Zašto je cijelom svijetu potrebna druga američka revolucija?

bolivija

11. studenog na webu je objavljen vrlo uznemirujući, ali jasno istinite „Lekcije za učenje od državnog udara u Boliviji“. Taj anonimni autor (njemački obavještajni analitičar) dokumentirao je zloću svrgavanja Evo Moralesa u Boliviji i prijetnju koja je sada očito predstavljala američki režim – rak koji se širi ekspanzionističkim fašizmom, vođenom iz Washingtona.

Ali čak i više od toga, on je rekao da ako pojedinci, koji su odgovorni za napredni fašizam, ne budu pogubljeni, nigdje u svijetu neće biti stvarne nade za demokraciju. Ili će ta nekažnjavanje prestati ili će se širiti američka međunarodna diktatura – ne samo napadima CIA-e poput ove, nego ilegalnim međunarodnim invazijama poput Iraka 2003, Libije 2011, Sirije 2012 i Jemena 2015, – nastavi i zahvatit će bijedu u konačnici cijeli svijet.

Pojašnjava sudioništvo američkih „vijesti“ u lažima koje „opravdavaju“ ovaj državni udar (i „opravdale“ su te invazije). To je, do sada, očito način na koji funkcionira američki režim. Naravno, niti jedan od tih medija neće objaviti takvu istinu; svi oni zataškavaju za režim, jer su zapravo bitan njegov dio. (Sve ove invazije i državni prepadi temelje se samo na lažima, a mediji su nužni dio toga.) Cenzura u Americi je zapravo ekstremna i stalna.

Na primjer: koliko američkih i savezničkih medija je čak izvijestilo da su fašisti preuzeli vlast u Boliviji? Umjesto toga, dobili smo novinske članke, poput New York Timesa: okrivljavajući neobično uspješnog i popularnog demokratski izabranog predsjednika Bolivije za državni udar koji ga je svrgnuo i zamijenio fašistima (i nikada ne upotrebljavajući riječ “državni udar”, osim jednom nasmijano, rekavši da je “britanski vođa laburista Jeremy Corbyn vikao” državni udar “- kao da nije državni udar – i da uopće ne spominje da su to počinili fašisti).

Izvještaj ovih „novina“ o vijestima iz prethodnog dana naslovljen je smiješno anodičnim „Bolivijski vođa Evo Morales odstupa s vlasti“, i tvrdio je da „gosp. Morales je nekad bio široko popularan, “kao da još uvijek nije tako.

Kao da su mu sva birališta kao da posljednji predsjednički izbori nisu pokazali da je i dalje” široko popularan “, ali CIA i organizirana fašistička rulja ga je mrzila i srušila ga. Hoće li CIA i generali i bolivijski oligarhi biti pogubljeni zbog toga? Naravno, trebali bi biti. Ako oni nisu, kako se onda demokracija tamo može obnoviti? To je ili jedno ili drugo – to je nastavak diktature, ili će to biti obnova demokracije – u ovoj fazi. Sada ne može biti ‘pomirenja’. Ovo je nepomirljivo ratno stanje koje postoji između urotnika i bolivijskog naroda.

Bit će krvoprolića – i tim više što će urotnici ostati na vlasti, a Morales se ne može brzo u potpunosti vratiti moćima za koje je u više navrata bio narodno izabran. Međutim, on se neće moći sigurno vratiti u svoj dom i svoju domovinu, osim ako i sve dok se urotnici ne pogube, jer bi ga, inače, prvo pogubili, a on se tamo nikad neće moći osjećati sigurno.

Zbog onoga što su urotnici učinili, to će neizbježno biti rat do smrti – i to ne samo za glavne osobe sa svake strane, već i za stotine ili vjerojatno tisuće njihovih sljedbenika. Ono što su urotnici učinili tako je neizbježno izazvalo masovno buduće krvoproliće u Boliviji. A ipak laži američkog režima podržavaju ono što je učinjeno. Istine za koje znaju da kriju od javnosti. Ovo neprestano laganje bit će neophodno kako bi produžeci američkog režima, kao što su OAS i MMF, pružili urotnicima državnu javnu potporu koja će bolivijskom državnom režimu omogućiti međunarodni ‘legitimitet’, što će biti potrebno kako bi se postupci tog režima tretirali kao pravno valjane i obvezujuće u međunarodnom poslovanju.

Drugi nedavni primjer ovog širenja raka američkog fašističkog režima bio je američki puč koji je u Ukrajini instalirao bijesni fašistički režim tijekom veljače 2014. Čak i danas američke i savezničke ‘vijesti’ u medijima pokrivaju i taj udar, kao “demokratske revolucije”. (Koliko je onoga što je prikazano na toj povezanoj snimci pošteno objavljeno u medijima kao što su New York Times i Fox News?)

Nadalje, kad je EU saznala, nakon državnog udara, da je došlo je do državnog udara (umjesto demokratske revolucije za koju su mislili da jest), bili su šokirani, ali odlučno su odveli Ukrajinu u EU jer su pogrešno mislili da će to biti od koristi državama EU, a ne priznaju da se umjesto toga pokazao albatros, koji ni danas nije bliži EU standardima nego što je bio slučaj na dan državnog udara, a zapravo je daleko manje nego što je to čak bilo prije nego što se dogodio državni udar.

Kako javnost u bilo kojoj zemlji može kontrolirati Vladu ako ih tako zlobno i rutinski laže Vlada i njene ‘vijesti’? Demokracija nije moguća u takvoj zemlji kao što je ova. To je sramota. Više političkih stranaka ne znači da ih sve ne kontrolira 607 američkih milijardera – neki koji su demokrati, a drugi republikanci, ali svi su zapravo lažljivi fašisti. Jasno, pravila nepoštenja, a to je kupilo nekoliko pojedinaca koji kontroliraju većinu nacionalnog bogatstva (i „vijesti“). Evo primjera unutar samih SAD-a: izbori američkog predsjednika 2016. godine, koji su zapravo bili predsjednički izbor, od strane milijardera.

Čak i desetljećima nakon potpuno ilegalnih mučenja koja je CIA počinila nakon 11. rujna i koja nisu pružila korisne informacije, CIA-in dužnosnici i George W. Bush nisu procesuirani zbog kršenja američkih i međunarodnih zakona, a sama činjenica te nezakonitosti ima onemogućiti bilo kakvo suđenje bilo gdje navodnim teroristima koji su ostali u Guantanamu. Američki režim je rasprostranjen i ne kontrolira nezakonitost, laganje, čak i grubo nasilje i nepravdu, a sve to bez ikakve odgovornosti.

Nažalost, jedino globalno rješenje bila bi druga američka revolucija, ali, ovoga puta, mediji su daleko manje pošteni i tako gotovo da nema podrške među američkim stanovništvom za to. Prema tome, izgledi za budućnost u svijetu su tmurni. Ako se upozorenje (koje mediji skrivaju kakvo jest), ovaj put iz Bolivije, ne začuje, kako se ovaj rak uopće može zaustaviti a da ne zahvati cijeli svijet?

Strategic Culture

Američka diplomacijadržavni udar u Boliviji
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mlata
4 godine prije

Samo kada ne bi isti finansirao obe strane…možda bi i bilo nešto,

Laki Topalović
4 godine prije

Tko je autor, ne znam, ali je Morale sam kriv. najviše od svih. Dakle, SAD mogu do određene mjere biti uspješne, ali na kraju sve ovisi o lokalnom vodstvu i lošim odlukama. Držati za glavnog zapovjednika vojske generala koji je 2003. prošao vojnu školu Fort Benning u Georgiji, može samo bedak. Držati za ključnu osobu u MVP onu “našu” Karen kako se preziva na -ić, koja je u vezi s našim usrašićima iz Santa Cruza u Brankom Marinkovićem , može samo bedak i što sad? SAD su zlo. jesu, ali ne mogu biti zlo ako im zatvoriš sve prolaze. Što je napravio Morales. potjerao američke diplomate i agencije, a ostavio da rade njihovi ogranci u zemlji. A je pametan u pm. Correa ima izgovor. Moreno se odlično pretvarao 30 godina, a možda je nečim ucjenjen , kupljen, možda imaju snimku gdje guzi nekog deškića ili mu fafa, otkud ja znam.… Čitaj više »

shumadinac
4 godine prije

Ovaj “nemački obaveštajni analitičar” isuviše lako koristi izraz fašista. Da li su svi u vlasti SAD fašisti? Da li svi novinari koji rade u “pro Vašington” medijima fašisti? Video sam juče rezultate neke ankete koji kažu da više od pola Italijana želi “autoritarnog vođu koji neće previše mariti za parlament i izbore”. Sam stav uopšte nije problem, i ja sam apsolutno za. Mnogo puta sam već pisao da je politički pluralizam siguran put očuvanja postojećeg stanja stvari jer će se u toj “kakofoniji” uvek naći neko ko će se prodati strancima i završavati poslove u njihovom interesu. Dakle, stav je sasvim ok ali je potrebno ostvariti ga na pravi način. Ovako značajne promene se gotovo uvek sprovode “lomljenjem preko kolena” a u takvoj situaciji na vlast ne dolaze najbolji nego najglasniji. A ko je najglasniji? “Navijači”. Ne mora čovek da bude previše pametan da bi ovo zaključio, dovoljno je da… Čitaj više »

Red Dog
4 godine prije

Ni kad su zarobili Chaveza nije niko raportirao da je zarobljen, jako je tamo bio novinarski tim koji je snimio sve. Kasnije je napravljen dokumentarac od tog materijala. Receno je da je dao otkaz.
Kubanska televizija je emitovala razgovor sa njegovom kcerkom i spanski CNN je greskom preneo to. Tako su ljudi saznali da je zarobljen i da ima smisli dici se.
Inace su cuvari kapija demokratskog zapada cuvali kapije.

MilanPraha
4 godine prije

Taj obavjestajni analiticar prica bajke,oko Bolívie své to izgleda drugacije.Globalni sistem upravljanja nad Juznom Amerikom preuzima Kina Kao noví globální centar.

mars
4 godine prije

Naslov clanka je sasvim u redu, s tim sto bih ga ja (cisto da podcrtam uputstvo koje naslov sadrzi) malo promjenio:
“Vise americkih revolucija, manje americkih rezolucija” (ostatku svijeta).

Max
4 godine prije

Puču je najviše pomoglo Moralesovo strateško neznanje i naivnost. Da je poduzep bilo kakve odlučnije mjere puč ne bi bio moguć ili bi bio na vrijeme ugušen.

Tudum
4 godine prije

Litij-lithium=baterije Bolivija=7-10%sv.rezervi

Čoban
4 godine prije

Dešavanja u novijoj povijesti govore da ipak čovjek prelazi viši nivo svijesti ,boreći se sa prošlošću i teškom borbom napreduje u bolja vremena,ako pri tom ne nastrada.Narodi koji su još u svojim granicama država ,a i izgubili pojedine dijelove dozvolivši da se samovoljno odcijepe,svojim potezima dokazuju da se industrijski i vojno oporavljaju,dajući do znanja da se oni koji bi htjeli njih pokoriti,mogu nadati porazu.Brzim razvojem vojne moči daju otpor imperijalizmu ,koji se provodi širom planete pod pokroviteljstvom demokracije ,PRIMIJETITE DA TO VIDI ČOBAN,šta tek o tome misli visoko obrazovan rukovoditelj države.

samo tako
4 godine prije

A EU je nevina, jadna, začuđena, …. nije ni imala pojma o nijednom zločinačkom poduhvatu . Ne laprdaj, o naivnosti stare kurbe prepune zločinaca kojima treba staviti omču oko vrata. Počni čistiti od svojih vrata, pozdravi i krvavog Tony-ja autore, pa onda kreni čistiti i tuđa dvorišta.
Pa svakom konop po zasluzi

Marko
4 godine prije

Pa ako se svijet boi americkog fasizma nek se obrati putinu,putin ce ih rado pokopat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI