Bivši čelnik njemačkih tajnih službi: „Aktivisti nevladinih udruga su opasni fanatici“

Hans-Georg Maaßen
31 komentar

“Nevladine organizacije su dio poslovnog modela trgovine ljudima”, tvrdi Hans-Georg Maaßen, od 2012. do 2018. čelnik njemačkih “tajnih službi”, odnosno Saveznog ureda za zaštitu ustava. Maaßen (56) je rođen u Mönchengladbachu i pozvan je na vrh službi da zamijeni socijaldemokrata Heinza Fromma. Smijenjen je u rujnu 2018. godine, nakon sastanka u Berlinu između kancelarke Angele Merkel, ministra unutarnjih poslova Horsta Seehofera i Andrea Nahlesa, zbog verbalne konfrontacije sa samom kancelarkom Merkel vezanu uz protuimigrantske prosvjede u Chemnitzu i zbog navodnih simpatija za AfD.

Posljednjih dana njegovo se ime vratilo u središte pozornosti  nakon što je na Twitteru objavio članak na blogu Journalistenwatch u kojem navodi da je igrokaz o brodu Sea Watch i Caroli Rackete bila drama koju su na scenu postavili javni servis ARD i njemačka vlada, samo kako bi naštetili Italiji. Teza koju u ekskluzivnom intervjuu objašnjava Hans-Georg Maaßen i koju prenosimo u nastavku “ne može se potvrditi”, ali se definitivno ne može ni opovrgnuti.

Doktore Maaßen, može li netko u Europi reći da se imigracija koristi za slabljenje Italije?

Hans-Georg Maaßen: Mislim da nitko u Europi imigracijom ne želi oslabiti Italiju ili talijansku vladu. Mislim da se sve odnosi na nekoliko područja interesa, trgovce ljudima koji zarađuju puno novca imigracijom u Europu, puno više nego trgovinom drogom, na nevladine organizacije koje ponekad djeluju s gotovo religijskom revnošću i druge nevladine udruge koje na imigraciji zarađuju novac, te na neke europske zemlje koje su potajno zadovoljne destabilizacijom Europe.

Vjerujete li da je prava uloga nevladinih organizacija spašavati živote i ništa drugo?

Hans-Georg Maaßen: Čini se da je njihov glavni prioritet gotovo fanatična vjerska revnost u krijumčarenju migranata u Europu. Sami migranti nisu najvažnija stavka za ove opasne fanatike. Za njih su migranti samo sredstvo da svijetu i sebi pokažu svoju „moralnu superiornost“. Međutim, sigurno postoje nevladine organizacije koje zarađuju svojim radom. Kada bi nevladine organizacije doista bile zainteresirane samo za spasilačke misije na moru, one te migrante ne bi dovodile na europske obale, jer se najbliža sigurna utočišta, nakon tih “pomorskih spasilačkih misija”, nalaze duž sjevernoafričke obale u Tunisu, Alžiru i Maroku. Zemlje u kojima Nijemci vole provoditi odmor.

Mislite li da postoje veze između trgovaca i nevladinih organizacija?

Hans-Georg Maaßen: Ne mogu potvrditi postojanje unaprijed dogovorene suradnje između nevladinih organizacija i trgovaca ljudima. Bez obzira na to, oni su dio istog poslovnog modela trgovaca ljudima, jer prikupljaju migrante gotovo poput usluge prijevoza usred otvorenog mora, gdje su te iste nesretnike trgovci ostavili da plutaju u nesigurnim čamcima.

Ali tko financira nevladine organizacije?

Hans-Georg Maaßen: Pretpostavljam da se nevladine organizacije uglavnom financiraju putem privatnih donacija.

Što bi talijanska vlada trebala učiniti protiv imigracije iz sjeverne Afrike i što mislite o politici ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija? Jesu li “zatvorene luke” rješenje?

Hans-Georg Maaßen: S mog osobnog gledišta, migraciju preko Sredozemlja trebalo bi odmah zaustaviti. Da bi se postigao taj cilj, potrebno je prije svega spriječiti da čamci napuštaju obale i luke Sjeverne Afrike, vratiti brodove s migrantima iz Sredozemnog mora u Sjevernu Afriku ili druge neeuropske zemlje i voditi tešku borbu protiv trgovine ljudima. Uspjeli smo se zajednički uspješno suprotstaviti ​​gusarima na Afričkom rogu, usvajajući čvrste mjere. Sada moramo razbiti okosnicu trgovine ljudima kako bismo tu trgovinu zaustavili.

U Europi je većina stanovništva protiv “otvorenih granica” i masovne imigracije. Kakav je vaš stav o tome?

Hans-Georg Maaßen: Dijelim mišljenje većine europskog stanovništva. Uvijek sam se zalagao za borbu protiv masovne migracije svim potrebnim i dostupnim alatima pravnih sustava u našim zemljama.

Je li istina, kako su izvijestile neke talijanske novine, da Njemačka tajno šalje migrante natrag u Italiju?

Hans-Georg Maaßen: Ja to ne znam.

Kao bivši šef njemačke obavještajne službe, po vašem mišljenju, koje su najveće opasnosti za europske zemlje? Jesu li radikalni islamizam i terorizam još uvijek opasnosti koje ne treba podcijeniti?

Hans-Georg Maaßen: Islamski terorizam i ekstremizam su i dalje i uvijek će biti velika prijetnja Europi. Najveća prijetnja leži u destabilizaciji europskih demokracija i podrivanju jedinstva unutar EU. Nažalost, migrantska kriza je također odigrala ulogu u tome.

 

AFDARD
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milance iz Ceske
4 godine prije

Obicni glupani kojima su cilj páře,nísta drugo

Umpah Pah
4 godine prije

Foto :
A vidi mu čela ?
Čelnik ?

Mateja
4 godine prije

Financira jih Mohamed bin Salman. Le on želi, da Evropa postane kalifat. Njegovi zavezniki Trump in Soros pa želijo oslabiti celo Evropo. Njun cilj je, da se levi in desni Evropejci začnejo pobijati med seboj.

Zvrk
4 godine prije

Vukovi u ovčjoj koži.

Miki
4 godine prije

Ljevičarenje se je pretvorilo u čisti kriminalitet. Dok jih radnička prava više ne zanimaju, propagiraju još samo LGBT i ostalu globalističku ideologiju kao parava za kriminalne djelatnosti.

Slavonac
4 godine prije

Gong i druge civilne udruge nemaju nista sa ljutskim pravima.Zvao sam i pito,kad cete nas demokrate zastititi od ostatka crveni krpelja.Pito sam jeli poznaju RVE1481.Nije mi znala odgovoriti.Tosu udruge neslane,bez okusa i mirisa.Kodnas SDP placa jer su njihove,HDZ placa da puno ne pricaju.Soros placa,radi svog interesa.Hvala Putinu i Orbanu.

puki
4 godine prije

Maasen je dobio otkaz u listopadu prošle godine, zato što je rekao istinu, da nije bilo nikakve hajke na migrante u Chemnitzu nakon brutalnog ubojstva Daniela Hilliga. Zato što je Maassen proturječio Merkelici i njenoj dvorskoj sviti i lažljivim propagandnim medijima. U jesen prošle godine u Chemnizu, na gradskoj fešti, trojica Merkeličinih migranta, dva Iračanina i jedan Sirijac noževima su izboli 35-godišnjeg Daniela Hilliga. Čiji je otac inače bio Kubanac, nekadašnji socijalistički gastarbajter u bivšoj Istiočnoj Njemačkoj, DDR-u. Nakon toga došlo je do prosvjeda građana Chemnitza kojima je bila puna kapa migranta, koji su i prije ovog ubojstva pravili nered po Chemnitzu.. Merkeličina vlada i njeni mainstream mediji, faktički su se stavili na stranu ubojica i sramotno su napali te građane Chemnitza da su ekstremisti, pa čak i nacisti. Glasnogovornik Merkelični vlade i svi mainstream mediji rekli su da je nakon ubijstva D. Hilliga , u tim prosvjedima u Chemnitzu… Čitaj više »

Abe
4 godine prije

Izmišlja ovaj. Ako ih on ne želi, onda mi napunimo Slavoniju, Liku i Zagoru ovim vrijednim ljudima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI