Belgijske zrakoplovne snage objavile fotografije ruskog Su-34 na nišanu svojih lovaca

Belgijanci ciljali ruski - Su-34

Belgijske zračne snage objavile su fotografije ruskog Su-34 na nišanu lovca F-16. Patrola je u zraku Baltika u sklopu NATO misije ostvarila „susret“ 3. listopada sa Su-34 i Su-24.

Belgijske zrakoplovne snage priopćile su kako su se 3. listopada “sastale” s ruskim Su-34 i Su-24 nad Baltikom, gdje su belgijski lovci F-16 provodili patrolu u sklopu NATO-ove misije.

“Jučer su se naši piloti susreli sa Su-34 i Su-24”, stoji u poruci komande zračnih snaga Belgije. Objavu prate dvije fotografije Su-34, snimljene noćnim nišanom s termičkim slikama.

Belgijska vojska je dodala da je u jednom mjesecu izvela 109 patrolnih letova i ukupno 191 sat letenja,  te osam presretanja. Nije precizirano u koje je svrhe belgijska strana nadzirala ruske zrakoplove.

Belgijska zračna komponenta objavila je da je 17. rujna također poslala svoje lovce koji su sudjelovali u misiji Baltic Air Policing (BAP) za pratnju ruskih zrakoplova Tu-160 i Su-27 koji su letjeli preko Baltičkog mora. Komentirajući incident, ruska obrana izvijestila je da su dva strateška bombardera Tu-160 letjela iznad neutralnih voda Baltičkog mora. Dodali su, da se radilo o zrakoplovima zračnih snaga Belgije, Danske, Poljske, Švedske i Finske.

Ako vam se članak svidio, podijelite ga ->

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
nessy
Gost
nessy

Bravo, poznata je snaga Belgijske vojske. Pa oni su doslovno nepobjedivi, Pogotovo kad su bili pod veleuzvisenim kasapinom Leopoldom drugim, i kad su se dokazali u stvarnim borbenim situacijama, sa nenaoruzanim crnackim stanovnistvom, koje su tako surovo maltretirali, da to spada u kategoriju fikcije. Domorodce su prisiljavali, mislim u Kongu, da sakupljaju kaucuk za njih. Tko ne bi ispunio tjednu normu, ostao bi bez ruke, ispod lakta. Nikada necu zaboraviti crno-bijelu fotografiju nacerenog Belgijskog vojnika, sa macetom u ruci, koji sjedi do panja na kojem odsjeca ruke, a kraj njega je “mastilo na tri uva”, ili za neupucene posuda volumena cca 100 litara, puno odsjecenih ruku. Da budem iskren, nisu oni uvijek bili tako okrutni prema domorodcima, znali su biti i njezniji. Oni koji su imali srecu, da ih ‘zaposle’ u rudniku, dobili bi uz sve ostale prednosti, klijestima prekinutu Ahilovu tetivu na obje noge, da mogu hodati, sepati, ali ne mogu trcati, tj. pobjeci. Koja je to samo cast i ponos, biti clan Belgijske vojske !!! .

kemičar
Gost
kemičar

A nama je čast što nam je ta uvažena Europska država uzor demokracije i građanskih sloboda..

Era sa onoga svijeta
Gost
Era sa onoga svijeta

Belgija, zemlja koje je do kraja pedesetih (kraja pedesetih?!?!) imala ljudske ZOO vrtove u kojima su bili crnci. Bilo je moguće kupiti ih i imao si svako pravo na iživljavanje. Često su ih i bijela djeca gađala kamenjem u kavezu ne bi li neku reakciju izazvali koja će ih zadovoljiti kao posjetitelje.
O Kongu neću trošiti riječi. Ah, da, i čuvena belgijska vojska, školski primjer junaštva i časti.
I gle gdje je danas i u kojoj ulozi Brisel.

Dragan
Gost
Dragan

Gde to mocu da nadjem?

Sirko
Gost
Sirko

Slavna Belgijska vojska

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Baš je Dalton nedavno spomenuo Degrella, pukovnika SS-a.

Majk Majers
Gost
Majk Majers

Stekli slavu masakriranjem po Kongu.

mladen3x
Gost
mladen3x

Slavne junačke Belgijske snage,kao Slovenci u Piranskom zaljevu,samo im daj krila.Ovima su dali i kameru,sprdačina do bola.

čmrk
Gost
čmrk

greta će se zgrozit kad ovo pročita… toliko co2.. možda da probaju na balote pokazat ko je jači

nessy
Gost
nessy

Ne budi ‘Greten’.

Lucija
Gost
Lucija

😊 ma kakvi nišani…ovi se dobro zabavljaju…Suhoj se ovdje očito pravi malo važan svojim letačkim mogućnostima…
Sve je to poznato desecima godina…npr bombarder, amer ili ruski, presretnu ga reda radi lovci onih drugih…odmah posada bombardera vadi fotoaparate i daje znak lovcu da napravi neki okret…
Prijeteće ponašanje je ako ti pokaže trbuh s raketicama…

Lucija
Gost
Lucija

Iz wiki:
” A barrel roll is an aerial maneuver in which an airplane makes a complete rotation on both its longitudinal and lateral axes, causing it to follow a helical path, approximately maintaining its original direction.”

Karanfil
Gost
Karanfil

Vjerojatno bi i Rusi mogli objaviti snimku naciljanog aerodroma s kojega su ti F-16 poletjeli ali ne da im se zaj*bavat sa tim papanima.

radoznali
Gost
radoznali

Nisam znao da su belgijanci takva velesila

pippo444
Gost
pippo444

Samo misle. I čivava misli da je lav.

Ivo
Gost
Ivo

Belgijanci zaista sporo uče. Zadnja dva puta kad su bili pregaženi i okupirani, to je bio netko mnogo im bliži od Rusije… No, ne treba ni sumnjati da su odmah nazvali rusko ministarstvo obrane i rekli da su samo nevino fotografirali Suhoje, da uostalom nisu uopće bili naoružani, I da se nadaju da se rusi ne ljute.

tabula
Gost
tabula

Ovi objavili da su im ruski avioni bili na nišanu, a tko kaže da belgijski avioni nisu bili na nišanu ruskim?

Tvingo
Gost
Tvingo

Kod ove debate na temu belgijske vojne slave sam se odmah setio kako je lepo odgovorio ministar Sergej Šoigu pitomcu vojne akademije na pitanje u vezi jedne glupe izjave tadašnjeg odbrambnog ministra UK u vezi ruske agresije ,citiram : Koliko ja znam u grbu ujedinjenog kraljestvu su tri lava i to me podsječa na staru poslovicu koja kaže ,,svi su lavovi mačke ali nisu sve mačke lavovi ,, .

Jaran..
Gost
Jaran..

U istom trenutku je Satan2 nanisanio Belgiju.

maksimsi
Gost
maksimsi

Modna pista 🙂

Venom
Gost
Venom

Slaba foto montaža !
Ovo nikako ne liči na sliku uzetu iz video zapisa na kameri zrakoplova.

Kukac
Gost
Kukac

Dok je ova belgijska budaletina snimala rus ga je od zada zakljucao na start raketu i pjevao pjesmicu hocu necu hocu necu pucati. Vlado kaj cemo sa deckom ? Njemci su ove zgazili u pola sata pa rusi ce za 10 min valjda.
Koje CO2 emisije stetnih plinova di je ona mala svedjanka?

Dopizdilomi
Gost
Dopizdilomi

Nemojte tako pa općepoznato je da Belgija graniči s Rusijom i da mora paziti na svoje Rusko-Američke granice.

Bata Kole
Gost
Bata Kole

Pa kad su ga već nanišanili zašto ga nisu gađali….?! Verovato su se na vreme setili da im Brisel još uvek treba.

Banana
Gost
Banana

a su 24 je imao na nisanu f16 :)))

nikud nikam
Gost
nikud nikam

Da je avion bio na nišanu upalila bi se bar 3 senzira koja bi mu to dojavila. Onda bi i reakcija bila drugačija. Znači ovaj članak je besmislen.

samo tako
Gost
samo tako

Dakle, nije bile incidenta. Vijest o jednom uobičajenom, rutinskom događaju.

ljuba
Gost
ljuba

da su ispalili raketu prema ruskim avionima ne bi bilo Belgije!

eporgfqebrgfbqergfq3rgfquergf
Gost
eporgfqebrgfbqergfq3rgfquergf

Svježe pripreme varanske za neurone onih koje treba ovim izazavati, ruse naravno. I kažu neki nebude rata a rat traje od klinastog pisma.

Bobi Vranje
Gost
Bobi Vranje

Bravo Belgijo ruse treba drzati na nisanu!!!!!!

Bobi Vranje
Gost
Bobi Vranje

Bravo Belgijo ruse treba obarati!!!!!

Lucija
Gost
Lucija

Sad sam opazila koliko riječ ‘ Belgija’ liči na izraz ‘belegija’ 😊
A koji sam ja, eto, tražila na Googlu…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik