fbpx

Bolivija: Evo Morales svrgnut državnim udarom

Evo Morales

Predsjednik Bolivije Evo Morales je jučer bio prisiljen podnijeti ostavku, nakon što su ga viši zapovjednici vojske i policije pozvali da to učini nakon nekoliko tjedana nemira i nasilja radikalne desnice poslije pobjede na izborima 20. listopada. Iako je osobno podnio ostavku, Morales je rekao da je njegova vlada svrgnuta državnim udarom od strane opozicijskih snaga u zemlji.

Ovaj je ishod bio očekivan. Kaos u zemlji se mogao produžiti samo u slučaju da se Evo Morales, poput predsjednika Ekvadora Lenina Morena, povukao u neku od vojarni i glumio da nastavlja upravljati zemljom provodeći oštru represiju protiv stanovništva. Zemlja je u ovom trenutku podijeljena otprilike na dva po jačini ista tabora. Jedan vode Morales i njegovi suradnici, a drugi opozicija koja u zemlji okuplja desničarske snage, ostatke vojne hunte i elite iz vremena do dolaska pokreta MAS aktualnog predsjednika u ostavci.

Opozicija je i prije izbora navela kako će, ako morales pobijedi, provesti državni udar, a kada se to 20. listopada na biralištima i dogodilo, pokrenuta je masovna kampanja „Sad ili nikad“, koja je dovela do polarizacije i sukoba građana Bolivije.

5. studenog su opozicijski političari održali razgovore s američkim senatorima na kojem je dogovoreno kako destabilizirali Boliviju i organizirati generalni štrajk nakon pobjede Eva Moralesa. Radio Edukativna mreža Bolivije (ErBol) je objavila 16 audio zapisa razgovora u kojima su sudjelovali čelnici opozicije koji pozivaju na državni udar protiv vlade predsjednika Evo Moralesa. Politička akcija je bila koordinirana iz američke ambasade u andskoj zemlji.

U tim audio zapisima spominju se američki senatori Marco Rubio, Bob Menendez i Ted Cruz, koji su održavali kontakte s bolivijskom opozicijom kako bi uspjeli svrgnuti demokratski izabrani „režim“ u latinoameričkoj zemlji.

Snimke također otkrivaju sudjelovanje u političkoj zavjeri bivšeg prefekta Cochabambe Manfreda Reyesa Vile, optuženog za korupciju 2009. godine, zbog čega je pobjegao iz Bolivije kako bi potražio azil u Sjedinjenim Državama, gdje trenutno i živi.

U svojim razgovorima o zavjeri bolivijski političari spominju i bivšeg bolivijskog predsjednika, čije se ime izrijekom ne spominje, ali je riječ o bivšem zastupniku Mauriciju Muñozu. Među ostalima su u zavjeri sudjelovali i  bivši vojni časnici Oscar Pacelo, Remberto Siles, Julio Maldonad i Teobaldo Cardozo.

“Svi moramo biti oprezni i oduprijeti se državnom udaru u Boliviji. Moguća je i sabotaža helikoptera koji je prevozio predsjednika Moralesa. Nije prvi put da ovakvi predsjednici umiru u “nesrećama“, rekli su suradnici predsjednika Bolivije u raspravi u kojoj su tražili pojačanu zaštitu za Moralesa.

U audio zapisima koje je objavio ErBol se spominju i pozivi čelnika opozicije da se spaljuju objekti i infrastruktura vladajuće stranke, kao i da cijela zemlja stupi u generalni štrajk. Sve ove akcije, za koje se s pravom očekivalo da će se biti iskra koja će zapaliti nerede, dio se odgovora na pobjedu Evo Moralesa na posljednjim predsjedničkim izborima.

Planovi opozicije su uključivali i eventualni napad na kubansko veleposlanstvo, vrlo sličan onome koji se dogodio u državnom udaru protiv preminulog predsjednika Venezuele Huga Chaveza 2002. godine. Na dan objave nitko od opozicijskih čelnika nije htio komentirati audio zapise i nastavili su djelovati po dogovorenom planu.

Na kraju je Evo Morales, nakon dva tjedna nasilja, odlučio dati ostavku.

“Odlučio sam dati ostavku na svoje mjesto, tako da Carlos Mesa i Luis Camacho prestanu zlostavljati i štetiti tisućama naše braće. Moja je obveza tražiti mir i boli me što se Bolivijci suočavaju među sobom. Iz tog razloga ću poslati moje pismo o ostavci Nacionalnoj skupštini Bolivije”, rekao je bivši predsjednik Bolivije u priopćenju za javnost.

Potpredsjednik Alvaro Garcia Linera također je rekao da podnosi ostavku. Dvojica čelnika rekli su da će predati svoja pisma ostavke Nacionalnoj skupštini zemlje.

Budući da su i predsjednik i potpredsjednik već ostavku, predsjednik Senata, mjesto koje je zauzela Adriana Salvatierra iz Moralesove stranke MAS, trebala je preuzeti mjesto vršiteljice dužnosti, ali je kasnije dala ostavku, baš kao i predsjednik Zastupničkog doma.

Trenutno je u Boliviji prekinuta ustavna linija nasljeđivanja ovlasti. Morales i Garcia Linera ostat će u Chimoreu, središnjem odjelu Cochabambe, kako bi radili s ljudima.

“Vratit ćemo se i bit će nas milijuni, kako je rekao Tupac Amaru II”, izjavio je Morales.

U ovom slučaju ostavka dolazi nakon što je Morales predložio proces dijaloga s opozicijskim strankama, ali je taj prijedlog odbijen, što je razumljivo. Bivši bolivijski predsjednik je čak prihvatio i poziv Organizacije američkih država (OAS) da održi nove izbore. Podsjetimo, OAS je tijelo kojim se upravlja iz Washingtona i igralo je važnu ulogu u svim destabilizacijskim procesima u Latinskoj Americi proteklih gotovo 20 godina.

Međutim, zbog snažnog nasilnog napada protiv militanata i čelnika Pokreta za socijalizam (MAS), zastrašivanja novinara, paljenja ureda i izdaje političkih saveznika i pripadnika nacionalne policije, Evo Morales i njegov potpredsjednik odlučili su napustiti vladu, jer je to bio jedini način da se izbjegne još više nasilja i žrtve među građanima Bolivije.

U razgovoru s dopisnikom kanala TeleSur u Boliviji, Freddyem Moralesom, bivši predsjednik rekao je da je odluka o raspisivanju novih izbora donijeta kako bi se očuvao mir u zemlji i “kako se bolivijska obitelj ne bi sukobila unutar sebe“.

Istovremeno je pozvao prosvjednike opozicije da prekinu štrajkove i uklone blokade s cesta kako ne bi naštetili ekonomiji zemlje.

No, kao što je praksa kod ovakvih prosvjeda, mala je vjerojatnost da će se na ulice bolivijskog gradova vratiti mir, jer opozicija, koju predvode Carlos Mesa i Luis Camacho, sada traži da se Evu Moralesu i Garciji Lineri ne dozvoli da izađu na ponovljene izbore. Od ovog ultimatuma opozicija neće odustati, stoga se sljedećih dana očekuje daljnja eskalacija nasilja.

TeleSur

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
141 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
11 mjeseci prije

Kad ce vise taj hegemon da se urusi? Dokle vise?

MDM
Gost
MDM
11 mjeseci prije

Kad ih Yellowstone raspolovi, pre toga teško.

Ivo
Gost
Ivo
11 mjeseci prije

Nakon toliko godina na vlasti, čovjek bi očekivao da je posložio vojsku i policiju kako treba. Nije ni do koljena ekipi u Venecueli.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Da
Nije lako biti manipulator Diktator

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije

Svako ko nije po volji američke imperijalne elite proglašava se diktatorom, a istinski diktatori su američke pohlepne psihopate . Mislim da to ne dopire do tvog mozga .

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Preblaga je riječ psihopate za njih, to je kompliment za stvora i njegovu djecu što se ko vampiri hrane zemaljskom krvlju milenijima.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

To se slažem, Chavez je od 1999. smijenio sav kadar i podigao novi , od sinova radnika i seljaka, koje je slao na vojne akademije uzemlji svijetu. Zato je Guaido i uspio privući jednog pukovnika i dva starija vodnika prve klase. I bio je onaj pilot koji je ubijen, Oscar, zaboravio sam, što je oteo helikopter i htio podići pobunu.

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Bez kompletne smjene vojnog i policijskog kadra ništa nisi napravio. Čavez je to uradio toliko briljantno da i poslije njega lebdi njegova sjena nad Venecuelom kroz kadar koji još živi u institucijama.

tihobl
Gost
tihobl
11 mjeseci prije

Zato se bolivijska opozicija opametila. Nakon drzavnog udara krenuli su sa masovnim hapsenjima, a zabranice kandidovanje protivnicke stranke.

dsjfgiuswnfnaiusdncasudus
Gost
dsjfgiuswnfnaiusdncasudus
11 mjeseci prije

Ona je prije cionistička a ne bolivijska svi na vrhu su varanske krvi.

samo tako
Gost
samo tako
11 mjeseci prije

Tvoje krvi ?

Jack
Gost
Jack
11 mjeseci prije

Iza njega lebdi bijeda i bezzakonje po cijeloj Venezueli, odakle je pobjeglo već nekoliko milijuna njenih stanovnika.

Jack
Gost
Jack
11 mjeseci prije

Bez brige Ivice, sad na red dolazi Maduro!! Sve jedan po jedan!

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Sto konkretno time mislis reci, Jack?

Zvrk
Gost
Zvrk
11 mjeseci prije

Sinoć sam čitao da je glavni general bio ataše u SAD-u. Pametnom dosta.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Piše da su razgovori snimljeni

far
Gost
far
11 mjeseci prije

Dali je ikome palo na pamet da je Milosevic, prije nego sto ce doci na celo KP Srbije ii rasturiti Jujoslaviju, sto tako bio Bankar u New Yorku

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

To tko nezna nema što tražiti ovdje, ali i Kučan, Tuđi, Izetaga a i ostali su svi bili na šesterokrakoj sisi sa volstrita i njihove operative iz fašingtona.

RoPe
Gost
RoPe
11 mjeseci prije

Edvard Kardelj je bio njemacki trojanski konj. Ucjenjivali su ga Svabe jer su u arhivama nasli da je bio clan Hitlerjugenda. To je trebalo pisati u Jovankinim memoarima koji su nestali.

Zvrk
Gost
Zvrk
11 mjeseci prije

RoPe, pobrkao si ga s Dolancom.

RoPe
Gost
RoPe
11 mjeseci prije

@zvrk Jesam

Jack
Gost
Jack
11 mjeseci prije

Nije Kardelj nikada bio član Hitlerjugenda, nego je to bio Stane Dolanc i jedan admiral mornarice JNA, Stane Brovet! oba Slovenci!

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

Ali za tu navedenu trojicu postoje nesumnjivi dokazi…

RoPe
Gost
RoPe
11 mjeseci prije

Pa da, to ja stalno govorim da bi Hrvati, da imaju imalo smisla za humor, dali Milosevicu spomenik. Milosevic je najveci dobrotvor Hrvata, da nije bilo njega Hrvatska nikad ne bi bila samostalna.

Prava Istina
Gost
Prava Istina
11 mjeseci prije

Drži se ti svojih granica samo na Drini ne brini za našu samostalnost. Tvoj Sloba će da dobije srpsku bistu super zločinca jednom kod vas radi obrnute pile naopako.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

I opet vojska…koliko će oni biti pametni.

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Ispod šljema mozga nema, do pukovnika vojnik a poslije plačenik.

tuf
Gost
tuf
11 mjeseci prije

Narod Bolivije očigledno zaslužuje hladni tuš kakvog je dobila Argentina. Neka se uče pameti, nezahvalnici.
Od Libije do Bolivije događa se isto – narodu se uvali trojanski konj, virus pohlepe i beskrajnog nezadovoljstva, koji onda razara društveno tkivo. Ako ne razviju imunitet, doživljavaju istu sudbinu.
Sigurno će uživati sa plaćeničkim snagama SAD-a. Sigurno će im oni omogućiti još bolji život, riješiti preostalo siromaštvo (kojeg ne rješavaju ni kod sebe), ostvariti američki san. Dolaze bolji dani, narode Bolivije! Samo da ne čujemo nekoga da plače kasnije!

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Bogami i Brazilci već cvile, baš u Sao Paolu, gdje je 2013. počeo ustanak protiv Rousseff.

tuf
Gost
tuf
11 mjeseci prije

Samo jedna zanimljiva crtica koja govori o upitnim razlozima dizanja revolucije i rušenja vlasti: prema World Happiness Report-u, koji svake godine radi procjene zadovoljstva ljudi u državama svijeta, Bolivija kotira na indeksu čak 14 mjesta iznad Hrvatske. U susjedstvu je Mađarske, tek za par mjesta niže od Japana.
E sad, ako je narod Bolivije toliko STVARNO nezadovoljan (a ja bih rekao da je zapravo pasivan i nezahvalan) – onda smo mi već trebali Plenkovića vezati negdje za drvo, upasti na HRT, napraviti sačekušu na Markovom trgu i preuzeti Lučko.
Po tome je Mađarska, tik iza Bolivije, već također trebala biti u sličnom stanju – a Japan u pripremi.
Nitko ne može reći da u ovim događanjima glavnu ulogu ne igraju vanjski faktori.

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Ovca-narod čeka da ju čoban odvede na ispašu, da joj da soli, da ju ostriže, da ju pomuze, da ju zakolje……………ako čoban za onog iznad njega ne vodi stado-narod kako je dobro i za ovce-narod i za njega dođoše vuci i sve rasturiše………..

Ha ha
Gost
Ha ha
11 mjeseci prije

šteta
baš šteta

Jack
Gost
Jack
11 mjeseci prije

Evo, u vijestima javljeno Morales je dobio politički azil u Mexiku. ali je najavio, da će se vratiti! Ali bih odmah napomenuo, da je i “tovariš” Trocki pobjegao u Meksiko, pa ga je batjuška Džugašvili ipak pronašao tamo i presudio mu!

Hašo
Gost
Hašo
11 mjeseci prije

Mišljenja su različita .https://youtu.be/dCY_ReFRT8o

Željko
Gost
Željko
11 mjeseci prije

Rezime svih komentara ili “komentara” je da nisu Rusi tako jaki koliko ih ovaj portal propagira i nije Zapad ni blizu propasti kako piše ovaj portal godinama jer da su Rusi i malo “jaki” kao što se piše ovdje sačuvali bi saveznike u Boliviji!! Napominjem, nisam niti za “velikog brata”, ni za Ruse, ni za Kineze, posebice nisam za Nijemce, samo sam REALAN!!

Belegija
Gost
Belegija
11 mjeseci prije

tako je Zeljko! Pisu se neke zavjere i montaze samo zato sto je Morales socijalista, ako socijalizam uopste ima nekog smisla u Boliviji. Razlog pobune protiv Moralesa je ekonomske prirode (zbog povecanja cijene goriva) sto je diglo na ustanak sve regije, a protestovali su uglavnom domorodacki narodi (koji su skoro i vecina). Doduse ovaj scenario je krojen izvana, slicno nesto kao i u Venecueli … Igra se na kartu ekonomskog iscrpljivanja…

mladen3x
Gost
mladen3x
11 mjeseci prije

Narod Bolivije ako ne krene s vlastitom proizvodnjom i industrijom bude krenuo s kreditima,to je jako pozitivno kad gledaš sa strane.Jedina mana je da nemoj predugo gledati.

Prava Istina
Gost
Prava Istina
11 mjeseci prije

https://m.youtube.com/watch?v=8YyKCWKxBjI

Molim admina da pusti ovaj link jer on objašnjava kako i šta se je za pravo desilo u Boliviji.

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Pravi se da je nepristran a onda namece svoje zakljucke i zove sve koji ne dijele njegovo misljenje licemjerima ili kukavicama. Hm.

Pa hajde da se barem njegovi zakljucci zasnivaju na nekom dubljem razumijevanju modernih drzavnih uredjenja, ali ne. Tu nezgodnu cinjenicu da je ODRZAN REFERENDUM po pitanju nove kandidature Moralesa i da je DEMOKRATSKI ODGOVOR bio NE, hoce pomesti pod tepih.

News flash: ako je njemu stalo do demokracije onda referendum koji odredjuje pravila igre koja bi svi trebali postivati nije nesto sto “doesn’t matter.” Dakle, trebao bi imati mooda i priznati da mu nije stalo do demokracije (a referendum je rijetki primjer DIREKTNE demokracije u modernim drzavama.)

Damir
Gost
Damir
11 mjeseci prije

U 3 mandata nije bio sposoban okružiti se s osobama od povjerenja. Sad će ga strpat u zatvor jer vjeruje u čuda. Ljevičari nikad nisu znali voditi države. Svaku su uništili uključujući i Jugoslaviju.

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije

Damir
E. A to je zato što misle da su svi ljudi dobri…
I da svi vide da je bolje…
Nevide. Neki imaju stare naočale, nekima netko drži ruku na očima

Damir
Gost
Damir
11 mjeseci prije

Da Lucija, mnogi griješe jer misle da smo isti, mislimo isto, imamo iste interese i svi se rađamo dobri. Nitko ne gleda prirodu oko sebe, jer ona zna biti okrutna na putu prema perfekciji. Kao da mi nismo dio te prirode.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Nakon tri mandata bez rezultata
I vrijeme je da se makne

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

E to si se malo zahebao, jer je Bolivijsko gospodarstvo među boljima u Latinskoj Americi. Od 2000. do 2017. s 10 mlrd dolara na skoro 40 milijardi dolara BDP-a godišnje uz grafiku s “okomitim rastom”, doslovno zadnjih sedam – osam godina. I sve to uz odbacivanje mjera štednje i jačanjem “socijalne države”, one “welfare state” koju mi sada možemo sanjati.

Damir
Gost
Damir
11 mjeseci prije

Sada ga taj narod smjenjuje zbog dobrih rezultata.

Bilo tko
Gost
Bilo tko
11 mjeseci prije

Ne smjenjuje ga narod, već vojska.. Pa upravo je uvjerljivo pobijedio na izborima!

MDM
Gost
MDM
11 mjeseci prije

Jer neče vise da puca na svoje ljude. Sta je po tvome zadatak vojske? Da čuva narod ili predsjednika .

Bilo tko
Gost
Bilo tko
11 mjeseci prije

Narod i predsjednik u ovom slučaju nisu bili u sukobu, jer je presjednik upravo izabran s uvjerljivom većinom. Zadatak vojske nije podržavati miliariziranu fsšistoidnu manjinu, kao što je ovdje bio slučaj!

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Ali baš….3 mandata, sve poluge u njegovim rukama i desi se ovako nešto;dok su drugi radili i pleli mrežu on se igrao klikera;nema se šta dodati.
Vijska je ta koja treba da presudi…u Venecueli je presudila i sve se smirilo, u Jugoslviji nije ništa uradila te se JUGa raspala.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
11 mjeseci prije

Sinisa-a mozda je covjek pravi demokrata.
Ako zelis dobro svom narodu i vjerujes u njega po defaultu ti ne pada na pamet da jacas represivni aparat.Mislim koja je razlika izmedju lijevog ili desnog diktata

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Naravno da je takav…podneo je ostavku a moguće da je mogao u borbu jer kako čitam Bolibija je podijeljena na jednake ravni podržke ali u svakom slučaju trebao je agresivnije da markira izdajnike.

far
Gost
far
11 mjeseci prije

CiA Reconquista.
Monroe Doktraina u perfekciji. Da indijanci imaju polazu pravo na “NAS” Lithium i profitiraju od njega.

Jednostavno, neprihvatljivo!!!!!!

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Čovjeka napali skvoterski pitbulovi u njegovom domu, što čovjek da uradi, bez vojske, policije, medija, sudstva, ne možeš se oduprijeti onima koji SVE što čini državu potkupe na najvišim točkama odlučivanja. Da je ko Maduro nebi mu mogli ništa, pogriješio je što je dozvolio onomu naših korjena da mu radi uz pomoć skvotera o glavi. Ovako bi mogao završiti kao Gadafi.

Kurjaca
Gost
Kurjaca
11 mjeseci prije

Nije ovo blesav potez.Sad poslije novih izbora moze ljevica da udari proteste i nakon agresivnog odgovora desnice svim neodlucenim otvore oci za koga ovi “desnicari” rade
Da se razumijemo za mene desnica uopce nije nista negativno ali u juznoj americi desnica uopce nije desnica nego americki poltroni

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Bolivija – Wikipedija

Bolivija je najsiromašnija zemlja u Latinskoj Americi, gdje je BDP po stanovniku još uvijek manji od 3000 USD.

KOJI normalan covjek bi glasao za takvog vodju tri puta za redom? ???

Ili narod ima mazohisticke
Ili vodja ima sadisticke sklonosti

Postoji I mala sanse da toliko mrue amere da su spremni gladovati samo da im napakoste

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Da…ali rast im je čini mi se drugi na kontinentu.

Belegija
Gost
Belegija
11 mjeseci prije

Hahah, bas si statisticar. Kad si tako jadan kao Bolivija i mali rast ti bude veliki izrazen u brojkama

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Fabijan

Znači kada netko glasa suprotno tvojih očekivanja on nije normalan , odnosno nije uračunljiv.
Te pošto nije uračunljiv opravdano mu je smontirati državni udar .

To je loše prikriveni rasizam u punom zamahu.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Nemoj Mi stavljati rijec u usta
Ja Sam samo pitao da Li je narod mazohista?
Ako su sretni sa 250 usd place, tko Sam ja da im sudim
Ali ako nisu. ..
Nekome treba suditi

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Fabijan
Ništa ti ja ne guram u usta

Otvoreno postavljaš pitanje uračunljivosti
doslovan citat:”KOJI normalan covjek bi glasao za takvog vodju tri puta za redom? ???!”

Tražiš razloge neuračunljivosti:
citati:
Ili narod ima mazohisticke
Ili vodja ima sadisticke sklonosti ”
“Postoji I mala sanse da toliko mrue amere da su spremni gladovati samo da im napakoste”

Sukladno tim stavovima sudiš im na način da opravdavaš državni udar
citat:Nakon tri mandata bez rezultata
I vrijeme je da se makne”

Iz navedenih stavova jasno proizlazi da svjesno podcjenjuješ stanovnike Bolivije .

Znači loše prikriveni rasizam protkan cinizmom.

Ad astra
Gost
Ad astra
11 mjeseci prije

Ej rođeni, a gdje ti u Fabijanovom tekstu iščitavaš rasizam? Zašto ne kreneš lamentirati s Fabijanom na jedan prihvatljiv način i s respektom prema mišljenju drugog. Izvrtanje tuđih izjava da bi se potvrdio tvoj suprotan stav. Čovjek je izneso svoj stav, kakav rasizam.

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Ad Astra
Astra u punom sjaju
Dok jučer tvrdi : “Uvijek ću kritizirati ljude koji nemaju kulturu dijaloga”,

danas počinje s : ” Ej rođeni…”. Za moj pojam teži slučaj primitivluka i nekulture u dijalogu

Postavlja se pitanje , da li si nekulturan pa pljuješ sebi u usta ili potičeš iz miljea gdje se ovakva komunikacija s osobom kojom nisi blizak smatra društveno prihvatljivom?

Staviti pod upitnik mentalno zdravlje stanovnika jedne države koji su većinom indijanci , njihovu sposobnost donošenja razumnih političkih odluka ,sve u svrhu opravdanja državnog udara iniciranog od vanjske sile za mene je rasizam.

Imaš još pitanja?

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

LNT, od svega ovdje napisanog tebi baš upada u oko kao rasizam ono što je rekao Fabijan, a kao nekultura ono što je napisao Ad astra?

The lady doth protest too much. Nema tu nekog principa ili kredibiliteta. Ponašaš se kao jedan od onih “probudjenih” koji nastoje ušutkati dijalog koji njima ne paše. Znaš, onih kojima se inače voliš rugati.

ad astra
Gost
ad astra
11 mjeseci prije

Daj mi molim te reci što te vrijeđa u konstrukciji “ej rođeni”? Da li te smeta ono “ej” ili “rođeni”. Zamisli kad ti netko kaže “ej bato”, “ej čovječe”,. Više mi se čini da probaš prebaciti temu na nešto drugo do li ono što sam pisao. Probaj izbaciti ono “ej rođeni” i onda me usreći tvojom eksplanacijom pojma rasizam. Velika večina ljudi na ovom portalu traži izgovor za osobno obračunavanje, ponekad se i sam uhvatim u tu zamku. Tema je Bolivija. Fabijan je iznesao svoje mišljenje o toj temi i doživio je napad. Traćim razlog tog napada i doživim isto. Tema je Bolivija. Ako ti se ne sviđa moj stil pisanja i početak teksta, koji definitivno nije uvredljiv već jedna meni simpatična jezična figura jednostavno kaži da ti smeta i ja ću u korespodenciji s tobom izbjegavati taj stil pisanja. Rasizam je nešto drugo do li to što , poštovani moj sugovorniče vi opisujete. Nisu Bilivijci rušili Moralesa zato što je druge rase već zato što ne vjeruju u njegov dosadašnji rad. I na kraju, odakle ti podatci da je rušenje inicirano od vanjske sile? Zar nezadovoljni grašani nemaju znanja i sposobnosti razaznati što je za njih dobro, a što loše. Vidiš, takvo mišljenje je za moj pojam uvredljivo za Bolivijce jer šalje poruku da ne znaju tko im glavu nosi dok im vanjski elementi to ne kažu. Uvijek se opravdanje za neka zbivanja traži u vanjskom neprijatelju. To mi je poznato iz naše bliske povijesti. Nemam više ni pitanja ni volje produbljivati temu nadmudrivanja. Ako želiš nešto reći o temi Bolivije tu sam, a za ostalo, nema me.

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Astra

LOL koliko teksta da zamagališ osnovno pitanje.

Ne postavlja se pitanje da li mene nešto vrijeđa ili ne, jer me u osnovi ne možeš uvrijediti .

Pitanje je da ti koji voliš kulturu dijaloga na koju si se jučer vatreno pozivao ,smatraš da je ta figura kulturna ili ne? Primitivni pokušaj podcjenjivanja ili …uobičajeni neutralni jezični izričaj?
Pošto si se izjasnio da je to “simpatična jezična figura” mogu zaključiti da u tvom miljeu takvo obraćanje sugovorniku s kojim nisi blizak normalna.
Mene su učili da se tako obraća volovima a ne ljudima.

I to je to ni više ni manje.

Ad astra
Gost
Ad astra
11 mjeseci prije

LNT Iluvator, pročitaj još jedan put moju posljednju rečenicu u tekstu.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

LNT
A uoopce ne sumnjas u ipciju B ?
Da Vladajuci manipulira narodom I izborima ???

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Fabijan

Što je sad ovo verzija 3.0?
Maduro je manipulirao izborima ( maznuo ih ) i zato ga je vojska smjenila??
Je li stvarno to želiš reći ili sam te krivo shvatio?

Željko
Gost
Željko
11 mjeseci prije

@Ad astra Zato što čitatelji i “čitatelji” na portalu ne mogu racionalno da razmišljaju i svaki neuspjeh ruskih saveznika doživljavaju kao osobni poraz! Zbog mnogih na portalu bih volio da odu živjeti i raditi par godina u Rusiju i Kinu, ljubili bi oni svaku stopu EU nakon par mjeseci tamo!!

ad astra
Gost
ad astra
11 mjeseci prije

Željko, to sam na neki drugi način i ja poručio kritičarima zapada. Prigovaraju zapadu, a kad im se pruži prilika, pravo Njemačka.

Jack
Gost
Jack
11 mjeseci prije

Socijalizam je sistem u kojem je prisutno imanentno zlo. Bezbroj puta dokazano u praksi od DDR-a preko Kube, Venezuele, Bolivije i još nekih zemalja svijeta. Uzmimo samo Kubu, koja je prije dolaska Kastra na vlast bila po nekim pokazateljima, kao na pr. broj telefona i automobila na 100 stanovnika naprednija od najrazvijenijih evropskih država a Kastrova vlast, kao i vlast njegovih sadašnjih nasljednika, bacila je kubu daleko unazad i stvorila more ljute sirotinje izložžene najgoroj represiji. Za te tzv. socijalističke zemlje važi jedno pravilo, da nije važno koliko godina jedan sistem u njima ostaje na vlasti, to može potrajati i 100 godina, ali one ekonomski ne napredujunego jedva preživljavaju.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Al ti je izvor, ajd sad ukucaj na Google GDP Bolivia i odmah će ti izaći interaktivni grafikon, a to najsiromašnija, lažeš, jer sa strane su usporedbe i Peru, Argentina iitd itd su siromašnije u smislu BDP per capita.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Ono što ti ne kontaš nominalni per capita , po glavi stanovnika je 2559 dolara godišnje, ali po paritetu kupovne moći to ispada 6986, e Wikipedija,.. vjerojatno .hr / pa da, sad sam vidio, nije ni čudo, jer onaj naš Martinović vodi ove “huntaše” pa i HR Wiki ne može biti drugačija. A da otvoriš ovaj link – Bolivia GDP | 2019 | Data | Chart | Calendar | Forecast | News

ad astra
Gost
ad astra
11 mjeseci prije

Da u pravu si Laki. Bolivija i Venecuela su najlošije rangirane po nominalnom GDPu. Čto se tiče GDP (PPP) ti Bolivija bolje stoji ali problem je što PPP ne daje pravo stanje stvari. Usporešivati osnovnu košaricu namirnica i usluge je pokazatelj da neki narodi mogu egzistirati u svojim granicama, ali ako se gleda šire dolazi do problema. Želiš li kupiti bilo što iz uvoza, a tvoja država ne može sve proivoditi, onda vidiš kako stoje stvari.

krezubi glasac
Gost
krezubi glasac
11 mjeseci prije

Rijesenje za trajan mir u svijetu i pravednu raspodjelu minerala i ruda je izabrati po jednog amerikanca u svakoj drzavi svijeta. Ovako se samo natezemo i ratujemo. Dati kaubojima sve i neka zderu novac.

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Onima koji kauboje i ostale vode.

frutek
Gost
frutek
11 mjeseci prije

Morales je ulovljeni u namještaju izbora….jedino je to bitno

Sparkling
Gost
Sparkling
11 mjeseci prije

Kako znaš?

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Čitao u skvoterskim “istinitim” medijima ili se ko Moše druži sa njima.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Puno ih je i uhapšeno zbog toga.

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Pa upravljani “nevidljivom rukom” za sve će sad optužiti Moralesa i njegove, indiosi bi se trebali dignuti tuto kompleto ako ne žele da ih ganjaju ovi bijeli varanski igrači ko pse.

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

Još jedan praznik Demokracije!

Demokratskim vojnim udarmo u svjetlu budućnost.
Vojna hunta kao zaštitnik ljudskih prava!

Jeli već i EU priznala pučiste ?

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Kami srece da je vojska to uradila u yu devedesete

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

Uz sva sranja koje je napravila trebala je i puč?

Dolje ti raspravljaju o devedesetima , zaobiđi me s tom off topic temom .

Brave new world
Gost
Brave new world
11 mjeseci prije

Fabijan, kako nije uradila?

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Baca šesterokuke kuke a ti se pecaš il se praviš lud da proširite temu i zamutite vodu balkansku po koji put.

RoPe
Gost
RoPe
11 mjeseci prije

Pokusala je, ali su je otjerali lovackim puskama i prackama.

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Čim sam prejučer vidio fotku kako sa ovim “demonstrantima” maršira policijska interventa policija u punoj ratnoj spremi sve je bilo jasno da je ova bajka sa Moralesom propala.

gost
Gost
gost
11 mjeseci prije

Kakav šupak, pustio je ovima da ga smjene. Kakav šupak!!!

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Haha
Pa to je dokazivo Da je nesposoban predsjedik
Ni za sebe se nije osigurao Od ameRicke Pete Kolone a on bi se borio za svjetsku pravdu
Tito mu se smije sa oblaka

gost
Gost
gost
11 mjeseci prije

Ispao je budaletina. Umjesto da zatvori pučiste onih pušta da rade nered po državi!

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Ja Fakat ne kuzim
Ekipa podrzava Moralesa I Madura
Pod cijom vlasti drzave propadaju vec 10 godina ???!!!
Kao da ni smo iskusili zivot pod vodjama koji se bore za ideale I mitove umjesto za srecu sog naroda

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Ne…većina nas nikoga ne podržava,samo smo protiv fabrikovanja;ti vidiš konačnicu koja ti je predstavljena u MSM a na ovom smo portalu imli mnogo članaka koji nam dočaravaju nešto drugačiju sliku pa i u ovom slučaju očekujem ako ima šta da nam se predstavi. Nemoj tako zboriti sa nama, mnogi smo godinam m ovom portalu, neki od Advenca pa preko AMSIa (koji je još uvijek neprevaziđen) pa do Logičnog a sumnjam da si ti baš toliko dugo…

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

Fakat ne kužim ekipu koja podržava organizaciju državnih udara svakoj vlasti koja ne želi biti u vazalnom odnosu s USA?
Vazalstvo kao oblik ulimativne sreće i boljitka?

ad astra
Gost
ad astra
11 mjeseci prije

Komentar bi bio odličan da je potkrijepljen faktima. Odakle informacija da je netko sa strane inicirao rušenje Madura i odakle podatak da US traži vaazalni odnos Bolivije. Možda je točno, ne znam. Onaj tko to tvrdi trebao bi znati temeljem kojih činjenica je iznesao takav stav. Ako mi da corpus delicti, respektirat ću njegovo mišljenje i prihvatiti kao činjenicu. Ako piše temeljem odokativnih metoda, onda je to neozbiljno. Ne stajem na ničiju stranu dok se ne uvjerim u pravo stanje stvari. Na kraju, sumnjam da će i ti “novi” nešto radikalno promijeniti na boljitak Bolivijaca.

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Astra

Mjerodavan izvor:
Fabijan:

“Pa to je dokazivo Da je nesposoban predsjedik
Ni za sebe se nije osigurao Od ameRicke Pete Kolone a on bi se borio za svjetsku pravdu”

🙂

Ad astra
Gost
Ad astra
11 mjeseci prije

LNTIluvator, tema je Bolivija, a ne Fabijan. Ili ne znaš što napisati o Boliviji ili se voliš prepucavati. Ako je ovo drugo, molim te preskoči me.

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Astra

Pitao si od kuda info.
Odgovorio sam da je od Fabijana , čak sam naveo i citat

Što sada ne valja?

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Ad…mogu samo ponoviti, neznam koliko ste dugo na ovom portalu ali o svemu je bilo kada se dešavalo u Venecueli, Libiji, Iraku, Siriji;svako dešavanje je imalo svoju pažnju na ovom portalu pa se nadam da ako bude nešto vezano i za ovo da će biti izpraćeno perom ovog portala. Ne očekujete valjda da ćemo se maltretirati pa vam tražiti linkove, potrudite se.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

KaDa prvva “nevazalska” drzava predge 1000 usd prosjecne place ja cu ih podrzavatI
Slicne situacija
Jel “vazalskoj ” Sloveniji losije nego ponosnoj Srbiji ?

2 mg mozga
Gost
2 mg mozga
11 mjeseci prije

@Fabijan.
Kad si tako upucen, navedi nam jednu juznoamericku drzavu u kojoj SAD nisu organizirale drzavni udar ili atentat na predsjednika i to daleko prije nego su uspjeli dostici tih famoznih 1000usd prosjecne place.

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Stoji i to.

S jedne strane imamo one koji tvrde da je Morales lažirao izborne rezultate. Ne podržavam unutarnje uzurpatore vlasti, pa ne podržavam ni to. Ti?

S druge strane pak imamo one koji tvrde da je Morales svrgnut državnim udarom. Ne podržavam vanjske uzurpatore vlasti, pa ne podržavam ni to.

Sad, pitanje je koja je od ovih verzija istine – istinitija. Nisam u Boliviji pa ne znam, a da i jesam, pitanje je bih li znao puno bolje. I za jedno (uzurpiranje vlasti od strane aktuelne vlasti) i za drugo (svrgavanje legalne vlasti) ima ohoho presedana u tom dijelu svijeta. Ne mislim da su ludi oni koji u svem ovom vide prste CIA i State Departmenta, svakako su si uzeli za pravo krojiti politiku drugima bezbroj puta. Isto tako ne mislim da su ludi oni koji u ovom vide gubljenje naklonosti naroda Bolivije prema aktuelnoj vlasti, svakako su pokazali da su im okviri vlasti koje su naslijedili kad su stupili u vlast, tijesni.

Bilo kako bilo, ovo je period nestabilnosti i neizvjesnosti u Boliviji i ja im želim sve najbolje.

Ad astra
Gost
Ad astra
11 mjeseci prije

Patetika, čestitam. Pridružuješ se skupini komentatora koji kvalitetno analiziraju stvari ali ćeš za to biti nagrađen hrpom minusića od onih koji te neće ili ne žele shvatiti. Uživam čitati pametne komentare.

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Patetika

“Bilo kako bilo, ovo je period nestabilnosti i neizvjesnosti u Boliviji i ja im želim sve najbolje.”

Iskustvo govori da kad vojna hunta u Latinskoj Americi preuzme vlast da eskadroni smrti i stadioni rade punom parom.
Pesimista sam

P.S.
Nisam još stigao guglati( na poslu ne mogu) ali podaci će izaći vrlo brzo tko je gdje bio i s kim se sastao.
Čini mi se da je negdje bila info da imaju snimljeni razgovori opzicionara sa predstavnicima vanjske sile.

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Citao sam o tim snimkama i sto je u njima. Jedno je sigurno: svakako ovakav obrat pogoduje nekim vanjskim faktorima a ne pogoduje drugim vanjskim faktorima. Isto kao i kad je Morales dosao na vlast nakon – protesta. Sigurno je da ima onih koji se zele ovom situacijom okoristiti i preusmjeriti tok na svoj mlin, ako vec i nije tako pocelo. A sigurno je da ima i onih koji zele iskoristiti prisustvo ovih prvih da diskreditiraju protestni pokret u cjelosti. Ne bi bio prvi put.

Mislim da je greska poistovjetiti cjelinu sa nekim njenim (mozda minornim) elementima. Gledao sam onaj video koji je linkao Haso gore i ono sto ta novinarka govori ima nekog smisla ali ima i stvari koje mi bas nemaju smisla, kao sto je lijepljenje etikete “fasisticki” na sve one koji su sudjelovali u protestima, neosvrtanje na odredjene realne probleme kao sto je zavrsetak mandata i cak kandidatura na novim izborima za onog koji je optuzen da je lazirao ove. (Ne kazem da je, ali ona kaze, cak i da je – molim?)

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Smjenili su Moralesa po principu majdana, jurišale SA trupen sa bezjbol palijama i utjerivale narodu i političarima strah u kosti umjest da je vojska izašla na ulicu i zavela red a kako će izaći kad i ona radi za stvora, prodala se za judine škude.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Zato sam naveo vojsku, nekako mi ona jedina mada da sve bude bezbolno. Madura su makeli, očigledno sa razlogom, i to mi ulijeva nadu u dobar rad vojske jer daju dojam kompaktnosti a ne vidim da se narod protivi vojsci.

Lurker
Gost
Lurker
11 mjeseci prije

Obije verzije su istinite, a takodjer je istina da im je BDP rastao 2005-2019 od 9,5 do 40,2. Jos jedna je istina da Morales po ustavu vise ne moze biti predsjednik a da je 2016 propao referendum da se to promijeni. Takodjer je istina da imaju veeeliiikee rezerve litija a i da je cia jako sudjelovala u politici zemlje u proslosti pa sada neka svatko izvuce svoj zakljucak.

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Moj je zakljucak (radna verzija) da su protesti autenticni, ali odredjeni elementi ciji ciljevi se dobro podudaraju sa State Departmentovim, iskoristavaju nastalu priliku u svoje svrhe. A to je opasno ne samo za Moralesa i njegove.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
11 mjeseci prije

Svaka cast amerima, stignu u svaki kutak svijeta istovremeno!

tihobl
Gost
tihobl
11 mjeseci prije

Nije bas istovremeno. Dok se bave Bolivijom izgubise Argentinu, Cile i Urugvaj. Nemaju ameri snaga da se bace sa vize zemalja odjednom.

Ivo
Gost
Ivo
11 mjeseci prije

Već je demonratski postavljena i ‘privremena predsjednica, normalno žestoki antisocijalist i američki pijun. Business as usual.

dsjfgiuswnfnaiusdncasudus
Gost
dsjfgiuswnfnaiusdncasudus
11 mjeseci prije

Bez provjere jamčim da ima varanske krvi u sebi, takove postavljaju dolje po južnoj americi i sisaju krv domorodcima. Zato su i mrzili Moralesa jer je indios a on je trebao organizirati indiose po receptu ovih SA Šiki trupen koji su ga skinuli palijama sa vlasti tako da se indiosi brane istim sredstvima ko nekad što su se branili asteci, inke i mapuče a danas amazonski indijanci.

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Svi ovi koji su tako sigurni da je ovo drzavni udar i da su protesti namjesteni izvana: kako je Morales dosao na vlast? Jesu li protesti koji su tome prethodili i koje je predvodio namjesteni izvana? Jesu li njegovi pozivi tadasnjem predsjedniku Bolivije bili izdajstvo, puc?

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@Rubirosa

Opa evo Srđe u društvu bolivijske opozicionarke

Rubirosa opiši malo link kad “postaš” , skoro mi je promakao

aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
Gost
aeofvniaewvwedjcvndwjcjwdwdc
11 mjeseci prije

Viđe joj nous ajoj ajoj ajoj, kako ih čitam i na sljepo…………………………….

samo tako
Gost
samo tako
11 mjeseci prije

Duboka država ne posustaje… več prečesto isti senatori u igri, kao muhe na govna

jetflash
Gost
jetflash
11 mjeseci prije

koliko god bilo tužno možda je i bolje. vratiti će se volja naroda i demokracija. nije potrebno da bude isto kao u siriji ili libiji. dojadit će proamerička vlast vrlo brzo…nije prvi put!!

LNT_Iluvatar
Member
Famed Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

Održani su izbori
USA odbija priznati rezultate izbora.
Naravno EU je slijedi .
Naravno OAS također odbija priznati rezultate izbora. Tko je ključni igrač u OAS neću ni spominjati.

Kreću protesti i premlaćivanje pripradnika Moraleseve stranke i službenika.
Vrši se pritisak na vojsku da odbiju podržati vladu..
Morales dobija sugestije da ode u Meksiko.

Pučističku vladu će naravno podržati i USA i EU i OAS poslije izbora na kojem se Morales neće smjeti kandidirati

I onda ćemo Patetično tvrditi da mi ne znamo tko je iza ovog puča.
Tražit ćemo dokaze…linkove , slike i audio snimke

Stvarno patetično

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Razocaravajuce.

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

Nisam očekivao da će Morales ovako brzo pasti

Konstantin
Gost
Konstantin
11 mjeseci prije

Dosla jesen … i gle Trolova ko kisne gliste ?!? Razbise na “monotoniju” …. Fabijani, Astre Pateticari, Brave-icari
…. e lepo je videti vase komentare i istovremeno shvatiti … uh hvala ti boze sto nam ih posla po “zadatku”. Samooo … gliste nikako da shvate da nismo isti. :o))))) Tadmure, Sinisa, Laki, Ivo, Zvrk, Tihobl itd … dzentlmenski gest sa Vase strane da im ukazete koliko su gliste male …. ali vredi li potrositi vreme i truda? ;o)

wasbewill
Gost
wasbewill
11 mjeseci prije

Ovo je bilo samo pitanje vremena. Svegami sam samo ocekivao kad ce Morales doci na red. Cionisti svakog ko se usudi dici glas u svijetu protiv njihovog aparthejda uklone ekonomskim iscrpljivanjem, ubitstvima, ucjenama itd

Nostradurus
Member
Nostradurus
11 mjeseci prije

👩‍🌾👨‍🌾 Navodno je u svrgavanju sudjelovao i “revolucionarni bizmismen” Srđa Popović, aniti Che Guevara (no gans, freedom for democracy). https://orinocotribune.com/western-regime-change-operatives-launch-campaign-to-blame-bolivias-evo-morales-for-amazon-fires . Srđa Popović radi svjetsku turneju i rastura diktatorske režime kao beba zvečku.

Na youtobe-u ima zanimljivih video uradaka pod tagom Srđan Popović. 🙂 Na mnogima se hvali trikovima kojima ruši režim.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
141
0
()
x