fbpx

Planom svrgavanja Eva Moralesa su upravljali zločinački CANVAS i nevladine udruge

Evo Morales i-Srđa Popović

Nakon što je na izborima 20. listopada Evo Morales pobijedio na predsjedničkim izborima u Boliviji, pokrenuta je kampanja za njegovo svrgavanje, unaprijed pripremljen plan kojeg su osmislili „prodemokratski aktivisti“ Bolivije povezani s organizacijom CANVAS Srđe Popovića, poznate po dizajniranju planova za razne prevrate i „Obojene revolucije“ u svijetu, počevši s onom u Beogradu 5. listopada 2000.

Evo Morales je na zahtjev generala Williamsa Kalimana i vojnog i policijskog vrha podnio ostavku i trenutno se nalazi izvan domovine. Zrakoplov s bivšim predsjednikom Bolivije Moralesom napustio je zračni prostor Bolivije, napisao je na Twitteru ministar vanjskih poslova Meksika Marcelo Ebrard, te dodao kako se prema postojećoj međunarodnoj konvenciji Morales se nalazi pod zaštitom Meksika.

„Njegov život i zdravlje nisu u opasnosti“, dodao je ministar Ebrard.

Morales je ranije priopćio kako se namjerava uskoro vratiti s još većom snagom i energijom.

„Braćo i sestre, krećem za Meksiko, zahvaljujući vladi tog bratskog naroda koji nam je dao azil kako bi sačuvao naše živote. S bolom napuštam zemlju iz političkih razloga, ali ću pratiti situaciju. Uskoro ću se vratiti s velikom snagom i energijom“, napisao je Morales na Twitteru, iako je operacija svrgavanja tako dobro odrađena da je njegov povratak u bliskoj budućnosti vrlo upitan.

U međuvremenu je i ministar obrane Bolivije Javier Eduardo Zavaleta također podnio ostavku. Rekao je kako on i Morales, kao glavni zapovjednik vojske Bolivije, nikada nisu izdali naređenja vojnicima i mornarima da dignu oružje na svoj narod, niti će to ikada uraditi.

„Ako sada vojska koristi oružje protiv naroda, odgovornost za to je na onima koji su donijeli tu odluku“, dodao je Zavaleta.

Ranije je zapovjednik Glavnog stožera vojske Bolivije, general Williams Kaliman izjavio „“da se vojska na molbu policije pridružila održavanju reda na ulicama.

general Williams Kaliman

FOTO: Zapovjednik Glavnog stožera vojske Bolivije general Williams Kaliman

Međutim, završni čin svrgavanja Moralesa i prisiljavanje da podnese ostavku je posljedica dugog i mukotrpnog rada nevladinih udruga u zemlji povezanih s organizacijom CANVAS Srđe Popovića i njegovih financijera.

Istaknuta osoba u tom procesu je Jhanisse Vacca Daza, koja je tijekom susretu s Popovićem u svibnju prošle godine na svom Facebooku napisala: “Trenutno sam u nebu.“

Čestitke Trumpa „slobodarskom narodu i vojsci Bolivije“

Američki predsjednik Donald Trump je jučer rekao da je zadovoljan prisilnom ostavkom bolivijskog predsjednika Eva Moralesa u kojoj vidi “snažno upozorenje upućeno nezakonitim režimima u Latinskoj Americi”, pohvalivši pritom vojsku.

“Sjedinjene Države pohvaljuju bolivijski narod zbog toga što želi slobodu i bolivijsku vojsku zato što je poštovala svoju zakletvu da neće štititi samo pojedince, nego i bolivijski ustav. Ovi događaji su snažan znak upozorenja nezakonitim režimima u Venezueli i u Nikaragvi da demokracija i volja naroda uvijek pobjeđuju”, rekao je Trump, sugerirajući da se obruč oko Nicolasa Madura i Daniela Ortege sve više steže, iako najnovija izborna pobjeda peronista u Argentini i pobune u Čileu i početak velikih prosvjeda u Brazilu sugeriraju da rekolonizacija latinske Amerike neće teći tako glatko kako su vjerovali stratezi u Washingtonu.

Rusija: Morales je svrgnut državnim udarom

Za Moskvu nema dvojbe. Svrgavanje Eva Moralesa u Boliviji je državni udar.

Rusija je duboko zabrinuta time što su se događaji u Boliviji razvijali po obrascu insceniranog državnog udara, bez obzira na to što su vlasti zemlje pokušavale pronaći konstruktivno rješenje na bazi dijaloga, navodi se u komentaru ministarstva vanjskih poslova Rusije.

„Izražavamo duboku zabrinutost što je tijekom unutarnje političke krize u zemlji spremnost vlade za konstruktivnim rješenjem na bazi dijaloga bila zbrisana razvojem događaja po obrascu insceniranog državnog udara“, priopćila je službena Moskva.

Naglasili da Rusija računa na odgovornost političkih snaga Bolivije i poziva ih da pronađu izlaz iz unutarnje političke krize na temelju ustava.

Iako dobro zna da to neće biti tako, Moskva je službeno priopćila kako računa na odgovoran pristup svih članica međunarodne zajednice, susjeda Bolivije, utjecajnih država izvan regije i međunarodnih organizacija.

„Moskva sa zabrinutošću prati dramatičan razvoj događaja u Boliviji, gdje je val nasilja kojeg je pokrenula opozicija spriječila Eva Moralesa da završi predsjednički mandat“, zaključuje se u priopćenju MVP Ruske Federacije, a glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je izrazio nadu da neće biti miješanja izvana u rješavanje krize u Boliviji.
Kao što smo ranije spomenuli u kontekstu krize u Siriji, službene izjave treba uzimati s rezervom, jer su u Rusiji itekako svjesni da će sljedeća meta biti Venezuela i Nikaragva, dvije zemlje koje su saveznice Rusije i Kine, zbog čega su ruski mediji jučer veliku pozornost dali događajima u Boliviji.

Operativci kampanje svrgavanja Moralesa

U ovu skupnu spadaju razne nevladine udruge, među kojima se ističe Jhanisse Vaca Daza, koja se predstavila kao „ekološka aktivistica“ i za požare u Amazoniji je uspjela okriviti predsjednika Moralesa. Naravno, ovo je apsolutno netočno, između ostalog i zato što bivši predsjednik dolazi iz redova autohtonih naroda, provodio je politiku zaštite okoliša od korporativnih interesa i sve ono što nije išlo u prilog bogatim zemljoposjednicima koji su stvarni vladari nekih provincija.

Međutim, kao i u bilo kojoj „Obojenoj revoluciji“ nije važno ono što jeste, već što se uspije nametnuti kao „istina“, a tu su Jhanisse Vaca Daza i Srđa Popović odradili odličan posao.

Inicijativa Daze protiv vlade Bolivije Evo Moralesa, koju ona redovito opisuje kao “autoritarni režim”, je osmišljena da bude apsolutno nevina i ona je promovirala „spas Amazonije i očuvanje ekosustava“. Istovremeno je na svojim računima na društvenim medijima Moralesa prikazivala kao “diktatora” s brkovima u stilu Hitlera, uvijek uz poklič: „Ne!“. Kad su izbili požari u Amazoniji, njezina se strategija promijenila i počeo se koristiti hashtag #SOSBolivia.

Daza i njeni saveznici su se mobilizirali da iskoriste ekološku krizu do maksimuma, usprkos izvješćima vlade Bolivije da je više od 85 posto požara ugašeno u oko samo osam dana operacija.

Čak je i NASA u svom izvješću navela da su se požari širili svugdje, najviše u Brazilu, ali ne i u Boliviji.

No, zagovornici svrgavanja Moralesa i njegove vlade su koristili stare recepte koji se desetljećima koriste protiv Venezuele, Nikaragve i Kube.

U srcu kampanje #SOSBolivia nalazi se malo poznata nevladina organizacija nazvana „Rios de Pie“, ili Stalne rijeke, koji je prije tek nešto više od godinu dana osnovala Jhanisse V. Daza, samoprlogašeni „borac za ljudska prava“. Dok se hashtag širio putem interneta, Dazina organizacija je počela objavljivati vrhunski urađene ikonfografije i fotomontaže, optužujući bolivijsku vladu za širenje požara.

Drugi glavni cilj Daze i njezinih saveznika bio je jačati bijes u inozemstvu, posebno među takozvanim salonskim „ljevičarima“ na Zapadu, te mobilizirati klimatske aktiviste protiv Bolivije. Ove moćne skupine, koje se brinu za izumiranje rijetkih vrsta i emisije CO2, pozvale su na mitinge ispred bolivijskih veleposlanstava ovog vikenda širom Europe. Neke bivše kolonijalne europske sile su nakon govora Jhanisse Daze za TEDx u veljači, kada je izložila “strategiju nenasilne borbu” u pristupu svrgavanju Moralesa, odgovorile financiranjem njene udruge. Na primjer, španjolsko veleposlanstvo u Boliviji je dalo novac za njenu kampanju.

Ali Jhanisse Daza je sve samo ne „ljevičarka“ i pravom smislu te riječi. Njezin LinkedIn sakriva svoje protuvladine aktivnosti, tvrdeći da se „Rios de Pie trenutno bori protiv Moralesovog režima i organizira obične građane da svoja prava brane nenasilnim prosvjedima”.

Daza ima bolivijsku putovnicu i kao rodni grad navodi glavni grad države Sucre, ali je značajan dio svoje obrazovne i profesionalne karijere provela u Sjedinjenim Državama. Pohađala je Državno sveučilište u Kentu, Ohio, gdje joj je diplomska teza bila usredotočena na “Autoritarne režime u Južnoj Americi”, a nakon toga je završila akademske programe u Velikoj Britaniji i Čileu. Studirala je i u elitnoj Harvard Kennedy školi, sudjelujući u programu ” Vodeći nenasilni pokreti za društveni napredak”.

U njenom aktivizmu u Boliviji joj je veliku podršku dao CANVAS Srđe Popovića, bivši vođa srbijanske grupe za promjenu režima „Otpor“. Popović ju je promovirao na Twitteru, optužujući Boliviju za “loše upravljanje” i “ekološku katastrofu”.

Baš kao i njezine kolege u drugim zemljama na koje su meta SAD-a, Jhanisse V. Daza prikriva cinične ambicije za svrgavanje legitimne vlade krinkom humanitarne dobre volje, tvrdeći kako se brine za autohtone narode i druge marginalizirane skupine, upravo one koji su najviše koristi imali od Moralesovog predsjedanja.

No, njezine sumnjive tvrdnje da prvi autohtoni predsjednik na svijetu ne brani interese autohtonih naroda Bolivije nikome nije upala u oči. Starosjedilačke skupine u Boliviji podržale su Moralesovu kandidaturu širokim marševima tijekom posljednja tri izbora, a ta se podrška uglavnom planira nastaviti.

Na sam dan ostavke su sve skupine autohtonih naroda najavile veliki marš na glavni grad Bolivije, ali ih je ostavka zatekla na putu za Sucre.

Jasno je da vladine agencije i razne zaklade u Sjedinjenim Državama i njihove marionete, petokolonaške nevladine udruge diljem svijeta, za cilj nemaju jamčiti mir i prosperitet naroda za koje se navodno bore. U slučaju Bolivije je u tijeku restauracija desničarske vlade nametnute izvana. Kada govorimo o desničarskim vladama u Latinskoj Americi, to su u pravilu vlade sastavljene od predstavnika bogatih zemljoposjednika i poduzetnika povezanih sa Zapadom, ostataka bivših fašističkih vojnih hunti i neoliberalne političke elite koja je vladala ’90-ih.

Nova vlada u Boliviji, osim ako ne dođe do nevjerojatnog obrata, dobit će zadaću da reprivatizira bogatstvo zemlje i uguši žarišta otpora koja su najveća među autohtonim narodima u ruralnim dijelovima zemlje.

Kolika je odgovornost samog Moralesa za sve što se dogodilo? Velika, gotovo neoprostiva. Evo Morales je s ciljem nacionalne pomirbe ostavio netaknute vojne elite, kadar u tajnim službama i policiji koji je, bez sumnje, ostao vjeran idejama vojne hunte i prozapadnim marionetama koje su se na vlasti smjenjivale ’90-ih i sve do prvog Moralesovog mandata 2006. godine. Proveo je 13 godina u predsjedničkom uredu, a da nije očistio vojsku, policiju i tajne službe od neprijatelja vlastite zemlje. Ako je nešto i učinio, ovako lako proveden državni udar u režiji Srđe Popovića, Jhanisse Vacca Daza i generala Williamsa Kalimana je dokaz da s takvim osobama, jednom kada se preuzme vlast demokratskim putem i na izborima, ne treba imati milosti.

Ma kako to zvučalo, sudbina Eva Moralesa je sada manje važna. Račun će, baš kao Argentinci i građani Ekvadora i Brazila, koji su se na izborima odlučili za promjene, platiti građani Bolivije, koji se vraćaju u mračna desetljeća s kraja prošlog stoljeća u kojima ih čekaju represija, bijeda i siromaštvo.

Je li ovo posljednji čin priče s prvim predsjednikom iz redova autohtonih naroda u Latinskoj Americi znat će se već u sljedećih nekoliko dana. U međuvremenu se Srđi Popoviću, Jhanisse Vacca Dazi i generalu Kalimanu može čestitati na „dobro odrađenom poslu“.

U konačnici, iz ove se priče može izvući pouka. Jednom kada se demokratskim putem preuzme vlast, prvi korak koji se mora učiniti je zabrana rada nevladinih udruga iz galaksije Otvorenog društva, protjerivanje iz zemlje američkih vladinih agencija i „nevladinih“ organizacija, što je Morales dijelom učio, ali očito ne dovoljno, i na kraju provesti čistku u sigurnosnim strukturama i institucijama. Bez tih koraka se ne može govoriti o suverenitetu, a sve političke vođe koji zbog „demokracije“ zaziru od ovakvih koraka mogu doživjeti sudbinu Moralesa da tajno u zrakoplovu zemlje koja im ponudi azil moraju napustiti predsjedničku ured i, što je još gore, vlastitu domovinu.

Jhanisse Vacca Daza i Srđa Popović

Jhanisse Vacca Daza i Srđa Popović

FOTO: Jhanisse Vacca Daza i Srđa Popović u svibnju prošle godine

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
77 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
palermo
Gost
palermo
11 mjeseci prije

Znači po vama je i svrgavanje velikog demokrate Miloševića bilo “zločinačko”?
CANVAS upravlja i bolivijskom vojskom i policijom? Čim je represivni aparat okrenuo leđa Moralesu priči je bio kraj.
A za Bolivijce je svejedno bio na vlasti Morales ili neki desničarski kreten. Bili i ostali ljuta sirotinja.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Ako je došao Đinđić, njemački igrač, onda je bio zločin. Konačno, 2000. je Milošević odavno uspostavio odnose s Hrvatskom i zamijenio stanovništvo, On i Tuđman, da nije umro, vjerojatno bi se sastali i dobro surađivali. ne zaboravi da Tuđman nije htio podržati Kosovo. No to nije tema. Da. Popović je jednak zločin napravio i svojoj zemlji kada je na vlast doveo Đinđića, Jovanovića , Legiju kao njihovog pretorijanca itd.

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Miloša će srbi od blata praviti a to što je za tamu započeo rat je drugi par opanaka.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Ko je počeo rat?

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Siniša, ferenđiji sa nosevima.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Pametan čovek a ponašaš se kao dalabu.

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Siniša, kakovo ti je to pitanje, jogurt je bio početak a kraj se ne nazire, valjda si upoznat da su i ostali na sceni, ko i Miloš, stvorova djeca bili u kazališnoj predstavi ili moram pojašnjavati…………..

Mamajev Kurgan
Gost
Mamajev Kurgan
11 mjeseci prije

Zato ja cijenim i postujem sjeverno korejskog vodju predsednika i gazdu Kima.Kod njega nema trte mrte hehee on takve spodobe poput Srdje Popovice i za puno manje greske strpa u zatvore da rintaju dok su zivi za narod i drzavu.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Pa zato te i pitam za mišljenje ko je počeo rat, učinilo mi se da si sve sveo na jednu jedinku.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Pa I Hićo bi bio upamcen po VW I Autobahnovima da se pred kraj nije zaigrao ….

Lurker
Gost
Lurker
11 mjeseci prije

Rusenje Milosevica Rusenje Moralesa.
Bas me zanima koje druge akcije je poduzeo canvas…

Konstantin
Gost
Konstantin
11 mjeseci prije

“obojene revolucije” u Belorusiji (neuspele), Rusiji (neuspele), Ukrajini (uspele), Gruziji (uspela), Moldavija (uspela), Makedonija (uspela) …. hoces jos???

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Daj ne pravi se glup, otvori Colour revolution – Wikipedia i imaš spisak zemalja koje priznaju, fali Brazil, Venezuela, sad Bolivija, rusija pokušaj 2012. itd itd. Čak i lažljiva Wikipedija englesko izdanje priznaje ove navedene, uvijek s glavnim akterima CIA/NED/USAID/CANVAS/Freedom House itd itd, itd. Pa samo kad vidiš ovog zlotvora Popovića, nemaš više što pitati. na istu ekološku kartu igraju u Nikaragvi, kao kineski kanal će ugroziti ekosustav. Ali je Ortega baš sad dobio opet izbore. mislim. Nije predsjedničke, jer su oni 2021. Ove je dobio: autonomne regionalne , za guvernere i gradonačelnike.

čitalac
Gost
čitalac
11 mjeseci prije

Kako lako je srušiti neku vladu?
Šta su taj CANCAS i Srđa Popović svemogući???
Kakve su to države ako ih je tako lako srušiti?

tuf
Gost
tuf
11 mjeseci prije

Naivne.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Nezadovoljne

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

ne, nisu svemogući, ali ih treba šutnut nogom u dupe iz zemlje. a njihove kolaboracioniste u medijima zvati petom kolonom i izdajnicima. I to je to.

Pera
Gost
Pera
11 mjeseci prije

Izraelci to rjesavaju na sebi svojstven, da ne kazem ‘osebujan nacin’.

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

@čitalac

Ne pojednostavljuj.
Cancas je tek mali dio slagalice.
USA , EU i OAS su zajednički vršili pritisak na malu i izoliranu zemlju.

Medijski pritisak, diplomatski pritisak, ekonomski pritisak , obavještajni pritisak…
Usput potkupi , pridobi par ključnih ljudi i game over.

Ima i kvaka 22
Da je Morales “počistio” ključne sektore , išao tvrdo prema petokolonašima bio bi proglašen diktatorom.
Slijedile bi sankcije i već viđeni scenarijo….
Nije ih maknuo, e sad je nesposoban jer ih nije maknuo pa bolje niti ne zaslužuje

mmne
Gost
mmne
11 mjeseci prije

spodobe kao ove tri na slici su nule i smece koje se ne moze naci ni u kantama za smece!!!…nikakav on nisu izveli puc nego su samo maska za ozbiljne igrace koji godinama cak i decenijama rade…i radice jer u nerazvijenim da ne kazem primitivnim zemljama uvek ce naci izdajnike za nesto dolara mita….

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
11 mjeseci prije

”U međuvremenu je i ministar obrane Bolivije Javier Eduardo Zavaleta također podnio ostavku. Rekao je kako on i Morales, kao glavni zapovjednik vojske Bolivije, nikada nisu izdali naređenja vojnicima i mornarima da dignu oružje na svoj narod, niti će to ikada uraditi.”
Mala zanimljivost….
Bolivija nema izlaz na more, a ima mornaricu. Izlaz na more je izgubila u ratu sa Čileom 1879. – 1883. g. Fuerza Naval Boliviana ima više od 5.000 mornara i oko 170 brodova, uglavnom na jezeru Titicaca.

Zvrk
Gost
Zvrk
11 mjeseci prije

Nisam siguran u potpunu točnost. Postoji.predrasuda da je.Bolivija jedina drzava koja je izgubila sve ratove. Od Cilea izgubi obalu. Od Brazila sjeverni, amazonski pojas. I od Paragvaja istocni, savanski dio.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
11 mjeseci prije

Potpuno nevažno za aktualnu situaciju.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Ali je interesantno.

Vasilij Zajcev
Gost
Vasilij Zajcev
11 mjeseci prije

Kad će već jednom početi sezona lova na ovakve zločince i njihove nalogodavce?!

FATIH
Gost
FATIH
11 mjeseci prije

ZAJCEV , KONCANICA JE ZAKON.
JOS AKO JE METAK 408W…..😂😁😄😃😂

Ha ha
Gost
Ha ha
11 mjeseci prije

GIMNAZIJA
JE UVIJEK BOLJA
OD AZIJE

Vasilij Zajcev
Gost
Vasilij Zajcev
11 mjeseci prije

Dodajmo tome i to da su tzv. “Extinction Rebellion” i spodoba Greta Thunberg još pred nekoliko mjeseci označili Boliviju kao metu. Ovo svakako zahtijeva dublju analizu!

tihobl
Gost
tihobl
11 mjeseci prije

Gretica je mislilac i vizionar. Ovo je jos jedan dokaz koliko je pametna. 🙁

Sarmat
Gost
Sarmat
11 mjeseci prije

Što reći na ovo? Grozno. Jadan bolivijski narod nakon ove kontrarevolucije, pogotovo sirotinja. Sluge anglocionističkog carstva će sada sve opljačkati za svoje gospodare i za sebe.
Velika pouka za budućnost, ako je još i ima. Nakon preuzimanja vlasti na izborima jedino je rješenje provođenje revolucionarnih metoda, ukidanje višepartijskog sustava, čišćenje banksterskog smeća u državi i uspostava revolucionarne vlasti naroda. Dobar primjer je Kuba, Premda joj je ekonomksi loše, znamo i zašto, ona se održala. A Bolivija je zadržala “demokraciju” i sad je gotova. Demokracija je samo eufgemizam za vladavinu kapitalokracije i nenarodnih režima.

gost
Gost
gost
11 mjeseci prije

Narod je ispao pička ili nije davao podršku. Nikakve CIAe ni CANVASi ne mogu smjeniti predsjednika ako je narod uz njega. Morales je ispao šupak. U Venezueli je narod stao uz Madura i zato mu ostali mogu pop**** i zato je ostao na vlasti!

StarDam
Gost
StarDam
11 mjeseci prije

U Venecueli je vojska stala uz Madura. Ne znam gdje živiš, ali ajde kreni puškom na KGK ili Vučića, očite kolaboracioniste, pa da vidimo jesi li pička ili nisi.

gost
Gost
gost
11 mjeseci prije

Vojska nije došla sa Saturna, vojnici su isto narod!

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Jesil ravčo ti, pa vidi ona tri slova sa kojim završava prezime generala………

gost
Gost
gost
11 mjeseci prije

Neću mu ja smijenjivat generale, to je morao sam napraviti 😉 Uostalom što mu je radila njegova obavještajna služba. Kakvi su mu to špijuni od kurca?

tihobl
Gost
tihobl
11 mjeseci prije

Gost grijesis za narod. Narod se digao protiv puca, ali vojska je dobila naredbe da rastjera moralesove pristalice sa ulica. Da vidis kako sad pendrekaju.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije

“gost” , narod je svoju volju rekao na izborima, Morales je dobio većinu, a ovi rušitelji su manji deo “naroda” , koji se poneo za poznatom podlom propagandom CIA-CANVAS i plaćenim “revolucionarima” . Vojska je institucija koja treba da štiti legalno izabranu vlast i državu, ali je i tu deo oficirskog kadra plaćen da podrži pučiste. Morales je ispravan čovek i štitio je interese Bolivije, dok su pučisti radili (svesno i nesvesno) za interese američkih kompanija i američke elite. Sledi pljačka resursa, pre svega Litijuma, kojeg Bolivija ima . Sve je jasno onome ko hoće istinu i ko ima pameti.

Željko
Gost
Željko
11 mjeseci prije

Ok i što sada? Rusi ne mogu zaštititi Ruse u Odesi a Kinezi ne mogu zauzdati Hong Kong!! Gdje je tu ta tzv jačina Rusije i Kine, većina na portalu živi u paralelnim svjetovima!!

Pera
Gost
Pera
11 mjeseci prije

Ne mijesaj babe i zabe.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije

Željko, jadni amerofilu . Tvoj način razmišljanja je malo retardiran .

Ha ha
Gost
Ha ha
11 mjeseci prije

otišao je morales
zbog litija za baterije
jer se ono govno od tesle stalno samozapaljivalo
a ovi imaju litija za cijelu industriju
milim da će zemlja trećeg svijeta
usa biti koncesionar na litij
žao mi moralesa
bio je moralan tip
takvih fali na balkanu

Bokan
Gost
Bokan
11 mjeseci prije

poduvaj pištačio

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Jučer velim da je ona iz oporbe i bez provjere nosonja, kad sam vidio njenu fotku pored Srđesamuela vidim da pogađam ko snajperom.

Tink
Gost
Tink
11 mjeseci prije

Gde se Srdjo nadje tu trava ne raste. Jedini svetao primer je Lukasenko kada je Srki doleteo u Minsk da obucava opoziciju kako se organizuje “ruzicasta”revolucija. Epilog je bio da Srki nije ni izasao iz aviona vec je istim vracen odakle je dosao😀

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Dok se indiosi ne dokopaju mačeta ko mačeta Deni Treho samo če dobiti krvi, znoja i suza od Srđasamuelovih.

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije

Bolivija je laka za promenu vlasti.
La Paz je na brdu. Sve mu biva transportirano kamionima. Jedan put vodi do tamo. Blokiras put i La Paz je u opsadi. Lapazani ce pristati na sve da prestaje opsada.

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Trebaju Čea novog da uskrsne u nekom indiosu.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Fabijane & co…čekam vaše izlaganje;lijepo sam rekao da se strpite, ako ima nešto zanimljivo biće napisano a vi sada dajte svoje zanimljivosti.

dr drug
Gost
dr drug
11 mjeseci prije

… kad se na vrijeme nije rijesio kadra koji se zovu Viliams Jony Tom Maikl i slicno. Ostaje samo nada da se njegov pokret, stranka nastavit s radom s drugim vodstvom a da ce se narod brzo otrijeznit,

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

I on imao za generala ovog mana-a……………..

kgfjč
Gost
kgfjč
11 mjeseci prije

Morales je ispao kukavica i dezerter.

ewifviuewbvewvhuewrfverfvr
Gost
ewifviuewbvewvhuewrfverfvr
11 mjeseci prije

Nije imao ekipu, vojsku i policiju, ko Maduro da ga zaštite. Moralesu skidam kapu za sve što je uradio i izjavio u životu.

Hogar
Gost
Hogar
11 mjeseci prije

Da citiram besmrtne reči A. Forda: “Bolje častan uzmak nego nečastan poraz”. I Čaveza su jednom rušili, pa se vratio. Dok si živ ima nade.

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

U cemu je Problem ?
Sad ce ponovo izbori I svi imaju iste sanse
Ako ga vecina naroda voli glasat ce za negog bliskog njemu.
Vjerujem da mu je dobrobit naroda na prvom mjestu i da se moze privremeno povuci u sjenu

StarDam
Gost
StarDam
11 mjeseci prije

Glasali su i za Lenjina u Ekvadoru. I ovdje će se već naći neki Lenjin sad kad su Moralesa maknuli.

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije

Sada imaju pucisti vlast.
Bilo kako da se glasa ce ispasti da su pobedili oni.
Privatizirace sve da iako pobede levi kasnije nema sta da se preuzme.

Patetika
Gost
Patetika
11 mjeseci prije

Hm, dakle, tvoja je teza da onaj na vlasti zadrzava vlast prljavim trikovima?

Osim Moralesa, koji je ignorirao referendum (volju naroda) i opet se kandidirao, pisuci vlastita pravila igre?

I Madura, koji izmislja nove drzavne organe sa ovlastima da postojece, ustavno odredjene ovlasti ukine drugim drzavnim organima koji mu ne idu niz dlaku?

Fabijan
Gost
Fabijan
11 mjeseci prije

Hja
To oni govore I za prosle izbore
Sad imamo filozofski problem
Kako napraviti izbore bez manipulacije naroda I varanja
Da im svi Vjerujemo

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Mislim da ni u ovom slučaju međunarodna zajednica nema konzenzus.

Sarmat
Gost
Sarmat
11 mjeseci prije

Sad će izbori biti farsa. Glasove će prebrojavati CIA-ini ljudi. Čiča mića gotova je priča. Mišolovka je zatvoren a na dugo vremena.

Siniša
Gost
Siniša
11 mjeseci prije

Lično sam protiv njegovog ponovnog učešća na izborima, dovoljno je dugo i sam je kriv zašto nije stvorio uslove da ima naslednika.
Elem….problem je moguće ponavljanje Ukrainskog scenarija, Predsednik se povuče na lijepu riječ a posle dolaze na vlast ljudi sa nimalo skrupula i dobre želje i nezakonito zauzimaju vlast;već imamo apsolutnu čistku ljudi pozicije do prvog čoveka/žene po redoslesu koja je iz opozicije i koja je već izjavila da je spremna i da će preuzeti vlast. Opet…nadam se da je vojska napravila razumnu taktiku ali po vijestima da pomaže policiji da umiri Moralosove pristalice i da ima ranjenih među njima mi je krajnje neobećavajuće;imaš Moralesa koji da ostavku da ne dođe do pogibelji i imaš opozicione aktivnosti koje dovode do pogibelji…..

opet ja
Gost
opet ja
11 mjeseci prije

CANVAS i Srđa popović su koliko znam bili povezani sa Sorošem, sa kojim je povezan i Vučić. Malo, malo pa Aleksandar Soroš, tatin sin, dođe kod Vučića na neki razgovor, ne znam po kom osnovu sem davanja instrukcija Vučiću. Što sad CANVAS ne krene da obara Vučića i njegovu kriminalno izdajničku bandu koja je uništila i ono malo demokrtaije što je bilo. Čini mi se da je Milošević spram Vučića bio malo dete. Verujte mi na reč, direktno iz centra Beograda.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash
11 mjeseci prije

Čime li se taj Srđa bavio prije nego što je počeo orkestrirati obojene revolucije? I kako to da ga već netko nije “overio u čelo” za minuli rad na Balkanu… Nije sad baš da mu ja to želim, ali neki su u ovom krajevima otišli Bogu na istinu i za manja sranja…

StarDam
Gost
StarDam
11 mjeseci prije

Zato jer ih “overavaju” isti koji su ih financirali. A Srđa je još koristan. Kad prestane, past će s balkona u Instanbulu.

qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
Gost
qewvnwuefnvqewnvenqvnejdvedvnejfve
11 mjeseci prije

Samuel je zaštičen podrijetlom, njega neće dirati ni njegovi ni drugi.

StarDam
Gost
StarDam
11 mjeseci prije

Kao što nisu svog Epsteina?

ewifviuewbvewvhuewrfverfvr
Gost
ewifviuewbvewvhuewrfverfvr
11 mjeseci prije

Onaj je bio za druge poslove mogao je progovoriti slučajno ovaj neče jer i neće u tvorza.

Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije

Peti Oktobar all over again. Cak i stari, dobri, Srdja.
Pravicete vi Slobu od blata.

samo tako
Gost
samo tako
11 mjeseci prije

“Nevladine udruge” je oksimoron i bilo bi krajnje vrijeme da se prestane koristiti taj izraz, čija je jedina svrha zamagljivanje stvarnog stanja.
Trag novca ih otkriva kao vladine agencije, največim dijelom žive direktno od budžeta, nevažno čijeg. Španjoskog, USA, EU…
Tek manji dio financija dolazi od “filantropa”, oslobođenih dijela poreza da bi mogli direktno financirati “nevladine udruge”. Knigovodstveno drugačiju, u stvarnosi isto

FATIH
Gost
FATIH
11 mjeseci prije

E SAD CE VAS OBASJATI “DEMOKRATSKO SUNCE”.
SA CE TE TEK UDISATI “DEMOKRATSKI ZRAK”

Ha ha
Gost
Ha ha
11 mjeseci prije

SKORO KAO U PERZIJI
GDJE JEDAN ČOVJEK
ODLUČUJE O SVIM MEDIJIMA

samo tako
Gost
samo tako
11 mjeseci prije

Nebeska Vacca i Srđa poslaše Moralesa u Meksiko 😆😆

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

Prelako je pao Evo Morales.

LNT_Iluvatar
Member
LNT_Iluvatar
11 mjeseci prije

U svakom društvu ima nezadovoljnih s trenutnom vlasti.
Svako društvo ima većih ili manjih problema s zloupotrebom vlasti.
Imaju svoje probleme i trebaju ih riješiti ..sami.

Ta takozvana otvorena društva nisu ništa drugo nego sistem regrutiranja i filtracije petokolonaša.
Traže upravo zadnji talog koji bi prodao dušu i potpisao ugovor s vragom za malo vlasti.
Talog će im pomoći u mobilizaciji kritične mase na osnovi realnog problema napadnute države.

Kroz iskustvo vidimo da su zemlje koje su imale tzv obojene revolucije u većim problemima nego prije.
Slijedi im rasprodaja strateške imovine, deindustrijalizacija, pauperizacija širokih slojeva stanovništva , društveni etički slom popraćen općom nesigurnosti.
Petokolonaši jako dobro znaju posljedice svoje izdaje, znaju da pomoć nije besplatna ali im je osnovni kriterij djelovanja osobni beskarakterni egoizam
Stoga mi se gade.

Davno , kad sam bio student moj profa Politčke ekonomije rekao je :
“Djeco dobro zapamtite , strani kapital ne dolazi radi profita, profit ima doma , dolazi radi extra profita.”
Tako ni arhitekti obojene revolucije ne dolaze da bi pomogli tim državama već da bi pomogli sebi, dolaze radi višestrukog extra profita ( ekonomsko-političkog)
Rasturiti će sam temelj napadnute države i vampirski je isisati.

Za pomoć u tom naumu izabrati će i regrutirati najgore među nama.

ewifviuewbvewvhuewrfverfvr
Gost
ewifviuewbvewvhuewrfverfvr
11 mjeseci prije

Posložio si to za pet.

Miki
Gost
Miki
11 mjeseci prije

Ma kakav litij. Litij je več prošlost. Razvija se akumulator Magnezij-sumpor koji je još jači od litijevih i ima ga svuda u izobilju to jest magnezija i sumpora.

sta je tu je
Gost
sta je tu je
11 mjeseci prije

…..pa eto ameri najavili jos 2015 sa komedijom Sandra Bullock “Our Brand Is Crisis”

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
77
0
()
x