Elon Musk ponudio tinejdžeru novac da ukloni svoj nalog na Twitteru

Elon Musk
29 komentara

Stranica koristi javne podatke za praćenje lokacije privatnog aviona direktora Tesle.

Tehnološki novinski sajt Protocol izvijestio je u srijedu da je izvršni direktor Tesle Elon Musk poslao poruku vlasniku Twitter naloga koji prati njegov privatni avion, nudeći 5.000 dolara ako nalog skine sa mreže.

Nalog „Elon Musk’s Jet“ prikazuje kretanje privatnog aviona biznismena, koristeći botove koji prate javno dostupne podatke o vazdušnom saobraćaju.

Prema Protocolu, vlasnik naloga, 19-godišnji Jack Sweeney, primio je u jesen prošle godine poruku od Muska u kojoj je pisalo „Možete li ovo da skinete? To je bezbjednosni rizik.”

Sweeney je navodno odgovorio da može da ga ukloni, ali je rekao da bi to koštalo Muska „Model 3, samo se šalim, osim?“ Musk je tada odgovorio: „Ne sviđa mi se ideja da me pogodi ludak“ i ponudio Sweeney 5.000 dolara.

„Ima li šanse da to povećate na 50 hiljada dolara? To bi mi bila velika podrška na koledžu i možda bi mi omogućilo da dobijem automobil, možda čak i model 3“, odgovorio je Sweeney, a prenosi Protocol. Milijarder je rekao da će razmisliti o tome, ali nije ponovo kontaktirao tinejdžera.

Kada je Sweeney rekao Musku odakle prikuplja podatke, Musk je odgovorio: „Kontrola vazdušnog saobraćaja je tako primitivna.“

Ranije ovog mjeseca, Musk je tvitovao da nalozi društvenih medija koji prate njegovo kretanje „postaju bezbjednosni problem“.

elon muskpraćenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Incog
2 godine prije

Svrbi guza :)))

Obilježeni
2 godine prije

haahha, izgleda da vrag dolazi po svoje, najbolje, da mu budu bliže

Čudan lik
2 godine prije

Mladić star 19 godina je tinejdžer??? To nisam znao…

Nego, zna li netko koliko CO2 proizvodi Musk, zna li se koliko zagađuje planetu???
Privatni avioni, jahte, vile, helikopteri, bijesna auta, firme, pa onda ona izrazito štetna vozila po prirodu koja prodaje kao eco proizvod,…???

Evo, napravio sam screenshot ovog komentara za bližu budućnost kada me neki “zaštitnik prirode” bude prozivao za pridonošenje “klimatskim promjenama”. Samo da se zna da ja nisam htio smeće zvano električna auta, nisam zahtjevao njihovu proizvodnju niti sam ni na koji način odgovoran što Musk zagađuje prirodu više nego cijeli Balkan.

Dragačevac
2 godine prije

Smešno, zašto nisu hakovali nalog?
Ili zašto ne ucene klinca sa nečim da prestane.

Simon
2 godine prije

Saćuvaj me bože kuge, rata i onoga kako Elon Musk twitterom barata.

Zoki
2 godine prije

Da zakljucimo. Iritira ga kontrola i da se zna svaki njegov korak. Osjeca se nesigurnim. Ahaaaa…. Da bi se sutra osjecao sigurnim onda treba uvesti nevidjene protokole sigurnosti za sve kako bi im se znao svaki korak i svi trebaju biti pod apsolutnom kontrolom. Ahaaaa, u tom grmu lezi zec. Pa da…da bi zastitili elitnog pojedinca od kontrole, stavi sve pod kontrolu. Lijepa najava za lijepi strah.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Pocetnik…
Trebao je trazit puno vise…

tesla3
2 godine prije

Sto se mene tice krepaj Musk, mnogi tvoji potezi su prijetnja covjecanstvu a ne jednom covjeku…..

tihobl
2 godine prije

Sta radi FBI? Nije valjda dqa su jos zauzeti sestojanuarskim teroristima pa nemaju vremena da zastite jednog privrednika?

Tim Kunić
2 godine prije

Mladiću, nabavi Stinger i podebljat će Musk ponudu.

Jozo O
2 godine prije

Iskreno, meni je Musk od svih tih bogatuna najdraži. Ima svoje mušice, ali bar i tu neku prizemljenost i muda da vladi kaže “f*ck off”.

Boba Lazarević
2 godine prije

Muskovo kompletno pomanjkanje samozatajnosti je puno veći rizik za njega od nekog tvit-akaunta.

abc
2 godine prije

Američka sionistička bitanga…. nek crrkne zločko…..

Davidschwartz
2 godine prije

Elon Musk, Židov koji radi za vladu i pod protektoratom am. vlade, sin tate “uspješnog poduzetnika” koji zarađuje milijarde trgovinom krvavim dijamantima iz Afrike (svaka sličnost s njegovim fanom Rimcem je slučajna), “veliki izumitelj” koji izumio nije ništa i još veći američki domoljub koji se buni protiv AI i kontrole, a sam radi na razvoju AI i umrežavanja ljudskog uma s računalima. Sapienti sat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI