Dok traju međusobni obračuni terorista sirijska vojska čisti Qabun i Tishrin

Sirijska vojska - Qabun
13 komentara

Nakon što su 29. travnja u Istočnoj Gouti  u blizini Damaska ​​eskalirali sukobi između dviju islamističkih skupina, Jaish Al-Islama i Faylaq Al-Rahmana, koje su formalno dio takozvane “Slobodne sirijske vojske”, vladine snage su iskoristile trenutak u napredovale u čišćenju obližnje četvrti Qabun.

Razlog za eskalaciju sukoba među teroristima je bila ofenziva vladinih snaga protiv terorista, koji su potpuno blokirani u sjevernom Damasku, Qabunu i Tishrinu.

Zapovjednici dvije suparničke skupine se nisu mogli dogovoriti oko slanja pojačanja i treba li uopće čuvati džep u potpunom okruženju vladinih snaga.

U tom su trenutku sirijske vladine snage pojačale pritisak na neprijateljske linije obrane i jučer vodile na južnom obodu Qabuna.  Sirijska vojska je potisnula teroriste iz nekoliko blokova i zauzela položaje u području škole i električne stanice. Trenutno vladine snage sa sjevera i one koje nadiru s juga dijeli manje od 200 metara prostora, a spajanjem bi “islamistički džep” presjekle na dva dijela.

Jučer su borci sirijske Republikanske garde i specijalne postrojbe ušli u gusto izgrađeno područje Tishrin i očistili 40 zgrada. Gubitci među militantima u posljednja dva dana borbi se procjenjuju na najmanje 50 boraca.

U međuvremenu su zapovjednici skupine Faylaq Al-Rahman poslali pomoć terorističkoj koaliciji Hayat Tahrir Al-Sham, koju vodi Al-Nusra Front, ali koju čine i mnoge “umjerene” skupine takozvane “Slobodne sirijske vojske”.

Poslijepodne 30. travnja i noću 1. svibnja je u Zamalku došlo više od tisuću militanata Hayat Tahrir Al-Shama i borbe između su terorista obnovljene punom snagom.

U tri dana međusobnih borbi je na obje strane poginulo do 100 terorista. Jaish Al-Islam je potvrdio kako ima 35 mrtvih, ali da je druga strana pretrpjela teže gubitke.

Qabun - 01. 05. 2017. - karta
Qabun – 01. 05. 2017.
sukobiTishrin
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zgvaca
6 godine prije

Borbe izmedju Islamista su zapocele, jer SAA je sve Tunele izmedju Qabuna i Ghute prekinula. To je odmah dovelo do explozije cjena hrane i municije. Zato su razlicite Islamske Milicije zapocele jedna od druge Magacine zauzimat. To je razlog zbog cega se medjusobno ubijaju. Qabun javlja da in nestaje municije.

duvu
6 godine prije

Kad natovska medija obiluje negativnim vjestima o Rusiji, lijepo je procitati neku dobru vjest o Rusiji na LOGICNO.

Jupiter
6 godine prije

Novac briše sve ideološke prepreke.Što bi se teroristi svih zemalja razlikovali

Hezbollah
6 godine prije

Poželimo im uspjeh(Jaishu i HTS) u međusobnom ubijanju.

čitatelj portala
6 godine prije

Neka dobrih vijesti.

Tadmur
6 godine prije

Što se više mlate ,sve bolje.Netreba i ometati. Istočna Guta i Qabun su najveća naseljena mjesta pod kontrolom onoga ološa,zato se mnogima čini da je napredovanje SAA sporo.

apolo
6 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=XkohIF6MFyo Rusi preuzeli od sirijski Kurda 9 checkpoint u kantonu Afrin .

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI