Za teroristički napad u Manchesteru krivi su NATO, britanska vlada i libijski “disidenti”

Za žrtve
21 komentar

Britanski The Telegraph piše “kako je počinitelj terorističkog napada u Manchesteru, Salman Abedi, bio blizak skupini disidenata Gaddafijevom režimu koji su pripadali zabranjenoj Libijskoj islamskoj borbenoj skupini (LIFG) i živjeli je u neposrednoj blizini Abedija u Whalley Rangeu”.

Među njima je i Abd Al-Baset Azzouz (48), otac četvero djece iz Manchestera koji je napustio Veliku Britaniju kako bi vodio terorističke mreže u Libiji koju je nadgledao Ayman Al-Zawahiri, nasljednik Osame bin Ladena i aktualni čelnik Al-Qaede. Azzouz je stručnjak za bombe i optužen je za stvaranje mreže Al-Qaede u istočnoj Libiji, gdje je 2014. vodio skupinu od 200 do 300 militanata.

Ono što britanski mediji prešućuju je činjenica da je otac Salmana Abadija, Ramadan Belqassem Abadi, bio je član Libijske islamske borbene skupine (LIFG) kojom je tijekom svrgavanja Gaddafija zapovijedao Abdelhaqim Belhadj. Nakon obavljenog posla, Abdalhaqim Belhadj, koji je uhićen kao visoki zapovjednik Al-Qaede i pristao raditi za SAD i NATO u rušenje Gaddafija, osniva stranku Al-Wattan i dobiva sve počasti i pohvale Londona, Washingtona i Pariza.

Libijska islamski borbena skupina (LIFG) ima veliku mrežu u Manchesteru i nakon što se smatra odgovornom za napad u Manchester Areni je mediji nazivaju “zabranjenom organizacijom”.

Međutim, LIFG je od osnutka i obraćenja i deradikalizacije njenog lidera Abdelhaqima Belhadja radila za CIA-u i druge zapadne obavještajne agencije. Britanska vlada je znala za skupinu i štitila je teroriste Manchestera. Istražitelji su navodnog ubojicu Salmana Abadija u Manchester Areni povezali i s napadima u Parizu 2015. godine i Bruxellesu u 2016.

Zbog čega je Salmanova obitelj dobila azil u Velikoj Britaniji, kada je bila poznata službama sigurnosti. Zašto je Salman slobodno mogao putovati između Libije i Velike Britanije? Može li se pretpostaviti da su Selman Abadi i cijela njegova obitelj radili za britanske tajne službe? Vlasti su za ABC News rekli da su u obiteljskoj kući Abadijevih našli neku vrstu laboratorija za izradu bombi i da su prikupili puno kemikalija. Međutim, britanska policija tvrdi da je sva oprema za bombe pronađena je u kući Salmana Abadija.

Navodni susjed je za medije izjavio “kako je obitelji Salmana Abadija bila vrlo religiozna, te da je majka ostajala u kući i svaki put kad je vidio je nosila veo”.

Međutim, majka Salmana Abadija, Samia, nuklearna je znanstvenica s navodnim vezama na sigurnosnim službama.

Kolega Salmana Abadija iz srednje škole je za MailOnline rekao da Salman “nikada nije pokazivao interes za religiju”, a Debbie Smith (53), koja živi nasuprot Abadija, kaže “kako je uvijek bio dobar momak i nije pokazao nikakve znakove radikalizma”.

“Nikada nismo imali problema s obitelji. Izgledali su prilično zapadnjački i nosili zapadnu odjeću. Žene nisu nosile veo”, rekla je Debbie Smith.

London i libijski “revolucionari” su krivi za teroristički napad u Manchesteru

Navodni ubojica, Salman Abadi, iz Libije se vratio tjedan dana prije terorističkog napada. No, libijska zajednica u Manchesteru je duboko povezana s Libijskom islamskom borbenom skupinom, kojom su se SAD i Velika Britanija koristili u svrgavanju Muammara Gaddafija. Znali su za sve njene članove, kako u Manchesteru, tako i Libiji, gdje bivši terorist, kasnije revolucionar, Abdelhaqim Belhadj, primio američkog senatora Johna McCaina i jedan drugom su čestitali na “dobro obavljenom poslu”.

FOTO – Abdelhaqim Belhadj (LIFG/Al-Qaeda) i američki senator John McCain

Abdelhaqim Belhadj - John McCain
Abdelhaqim Belhadj – John McCain

Još jedan član libijske zajednice u Manchesteru, Salah Abuaba, 2011. je financirao LIFG. Abuaba je prikupljao sredstva na Didsbury džamije, koji je posjećivao Abadi.

Dakle, ne treba puno za povezati da su “bivši” članovi Al-Qaede, koji su sada dio vlasti u Tripoliju, odgovorni za napad u Manchesteru. LIFG je teroristička skupina koju Ujedinjeno Kraljevstvo 2005. stavlja na popis terorističkih organizacija i izričito navodi “kako LIFG nastoji smijeniti trenutni libijski režim s islamističkom državom”. Skupina je ustvari ogranak Al-Qaede, a izvela je nekoliko akcija u Libiji, uključujući i pokušaj ubojstva Muammara Gaddafija 1996.

No, iznenađujuće je kako, prema The Telegraphu, poznati teroristi uspješno žive u libijskoj zajednici među britanskom populacijom, a da nikada nije intervenirala država i sigurnosno-obavještajne agencije u Velikoj Britaniji.

Oni putuju u inozemstvo i redovito sudjeluju u sukobima i terorizmu, nakon čega se vraćaju kući. Ali ne samo da ne završavaju u zatvoru, nego ih nitko ne prati.

LIFG se također pojavljuje na popisu terorističkih organizacija američkog State Departmenta, a njen vođa se sastaje s poznati američkim senatorom.

Kasnije izvješće potvrđuje da je LIFG  pomogao NATO paktu u Libiji u 2011. godini, ali se “deradikalizirao” i uzeo ime Libijski islamski pokret za promjene (LIMC), te postao dio takozvane oporbe poznate kao “Prijelazno nacionalno vijeće“.

Abdelhaqim Belhadj
Ramadan Abadi

Abdelhaqim Belhadj je imenovan za vojnog zapovjednika Tripolija i formalno negira bilo kakve veze s Al-Qaedom.

Naravno da je nemoguće da britanske obavještajne i sigurnosne agencije nisu znale za ovu prijetnju, posebice u svijetlu nedavnih događanja u Libiji, gdje su islamističke milicije “porazile” ISIL i nastavile provoditi istu strahovladu u područjima koja nadziru.

Ako su ovi ekstremisti uspješno napredovali u engleskoj zajednici bez državne intervencije, to prije možemo nazvati sudioništvom u zločinu, a ne nesposobnošću.

Dakle, opet ista priča u kojoj Sjedinjene Države i Velika Britanija koriste teroriste kako bi ostvarili svoje geopolitičke ciljeve, što ne iznenađuje, pogotovo s obzirom na LIFG koji je kao razgranata organizacija korišten od strane Washingtona još u ratu protiv Sovjeta u Afganistanu. Ono što iznenađujuće je da zapadna javnost i dalje emocionalno reagira na svaki napad, a ne racionalno i ne želi gledati širu sliku. Sve dok je tako, Europa će trpjeti strah, nepravde i ubijanja.

Podsjetimo još jednom. Salman Abadi, za kojeg se sumnja da je bombaš samoubojica iz Manchestera, nije bio izbjeglica, nego se koristio jednim od mnogih posebnih programa za zaštitu britanske tajne službe. Salman je rođen od libijskih roditelja u Manchesteru 1994. Njegov otac, Abadi Ramadan, prije nego su ga regrutirali Britanci, bio je časnik libijskih obavještajnih službi. Otkriven je slučajno od strane rođaka njegove supruge Samije Tabal, nedugo nakon neuspjele zavjere da se ubije libijski vođa Muammar Gaddafi. Nakon toga Gaddafi pokreće veliku čistku ne samo u sigurnosnim službama, nego i libijskoj vojsci i uspostavlja doktrinu naoružanog naroda, koncept nejasno inspiriran švicarskim i švedskim sustavom obrane koji se pokazao fatalnim 2011. godine.

Britanska tajna služba koja je osigurala izvlačenje i bijeg obitelji Abadi iz Libije. Službeno, Abadi je “pobjegao od Gaddafijeve diktature” i dobio azil u Velikoj Britaniji.

Abadi prvo boravi u Londonu, potom  prelazi u predgrađe Manchestera, gdje je živio više od desetljeća. Poput mnogih mladih ljudi iz predgrađa europskih gradova, njegov sin Salman je rastao bez izgleda za svijetlu budućnosti i pokazao je veliko zanimanje za takozvano “Arapskog proljeće”, do točke da se htio pridružiti libijskim militantima. To je, naravno, odmah privuklo pozornost odgovornih britanskih obavještajnih službi koje su tražile kandidate koji su bili spremni žrtvovati život u borbi protiv neprijatelja Ujedinjenog kraljevstva i “u ime Allaha”. Bombaš samoubojica koji je u Manchesteru na koncertu ubio 22 i ranio preko 50 ljudi, navodi se u izvješćima koja su procurila nekoliko sati nakon napada. Britanska policija je brzo otkrila identitet navodnog terorista, sugerirajući da on ne samo da je bio poznat, nego je bio pod nadzorom časnika koji su pratili okruženje iz kojeg je došao. Ove detalje su europski mediji prešutjeli, a vjerojatno ih nikada neće objaviti, jer država želi da tako bude.

Dakle, Salman Abadi je dio disidentske zajednice povezane s libijskom Al-Qaedom, skupinom LIFG, od koje je jedan dio kasnije prešao u redove “Islamske države” u zemlji. Ako Salman Abadi i jest odgovoran za materijalno počinjenje terorističkog napada, pravi krivci su američke i britanske obavještajne službe, danas ugledni političar, do jučer terorist, Abdelhaqim Belhadj, kao cijela mreža LIFG koja ima veliku bazu u Manchesteru, kojoj pripada i obitelj ubojice. Znaju li obitelji žrtava za ovu vezu između njihove vlade i ubojica, teško je reći, ali ako protiv ikoga trebaju dignuti tužbu onda su to bivši premijeri i aktualne vlasti i čelnici britanskih obavještajnih službi zajedno sa strukturama NATO pakta.

FOTO – Otac Salmana Abadija, Ramdan, blizak LIFG-u i Abdelhaqimu Belhadju

Organigram
Organigram

ManchesterSalman AbediTeroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kraut
6 godine prije

…..to on tako kaze, inace sluzbena verzija iz Londona je:
– Putin je to napravio.

Nema pokvarenijeg i lopovskijeg naroda od Engleza.

Ravio
6 godine prije

Šteta, ovako dobra reportaža će se izgubiti u balkanskim bantustanima.
Ovu reportažu bi trebalo prevesti na engleski da se širi po slobodnim medijima po svijetu.
Tek onda bi imalo odjeka.

Georgij Žukov
6 godine prije

Hvala Babicu na tekst , no smatram da je vecini citaoca jasno da ovaj danasnji svijet funkcionira po principima don corleonea .Drzavne elite tj mafija ovim i slicnim slucajevima srdacnih primanja disidenata u svoje nato drzave , postizu nekoliko ciljeva . Jedan od njih jest sirenje panike i straha kod gradjana radi lakse manipulacije i kontrole , drugi je koristenje “disidenata ” u organizaciji teroristickih celija ili terorista na terenu u oruzanim sukobima proxijima , trece i najbitnije oni ovim bombaskim aktima proizvode mrznju. Manipulacijom mrznje kod proletera stvaraju stanje svijesti koje je u svakom trenutku iskoristivo za velike gradjanske sukobe po europi ,a moguce i gradjanske ratove , ako njihov sustav kontrole i vladanja dodje u pitanje . Moramo shvatiti da oni ne zive medju nama , oni imaju svoje vile , helikoptere , avione , skole , bolnice , sveucilista , sve sto se nama proleterima desavalo ,… Čitaj više »

Hash
6 godine prije

Čini mi se da se ti jadnici, tek kad u njihove jadne prazne glave uđe saznanje da sluze ciljevima cia-mosad-mi6, odlucuju na ovakve poteze. Oni drugi to rade svojoj braci po vjeri jer su toliko zalupani da ne mogu skontati da se njima manipulise.
Dace Bog da i pojedinci koji imaju pristup centralama tih agencija progledaju pa da uskoro cujemo da je neko od visokih likova otisao sotoni u kazan

holop
6 godine prije

Hillary Clinton je implicirala danas da ce Trump zavrsiti kao Nixon.

Ljudi zeljni treceg svj. rata iz USA nece mirovati dok ne svrgnu Trumpa.

Da Obama vise nije ziv, on bi radio efikasno iz groba protiv Trumpa.

Obama, McCain, Clintonovi …itd. su napravili takvu mrezu oko svakog buduceg predsjednika Amerike da on moze ici samo onim putem kojim su oni napravili zhljeb.

Ako se jos netko nada u neke promjene u Americi on je u zabludi.

Ili ce Amerika izazvati treci svjetski rat ili ce se iznutra medju sobom posvaditi – drugim rjecima Americi treba “Perestroika”.

London
6 godine prije

Thomas Jefferson jedan od potpisnika dekleracije za nezavisnost SAD je imao preko 600 crnih robova.
To Amerikanci kriju, to se krilo i u u Titovoj Jugoslaviji.
Zasto?
Ostali tzv. Founding Fathers, bilo ih je sedam, svi su bili vlasnici robova.
George Washington je isto imao crnce robove.
Eto takvi su bili osnivaci Amerike.

zvone
6 godine prije

“We Jews, we, the destroyers, will remain the destroyers forever.” – Maurice Samuel

Ivan1
6 godine prije

Konačno pravi tekst. Znači svi smo žrtve nadnacionalnih elita. U Siriji nisu uspjeli ISIL stavit na vlast, ali čini se da ISIL već dobrano drma Zapadom. Moguće da je ovaj bombaš samoubojica već bio mrtav, ali Elite režiraju realnost i prave ljude budalama. Prava tiranija ISIL-ova režima.

Igor
6 godine prije

Ne zaboravimo da su isti ti englezi koristili teroriste na nasim prostorima kako bi ostvarili svoje interese. A vi se sada mislite i kukaje, tj. komentirajte druge a ne sebe kako to biva

davor
6 godine prije

To je to. Nitijedan od tih ekstremizama ne bi bio moguć bez NATO mreže. Saudijci ne izvoze vehabizam, oni plaćaju NATO paktu da ga izvozi. Saudijci nemaju takve logističke niti obavještajne kapacitete ni izbliza. Oni mogu poslati dva tri propovjednika u neku državu ali obuku operativcima Isil-ovcima i sličnima uvijek daju američki i engleski ex-vojnici, Mossadove frakcije IDF-a. Ista stvar je s Ukrajinom, s Afganistanom, sa Sirijom, ISIL i slične ekstremističke kombinacije bi bez NATO pakta prestali postojati za dva dana.

Nikola Turajlić
6 godine prije

Notorna je činjenica da “promoteri slobode i demokracije” ne biraju sredstva za ostvarenje svojih geopolitičkih ciljeva. Tako su koristili najgore zločince, kao što su nacisti i njihovi kvislinzi, a džihadistički teroristi su postali njihova produžena ruka, u i po afganistanskom ratu. Umni analitičari zaključuju kako su se ovi oteli kontroli i udaraju na svoje sponzore i tako ovima stvaraju probleme, što je samo djelomično osnovano. Naime napredni zapadni koruptokratski režimi ove koriste kao instrument ostvarenja i za svoje unutarpolitičke ciljeve. Ova tvrdnja se uklapa u CIA, po atentatu na Kenedija, izmišljeni termin “teorija zavjere”, ali više nego podozrivo odgovara aktivnostima “demokratskih vlada” u post terorističkom razdoblju, na kontroli potencijalnih domaćih remetitelja. Okolnost da napadu avionima terorista na Svetski trgovački centar porethodi osnovna pilotska obuka tuceta bradatih Arapa za upravljanje najmodernijim putničkim avionima (bez predhodnog letačkog iskustva) u za to američkom specijaliziranom školskom centru trebala je ne samo bosti u oči,… Čitaj više »

Jing-sung
6 godine prije

Nista ne razumim, zasto Trump ne iskoristi ovo protiv McCaina?

Vlastimir
6 godine prije

Opet Englezi krive druge za ono zašta su sami krivi.Englezi su prisutni u svim svetskim terorističkim zbivanjima.Nije bez veze onaj vic o Englezima koji se pripisuje Mahatma Gandiju i koji glasi “Kada se dve ribice svađaju na dnu okeana mora da je u blizini engleska podmornica”.

Nikola Turajlić
6 godine prije

Ne osporavajući autorovu faktografiju, koja se uklapa u modus operandi terorista, kao produžene ruke tzv. zapadnih demokracija, treba istaći da su engleske službe sigurnosti (MI5, MI6, policija i dr.) dobijale iz muslimanskog okruženja teroriste Abedia dojave o njegovim bombaškim “ambicijama”, a da nisu mrdnule ni malim prstom da istoga spriječe u njegovim namjerama, a sve to nakon terorističkih napada u Francuskoj i drugdje u Europi, gdje je ovaj čak i navodni saučesnik. Zašto su engleski sigurnjaci, iako su maltene i vrapci na grani pjevali o svetom ratniku Salmanu, sjedili skrštenih ruku, puštajući ovoga da grune izmedju njihove mladeži? Jedini logičan odgovor na ovo pitanje da su ovi čekali kao ozebli sunce na ovaj dogadjaj, koji je imao svrhu zastrašiti njihove uznemirene dvonožne pohlepne i proždrljive svinje, na jednoj strani i skrenuti im pozornost sa njihovog polupraznog korita, na drugoj strani. Sada engleska demokratska vlast ima puno opravdanje za dalje pojačavanje… Čitaj više »

jale
6 godine prije

Koliko samo dokaza o povezanosti zapadnih političkih, financijskih, vojnih i obavještajnih struktura… Ihaaa… Tužba ko kuća!

alan ford
6 godine prije

Masonskoj korporativnoj globalističkoj mafiji koju predvode cio-lihvari iz FED-a je u cilju izazvati veliki sukob između kršćana i muslimana, sa ciljem da se unište i islam i kršćanstvo, odnosno da ih se dovede pod kontrolu, da se stvori jedna masonska svjetska religija, pod kontrolom ove mafije. Zašto između kršćana i muslimana?, naprosto zato jer su to dvije najveće svjetske religije, koje obuhvataju ukupno oko pola stanovnika na Zemlji. Zato globalistička mafija forsira islam na Zapadu, Najveći broj ljudi uopće ne kuži tu podmuklu igru, Ne samo da ne kuže kršćani na Zapadu i Europi, već to ne kuže niti muslimani, Antikršćanska, odnosno općenito antiteistička (protubožja) globalistička elita pretvara se da je prijatelj muslimana i na Zapadau forsira islam i muslimane,,–to onda izaziva strah i bijes kod većinskog domicilnog kršćanskog stanovništva, pa se javlja → “islamofobija”, onda se elita kao lažni zaštitnik muslimanskih manjina na Zapadu → bori protiv “islamfobije” i… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI