Sirijska vojska napreduje u Istočnoj Gouti (FOTO-VIDEO)

Sirija - bombardiranje
34 komentara

Prema vojnom izvješću iz Damaska, četvrtu noć zaredom se borbe u Istočnoj Gouti vode isključivo noću. Najbrže napreduju snage sirijske vojske na istočnom dijelu terorističke enklave koju nadzire skupina Jaish Al-Islam. Istovremeno se provode napadi na  Doumu, Zamalku, Erbin, Harastu, Mesrabu, Utayu i Jobar.

U istočnom dijelu Goute su sirijske snage uspjele osvojiti bazu 274. pukovnije u kojoj su teroristi 2014. i 2015. Pod zapovjedništvom Zahrana Allousha održavali svoje smiješne vojne parade i obećavali kako će ih ubrzo održavati u centru Damaska i preuzeti nadzor nad zemljom.

Zahran Alloush je ubijen u zračnom udaru sirijske vojske na sastanku s ostalim zapovjednicima u gradu Utaya 25.
prosinca 2015.

VIDEO – Vojna parada skupine Jaish Al-Islam 2015. godine u bazi 274. Pukovnije

https://www.youtube.com/watch?v=ZE8u1fPtMhg

Noćas je sirijska vojska nastavila napredovati dublje u neprijateljsko područje i došla do grada  Hawsh Ash’ari.

Nakon kratke bitke, vladine trupe su uspjele zaobići obranu skupine Jaish Al-Islam u samom gradu, prisiljavajući teroriste na povlačenje dalje prema istoku.

Vojska je uspjela ući u Hawsh Ash’ari, gdje naišla na otpor veće skupine terorista koji su ostali u gradu. Od tada se vode intenzivne borbe za grad, unatoč preliminarnim izvještajima da je Hawsh Ash’ari oslobođen.

FOTO – Područje napredovanja na istoku terorističke enklave u Istočnoj Gouti

Istočna Gouta - 03 03 2018

Vladine snage i NDF milicije su uspjele takozvanu “Liniju smrti”, bunkere, podzemne tunele i kanale širine 4 metra, koju su teroristi gradili godinama. Kanale su napunili vodom, misleći da će tako zaustavili napredovanje sirijske vojske.

Kada su teroristi napustili utvrđenu liniju, vladine snage su ih premostile kanal nekoliko sati. Na više mjesta su postavljeni vojne mostovi sposobni izdržati teret većih vojnih vozila i tenkova i tako je uništen plan terorista kojih ih je koštao godine rada.

FOTOGALERIJA / Napuštena “Linija smrti”: Muraselon

Istočna Gouta
Istočna Gouta

Danas poslijepodne je potvrđeno da su vladine snage oslobodile gradove Utaya, Hazrama i Al-Nashabiyah u Istočnoj Gouti.

FOTO – Oslobođeni gradovi na samom istoku Goute

Istočna Gouta
Istočna Gouta
Istočna Gouta
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
6 godine prije

Dobra taktika ,nocni napadi..pogotovo ako se saa spremila ciljano za nocnu borbu…

onaj najgl.......veći Dalton
6 godine prije

Je l napreduje? Neka vala. Ja sam za napredak.

Zagor
6 godine prije

Stvarno ste mi čudni @Logično. Jedan dan ste euforični a drugi konzervativni do zla boga sa vijestima iz I. Ghoute.
Istina je slijedeća: oslobođeni Nashibiyah i Autaya. Al Shifouniyah oslobođena do pola, s tim da je u poluokruženju jer je presječena cesta prema Doumi. Reyhan također u poluokruženju. Mislim da se sad banda povlači prema Doumi i Harasti. Bit će tamo cviljenja i prebacivanja krivice. Po običaju. A onda, zeleni autobusi.

Sinisa
6 godine prije

Valjda ovako izgleda..comment image

trumba
6 godine prije

Tigrovi operateri nude povoljan paket aranžman za turu razgledavanja Idliba.
U cijenu uključeno; komforni zeleni busevi sa wi-fijem.
Kodno ime: “SOONER_RATHER_THAN_LATER”
😉

Tadmur Palmirović
6 godine prije

Napredak brži od očekivanog.Koliko je samo žrtava odnio onaj prokleti Džobar.Ovako kako sada izgleda linija Harasta – Džobar mogla bi se brže urušiti jer ako se Tigrovi sa istoka spoje sa ovima u Al Ajami bazi ovaj urbani dio enklave je prepolovljen.To bi vjerovatno bio kraj priče kao i u Istočnom Alepu.Sad se vidi koliko je važno bilo spasiti tu bazu.Ovaj ološ koji se skrklja u Doumu i Harastu prije da će se poklati međusobno nego ujediniti kao što pokusavaju neki progurati.

Trubadur
6 godine prije

Nema šta… Izgleda, da je Jaish al Islam puko.. Stižu neka pojačanja ali to je sve več kasno… Tigar je sad več preko svih onih rovova i več napada Shifuni od zapadne strane… Posle Shifunija je sve ravno do Haraste.. Kako sad meni izgleda JAI nije imao ništa osim ove prve linije odbrane sa rovovima na istočnoj strani Gute … Sve mnogo brže što sam ja mislio..

Trubadur
6 godine prije

comment image … Zadnja karta.. Pa ovi su več, kod Misrabe…Ovo presijecanje bi moglo završit do jutra…

Baba Vanga
6 godine prije

Ali sad dolazi divljanje u medijima zapada,bjeli sljemovi pa izmisljeni napad otrovima,pa onda opet pobijena djeca itd.

Shihan Sensey
6 godine prije

Očekujrm da u što kraćem vremenu i sa što manje, kako civilnih, tako i vojnih žrtava, SAA i sve joj ptidružeme snage ukljičivo Ruske i Iranske što prije oslobode kompletnu Istočnu Goutu i tamo zarobljene civile kojima teroristi ne dozvljavaju da napuste zone sukoba i koriste ih kao štit. Nedopustivo je da sa područja Istočne Goute teroristi svojim bojnim djelovanjem ugrožavaju sirijski glavni grad Damask i dnevno ubijaju nevine građane. Ukoliko bi se u bitku pokušali umješati Izrael i SAD, očekijem da Rusija osujeti to njihovo miješanje, stoga što su oni agresorske snage na Sirijskom tlu, a Rusi se tamo nalaze legalno na poziv legalno izabranog Ptedsjednika i Vlade Sirije sa ciljem pomoći Siriji u protuagresorskoj borbi.

palermo
6 godine prije

Borbe se i događaju noću jer je svaki dan humanitarno primirje na snazi od 9 do 14h. Svi se čudimo brzini oslobađanja Ghoute, ali veliku ulogu u svemu je odigralo i rušenje sigruno više od jednog izraelskog F-16, a o prekidu ratnog profiterstva da ne pričamo. Nije naodmet bilo niti to što je i Putin napokon skinuo rukavice, pa rekao “popu pop, a bobu bob”. Ne vjerujem da ej to bilo zbog izobra, jer on nema “nikih problema” oko ishoda istih.

Muppet show
6 godine prije

Jesu li Bryssel I mentori zabrinuti za bradate glavosječe? Danas su rusi srušili 479 klinika I mega bolnica u njima bilo oko 999 732 malih tek rodjenih beba sa 40 cm brade.
Ovako se piskara po eu. Predobro.
Assad je gradio vise bolnica nego parking mjesta u gradovima. Kaj ga bradati ne vole?
Mentore ,mentore kaj bu napravi
Idemo fino samo naprijed momci sirijski uz takte čavoglava I goni bandu jihadijsku I co

alan ford
6 godine prije

evo malo cio-hazarske propagande iz guzice cio-hazarske Hine i cio-hazarskog Sorosevog Indexa.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/stotine-sirijaca-bjeze-pred-asadovim-snagama-u-istocnoj-guti-u-dva-tjedna-ubijeno-je-600-ljudi/1029877.aspx

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI