Dačić: Referenduma u Vojvodini nikada neće biti

Srbija, Vojvodina, Novi Sad, Beograd, Dačić, Nenad Čanak, referendum, Dveri
0
0

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) predlaže da se „u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvataju odluku Ustavnog suda Srbije od pre tri godine o ukidanju Statuta Vojvodine.

Nenad Čanak, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, dao je zanimljiv osvrt na referendum u Republici Srpskoj. Čanak je poručio da ako je legalna odluka najviših pravosudnih institucija jedne suverene države moguće rušiti na referendumima koji se organizuju na delu državne teritorije, onda LSV predlaže da sličnu praksu uvedemo i u Srbiji. Čanak je tako povukao paralelu između Republike Srpske sa jedne i Vojvodine sa druge strane.

Ministar spoljnih poslova Srbije Dačić se obratio povodom usijanja situacije u BiH zbog referenduma u Republici Srpskoj. Postavilo se pitanje, šta bi se desilo kada bi sada Autonomna pokrajina Vojvodina organizovala referendum o nekom pitanju koje se tiče isključivo Vojvodine, na šta je odgovorio da je za to ipak potrebna većina, takođe referenduma u Vojvodini ne može biti jer o tome treba da se donese odluka, a oni koji to predlažu nemaju većinu da donesu odluku ni na nivou mesne zajednice ili kućnog saveta.

Politička partija “Dveri” iz Srbije radila je proteklih godina političku kampanju za ukidanje autonomije Vojvodine, jer smatra da je autonomija štetna za jedinstvo Srbije i da je izvor separatizma u našoj zemlji, rekao je danas član Starešinstva “Dveri” Boško Obradović

“Potrebno je da se okrenemo stabilnosti i dijalogu”, poručio je Dačić.

čanakdačićdveriReferendumregionskupštinastabilnostvojvodina
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI