njegovog prijatelja Engels gdje se izruguju njima i njihovim junakom Karlom Heinrichsom Ulrichsom i njegovim “protuprirodim idejama”. Engels je još izričitiji po tom pitanje od Marksa, koji se na njega čak nije niti obazirao u svojim djelima. On je sve te pojave od pederizma do pedofilije svrstao pod pederastiju. I još tad uvidio opasnost od “prebrojavanja” tj. grupiranja istih u političko tijelo (za kojeg je predpostavio da već postoji i djeluje u tajnosti) koje bi im dalo mogućnost da svoje bolesne ideje nametnu društvu u cijelini.

stefano
6 godine prije

Maršale Žukov vi nemate pojma pa popovi jebu više nego ja i ti zajedno

Fisherman
6 godine prije

Parafilije, seksualni poremećaji i poremećaj spolnog identiteta ubrajaju se u psihoseksualne smetnje. Seksualne smetnje obilježene su poremećajem spolne želje i psihofiziološkim promjenama koje obilježavaju ciklus spolnog odgovora te mogu uzrokovati značajne smetnje i međuljudske teškoće. Bilo koji oblik ovog poremećaja može se pojaviti sam ili u kombinaciji s više seksualnih smetnji, može biti stečen nakon perioda normalnog seksualnog funkcioniranja ili može biti primaran odnosno javiti se od početka seksualnog funkcioniranja. Također može biti i simptomatski zbog bioloških problema ili intrapsihičkih, intepersonalnih (psihogenih). Na seksualno funkcioniranje može utjecati stres bilo koje vrste te emocionalni poremećaji, koji može biti generalizirani, dakle neograničen na određene oblike podražaja, okolnosti ili partnera, te situacijski koji se javlja na određene oblike podražaja, okolnosti ili određene partnere. Malo je sustavnih epidemioloških podataka koji se odnose na prevalenciju različitih seksualnih smetnji. Osim toga klinička prosudba o prisutnosti seksualne smetnje treba uzeti u obzir etničku, kulturološku, religijsku i socijalnu… Čitaj više »

Jole
6 godine prije

Poštovani gosp.Babić – često se slažem sa vašim analizama koje su uvijek detaljne i slojevite te vas cijenim kao vrsnog političkog analitičara na ovom portalu,kao i na onom gdje ste prije pisali.Nažalost ovaj puta se apsolutno ne slažem sa vama i neslaganje je u suštini,a ne u detaljima.Sve ovo što se danas događa sa tzv. neoliberalizmom itekako ima veze sa Marxom .Vratimo se na početak i pogledajmo tko je bio Marx ? Dijete iz bogate Askhenazi kazarske obitelji ili bolje rečeno pripadnika Božjeg naroda.Marx je bio povezan sa kazarskim bankarima i njegovo najpoznatije djelo “Kapital”,poslužilo je kao predtekst za boljševičku revoluciju i uvođenje komunizma,koristeći nezadovoljstvo masa neimaštinom.Marx je bio povezn sa vodećim kazarskim bankarima na čelu sa Rothschildima i danas se već zna da je Kapital naručen od njih za potrebe revolucije.tada je to sve lijepo izgledalo i porobljenim masama je nudilo svijetliju budućnost gdje će moći popraviti svoj status… Čitaj više »

Zvrk
6 godine prije

Ovo je rodna teorija donijela.
https://ktfnews.com/gender-identity-become-absurd/
Zasada je to domena sprdnje, ali kroz koje desetljeće bi moglo biti realnost.

Jole
6 godine prije

Od Marxa pa nadalje.History of Jewish Bolshevism
https://www.youtube.com/watch?v=nOSoEhrXPqg

Laki Topalović
6 godine prije

Babiću srpski ustašo “hazarskog” porijekla. Kako te nije sram uopće reći da su Marx i Engels napisali išta smisleno? 🙂 🙂 🙂

Jole
6 godine prije

Marx je idejni začetnik komunizma i koautor komunističkog manifesta.Potomak dugačke linije talmudskih rabina.Marx je otvoreno zagovarao genocid nad Slavenima,držeći ih za rasno smeće i njihovo potpuno uništenje tijekom revolucije.

milan
6 godine prije

Imam utisak da se pretezan dio komentatora vrti oko prve derivacije filozofije tate(oca) moderne politicke teorije Niccole Machijavelija, samo nitko to nece da prizna vec sve prevlace na neku nacionalno-vjersku skupinu koja je skupila dovoljno kapitala, osigurala si poziciju u ovakovoj konfiguraciji svijeta! Mislim da su K(H)azari sinonim za kapitaliste koji na racunu imaju preko milijarde $ !

Crveni Komesar
6 godine prije

Odlicna završnica teksta!

Gervasius Twinkleminkleson
6 godine prije

Hahahaaaaha, pokušavam napraviti nekakav rezime ovih komentara.
Ajmo ovako, probajte zamisliti Žukova, Žreca, Joleta, Piretisa, Harija i ostale u istoj borbenoj skupini, na strani SAA…. 🙂
Naime, mislim da nam je to ovdje jedina dodirna točka, i desnima i lijevima i neutralnima, što me ujedno i fascinira, a isto tako i veseli.
Mislim da ne postoji takav portal koji to može spojiti, osim ovoga, zato smatram da je upravo zato ovaj portal jedinstven. 🙂
“Spajamo nespojivo” :))))))))

Bobi
6 godine prije

Zanima me, ako me sila potjera hocu li ja kao musko smjeti uci u unisex wc pa makar morao čučnuti, jelte dok to bude trajalo ?

alan ford
6 godine prije

Istina je da su Batarelo, Vigilare i ostali iz U ime obitelji tu malo previše nabrijani na marksizam, jer su konzervativno-kršćanski nastrojeni, i jer je Batarelo donio iz SAD-a taj izrazito tipični američki anti-komunistički način, a i hrvatski konzervativci su tradicionalno antikomunistički, jet nemojmo uljepšavati stvari, komunistička vlast je posebno u onih prvih desetak poratnih godina 1945-55, užasno i okrutno proganjala mnoge vjernike. Ipak, za UIO, Vigilare i ostale, marksizam i komunizam, danas nisu glavni neprijatelji, i oni to i sami uviđaju. Na portalu narod (portalu UiO) je sve veća kritika na račun liberalizama, EU i Brisela. Batarelo i UIO također napadaju HDZ i Plenkovića, koji žele progurati tzv. istanbulsku konvenciju, i koji ništa ne poduzimaju u obrani konzervativnih vrijednosti, jer su HDZ i Plenković tipični balkanski gedžovani, koji bi prodali rođenu mater za šaku briseleskih eura. Isti takav oportunistički gedžovan je i Vučić u Srbiji, koji za lovu iz… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Svi smo mi imali neke svoje iluzije i zablude. Ako su mnogi desničari i konzervativci u Europi odbacili svoje iluzije, da su Zapad i kapitalizam navodno za slobodu, konzervativizam i za kršćanstvo, jer su uvidjeli da to nije tako, već naprotiv sasvim suprotno, zašto onda ,mnogi ljevičari ne mogu odbaciti svoje zablude i iluzije, da je marksizam dobar, da su internacionalizam i sve anti-nacionalno dobri? Evo da ja kažem zašto. Zato što su mnogi od ljevičara, gedžovanski kurvini sinovi. Rockefeller, Rostchild, Soros i ostali svjetski kapitalistički lešinari, koji su oduvijek bili internacionalisti, antinacionalisti, i anti-konzervativci, ljevičarima su ponudili da im pomognu, da unište klasne neprijatelje ljevice: crkvu, konzervativce, nacionaliste, desnicu itd. i ogromna većina ljevičara je to kurvanjski prihvatila i odbacila radništvo, koje je većinski po svom svjetonazoru također konzervativno. Pa evo i cijela hrvatska ljevica i cijela srpska i sva ostala ljevica iz regije je to prihvatila i kompletno… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Činjenica je da postoji to što se naziva “kulturni marksizam”. Onaj komunizam, koji je bio u SSSR-u, Jugoslaviji i drugim istočnim državama, taj je komunizam bio usmjeren na borbu protiv kapitalizma i privatnog vlasništva. Bivši slovački konzervativni političar Vladimr Palko naziva taj komunizam -istočni komunizam. Ali postojao, je i još postoji i onaj drugi komunizam, koji Palko naziva zapadni komunizam- a to je baš taj kulturni marksizam. Palko se kao mladi aktivist u Čehoslovačkoj 80-ih godina borio protiv komunizma i kaže, da je bio iznenađen, kada je nakon sloma SSSR-a i komunizma, nakon 1990. godine uvidio, da su veći duhovni komunisti na Zapadu, nego što su bili na istoku. Palko kaže, onaj istočni komunizam, poražen je 1990. godine i nestao, ali iste godine svoj pobjedonosni pohod započeo je taj zapadni komunizam- ili što se naziva “kulturni marksizam”,. Palko ne štedi ni Vatikan ni papu i kaže: ono što danas o… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Žukove, to što si nepopravljivi ljevičarski romantičar to je tvoja stvar, ali očito padaš na Indexove fore, jer vidim da koristiš izraz koji je baš Index izmislio, ono “Nedrk Ilčić”. očito svaki dan čitaš Indexovu Sorosevu gamad, pederčića i anti-putinovca Duhačeka, cionističkog plaćenika i branitelja koljača ISIL-a, Petra Stošića (zvanog jihadi Perica), neoliberalne plaćenike Vojkovića i Jarića-Dauenhauera.. i ostale koja se pretvaraju da su ljevičari, a rade za najgore kapitaliste i namjerno potpaljuju narod. Potpaljuju takve koje je lako potpaliti pričama o klerofašistima, nacionalistima, ustašama i sličnim sranjima iz prošlosti, Indexovci svakodnevno svoje priglupe čitatelje potpaljuju pričama o Kolindi i Plenkoviću, koje prikazuju kao navodne zadrte desničare i kato-talibane, u stvari Kolinda, Plenković i Index su na istoj strani– i rade za iste gazde, ali to mnogima ne možeš utuviti u glavu.

alan ford
6 godine prije

@Jole . Vatikanska vrhuška je izdala narod. Mnogi katolici otvoreno preziru Bergoglia-Franju. Vidi se u cijeloj Europo i Zapadu, i unutar KC i unutar evanđeličkih-luteranskih crkava, proces, koji je sličan onome koji je dešava na političkom svjetovnom polju; dakle elita je potpuno izdala narod i stavila se na stranu globalističke mafije. Isto tako u crkvi, crkvena elita-visokodostojnici izdaje narod, Evanđeličke crkve u Njemačkoj, SAD-u, skandinavskim državama, itd.. su odavno već smiješni režimski prirepci neoliberalne, globalističke elite i u svemu je podržavaju i iskrivili su Bibliju i crkveno učrenje i prilagodili ih rodnoj ideologiji i pederizmu. Zato su se od tih crkava, odavano odcijepili mnogi vjernici, koji su formirali takozvane “slobodne” , neovisne evanđeličke crkve, koje ne žele stalno iskrivljavanje crkvenog učenja i Biblije. Sličan proces možemo sada polako vidjeti i unutar Katoličke crkve. Mason, jezuitski muljator i Rotschildov agent, Bergoglio i cijela vatikanska vrhuška su se također stavili na stranu… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

ovdje neki lupetaju gluposti. Ne znam što i kako je Vigilare, ali “U ime obitelji” je hrvatska podružnica sveopćeg narodnog obiteljskog kršćanskog pokreta u cijeloj Europi, pokreta za obranu obitelji i djece od nasilne pederizacije, seksualizacije i rodne iodeologije. Taj pokret je nastao u Francuskoj i tamo je najveći i najjači i nazva se “Le manif pour tous”. Pokret koji je prije 4 godine na u Parizu izveo 1 milijun ljudi koji su prosvjedovali protiv uvođenja gay braka, koje je tada po nalogu masonerije i cionista u Francuskoj uveo prdež Hollande. u Njemačkoj se podružnica zove “Familenschutz”, a ima ga i u Italiji, Poljskoj, Španjolskoj, Portugalu, Južnoj Americi itd, itd, mislim da čak ima i u Srbiji slična organizacija koja se zalaže za obitelj i protivi gay braku. Nedavno je ovaj pokret u Ekvadoru izveo milijun ljudi na ulicu, za obranu obitelji i djece od pederizacije, jer su globalni anglo-cionistički… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

ajde neka mi ovdje netko navede jednog jedinog ljevičara i marksista iz Hrvatske, ili Srbije BiH, i ostale regije, koji je protiv NWO, Sorosa, rodne ideologije i ostaloga? Nema takvog. Već su svi ti ljevičari, kao Mate Kapović i ekipa , svjesno ili nesvjesno, na strani elite, NWO, Sorosa..

Crveni Komesar
6 godine prije

Oni sto tvrde da su Marxova stiva zastarela i postalo istorija potpadaju pod jednu (ili vise) od grupa:

1) Nikad nisu citali istu, niti ih iskreno zanima taj deo nauke. Samo prate trendove oko tih pitanja ako ih uopste i prate.

2) Pripadnici (placeni ili ne) neprijateljske (buržoaske) kolone, pesadinci najnizeg ranga, jeftini placenici ili cankolisci, vrse jednostavne funkcije mesa za topove.

3) Novopeceni liberali deevoluirali iz “levičarskog” tabora, dolaze da malo rastezu misice.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI