fbpx

Zašto je cijelom svijetu potrebna druga američka revolucija?

bolivija

11. studenog na webu je objavljen vrlo uznemirujući, ali jasno istinite „Lekcije za učenje od državnog udara u Boliviji“. Taj anonimni autor (njemački obavještajni analitičar) dokumentirao je zloću svrgavanja Evo Moralesa u Boliviji i prijetnju koja je sada očito predstavljala američki režim – rak koji se širi ekspanzionističkim fašizmom, vođenom iz Washingtona.

Ali čak i više od toga, on je rekao da ako pojedinci, koji su odgovorni za napredni fašizam, ne budu pogubljeni, nigdje u svijetu neće biti stvarne nade za demokraciju. Ili će ta nekažnjavanje prestati ili će se širiti američka međunarodna diktatura – ne samo napadima CIA-e poput ove, nego ilegalnim međunarodnim invazijama poput Iraka 2003, Libije 2011, Sirije 2012 i Jemena 2015, – nastavi i zahvatit će bijedu u konačnici cijeli svijet.

Pojašnjava sudioništvo američkih „vijesti“ u lažima koje „opravdavaju“ ovaj državni udar (i „opravdale“ su te invazije). To je, do sada, očito način na koji funkcionira američki režim. Naravno, niti jedan od tih medija neće objaviti takvu istinu; svi oni zataškavaju za režim, jer su zapravo bitan njegov dio. (Sve ove invazije i državni prepadi temelje se samo na lažima, a mediji su nužni dio toga.) Cenzura u Americi je zapravo ekstremna i stalna.

Na primjer: koliko američkih i savezničkih medija je čak izvijestilo da su fašisti preuzeli vlast u Boliviji? Umjesto toga, dobili smo novinske članke, poput New York Timesa: okrivljavajući neobično uspješnog i popularnog demokratski izabranog predsjednika Bolivije za državni udar koji ga je svrgnuo i zamijenio fašistima (i nikada ne upotrebljavajući riječ “državni udar”, osim jednom nasmijano, rekavši da je “britanski vođa laburista Jeremy Corbyn vikao” državni udar “- kao da nije državni udar – i da uopće ne spominje da su to počinili fašisti).

Izvještaj ovih „novina“ o vijestima iz prethodnog dana naslovljen je smiješno anodičnim „Bolivijski vođa Evo Morales odstupa s vlasti“, i tvrdio je da „gosp. Morales je nekad bio široko popularan, “kao da još uvijek nije tako.

Kao da su mu sva birališta kao da posljednji predsjednički izbori nisu pokazali da je i dalje” široko popularan “, ali CIA i organizirana fašistička rulja ga je mrzila i srušila ga. Hoće li CIA i generali i bolivijski oligarhi biti pogubljeni zbog toga? Naravno, trebali bi biti. Ako oni nisu, kako se onda demokracija tamo može obnoviti? To je ili jedno ili drugo – to je nastavak diktature, ili će to biti obnova demokracije – u ovoj fazi. Sada ne može biti ‘pomirenja’. Ovo je nepomirljivo ratno stanje koje postoji između urotnika i bolivijskog naroda.

Bit će krvoprolića – i tim više što će urotnici ostati na vlasti, a Morales se ne može brzo u potpunosti vratiti moćima za koje je u više navrata bio narodno izabran. Međutim, on se neće moći sigurno vratiti u svoj dom i svoju domovinu, osim ako i sve dok se urotnici ne pogube, jer bi ga, inače, prvo pogubili, a on se tamo nikad neće moći osjećati sigurno.

Zbog onoga što su urotnici učinili, to će neizbježno biti rat do smrti – i to ne samo za glavne osobe sa svake strane, već i za stotine ili vjerojatno tisuće njihovih sljedbenika. Ono što su urotnici učinili tako je neizbježno izazvalo masovno buduće krvoproliće u Boliviji. A ipak laži američkog režima podržavaju ono što je učinjeno. Istine za koje znaju da kriju od javnosti. Ovo neprestano laganje bit će neophodno kako bi produžeci američkog režima, kao što su OAS i MMF, pružili urotnicima državnu javnu potporu koja će bolivijskom državnom režimu omogućiti međunarodni ‘legitimitet’, što će biti potrebno kako bi se postupci tog režima tretirali kao pravno valjane i obvezujuće u međunarodnom poslovanju.

Drugi nedavni primjer ovog širenja raka američkog fašističkog režima bio je američki puč koji je u Ukrajini instalirao bijesni fašistički režim tijekom veljače 2014. Čak i danas američke i savezničke ‘vijesti’ u medijima pokrivaju i taj udar, kao “demokratske revolucije”. (Koliko je onoga što je prikazano na toj povezanoj snimci pošteno objavljeno u medijima kao što su New York Times i Fox News?)

Nadalje, kad je EU saznala, nakon državnog udara, da je došlo je do državnog udara (umjesto demokratske revolucije za koju su mislili da jest), bili su šokirani, ali odlučno su odveli Ukrajinu u EU jer su pogrešno mislili da će to biti od koristi državama EU, a ne priznaju da se umjesto toga pokazao albatros, koji ni danas nije bliži EU standardima nego što je bio slučaj na dan državnog udara, a zapravo je daleko manje nego što je to čak bilo prije nego što se dogodio državni udar.

Kako javnost u bilo kojoj zemlji može kontrolirati Vladu ako ih tako zlobno i rutinski laže Vlada i njene ‘vijesti’? Demokracija nije moguća u takvoj zemlji kao što je ova. To je sramota. Više političkih stranaka ne znači da ih sve ne kontrolira 607 američkih milijardera – neki koji su demokrati, a drugi republikanci, ali svi su zapravo lažljivi fašisti. Jasno, pravila nepoštenja, a to je kupilo nekoliko pojedinaca koji kontroliraju većinu nacionalnog bogatstva (i „vijesti“). Evo primjera unutar samih SAD-a: izbori američkog predsjednika 2016. godine, koji su zapravo bili predsjednički izbor, od strane milijardera.

Čak i desetljećima nakon potpuno ilegalnih mučenja koja je CIA počinila nakon 11. rujna i koja nisu pružila korisne informacije, CIA-in dužnosnici i George W. Bush nisu procesuirani zbog kršenja američkih i međunarodnih zakona, a sama činjenica te nezakonitosti ima onemogućiti bilo kakvo suđenje bilo gdje navodnim teroristima koji su ostali u Guantanamu. Američki režim je rasprostranjen i ne kontrolira nezakonitost, laganje, čak i grubo nasilje i nepravdu, a sve to bez ikakve odgovornosti.

Nažalost, jedino globalno rješenje bila bi druga američka revolucija, ali, ovoga puta, mediji su daleko manje pošteni i tako gotovo da nema podrške među američkim stanovništvom za to. Prema tome, izgledi za budućnost u svijetu su tmurni. Ako se upozorenje (koje mediji skrivaju kakvo jest), ovaj put iz Bolivije, ne začuje, kako se ovaj rak uopće može zaustaviti a da ne zahvati cijeli svijet?

Strategic Culture

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
23 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

Samo kada ne bi isti finansirao obe strane…možda bi i bilo nešto,

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Tko je autor, ne znam, ali je Morale sam kriv. najviše od svih. Dakle, SAD mogu do određene mjere biti uspješne, ali na kraju sve ovisi o lokalnom vodstvu i lošim odlukama. Držati za glavnog zapovjednika vojske generala koji je 2003. prošao vojnu školu Fort Benning u Georgiji, može samo bedak. Držati za ključnu osobu u MVP onu “našu” Karen kako se preziva na -ić, koja je u vezi s našim usrašićima iz Santa Cruza u Brankom Marinkovićem , može samo bedak i što sad? SAD su zlo. jesu, ali ne mogu biti zlo ako im zatvoriš sve prolaze. Što je napravio Morales. potjerao američke diplomate i agencije, a ostavio da rade njihovi ogranci u zemlji. A je pametan u pm. Correa ima izgovor. Moreno se odlično pretvarao 30 godina, a možda je nečim ucjenjen , kupljen, možda imaju snimku gdje guzi nekog deškića ili mu fafa, otkud ja znam. Uglavnom je bio premijer kod Corree godinama i odjednom ode u SAD i odvede Ekvador sa sobom.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije

“Sve zavisi o lpkalnom vodstvu i lošim odlukama”… ju kiding?

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

@ Laki
Kriv je predsjednik Sjeverno-Centralne Republike genaral Muddo Faffa, i njegova klika.

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata
1 godina prije

Zlo uvijek nade put…Nemozes ko Staljin smjenjivat i ubijat sve oko sebe…

pera lozac
Gost
pera lozac
1 godina prije

Daj boze da se moze.

shumadinac
Member
1 godina prije

Ovaj “nemački obaveštajni analitičar” isuviše lako koristi izraz fašista. Da li su svi u vlasti SAD fašisti? Da li svi novinari koji rade u “pro Vašington” medijima fašisti? Video sam juče rezultate neke ankete koji kažu da više od pola Italijana želi “autoritarnog vođu koji neće previše mariti za parlament i izbore”. Sam stav uopšte nije problem, i ja sam apsolutno za. Mnogo puta sam već pisao da je politički pluralizam siguran put očuvanja postojećeg stanja stvari jer će se u toj “kakofoniji” uvek naći neko ko će se prodati strancima i završavati poslove u njihovom interesu. Dakle, stav je sasvim ok ali je potrebno ostvariti ga na pravi način. Ovako značajne promene se gotovo uvek sprovode “lomljenjem preko kolena” a u takvoj situaciji na vlast ne dolaze najbolji nego najglasniji. A ko je najglasniji? “Navijači”. Ne mora čovek da bude previše pametan da bi ovo zaključio, dovoljno je da na brzinu prelista udžbenike istorije iz burnih perioda. To je i način da se shvati kako “fašistička misao” pušta korenje u masi, da nje masa nije do kraja svesna čak i kada čini zločine. Zazivati revoluciju u Americi kao pozitivnu stvar za ostatak sveta je suludo. Ili pre zlonamerno. Zakon… Pročitaj više »

Umpah Pah
Gost
Umpah Pah
1 godina prije
Reply to  shumadinac

@shumy :
Američko prolijeće sa F-35 ?
Prolijeće dok se ne sruši ?
Zabolit će amere Bolivija ?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije

Ni kad su zarobili Chaveza nije niko raportirao da je zarobljen, jako je tamo bio novinarski tim koji je snimio sve. Kasnije je napravljen dokumentarac od tog materijala. Receno je da je dao otkaz.
Kubanska televizija je emitovala razgovor sa njegovom kcerkom i spanski CNN je greskom preneo to. Tako su ljudi saznali da je zarobljen i da ima smisli dici se.
Inace su cuvari kapija demokratskog zapada cuvali kapije.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Red Dog

Americki predsednici su zapravo taoci nekih lobbya i sve se svodi na unutrasnji politicki opstanak. Ostatak sveta moze biti zrtvovan za to. Clinton je hteo normalizirati odnose sa Kubom jer nije hteo vise kubanskih izbeglica. Problematicni su. 80-tih ih je primio u neki logor u Arkansasu. Probili su se napolje i stvorili nered. To ga je kostalo guvernerstva. Miaimi-kubanci su leteli nad Kubom i bacali letke dok kubancima nije dopizdelo pa su oborili jedan avion. Posle hajka, i Clinton nije mogao normalizirati. Obama jeste umnogome normalizirao. Cim je dosao Trump je ukinuo sve. Taj kubanski lobby je skoro kao cionisticki. Drze Floridu a Florida je kljucna za izbore.

Tudum
Gost
Tudum
1 godina prije
Reply to  Red Dog

Komi vau,vau pises gluposti,guverner,arkanzasa,je,bio,Clinton,prihvatni,centri,Miami,Carter=Georgia.SCAR FACE

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Tudum

Deder, proveri jos jednom.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 godina prije
Reply to  Red Dog

90-tih je cak bio u Guantanamu. Sve sta su nasli na moru su poslali u Guantanamo. Tamo ih je slao Clinton. Obecao je Fidelu skidanje sankcija ako ih Fidel zaustavlja.

MilanPraha
Gost
MilanPraha
1 godina prije

Taj obavjestajni analiticar prica bajke,oko Bolívie své to izgleda drugacije.Globalni sistem upravljanja nad Juznom Amerikom preuzima Kina Kao noví globální centar.

Mlata
Gost
Mlata
1 godina prije
Reply to  MilanPraha

Odakle znaš to za Kinu, iz novina?

MilanPraha
Gost
MilanPraha
1 godina prije
Reply to  Mlata

Kakvih novina..přáti málo sistem dogadjanja u juznoj americi,složí kompletan mozaika svega toga i dobijes kompletan zakljucak.Kina Kao noví globální centar upravljanja preuzima kompletní juznu Ameriku..Sjecas se demonstraci já u Cileu,pá sada Bolivija..Venezuela itd..své ima konacno cilj Tko je glavni igrac-Kina.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 godina prije
Reply to  MilanPraha

da, Kina je prisutna u Južnoj Americi već godinama, slabo se kod nas piše o tome, zanimljivo je bilo čitati kako kineski vojni specijalci čuvaju neke predsjednike a ne njihovi ljudi. Novac i pohlepa su zlo, kad ne vjeruješ svojoj policiji i vojsci onda je kraj sistema.

mars
Gost
mars
1 godina prije

Naslov clanka je sasvim u redu, s tim sto bih ga ja (cisto da podcrtam uputstvo koje naslov sadrzi) malo promjenio:
“Vise americkih revolucija, manje americkih rezolucija” (ostatku svijeta).

Max
Member
Max
1 godina prije

Puču je najviše pomoglo Moralesovo strateško neznanje i naivnost. Da je poduzep bilo kakve odlučnije mjere puč ne bi bio moguć ili bi bio na vrijeme ugušen.

Tudum
Gost
Tudum
1 godina prije

Litij-lithium=baterije Bolivija=7-10%sv.rezervi

Čoban
Gost
Čoban
1 godina prije

Dešavanja u novijoj povijesti govore da ipak čovjek prelazi viši nivo svijesti ,boreći se sa prošlošću i teškom borbom napreduje u bolja vremena,ako pri tom ne nastrada.Narodi koji su još u svojim granicama država ,a i izgubili pojedine dijelove dozvolivši da se samovoljno odcijepe,svojim potezima dokazuju da se industrijski i vojno oporavljaju,dajući do znanja da se oni koji bi htjeli njih pokoriti,mogu nadati porazu.Brzim razvojem vojne moči daju otpor imperijalizmu ,koji se provodi širom planete pod pokroviteljstvom demokracije ,PRIMIJETITE DA TO VIDI ČOBAN,šta tek o tome misli visoko obrazovan rukovoditelj države.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

A EU je nevina, jadna, začuđena, …. nije ni imala pojma o nijednom zločinačkom poduhvatu . Ne laprdaj, o naivnosti stare kurbe prepune zločinaca kojima treba staviti omču oko vrata. Počni čistiti od svojih vrata, pozdravi i krvavog Tony-ja autore, pa onda kreni čistiti i tuđa dvorišta.
Pa svakom konop po zasluzi

Marko
Gost
Marko
1 godina prije

Pa ako se svijet boi americkog fasizma nek se obrati putinu,putin ce ih rado pokopat.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik