Filipinski predsjednik Duterte odbio poziv Trumpa da posjeti Ameriku

Duterte odbio Trumpov poziv da posjeti Ameriku
17 komentara

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte je na poziv Donalda Trumpa da dođe u posjet Washingtonu odgovorio ”kako nikada više ne planira posjetiti SAD, prenosi The Huffington Post. Duterte je rekao da je Amerika ”ništa, gdje su dopuštena brojna kršenja ljudskih prava”.

Amerika je ništa i predsjednik Filipina nikada više ne planira ići tamo, odgovor je Rodriga Dutertea na poziv da posjeti Donalda Trumpa u Sjedinjenim Državama.

”Ne! Ni pod kojim okolnostima. Bilo za vrijeme mog predsjedanja, ili čak i nakon toga, neću ići u Ameriku. Vidio sam Ameriku, i to je ništa. Oni omogućuju kršenja brojnih ljudskih prava ”, rekao je predsjednik novinarima na Filipinima,

Istovremeno se Rodrigo Duterte suočava s kritikama iz inozemstva za pokretanje krvavog rata u zemlji protiv trgovaca drogom.

Kako piše The Huffington Post, koji je u istoj mjeri kritičan i neobjektivan i prema Duterteu i prema Trumpu, odnosi između Manile i Washingtona su se počeli kvariti dolaskom na vlast Dutertea prošle godine, kojeg smatra ”socijalističkim” predsjednikom, a njegovu politiku vide kao okretanje Pekingu i Moskvi.

U travnju, kada je Trump zatražio da Duterte dođe u Washington, predsjednik Filipina nije potvrdio posjet, navodeći njegov ”pretrpani raspored”.

Ovaj čin američki mediji tumače kao Duterteov napada na SAD i kao odgovor na raspravu organiziranu uoči sastanka Odbora za ljudska prava američkog Kongresa koji će sjednicu posvetiti navodnom ”ratu” kojeg Duterte vodi protiv trgovaca drogom.

Demokrat James McGovern je rekao kako predsjednik Filipina nikada ne smije biti pozvan u Washington, te kako će on biti jedan od glavnih protivnika posjeta, ako ikada odluči doći u SAD.

No, sudeći po izjavama Dutertea, filipinskog predsjednika nimalo ne zanima ni što pišu američki mediji, još manje što o njemu misle zastupnici američkog Kongresa.

odbijen pozivRodrigo Duterte
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
bo9
6 godine prije

Ode u Amerike, ako je sretan vrati se ziv i slobodan, sigurno dobije rak.

Hash
6 godine prije

Pravi predsjednik. Ima mu.a, a ne ko ovi ex Yu plaćenici i dupelizci. Uništavaju svoj narod za interes USranih. Treba izuzetne spustiti na zemlju, a čini se da dobijaju šamare sa svih strana kao nikad do sad.

Brainstorm
6 godine prije

odes u ameriku, nakon 3 miseca dobijes rak.
imaju oruzje koje ispaljuje sicusne metke od smrzutog otrova. hugo chavez i drugi juznoamericki vodje ubijeni na taj nacin.
http://www.globalresearch.ca/cia-targeted-assassinations-by-induced-heart-attack-and-cancer/5326382

NSU
6 godine prije

Kolinda, čitaj i uči!

dalmata
6 godine prije

Evala,sinjore presidio.

EU dismr
6 godine prije

Duterte direktor svemira. To je odgovor a ne k’o naši (sa cijelog Balkana) rektalni arheolozi !

Sinisa
6 godine prije

Laky je malo nervozan? Oprez,kuću su ti zapalili a ti laprdaš i jako malo radiš….

Tomica
6 godine prije

Iskreno ne sviđa mi se način na koji on vodi državu. Koliko god je ispravan kurs kojim je krenuo, mora to ipak biti na nekom diplomatskom nivou a ne ovako sirovo. Na ovaj način stavlja sjekiru neprijateljima u ruke a svoju glavu na panj. Neprijatelji su stari ološ, izverziran da oblati sve pozitivno kod drugih i svoje najgore zločine prikaže kao kao dobročinstvo. S takvima, pošteno ne možeš pobijediti. Ako će nastaviti ovakvu politiku, jednostavno mora promijeniti priču. Bojim se da će mu ovako brzo stati u kraj.

Ante
6 godine prije

Zamamljivo kao napadaju Filipinskog predsjednika zbog toga jer vodi rat protiv trgovine drogom, dok u Afganistanu toliko cvijeta proizvodnja opijuma da je prošla godine Afganistan proglašena najvećim izvoznikom opijuma u svijetu. Što Amerikanci onda rade u tom Afganistanu da ne vide polja maka? Zna se odgovor ne treba.

Crni žutokljunac
6 godine prije

Očito moraš biti malo i lud da se imaš snage suprotstaviti ovako velikoj sili i manipulatorima.

Ljubo ivankovic
6 godine prije

Tretiraju ga kao malo luckast ali,ocito zna dobro sto radi.Ocito je svakom dosta te Amerike?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI