fbpx

Ivan Pernar u posjeti Moskvi i centrali Putinove stranke

Ivan Pernar u Moskvi - Stranka Ujedinjena Rusija - Portal Logično

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar otputovao je u posjetu Rusiji. Tamo ostaje do 20. listopada. Kao i do sada, svaku posjetu Ivana Pernara prate interesantni foto i video materijali, a informacije koje njegove posjete nose, doista se razlikuju od informacija koje čitamo, slušamo i gledamo u mainstream medijima.

Ivan Pernar je osebujan političar. Političke aktivnosti Ivana Pernara su bogate i interesantne. Ovaj saborski zastupnik ne preza ići na lice mjesta i osobno se informirati o određenom lokalnom, državnom ili međunarodnom problemu. Posjetio je Bihać i Veliku Kladušu, te nam otkrio “inženjere” i “liječnike” koji po noći kradu i obijaju raznorazne objekte, posjetio je Palestinu i intervjuirao Ahed Tamimi, a u Teheranu se sastao s najvećim svjetskim disidentima.

Danas je Ivan Pernar u Moskvi. Svojim fotografijama nam približava Moskvu i Rusiju koje ne gledamo često, jer tamo nemamo naših vanjskih suradnika. Osim Moskve, posjet Ivana Pernara nam daje priliku upoznati iz prve ruke mladež Putinove stranke “Ujedinjena Rusija”.

Nećemo ulaziti u razloge posjete, jer nismo razgovarali s Ivanom, iako on vrlo rado objasni sve što ga upitamo. Pažnju su nam privukle fotografije Ivana Pernara iz centrale mladeži Putinove stranke “Ujedinjena Rusija”. Ne zbog Ivana Pernara i lijepih mladih ljudi, čija nam lica puno toga govore, nego zbog jedne vrlo interesantne činjenice koja razbija sve predrasude Zapada.

U redakciji portala Logično, već odavno vjerujemo kako ruske političke stranke ne igraju na kartu međureligijskih i međuetničkih sukoba kako bi osvojile vlast na izborima. Umjesto međureligijskih i međuetničkih sukoba, ruske političke stranke, a posebno Ujedinjena Rusija, računaju na jedinstvo svih Rusa, bez obzira na etničku pripadnost. Rusija broji čak 83 različite etničke skupine. Usporedbe radi, u Hrvatskoj ih je 19, a u BiH 17 etničkih skupina.

Logična osoba se odmah priupita u čemu je problem u Europi i u našem regionu? Je li etnicitet glavni problem ili je nešto drugo u pitanju. Kako je moguće da u Putinovoj stranci surađuju sve etničke skupine i svi rade za svoju jednu jedinu Rusiju?

Je li naš glavni problem naša etnička pripadnost ili ekonomska sposobnost? Veže li dva beskućnika etnička pripadnost ili činjenica da su obojica bez svog doma. Možemo ići i dalje. Jedan beskućnik može biti heteroseksualac, a drugi homoseksualac. Ni ovo im neće puno pomoći kako bi pronašli svoj dom i mir.

Bivša Jugoslavija se raspala. To je gotova stvar. Danas, bilo kakva ideja o novoj Jugoslaviji vodi direktno u međuetničke i međureligijske sukobe. Novonastale zemlje su doista politički slabije na međunarodnoj sceni, nego je to bila Jugoslavija. Bili su i Mongoli jaki, ali su sada neprimjetni.

Zemlje Balkana imaju svoje granice, narode, etničke skupine, tradiciju, jezik i kulturu. Političari koji igraju na kartu međureligijskih i međuetničkih skupina nisu dobronamjerni niti u jednoj državi. Ta igra je pokušaj prikrivanja nemoći i perfidnih destruktivnih ideja.

Red, rad i mir u jednom zdravom i fer ekonomskom okruženju je rješenje svih problema. U takvom društvu ne smije biti iskorištavanja, ali ni parazitiranja. Kada bismo vas upitali kome pripada mladež Ujedinjene Rusije, desnoj ili lijevoj struji, odgovor bi bio uvijek pogrešan, jer ruska mladež pripada Rusiji.

Poruka je jasna. Učinimo dobro svojoj državi i svojim bližnjim, pazeći na unutarnje i vanjske neprijatelje koji nam svakodnevno ubacuju kost u obliku ideoloških tema. Kada svi sredimo stanje u svojoj kući, imat ćemo i mir izvan nje.

 

 

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
101 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Zare
Gost
Zare
2 godine prije

Politicko prikupljanje politickih bodova, prvo slikanje u Palestini danas u Moskvi, sutra ko zna.. mozda u Iranu? btw. Imao sam nekde definiciju salonskog ljevicara, prilepit cu kad nađem.

čokolino
Gost
čokolino
2 godine prije
Reply to  Zare

Znam ja napamet definiciju novokomponovanih “desničara”: Sve sto se ne uklapa u neke njihove standarde je mrska ljevica, za sve zlo na ovom svitu je kriva ljevica, krade samo ljevica……..ali pritom koriste sve benificije koje jim je kroz istoriju krvlju priborila baš ljevica ne znajući da bi bez ljevice i dan danas živjeli u robovlasništvu (u koje se polako ali sigurno vračamo).
Mani se ti salonskih ljevičara i pusti Pernara neka radi svoj posa kako najbolje zna i umije. Kamo sreće da na balkanu ima više Pernara. Samo kaj je na balkanu dosta glupog naroda i masa uhljeba koji prave iz Pernara Perhana unatoč tome kaj jim Pernar , ako ništa drugo, sipa čistog vina u čaše. Pametnom dosta…….

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  čokolino

Koja ljevica, Cokolino? Ona njemačka SPD iz 1861. koja se borila za prava radnika u industriji? Ili ova današnja SPD koja se bori za svoje debele guzice, razne “ugrožene”, a zapravo visoko privilegirane društvene skupine, za prava muslimana da svoje obespravljene žene vode na lancu, te za novi fašizam koji se zove feminizam, a koji služi tome da se bijele heteroseksualne muškarce pljačka i odere gdje god je to moguće? Koja je tvoja ljevica? Ljevica o kojoj ti sanjaš odavno više ne postoji. Samo ti to još nisi shvatio. Ljevica zahtijeva potpunu poslušnost Americi, bombardiranja Sirije i “zločinca” Assada i ostalih zemalja koje Izraelu ili Americi nisu po volji, te preseljenje njihovih naroda u Europu. Desnica nikada! Desnica samo traži da zaštitimo sebe, svoje obitelji, svoje interese, te da ne dopustimo svim mogućim došljacima da svoje probleme i ratove prenesu k nama. Veliki dio europskih gradova već ti sada izgleda kao Sirija, Pakistan, Afghanistan ili Turska. Zahvaljujući ljevici…

čokolino
Gost
čokolino
2 godine prije
Reply to  Bruno

@Bruno

Ma sve je jasno, samo mi je puni k. ovih samoimenovanih desničara. Do juče najcrvenije komunjare danas kobajagi “desničari”. do juče su plucali po kapitalizmu danas pljujo po socializmu i ljevici. Ak samo slovo rekneš protiv njihove agende isti tren si ultra ljevičar.
Boli mene i za jedne i druge.

@Bruno
Ljevica zahtijeva potpunu poslušnost Americi, bombardiranja Sirije i “zločinca” Assada i ostalih zemalja koje Izraelu ili Americi nisu po volji, te preseljenje njihovih naroda u Europu.

OVO JE ČISTA LAŽ!
Upravo kontra. Poguglaj malo tko je bio najglasniji za napad na Irak pa poslije i sve ostalo.
Ko je to krenuo u pljačku razbijanjem Iraka, Libije, sirije? Koja to ljevica? Pa jebote u Libiji je gadafi furao čisti socializam. Bar bi to trebao znati.
E sad smo svi drugi krivi………..
Nema veze, važno je da si ti sve shvatio. Kao što si ovako preko jednog komentara veoma brzo shvatio da sam ja malo priglup pa ne shvaćam ama baš ništa. Baš ti hvala kaj si mi otvorio oči i pomogao da ne umrem u neznanju.

Robovlanička obrana
Gost
Robovlanička obrana
2 godine prije
Reply to  čokolino

Robovlasništvo je bolje od ljevice, i u teoriji i praksi. Puno je povijesnih država koje su imale robovlasništvo i imale velika postignuća i civilizacijske dosege. To se ne može reći niti za jednu ljevičarsku državu ikad.

Davor
Gost
Davor
2 godine prije

Da je valjalo robovlasništva i dalje bi bilo , pa se nebi raspalo. Može biti gospodar najbolji ali je i dalje gospodar, pa čak i da je sve bajno u robovlasništva, to ne znači da će pod nekom drugom osobom biti isto tako.

Robovlanička obrana
Gost
Robovlanička obrana
2 godine prije
Reply to  Davor

Dobra ti je logika. U tom slučaju ljevica na valja ništa jer se svaka ljevičarska država raspala u rekordnom roku. Ne moramo uopće dalje niti raspravljati; što mene briga za robovlasništvo, glavno je da si se uhvatio u zamku i neizravno rekao da ljevica ne valja. I rest my case.

fudo
Gost
fudo
2 godine prije

znaš zakaj ljevica ne funkcionira?pohlepa je duboko usađena u ljudski genom,i na toj furci se bazira cijeli sistem,a to lijepo koristi škvara koja vama i vama sličnim daje ko’ pesima ostatke od ručka,pa ste si umislili da ste muda od jazavca-
sad tko se uhvatio u zamku?

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije

Volio bih živjeti u državi gdje sam ja robovlasnik a ti rob !

čokolino
Gost
čokolino
2 godine prije

Super, dođi kod mene da mi budeš rob. Smještaj u paščari i jedan obrok dnevno gratis. Ja kao robovlasnik i ti kao rob zajedno ćemo imati velika postignuča i civilizacijske dosege.

Odisea
Gost
Odisea
2 godine prije

Robovlasništvo civilizacija ?ne kontam,kao da si rekao drveno željezo!

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije
Reply to  čokolino

TAKO JE KOMSIJA!!!!!?????

Kile
Gost
Kile
2 godine prije
Reply to  Zare

Očito da ne pratiš, u Iranu je bio prije par mjeseci

Željko
Gost
Željko
2 godine prije
Reply to  Zare

“…računaju na jedinstvo svih Rusa, bez obzira na etničku pripadnost.” Za redakciju, primjerice Čečeni nisu Rusi, nego su državljani Rusije!!

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Željko

Zar nije dovoljno po tom pitanju ugledati se na Ameriku i amerikance, koliko oni manjinaca imaju, zna li netko?

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Željko

Naravno da nisu etnički Rusi ali sam je Kadirov mnogo puta rekao da je Rus…izgleda da je na djelu stvaranje Rusa kao nacije.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Siniša

Logično je ako se država naziva Rusija da su državljani rusi, kao što su amerikanci, australci, novozelanđani, bosanci.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Nema tu logike…neko se ne osjeća tako i kraj priče.

Deda Joža
Gost
Deda Joža
2 godine prije
Reply to  Mikojan

Od 28.septembra 1993.g. ne postoje “bosanci” nego Bošnjaci ! Osim toga recite mi molim Vas kako se zove država Bošnjaka ?

Savio
Gost
Savio
2 godine prije
Reply to  Željko

Pa niko i ne tjera Cecene da se izjasnjavaju kao etnicki Rusi. Imaju sve kulturoloske slobode.
Neka budu dobri gradjani Rusije, u skladu sa zakonom kao i svi i dobro je.
Mada Ceceni sve vise pokazuju i odlike patriotizma prema Rusiji.
Ne mali broj Cecena je dobrovoljno ratovao na strani Donbasa (Rusa).
Mada ih je bilo i koji su otisli u Ukrajinsku vojsku.

Sparkling
Gost
Sparkling
2 godine prije
Reply to  Zare

Ma znam ja Tebe odnekud… Da ti nisi možda slučajno neki uhljeb??

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Zare nisi ni pročitao članak jer u članku piše da se javljao iz Teherana. Dakle, reagirao si emotivno i s predrasudom.

Zare
Gost
Zare
2 godine prije
Reply to  Jole

Pa eto jesam ono na pocetku da je u Rusiji al obo s Iranom dobro sam predvideo…inace covek kojem su starci kupili stan i jos razne obiteljske maginacije..jos jednom moram da nađem onu definiciju salonske ljevice pa da podelim

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/zivot-prije-sabora-pernaru-roditelji-dali-i-posao-i-stan-20161108

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
2 godine prije
Reply to  Zare

Znači, tvoj animozitet je iz domene materjalnog! Sve si rekao o sebi.

Zare
Gost
Zare
2 godine prije
Reply to  Jole

Evo ne mogu ti ni da odgovorim je mi ovako demokraticki obrisu post koji nije i nikoga vređao samo cinkenice koje ocito nekoga bole jer su istina

Zare
Gost
Zare
2 godine prije

Samo cu jos nesto da vas pitam za na kraj..Dali se itko u saboru od ovih koji se “bore” protiv kapitalizma, za radnicku klasu odreko barem cetvrt svoje debele poslanicke plate ili se zalagao da se svim parlamentarcima plate smanje…ono iz solidarnosti sa radnickom klasom??

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Zare

Boriti se za prava radnika ne znači boriti se protiv Kapitalizma..i obrnuto.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Siniša

Zare, teoretičari marksizma, ali oni pravi, neću te daviti koji su, odavno su redefinirali pojam “radnička klasa”. Dakle, treba redefinirati strategiju, iako je jednako radnik onaj za šalterom u ERSTE banci ili poslovođa smjene, kao onaj u pilani ili brodogradilištu, jer prodaje svoj rad za novac. Ali se nikada neće buniti dok dobija 7000 kn mjesečno + bonuse kao onaj u Uljaniku. Marx je svoje radove pisao u 19. stoljeću, kada je pravih radnika bilo 80%, a danas ih je realni sektor koliko?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Dalje, na početku stoji da je osebujan političar ,što ne znači da je genij, što i nije. Konstruktivna kritika za Živi zid s moje strane , jeste da je su rekli da im je cilj doći do postotka kada će prisiliti HDZ i SDP da uđu u veliku koaliciju, da se pokaže da su isti. Kaou Njemačkoj ili Francuskoj gdje se ujedinjuju republikanci i socijalisti da vlast ne preuzme Marine Le Pen. I što onda? Ništa. Imat ćemo još 50 godina Velike koalicije. Ja nemam vremena to čekati i plan svake stranke je pobijediti , apsolutno i neupitno. Mogli bi unedogled. Živi zid nije sistemska stranka, kako se veli, nisu ni ljevica ni desnica, jer to danas gubi smisao u terminima od prije sto godina. Ne može se boriti ni za radničku klasu, kao što veliš, jer si odabrao uski broj ljudi koji žive od svog rada, ostali su na državnim jaslama ili kradu ili imaju zanimanja za koja se nemaju što buniti. Da ne duljim. Za raliku od licemjera, jedino Goran Aleksić, ovi iz ŽZ i , za mene osobno, Krešo Beljak, koji je nekako čudno isplivao, govore istinu, koja boli. Ostali se bave budalaštinama.

Deda Joža
Gost
Deda Joža
2 godine prije

Molim Vas Krešimira Beljaka (šperahlmahera) izbaciti iz komentara nemre on isplivat !

Helena
Gost
Helena
2 godine prije
Reply to  Zare

Što bi? To je potpuno pogrešno. Ne treba nikom smanjivati plate, već povećavati onima kojima su male i tako ih izjednačavati.. Zbog takvog tvog rezona, koji je na žalost većinski (“šta se on buni, zna li koliko je moja plata mala pa ćutim” hvale se ljudi) plate su niske.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije

Zare, svi ti koji su se navodno borili za radničku klasu su najviše opljačkali te radnike, tako da ta mantra više ne pali.

Što se tiče plaće i tu ti priča ne pije vodu.

Njemu plaću plaćaju njegovi birači da štiti njihove interese, a na da je dijeli drugima pa da sutra mora primati mito za preživljavanje.

Zare
Gost
Zare
2 godine prije
Reply to  PPP

E ovo je uvreda za sve one koji svaki dan RADE za 500E, jer eto po tvoje Pernar i kompanija iz sabora ocigledno ne mogu skroz mjesec da prezive bez 1500E. (Pola poslanicke plate)

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  Zare

Zare dobro ti je rekao PPP. Pernar svaku kunu zaradi i ja bi mu dao 100.000 kn samo da ne bude štetočina kao ovi sada.

Zare
Gost
Zare
2 godine prije
Reply to  Damir

Parlamentarci ne zasluzuju ni jednu kunu, od prvog do zadnje, glumci..pozdrav

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  Zare

Već si tri puta rekao da ideš. Zdravo.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Zare

Slažem se…glumci u “narodnom pozorištu” mada bih Pernara tu ipak odvojio,u Srpskoj bih odvojio dvojica…Draško Stanivuković,on još važe i formira se ali se nadam da će to dobro odraditi,i Nebojša Vukanović…njih dvojica ako budu iskreni i ne promijene kurs ima mafiji na vlasti da naprave kuršlus u Narodnoj skupštini Srpske.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Siniša

@Sinisa, nemoj brzati, mladac koji obečava je bio i Bernardić a vidi ga sad, jad i plač.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Mikojan

XahaXaha…ogrdaio sam se,rekao sam ako ne promijene kurs.

Mikojan
Gost
Mikojan
2 godine prije
Reply to  Zare

@Zare, ne, zaslužuju oni ono što zarade ali to nije nikakva zastupnička plača već ono što bi dobili gdje su radili prije dolaska u Sabor, oni koji nisu radili nigdje za njih hrvatski minimalac, ni Lipe više.

Odisea
Gost
Odisea
2 godine prije
Reply to  Zare

Infantilno!
Koliko daješ za pomoć onima koji imaju manje od tebe?
Ništa! Samo luptaš!

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Damir

@Damir- Ako imaš 100.000 kn s kojima ne znaš što bi slobodno ih daj Pernaru. Budi siguran da će ih uzeti. Ja mu ne dam ništa više od onog što mi država i sada uzima za njegovu i druge saborske plaće.
Ima jedan krupan problem sa Pernarom. Nedugo je cijelom serijom članaka bio gost na ovom portalu. I izložio nam je svoje viđenje. Sve do sada OK. A onda kad ga netko, nevažno tko od komentatora, priupita nešto (njemu) neugodno on ne odgovara. Ili je on takva veličina da se ne mora spustiti na naš nivo ili su naša pitanja toliko imbecilna da ne zaslužuju odgovor ili nešto treće. Na jednoj strani se hvali cijelom armijom FB sljedbenika a na drugoj mu je ispod časti komunicirati sa nekoliko čitalaca ovog portala.
A to je li netko štetočina ili nije nećemo znati sve dok ne bude u prilici da bude koristan ili štetan, to jest tek kad bude na vlasti. Prije ne.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  PPP

Tačno…mi im plate obezbeđujemo i trebali bi da štitte naše interese,Naravno u granicama realnog, međutim sve je naopako…mi ih biramo a oni nas pljačkaju i rade sve u korist štete nas njihovih birača,tako je u BiH. Primaju oni mito ovako i onako,para bez motike je izuzetno slatka a čitav sistem,u republici Srpskoj; je kriminalno organizovan i apsolutno je ne vjerovatno kako se pljačka narod i koliko su ne zasiti ljudi na vlasti i oni oko njih….sve po zakonu.

trol
Gost
trol
2 godine prije

šta je ovo.. kreiranje kulta ličnosti od kukavičjeg jajeta??
apropo’ Jugoslavije, kad je to već tema članka… ni ruskim trenutnim elitama nije u interesu zdrava zajednica jednog te istog naroda ovog prostora:( vidi se po medijskom djelovanju, najviše (vidi Sputnjik).
A koje su ono subliminalne poruke… kao ekonomija.. koja crna ekonomska sposobnost kad su svi segmenti društva okupirani..
i da spominjanje zajedništva vodi u rat… ???!!! e, moj Jasak:(

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  trol

Baš si trolčina ali poštena jer to priznaš.

trol
Gost
trol
2 godine prije
Reply to  Damir

Bio ja trol, ne bio… uzmi činjenice pa vidi.
Inače, svim simpatizerima, ljubiteljima i obožavateljima Ivana Pernara, Sinčića, Palfice , komplet ŽZa.. srdačno preporučam da postanu aktivni članovi Živog Zida. Vjerojatno ćete upoznati omiljene likove. Ili nastavite vjerovati u bajke

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  trol

Bolje njima nego raznoraznim Sanaderima.

Davor
Gost
Davor
2 godine prije
Reply to  trol

Bolje imati i klaune kao što je Živi zid nego licemjerne HDZeovce i SDPeovce. U demokraciji vlast smjenjuje narod prema učinku. Makar da su svi nepošteno i licemjerni mora i se kažnjavati likvidacijom (ne u doslovnom značenju) iz Sabora. Pošto vidimo da se ponovo biraju, to je pokazatelj kakva je demokratičnost naroda. Narod je glup.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Davor

Davor
Narod nije glup. To je loš zaključak. Činjenica da narod bira uvijek iste na vlast može značiti samo da je većini koja izlazi na izbore – dobro. I da vlast upravo štiti njihove interese. Kad pogledamo koliko je umreženih skupina oko državnog proračuna, onda će nam to biti jasno.
Imamo i drugu činjenicu – građani u bankama imaju štednju koja se kreće između 28 i 30 milijarda eura. To je očiti pokazatelj da postoji u narodu dio kojem je jako dobro. Ali i da država ne potiče poduzetništvo, nego rentnu ekonomiju. Zapravo je porazno da je toliko suma novca uz ovako smiješne kamate na štednji, a ne u poduzetništvu.

Piretis
Member
Piretis
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik- U koje poduzetništvo? Ono kakvo je u Austriji ili Švicarskoj ili ovo naše u kome možeš opstati samo dijeleći koverte ili varajući na porezu? Ili ono, tata zamračio milione (u €-ima) pa sada sin, veliki poduzetnik, prodaje pamet u medijima?
Nas je stoljetna tlaka naučila da jedino što je sigurno to su novci, u banci ( ni ti baš nisu 100% sigurni), ili oni u čarapi. Nikakve dionice i vjera u veliku dobit (za detalje vidjeti pod “prodaja INA dionica građanima”).

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Piretis

Piretis
Zato sam i rekao: država ne potiče poduzetništvo, nego rentnu ekonomiju. Da je država drugačija, onda bi se sigurno našlo ljudi, ideja i poduzetničkih projekata. Vidimo da novca ima i to obilato.

PPP
Gost
PPP
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

To što ima novaca obilato i jeste najveće zlo. Jeftina ponuda novca direktno je vezana za trošenje u gluposti. Naplata sljedi uz velike kamate.

Svaka investicija u glupost vodi u inflaciju koja se ne vidi jer se inflacija dugom “tjera” u budućnost.

Država nije kriva što uzima novac, nego onaj tko daje.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  PPP

Uglavnom je problem kad novca nema. To što ga ima nije zbog naše proizvodnje, inženjerskog kadra, inovacija, nego zbog turizma. Dolaze ljudi ovamo i ostavljaju novac. A onda ljudi ne znaju što će s njim.Stavljaju ga u banku. Banka ne zna što će s njim, zato i jesu kamate tako niske.
Državi nitko ne daje novac, ona ga sam uzima i to pod prisilom.
Svako trošenje novca jest nečiji profit.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  PPP

Briljantno PPP.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Davor

Narod ništa nezna. Npr. Wikipedia- za ljude vani točno znate tko su im roditelji i čim se bave i koje su točno škole završili. Tko zna to za Pernara? Koje su to srednje škole završili npr. Bandiić ili Bujjanec?

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  trol

Sputnjik? Šta ti je na njemu ne logično?

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije

Ekstremna desna ruska stranka po europskim mjerilima. Tamo je desnica svatko tko nije leftard. Danas ljevica na zapadu više i ne postoji, to su samo leftardi. Ljevica u Europi su danas mahom paraziti koji žive na tuđi račun i boje se da to ne izgube. Kvazi – umjetnici, kvazi – glumci, kvazi – intelektualci, razne marginalne “ugrožene” skupine koje financira država… Da ih se pošalje na tržište rada da sami radom zarađuju za svoj život pomrli bi od gladi. Da citiram Berlusconia, velikog Putinovog prijatelja :”S lijevima na vlasti, bijeda, teror, smrt.” Ovi mladi Rusi su konzervativno i patriotski usmjereni, a to je autor prešutio. Po definiciji, to je desnica. Da, u Rusiji postoji mnoštvo naroda, mislim čak oko 200, ali svi su rusificirani. Ruska ideja i jezik su dominantni. Osobno mislim da su danas najviše privrženi ruskoj ideji i naciji takvi rusificirani narodi iz Azije, više i od samih etničkih Rusa, Slavena. Barem sam ja stekao takav dojam kad sam bio u Rusiji. Razlog leži u tome što je Rusija svim tim narodima puno dala, donijela im je civilizaciju. Usput, moram reći da Putin odlično kotira u ruskom narodu, ali njegova stranka Ujedinjena Rusija baš i ne. Zato je… Pročitaj više »

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  Bruno

Bruno, fino si počeo ali loše završio. Nacija je ljevičarski izum i oni prvi trebaju biti suverenisti. Druga greška koju si napravio je vezana za napuštanje stranke prije predsjedničkih izbora. To se često čini jer predsjednik je svih građana a ne samo onih koji su u stranci.

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  Damir

Ne razumiješ ti o čemu govoriš. Države su puno starije i od ljevice i od desnice. Države postoje od nastanka civilizacija, a pojmovi kao šta su ljevica i desnica tek nekih 150 godina, od početka industrijalizacije i stvaranja parlamentarnih demokracija u Europi. U Americi npr. postoje samo dvije stranke. Tko je tu ljevica, tko desnica, tko centar? Obje su potpuno iste…
Ovo o Putinu ti je toliko naivno da ne želim gubiti vrijeme da to komentiram.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Bruno

I države i nacije i ljevica i desnica i plemena i carstva su čeda istog stvora.

kiki
Gost
kiki
2 godine prije
Reply to  Damir

Predlažem lijepo pročitati definicije društvenih grupa: što je pleme, narod, nacija. Ne škodi znati i definicije države- od Platona do Marxa…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije
Reply to  Bruno

Ne postoji ljevica još od početka 20 stoljeća u zapadnoj Europi, tko poznaje politologiju, i Kautskog i njegove teorije o socijaldemokraciji kao “preuzimanje vlasti kroz dugi marš kroz institucije”, a ne revolucija. E kad jednom postaneš dio institucija, posebno zastupnik, kao opozicija si možeš dozvoliti eskapade, što zna podizati popularnost, ali vlast??? .To su kompromisi, zakulisni pregovori i dogovori, privilegije koje treba očuvati, … Rusija je drugo. Oni su s neoliberalnom pošasti dotakli dno i država je bila pred raspadom (Čečenija). Sad su sila, ekonomska i vojna, država je ujedinjena pod parolom zdravog patriotizma, ne šovinizma. Zato može ići naprijed.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
2 godine prije

Uzmi samo Putinove ljude. Lavrov – Rus, Vaino – Estonac, Ivanov -Rus- Šojgu (Tuva/Armenac), German Greff i Aleksej Miller (porijeklom Nijemci), zapovjednik neformalne Pretorijanske garde – Kadirov (Čečen) itd unedogled.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Ne vidim problem u ideološkim temama, barem ne u smislu da one izravno vode u stagnaciju ili nazadovanje društva. Ljevičarenje, desničarenje je dobrodošlo. Neka svatko iznese svoje poglede na svijet i društvo, nek se natječe sa svojim idejama. Na kraju će opću korisnost jedne, druge ili treće opcije birači zaokružiti na izborima. Međutim, kod nas nema ni lijevih, ni desnih tema. Svakodnevna politička borba se vodi samo zato kako bi se bitne teme gurnule pod tepih. Otud izvlačenja prošlosti i neraščišćenih povijesnih tema.
Riba smrdi od glave, a naše politike usmjerava politički vrh zbog spomenutih razloga. Kako se nikad birači ne bi upitali A zašto mi plaćamo tolike poreze?
Razlika između nas i Rusije je upravo u tomu – imaju političko vodstvo koje nameće prave teme i oko njih mobilizira energiju birača i to naravno ujedinjava ljude.
Pernarov posjet Moskvi je dobar znak. Dosad su naše političke elite išle u London, Washington po podršku za osvajanje vlasti. Sumnjam da će Pernar vidjeti Putina i sasvim sigurno tamo nije išao po podršku. Svejedno – njegova prava gesta. Mogao je u Moskvu ići i na svjetsko prvenstvo i navijati. Ovakvo navijanje za Hrvatsku mi je draže.

Davor
Gost
Davor
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

U stvari ljevica i desnica ne bi trebao više postojati. Ona je imala svrhu kada su se osnivale stranke pa do devedeset godina 20. stoljeća. Sada su bitne metode kako urediti državi na demokratičan i sekularna način, da budu relativno svi zadovoljni. Vođenje države ne me biti vladavina jednih u odnosu na drugih. To nebi trebala više biti borba za vlast već borba za promjene. Što valja uzmeš , što ne valja mijenjaš. Demokracija je upravo služenje narodu a ne borba za vlast i proglašavanja pobjednikom i gubitnikom drugu stranu.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Davor

Kad prestanemo idealizirati, onda ćemo vidjeti kako postoje određene interesne skupine kojima ideologija služi kao koprena koja će skrivati njihove relacije prema proračunu i življenju od poreznih prihoda, onih koji rade. One zato danas postoje.
Ono što valja tebi, ne valja nekomu drugom (jer ga ostavlja bez prihoda). Države treba biti manje, zakona treba biti manje (pa posljedično i birokracije koja će te zakone provoditi, nadgledati), a sloboda više. Tamo gdje je država treba biti nemilosrdna – a to znači nezavisno sudstvo, zakone po mjeri čovjeka i trenutka.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Davor

Nije im više potrebna umjetna politička podjela na ljevicu i desnicu (a obje su uvijek radile za istog gazdu inventora) i zbunjivanje desne i lijeve polovice mozga sa tim političkim socijalnim inženjeringom kad sad taj posao odrađuju binarni kodovi interneta, tv-a, glazbe, filmova u susret transhumanizmu i borgu.

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije

@Obrana ne znam više koja po redu?.. inače rijetko komentarišem tekstove o Pernaru jer ga ja ne shvatam ozbiljno(samo moje lično mišljenje, ništa drugo) ali na ovakav komentar morao sam. Zar je moguće da o islamu, onom pravom a ne ovoj cionističkoj verziji i socijalizmu ne znaš ama baš ništa?!

Ideološka obrana
Gost
Ideološka obrana
2 godine prije

Tadmur – Zar je moguće da od toliko socijalista i muslimana nitko ne uspijeva napisati suvisli pro-islamski ili pro-socijalistički argument? Otiđi na YouTube i potraži video “MILO Leaves Australian Muslim Activist In Sobbing Heap”. Eto, tako svi vi branitelji islama izgledate kad vas netko pritisne da pokažete to svoje velebno znanje islama.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije

Obrano,ja sam rođen ,školovao se i živim u takvoj sredini da mi mitingovanje kojekakvih aktivista nije potrebno da bih nešto saznao ili naučio o drugačijem a što se tiče socijalizma (koji je mrtav)kojega si spomenuo imam dovoljno godina da znamo čemu pišem.Odlazak iz jedne krajnosti u drugu ide zajedno sa predrasudama ,etiketiranjem i generalizacijom ..svi znamo gdje to vodi.

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Ne shvatas ozbiljno?! To govori da imas sujetu prema njemu ili vjerojatnije, da si se totalno ohladio od lokalnih politicara i susjednih da si izgubio svaku nadu u bolje sutra. Stoga zivis samo da prezivis iz dana u dan.

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Zvrk

Polako Zvrk,sjeti se Petrova,Prgometa i ekipe.Kolika su bila očekivanja a šta ste dobili u HR?Jedno veliko ništa.Nula bodova.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije

Mudra su ti sva tri napisa Tadmure.

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  Zvrk

Jeli ti Luka Modric vratio novac koji ti duguje, lakrdijasu?

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović
2 godine prije
Reply to  Bruno

Kome se obraćaš Bruno?Bio je ovdje tekst o Luki ,ja se nisam sa tobom prepirao,pojasni malo jer ovako ti ispadaš lakrdijaš.

pera detlic
Gost
pera detlic
2 godine prije

Ovaj Vas komentar je veliko zlo. Kad smo vec kod zla.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!!!!

Ideološka obrana
Gost
Ideološka obrana
2 godine prije
Reply to  pera detlic

Pa napiši zašto je taj komentar zlo, imaš dovoljno papira i tinte. Sloboda narodu kažeš, u socijalizmu i islamu, jel? Tragikomedija.

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije
Reply to  pera detlic

Šteta šta narod baš i neće tu tvoju slobodu…

Davor
Gost
Davor
2 godine prije

Zlo kao takvo ne postoji. To je djeća interpretacija što je poželjno ponašanje a što nije. Ključno je postupanje po načelima i stoga
treba biti dosljedan.

Teološka obrana
Gost
Teološka obrana
2 godine prije
Reply to  Davor

Negacija dobra (i zla) je zlo. Tko negira Boga treba se paziti da Bog ne negira njega. Kakva načela uopće mogu postojati bez Boga? Ti ćeš ih izmisliti a ostali se trebaju pokoravati tvojoj volji, ili što već?

Bruno
Gost
Bruno
2 godine prije

Tebi je to Bog valjda rekao, pa ti to znaš. Taj tvoj Bog… Jeli prirodan ili natprirodan?

Braco
Gost
Braco
2 godine prije

Ako se tekst prenese na domacu politicku scenu, slijedi da portal Logicno navija za Komsica, a ne za Covica. Pa dobro, to je njihova stvar, ali malo u konfliktu sa “mi smo suverenisticki portal”, kako su ga sami opisivali.
Pise Jasak, da politicari koji igraju na kartu medjuetnickih skupina nisu dobronamjerni. Ne znam kako ce se to svidjeti citateljskoj publici koja osim portala Logicno posjecuje direktno.hr i kamenjar.com.
Preko ledja kojeg naroda ce se prelomiti ta prica, to mene zanima.

L. R.
Admin
Famed Member
2 godine prije

Poštovani Braco, Neki dan smo vam fino objasnili da u redakciji portala Logično sjede osobe raznih svjetonazora i uvjerenja. Jedino što nema Soroševaca, niti će ih biti. :). Glede političara s prostora Balkana i šire, stvar je vrlo jasna. Ako su načela političara ili političkih stranaka sljedeća: 1. Rad u interesu vlastitih nacionalnih država 2. Neutralnost u odnosu na druge svjetske sile: SAD, Rusija, Kina, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Izrael… 2. Istinsko tiskanje vlastite valute 3. Parlamentarna kontrola Centralne banke 5. Monetarna politika s ciljem veće zaposlenosti 6. Ukidanje valutne klauzule 7. 50% banaka mora biti u vlasništvu državljana zemlje u kojoj banke posluju 8. Neovisno i od korupcije očišćeno pravosuđe i Ustavni sud 9. Izlaz iz svih asocijacija gdje nacionalni interesi nisu na prvom mjestu 10. Stvarno slobodno tržište gdje svi imaju identične uvijete za rad 11. Zabrana GMO hrane 12. Sve veće odluke moraju biti potvrđene referendumom 13. Ideološke teme koje razbijaju društvo, staviti u drugi plan 14. Razno-razne udruge moraju biti financirane od domaćih članarina i donacija 15. Politička lustracija svih političara koji ne održe predizborna obećanja 16. Na javnoj televiziji dati riječ svim stranama, a ne samo jednoj 17. … …tada će ti političari imati našu… Pročitaj više »

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  L. R.

Doooobaaarrr L.R..

Teritorijalna obrana
Gost
Teritorijalna obrana
2 godine prije
Reply to  L. R.

Loše nam se piše sa neutralnošću. Trebamo jasno biti uz Rusiju i Kinu. Neutralne Amerika odmah gazi.

Fatih
Gost
Fatih
2 godine prije

I OSTALI CE DOCI DO PAMETI……!

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Bravo L. R. samo se bojim da su takvi endemska vrsta.

Pantsir S1
Gost
Pantsir S1
2 godine prije

Ispravka. U Rusiji zivi vise od 190 razlicitih etnickih grupa.

Perica
Gost
Perica
2 godine prije

Hrvatska nije ruska interesna zona i to Rusi poštuju, imaju oni svojih zona koje ameri takođe poštuju! Dotični se slika tamo ne bi li sakupio kući koji glas, zna da ih ima u Hrvatskoj dobar broj i na njihovim krilima “uleti” ponovo u skupštinu (Sabor).Dakle to je Pernarova interesna zona i ništa ga drugo u stvari ne interesuje. Ima takvih i kod nas, zana da mu se većinska Srbija smeje al’ ne mari, “on” ima svoju ciljnu grupu i samo se njima obraća, drugi ga apsolutno ne interesuju

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris
2 godine prije

hrvatska mu je definitivno premala…treba ga prekomandovat u eu parlament ili još bolje u vatikan za biskupa

Čađo
Gost
Čađo
2 godine prije

Jebla vas i ljevica i desnica, da vas jebla! Nema ni lijevih ni desnih, sve je to samo druga strana iste medalje! Svi rade za istog gazdu!

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
2 godine prije
Reply to  Čađo

Lako je tebi Čađo, ti znaš, a kako sa drugima koji vjeruju u demokratske lijeve i desne šarene laže.

viktor
Gost
viktor
2 godine prije
Reply to  Čađo

”Tocno u sridu”.Jednom recenicom, cela istina.

bbbb
Gost
bbbb
2 godine prije
Reply to  Čađo

E moj Čađo, to ne shvača 99 posto ovaca zemaljskih.

sreten
Gost
sreten
2 godine prije

toje prava stvar.kad bi gradjani imali moje misljenje ,onda bi glasali az zivi zid za sincica i ivana.ja nisam nikakva baba vange ali znam da ocjenim sto ja dobro.cim se osnovao zivi zid,revaosam i napisao na mom portalu,daja sincic nada hrveckeeto toliko

Ivo Lola
Gost
Ivo Lola
2 godine prije

Ako je poveo ljepšu polovicu kao u Iran, gosti hotela u kojem je odsjeo neće se propisno naspavati. Eno ima na YT, odrukao ga prijatelj Teša Tešanović, kakav je cirkus radio tamo kad je bio “u parlamentarnoj posjeti” ???? !

Brainstorm
Gost
Brainstorm
2 godine prije

ove samovoljne pokretne slike me uznemiruju dok citam.

Damir
Gost
Damir
2 godine prije
Reply to  Brainstorm

Nemoj se igrati sa zdravljem. Obrati se hitno liječniku.

Gortan
Gost
Gortan
2 godine prije

Nesretnom Pernaru a i nesretnom autoru teksta, niko još uvek nije rekao a i neće… “Jugoslavija nije sinonim za prošlost, već za ono što dolazi “… A Džingis – kana i Mongole… Aferim!

Perun
Gost
Perun
2 godine prije

Bit će treća Juga a kome se ne sviđa može slobodno otići. Planovi postoje, narod se ne želi boriti pa je projekt na čekanju. Juga 3 bit će totalno različita od prve dvije. Današnje vazalne državice dovedene su do samog apsurda i izgubile svaki smisao. Zbog stanja u kojem narod ne želi sudjelovati u borbi za povratak Jugoslavije treća verzija neće biti tako socijalno osjetljiva i nakon velike čistke koja bi mogla trajati 10-ak godina naravno da se mnogima neće sviđati ali poslije ima da bude regionalna velesila. Čisto da neslužbeno najavim. Kad bude – bit će. Ako nekom smeta a što reći nego – ne pita se vas niti vas se ikad išta pitalo samo su vam prodali iluziju da nešto odlučujete. Za razliku od demokratskih stranaka koje stalno nešto žicaju za projekt Treće Jugoslavije nikakva podrška nije potrebna pa neka svatko misli što hoće. Bit će onako kako se sprovede na terenu u gustoj fizičkoj realnosti.

Vlastimir
Gost
Vlastimir
2 godine prije

Bravo za Pernara.Žilavo se opire masonskom uticaju Amerike i EU.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik