Bidenov prijavljeni izbor za Ministarstvo poljoprivrede ljuti naprednjake

Joe Biden
6 komentara

Dok su mediji izvještavali da demokrata Joe Biden planira da postavi bivšeg guvernera države Iowa Toma Vilsacka na čelo poljoprivrede u njegovoj administraciji, naprednjaci su prozvali „gospodina Monsanta“ kao šampiona GMO usjeva i velikih korporacija.

O očekivanom imenovanju Vilsacka prvo je u utorak izvijestio NPR, pozivajući se na „izvor upoznat sa raspravama o tranziciji“. Isti izvor rekao je da je kongresmenka Marcia Fudge (D-Ohio) izabrana za šefa Odjeljenja za stanovanje i urbani razvoj (HUD). Bloomberg je kasnije objavio isto.

Bidenovo imenovanje Vilsacka uklapa se u njegovu javno izrečenu namjeru da ponovo sastavi administraciju predsjednika Baraka Obame, u kojoj je on bio potpredsjednik. Vilsack je bio Obamin sekretar za poljoprivredu svih osam godina, a prethodnih osam proveo je upravljajući državom Iowa.

Govorilo se da je Vilsack bio među kandidatima za potpredsjednika uz Hillary Clinton 2016. godine, ali koalicija ekoloških grupa koja je podržala senatora Vermonta Bernie Sandersa za nominaciju nazvala ga je “Gospodin Monsanto” jer je bio vezan za industrijsku poljoprivredu i favorizovao zloglasnu proizvodnju genetski modifikovanih organizama (GMO).

Nakon vijesti o nominaciji Vilsacka, urednik Shadowproof i napredni novinar Kevin Gosztola iznio je prošlost sekretara „Gospodin Monsantoa“, optužujući ga da je „popustio“ Monsantou 2011. godine i odobrio njihovu GMO lucerku bez ograničenja.

Vilsack je takođe podržao spajanje Monsantoa sa njemačkim biotehnološkim gigantom Bayerom, kada je Gosztola rekao da se ne obazire na to kako bi to moglo dovesti do rasta cijena sjemena za poljoprivrednike.

Bidena su mediji i demokrate proglasili pobjednikom na predsjedničkim izborima 3. novembra, mada predsjednik Donald Trump još uvijek nije priznao poraz i postavlja brojne pravne izazove prebrojavanju glasova u nekoliko država – posebno u Georgiai, Pennsylvaniai, Michiganu i Wisconsinu.

Vilsack nije jedini zvaničnik “recikliran” iz Obamine administracije na listi Bidenovih najavljenih izbora u vladi. Bivša predsjedavajuća Feda Janet Yellen izabrana je za Ministarstvo finansija, bivši državni sekretar John Kerra postat će „klimatski car“, a njegov bivši zamjenik Anthony Blinken napredovat će na prvo mjesto u Foggy Bottom.

Uoči izbora, naprednjaci su nagovarali jedni druge da glasaju za Bidena kako bi zbacili Trumpa, a zatim bi „gurnuli“ glavnog demokratu ulijevo. Sudeći po izborima u vladi, čini se da je to beznadežno.

Još jedan izbor koji je razbjesnio krilo Sandersove demokratske stranke je Neera Tanden, trenutno predsjednica istraživačkog Centra za američki napredak, na mjestu šefa Kancelarije za upravljanje i budžet (OMB), ključne agencije za sprovođenje politika Bijele kuće.

GMOjoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Guaido je bolji za tikvice !

3 godine prije zadnji put uredio Umpah Pah
Ice
3 godine prije

A Trump je kao bio protiv Monsanta. Trumpa je zanimao samo profit i njemu je isti svetinja.

3 godine prije zadnji put uredio Ice
Max
3 godine prije

Podupire GMO.

4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

“a njegov bivši zamjenik Anthony Blinken napredovat će na prvo mjesto u Foggy Bottom.”

…a njegov bivši zamjenik Anthony Blinken napredovat će na mjesto Državnog sekretara (Državno tajništvo SAD – State Department).

3 godine prije zadnji put uredio 4e 65 6b 64 6f 2e
4e 65 6b 64 6f 2e
3 godine prije

Pripreme Bidenove inauguracije otkazane.

Milance
3 godine prije

Nikad Biden nece biti predsjednik Amerike.Prije godinu i nesto tu na portalu pisao sam da bude građanski rat u Americi, rat bude ako se americká drzavna elita nedovede pameti.Nemaju sanse pobjediti globaliste i globalisti Ce u Americi realizirati rat.Trump pokušava na sve načine da ne dođe do rata i svi ti njegovi manevri si protiv velikog rata u Americi.Naredni mjeseci su ključni za Ameriku i pola svijeta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI