Britanski teroristi su bili povezani s tajnim operacijama u Siriji i Libiji

London - most
8 komentara

Ranije smo izvijestili kako je počinitelj nedavnog terorističkog napada u Manchesteru, Salman Abedi, bio blizak skupini “disidenata Gaddafijevom režimu”, a pripadali su zabranjenoj Libijskoj islamskoj borbenoj skupini (LIFG) i živjeli je u neposrednoj blizini Abedija u Whalley Rangeu.

Britanska vlada i obavještajne službe su godinama davali azil libijskim disidentima, koji su osnovali zajednicu u Manchesteru, a Londonu su poslužili tijekom svrgavanja libijskog vođe 2011. godine. Na kraju su se okrenuli protiv svojih zaštitnika i organizirali i proveli napadu kojem je ubijeno 22, a ranjeno 116 ljudi.

Isto je i s nedavnim terorističkim napadom u Londonu. Britanski The Telegraph navodi da se bombaš u Londonu, Rachid Redouane, borio 2011. na strani NATO pakta protiv Gaddafija, baš kao i Salman Abedi, bombaš iz Manchestera. Obojica su se pridružila islamističkim skupinama koje su se kasnije borile i u Siriji.

Nakon Libije su se u Siriji borili u redovima skupine Liwa Al-Umah, koju je utemeljio Abdelhaqim Belhadj, bivši emir Libijske islamske borbene skupine (LIFG), ogranka Al-Qaede. Tijekom 2012. godine se Liwa Al-Umah u Siriji spojila s takozvanom “Slobodnom sirijskom vojskom” (FSA), koju su u kolovozu 2011. Utemeljili sirijski dezerteri u Turskoj s ciljem svrgavanja Bashara Al-Assada. U Siriji su skupinu Liwa Al-Umah često nazivali jednom od jedinica FSA, a ponekad je surađivala s Al-Nusra Frontom, sirijskim ogrankom Al-Qaede.

Poznato je da Velika Britanija tajno podržava Al-Nusra Front u Siriji, te da otvoreno podržava i opskrbljuje takozvanu “Slobodnu sirijsku vojsku”. U veljači 2012. godine je Velika Britanija poslala naprednu komunikacijsku opreme za FSA, kako bi bolje koordinirala snage na terenu.

U kolovozu 2012. godine su britanske vlasti znale i odobrile da se 100% obavještajnih podataka, prikupljenih u britanskim bazama na Cipru, proslijedi takozvanim “sirijskim umjerenim pobunjenicima” kroz Tursku. U kolovozu 2013. godine je Velika Britanija najavila slanje pomoći od milijun funti u obliku komunikacijskih i drugih sustava za takozvanu “Slobodnu sirijsku vojsku”.

FSA je potajno naoružavana od strane Sjedinjenih Država i zemalja Perzijskog zaljeva, a borcima su obuku davali turski instruktori, što je bio dio plana u svrgavanju Bashara Al-Assada.

The Telegraph piše kako postoje dokazi da su militanti iz porijeklom Velike Britanije, koji su sudjelovali u svrgavanju Gaddafija 2011. godine, kasnije uz dozvolu britanskih vlasti prvo putovali u Libiju, a onda i Siriju.

U prosincu 2011. godine je priopćeno “kako je, bez izričitog pristanka predsjednika Prijelaznog nacionalnog vijeća, kojeg su u Libiji podržavali London i NATO, 600 visoko motiviranih boraca koji su sudjelovali u svrgavanju Gaddafijevog režima, poslani u Siriju da se bore u redovima FSA”.

Osim toga, ovi su Libijci imali pristup skladištima oružja Gadafija i velikim količinama vojne opreme i oružja koje je libijskim pobunjenicima donirano od strane NATO pakta i Katara.

Nakon borbenih iskustava koje je stekao u Libiji i Siriji, barem kako piše The Telegraph, Rachid Redouane je na kraju je završio u Velikoj Britaniji, iako mu je London odbio dati azil 2009. godine, nakon čega je živio u Irskoj. Kasnije je s izbijanjem “Arapskog proljeća” i borbama u Libiji i Siriji vjerojatno zaslužio da ga se ne ometa u miru u Velikoj Britaniji, iako su službe za njega znale još od 2006. kada je živio u Harrowu u sjeverozapadnom Londonu.

Obvezno pročitati ako još niste:
Za teroristički napad u Manchesteru su krivi NATO, britanska vlada i „libijski disidenti“

Rachid RedouaneSalman AbediTeroristi
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tuf
6 godine prije

Eno Britanci su uhitili dvoje koji su na Facebook postavili video u kojemu gore stranice Kurana. Izgleda da je daleko vaznije zatvoriti one koji pale knjige nego one koji pale ljude. Jer treba nekako odrzati razloge za postojanje multibilijunskog biznisa.

davor
6 godine prije

“Teroristički” napadi na zapadu se pojavljuju samo kada treba pre-usmjeriti javno mijenje, primjerice prije parlamentarnih izbora, prije izglasavanja pojedinog parlamenta o nezavisnosti Palestine ili za vrijeme sprovoda Muhamed Alija simbola boksanja i miroljubivog Islama. Ili jednostavno kad treba izbombardirati neku državu po nalozima Total-a, Exxona i British Petroleuma.

davor
6 godine prije

Kad je Jean Marie Le Pen izjavio da je Charlie Hebdo napad izveo Mossad nedugo nakon toga su mu se iznenada zapalile instalacije na kući i jedva se spasio, a Netanyahu je za to vrijeme brukao gurajući se u prve redove povorke za mir dok su Hollande Merkel Abbas i ekipa gledali kako se dotični pristaša i zapovjednik false flag industrije razgrće po Parizu

Rokokoko
6 godine prije

Stara prica.To je ta trenirana opozicija za rusenje neposlusnih i nepokorenih drzavnih vladara.Britanci su in obucavali u akciji rusenja Gadafija.Sad im se uzgoj vlastitih terrorista obija o glavu.

Sinisa
6 godine prije

Minhen…U Bahn,ima mrtvih.

Brane
6 godine prije

Otkriveno je da su ubijeni teroristi na sebi nosili imitacije samoubilačkih pojasa; u pitanju su bile plastične boce za vodu omotane srebrnom izolir-trakom. Za potrebe vježbe veoma dobro, izgleda kao pravo. Postavlja se pitanje zašto bi teroristi to nosili??? MSM je iznio teoriju da su teroristi to stavili kako bi bili sigurni da će ih policija ubiti, što je prilično glupo objašnjenje iz više razloga. Istina će biti na tragu toga da su teroristi bili izmanipulirani na neki način od strane organizatora, koji su ih i ubili. Kao i uvijek, nema ranjenih i preživjelih, koji bi mogli reći istinu. No zato istražitelji u roku 24 sata saznaju ionako sve što je potrebno do detalja, mada obična ubojstva po Londonu ne uspijevaju riješiti godinama.

Milan
6 godine prije

Englezi su najgora svetska gamad… Ovo su fore za malu decu, ova dvoica imaju veze sa napadima kao i citatelji ovog portala. Vaskrsnuce za par meseci negde.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI