Nakon Pekinga filipinski predsjednik Rodrigo Duterte putuje u Moskvu

Rodrigo Duterte
16 komentara

Nakon što je filipinski predsjednik Rodrigo Duterte 14. i 15. svibnja u Pekingu sudjelovao na forumu posvećenom promicanju kineske inicijative “Jedan pojas – Jedan put”, gdje je na marginama foruma održao konstruktivan dijalog s kineskim predsjednikom Xi Jipingom, 25. svibnja će se u Moskvi sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prema uredu Kremlja, raspravljat će o stanju i perspektivama bilateralne suradnje u političkoj, trgovinskoj, ekonomskoj, kulturnoj i humanitarnoj sferi. Dvojica predsjednika će ujedno i razmijeniti mišljenja o aktualnim međunarodnim i regionalnim pitanjima, s naglaskom na pitanja regionalne stabilnosti i sigurnosti u azijsko-pacifičkoj regiji.

Nakon sastanka dvojice predsjednika se očekuje usvajanje zajedničke deklaracije i potpisivanje niz bilateralnih dokumenata.

Ova vijest, osim što je važna u kontekstu udaljavanja Filipina od Washingtona, zanimljiva je zbog nedavnih potpuno neutemeljenih napisa kako će Moskvu 25. svibnja navodno posjetiti ministar vanjskih poslova Hrvatske, Davor Ivo Stier, koji će sa svojim kolegom Sergejom Lavrovom obilježiti 25. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Ruske Federacije.

Doduše, postoji minimalna mogućnost da Davor Ivo Stier 25. svibnja zaista otputuje u Moskvu, ali se ona može mjeriti u promilima, obzirom da će u delegaciji filipinskog predsjednika Dutertea vjerojatno biti i njegov ministar vanjskih poslova, filipinski poduzetnici i drugi visoki državni dužnosnici.

Ruski veleposlanik u Filipinima Igor Hovajev je ranije za rekao filipinski ured CNN-a rekao da Duterteov posjet Rusiji predstavlja “prekretnicu u odnosima dviju zemalja”.

“I ruska i filipinska strana pripremaju  značajan i solidan paket bilateralnih sporazuma o suradnji u različitim područjima. Mi smo spremni na suradnju u industriji transporta, energije, uključujući i korištenje nuklearne energije u mirnodopske svrhe, telekomunikacijama, poljoprivredi i mnogim drugim sektorima. Obje strane imaju puno toga za ponuditi”, rekao je ranije Hovajev.

Opširnije: Hrvatska o Rusiji – Medijski napisi i izjave političara na razini balkanske krčme


PosjetaRodrigo Duterte
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gostgost
6 godine prije

davor ivo stiear je samo papirnati ministar vanjskih poslova jer je anemicni vec rekao tajnici da napise njegovu smjenu samo ce sacekati pravi momenat za objavu tko zna citati izmedju redova davor ivo je u zadnjoj izjavi porucio plenkovicu da ce gaon podrzavati kao predsjednika vlade dok on njega podrzava kao ministra davor ivo se suprostavio velikom vodji i od tog momenta je politicki lividiran prilicno sm siguran da nij dvojica vise ne razgovaraju cim salju jedan drugom poruke preko medija takodjer se slazem da je putovanje u moskvu davorov spin u borbi protiv andreja odnosno moglo bi se reci da razne strukture preko svojih piona
vode borbu oko posjedovanja i daljnjeg upropastavanja hrvatske i nas obicnih ljudi

Georgij Žukov
6 godine prije

Moskva bi trebala ignorirati politicko vodstvo drzava poput Hrvatske ,drzava koja slavi nazi -fasisticku vojsku (ustasko -domobransku) i svake godine tuguje nad njihovim grobovima te im odaje pocast a u isto vrijeme srusi 3000 spomenika borcima koji su rame uz rame sa slavnom Crvenom Armijom oslobadjali Europu od nazi-fasizma ne zasluzuje niti milost niti paznju . Kao sto je farsa da je danasnja RH nasljednica Antifasisticke borbe , tako je i farsa tekst spomen ploce na Blajburgu , gdje doslovno pise ” U cast i slavu poginuloj Hrvatskoj vojsci , svibanj 1945 ” a odmah ispod tekst na Njemackom gdje pise “Zu gedenken an die gefallenen kroaten ” a sto bi opet u istinitom i orginalnom prijevodu znacilo ” U cast na poginule Hrvate “. Sramota je za Austriju da dozvoljava ovako nesto na svom teritoriju , spomenik u cast i slavu ustaskoj vojsci o spomen ploci onkraj Jasenovca a… Čitaj više »

gostgost
6 godine prije

usput upravo danas davor ivo jezutski bilda misice pokazujuci plenkovicu masonskom da mu on moze organizirati velika dogadjanja naroda te ga time upozorava da ga ne pokusava eliminirati

2121
6 godine prije

Rodrigo se ne boji nikog

Osoba C
6 godine prije

Zar nije Kolinda ministrica vanjskih poslova. Ili obrane?

fond
6 godine prije

Aj, dobro je, zemlja nije plosnata.
Mozda se iskoprca Rusija iz americkog zeljeznog zagrljaja.

Georgij Žukov
6 godine prije

Stara narodna izreka “Nije govno, to se samo pas posra ” najbolje oslikava razliku paveliceve ili nediceve kvislinske politike u odnosu na ove danasnje .

gostgost
6 godine prije

a niko ni rijeco duterteu obzirom koljko ga napadaju svjetski fake news jedino sto mogu zakljuciti da je vrlo pravedan covjek bori se protiv zla svaka cast

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI