Yarmuk – Pakao pod Damaskom (VIDEO)

yarmuk sirija
21 komentar

Hajdar Al-Aswad je naselje udaljeno samo četiri kilometra jugoistočno od centra Damaska. Prije tri godine su se tamo pojavile crne zastave “Islamske države”, takoreći u glavnom gradu Sirije.

Tada su male ćelije terorista takozvanog “kalifata” krenule u zajednički rat s ostatkom islamističkih frakcija za nadzor nas kampom palestinskih izbjeglica Yarmuk, koji bio pod kontrolom vlasti. Sirijska vojska se morala povući.

Sada, nakon pobjede sirijske vojske u Istočnoj Gouti, teroristi “Islamske države” su prepušteni sami sebi. U svojim priopćenjima proklinju druge frakcije zbog odluke o kapitulaciji. Za sirijsku vojsku je ova vojna operacija posljednja bitka u sedmogodišnjim borbama za Damask. Međutim, tamo se mora boriti protiv neprijatelja koji je odlučio poginuti u ruševinama i boriti se do posljednjeg metka.

Borbe u Yarmuku se nastavljaju. Jučer su sirijske snage iz područja Hajdar Al-Aswada uspjele osloboditi samo nekoliko zgrada.

Teroriste “Islamske države” se tuče teškom vatrom iz svih vrsta artiljerijskog oruđa. Provode se i zračni udari. Bitka se doslovno vodi za svaki kat, za svaku sobu. Iako tenkovi i dalje djeluju, to vladinim snagama ne daje značajnu prednost. Teroristi pružaju žestok otpor i borit će se do kraja.

Ratni reporter agencije ANNA-News, registrirane u Abhaziji, snimio je reportažu “Yarmuk – Pakao pod Damaskom”, koja samo djelomično dočarava požrtvovnost sirijske vojske saveznika u teškim borbama protiv neprijatelja koji je odlučio umrijeti boreći se.

yarmuk 14.05.2018
FOTO – Područje Yarmuka, južno od Damaska

VIDEO – “Yarmuk – Pakao pod Damaskom”

Islamska državaIstočna GoutaKalifatqadam
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SrdjanKs
5 godine prije

Ovaj video ima bat 7 dana…ne ponavljajte sr.

Ferdo Šišćevap
5 godine prije

Službeno potvrđeno 250 poginulih, ali to je zasigurno preko 300. Nakon što su prepolovili “džep” očekivao sam brz kraj, a ispadne da je tek počeo pakao. Ne bih se čudio da je Nusra i ostala ekipa, iz pakosti, predala oružje Crnima samo da se što duže bore. Sve one krvoločne ubojice će biti istrebljene, ali cijena će biti krvava…

Riddick
5 godine prije

Svaka čast vojnicima , bore se već šest godina , i svaka čast Sovjetskoj tehnici . Samo , polako vreme radi za vas , već im fali goriva , municije i hrane , i onako su izgubili.

Laki Topalović
5 godine prije

Ovo je gadno. Mislio sam da je ono bilo gadno zapadno od Vojne akademije u Aleppu, ali je ovo brate posao za usr*t se. No, jbg. mora se, jer će u protivnom svejedno ginuti od ovih , ali u centru damaska, na pijaci, u kinu, u džamiji, bilo gdje.

čitatelj portala
5 godine prije

Svaka čast na hrabrosti i požrtvovnosti vojnika SAA.

Busola
5 godine prije

Neshvatljivi su mi ti fanatici od ISIL-a , ovo je iznad Rusa sa 2 svjetskog rata ili Japanaca kada su branili zadnje otoke… Kod ovih doslovno nema bezuvjetne predaje. Čovjek se toliko pogubiti i biti zaslijepljen ekstremizmom… 🙁

Ivo
5 godine prije

No dobro, pobjeci ne mogu, civila nema. Pretpostavljam da SAA koristi mini dronove za izvidjanje svakog metra, nakon cega ide artiljerija ili zracni udari na sve sto mrda… to mi se nekako cini najprimjerenije. Ameri bi vec odavno u takvoj situaciji posegnuli za taktickim nuklearnim…

Najveci problem su tuneli, da bar hoce neki epski potop…

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Uf..Ovo me podsjeti na D-Zor.Vidi se da idu polako ali deratizacija je sistematska.Nevjerovatno,koliko je ovo krvavo pokazuje ovaj tenk koji faktički mora gađati prozore sa udaljenosti dvadesetak metara ,dovoljno je samo to vidjeti da se zaključi o kakvim je luđacima riječ.Bit će gadno ali i nemože sa ovima drugačije.Bar će Damask konačno prodisati ,valda će bombaških napada biti manje jer ovi živi neće izaći.

Hezbollah
5 godine prije

Mora im se odati priznanje, oni doslovno umiru za “veliki Izrael”.

Spock
5 godine prije

I opet kažem da Rusi trebaju napraviti novu verziju ISU-152 onako, u ograničenoj seriji jedno 20 komada sa automatskim punjačem – 152 mm granata ima 44 kg a ima ih po skladištima koliko hoćeš pa sad zamislite da ispucava jedno 6-8 takvih “ribica ” u minuti..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI