Bashar Al-Assad posjetio borce i civile u Istočnoj Gouti (FOTO-VIDEO)

Sirija Bashar Al-Assad - Istočna Gouta
47 komentara

Jučer se sirijski predsjednik Bashar Al-Assad osobno s trga Ummayad u centru Damaska zaputio u Istočnu Goutu gdje je posjetio vojnike na prvoj liniji bojišta, civile i operativni centar sirijske vojske iz kojeg se koordiniraju vojne operacije u tom sektoru.

Fotografije i snimke obilaska Bashara Al-Assada bojišta u Istočnoj Gouti su kasnije objavljene na službenim stranicama sirijskog predsjednika i državnoj televiziji.

Nešto ranije su sirijski državni mediji javili da su vladini vojnici ušli u grad Saqbu u južnom dijelu Istočne Goute, što znači da sirijska vojska kontrolira oko 80% teritorija kojeg su do 18. veljače ove godine nadzirale terorističke skupine Jaish Al-Islam, Ahrar Al-Sham, Faylaq Al-Rahman i koalicija koju vodi Al-Nusra Front, sirijski ogranak Al-Qaede.

Istočna Gouta je bila terorističko uporište od 2012. godine, a do početka 2013. su snage potpomognute Sjedinjenim Državama, zemljama EU, Turskom i zaljevskim monarhijama bile korak do zauzimanja prijestolnice i svrgavanja vlade Bashara Al-Assada.

Sada su terorističke skupine pred kapitulacijom i ostavljen im je izbor da samo s osobnim naoružanjem napuste predgrađa Damaska, mogu tražiti da pristupe procesu pomirenja i primjenu amnestije, a mogu odbiti ponudu vlade i biti uništeni u ostatku ostataka terorističke enklave.

VIDEO – Posjet sirijskog predsjednika u Istočnoj Gouti 18.03.2018.

https://www.youtube.com/watch?v=B-fGozWolVM

 

 

Sirija Bashar Al-Assad - Istočna Gouta
Sirija Bashar Al-Assad – Istočna Gouta

 

Sirija Bashar Al-Assad - Istočna Gouta
Sirija Bashar Al-Assad – Istočna Gouta
Istočna Gouta
Pretplatiti se
Obavijesti o
47 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konstantin
5 godine prije

Sa svom negativnom ili pozitivnom dosadasnjim njegovom pollitikom, prerastao je u jedinog pravog LIDERA na Bliskom istoku!

Zvrk
5 godine prije

Ovo ima snažno psihološko značenje. Obratite pozornost na lokaciju i na tajming.

Felixzg
5 godine prije

Bashar je inače, prije rata običavao sam sebe vozio po Damasku. Slično je ispričao i Mesić ne vejrujući svojim očima kad ga je Bashar stavio u suto i iški su se provozati Damaskom i usput pričali. U ratnim okolnostima to je, naravno, na ivici ludosti, no vjerujem da je vozio sam, no vjerojatno je nila neka pratnja uz njega.

m.ivanisevic
5 godine prije

Prdsjednik vozi Hondu, ovo je zanimljivo.

ribar
5 godine prije

Je, vozi Hondu i bori se protiv onih šta vozaju Toyote i onih šta prave Fordove ?…

Svaka mu čast
5 godine prije

Hrabar čovjek; koliko je zapad uništio njegove države,stanovnika ali ga ipak nisu uspjeli zbaciti sa vlasti.Zaslužio je ostati predsjednik i obnoviti svoju državu,a sve koji su pobjegli ne boreći se za svoju državu više nikad ne primiti natrag.Eto im obećane Europe i turske,pa nek žive tamo čekajući da im se baci koja kora kruha.

Spock
5 godine prije

Mislim da je namješteno onda vojnici ne bi smjeli imati oružje uz sebe. A i njegovom onom security-u u khaki uniformi je muka od svega 🙂

čitatelj portala
5 godine prije

Velik čovjek i državnik.
Na Siriji su gospodari zla polomili zube.

čokolino
5 godine prije

Kad se samo sitim naših balkanskih ljigavaca političara koji su pred rat i za vrime rata paradirali u uniformama i pancirkama………..Assada još nisam vidjeo u uniformi.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Da mi je u Siriji otvoriti tvornicu cementa i armiranog betona. Sjeba bi sve one sa Forbsove liste.
P.S.
Mala zapiši da ne zaboravim, nazvati Mesića.

Roko
5 godine prije

Ovo je malo jača vojska…ne bi im baš bio na neprijateljskoj strani…

posmatrac
5 godine prije

Sta se desilo s komentarima od pre sat i vise vremena?

Dražen
5 godine prije

Jedna povezana vijest. Izgleda da Ameri opet evakuiraju islamiste.
https://sana.sy/en/?p=131103

Zagor
5 godine prije

Ponavljam: To je predsjednik kojeg se nitko ne bi sramio.

tuf
5 godine prije

Vjerujem da mu nije lako voziti se po Siriji sa sjecanjima kakva je bila, a gledati kako je razrusena sada.
Nazalost Sirija vise nije ni priblizno sto je bila – vrlo je zabrinjavajuce da se oko 70% naftnih polja nalazi pod kontrolom separatista, a sada americki fasisti jos planiraju i vojnu intervenciju da im i ono malo otmu. Prokleti gadovi zasluzuju da im se dogodi 100x vise od onoga sto su uzrokovali drugima.

PDVNK bre
5 godine prije

Sta je on sve preziveo.Voleo bih procitati njegove memoare. Verujem da bi mnoge vlade u svetu pale zbog te knjige. Ujedno bi bio dobar prirucnik buducim politicarima kako se brani zemlja. Kada se smiri situacija voleo bih posetiti tu drevnu zemlju zajedno sa Libanom i Izraelom.

moris
5 godine prije

Odgovor onima koji rade komparaciju Ukrajine i Hrvatske. Događaji 90-tih su tragičan nesporazum prvenstveno dva najveća naroda na ovim prostorima Hrvata i Srba. To se nije smjelo nikako dogoditi jer je posijana mržnja i još će mnogo vremena proći prije nego što odnosi budu posve normalni. Isto tako tragično je i to što se događa između Ukrajine i Rusije a zna se tko su inicijatori toga. Vjerujte mi da bi svijet danas izgledao posve drugačije da nije bilo sukoba 90-ih, bez obzira da li bi ostali živjeti u zajedničkoj državi ili bi se mirno razišli. I zato uvijek kada o nekim stvarima počnete razmišljati s mržnjom sjetite se tih događaja koji su mogli krenuti i drugim pozitivnijim tijekom i kako bi današnje generacije u slučaju ispravnog odabira sretnije živjele. I na kraju to što se Plenković miješa u nešto što u najmanju ruku nije naš problem je isto tako žalosno

ventilator
5 godine prije

Kamo sreće da je arapski svijet mnogo ranije shvatio da su im prirodniji saveznici Rusi nego zapadni kolonizatori, koji nikad nisu zaboravili kako su stekli fundamentalno bogatstvo, što preko roblja, što preko genocida i uz onu najlukaviju ZAVADI PA VLADAJ, misleći da će im to i danas lako prolaziti i da mogu gaziti gdje hoću, kako hoću i kad hoću.Da su to Arapi shvatili danas nebi bilo razbucanog Iraka, Libije, Jemena i da ne spominjem druge.Jedino je Bashar Al-Assad imao hrabrosti da se sa svojim sirijskim narodom i uz mudru odluku da sa prijateljima Rusima uz mnogobrojne žrtve odbrani svoj narod.Sve u svemu arapski svijet dobio je hrabrog lidera koga će dugo pamtiti slobodoljubljivi arapski narod.

Boysee
5 godine prije

Shrafiiii Bashareeeeeeee

davor
5 godine prije

Suze radosnice

Alen
5 godine prije

Cestitke za oslobadjanje gute…. Sada pravac oslobadjanje naftnih polja … Amerikanci drze jos 70-80% i to ce biti veliki izazov… Tesko za priznati ali ipak bez tih naftnih polja buducnost je sumorna…
Putin ima novi mandat ,tako da se nema sta vise cekati….

jetflash
5 godine prije

zanimljivo kako ne odsalutira vojnicima nazad…barem ja to ne vidim. predsjednik civil – zanimljivo kad usporediš sa tuđmanom koji je ručicu dizao na pozdrav kad god je stigao.

Veseli dvorke
5 godine prije

U ratu je najvažnije organizirati logistiku a generala je lako napravit i svi hoće da budu generali ali niko neće da lupa glavu organizacijom logistike

Đuro
5 godine prije

Čudno da ga ne ubije u toj masi nekakav izraelski petokolonaš!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI