Ivan Pernar u posjeti Moskvi i centrali Putinove stranke

Ivan Pernar u Moskvi - Stranka Ujedinjena Rusija - Portal Logično
101 komentar

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar otputovao je u posjetu Rusiji. Tamo ostaje do 20. listopada. Kao i do sada, svaku posjetu Ivana Pernara prate interesantni foto i video materijali, a informacije koje njegove posjete nose, doista se razlikuju od informacija koje čitamo, slušamo i gledamo u mainstream medijima.

Ivan Pernar je osebujan političar. Političke aktivnosti Ivana Pernara su bogate i interesantne. Ovaj saborski zastupnik ne preza ići na lice mjesta i osobno se informirati o određenom lokalnom, državnom ili međunarodnom problemu. Posjetio je Bihać i Veliku Kladušu, te nam otkrio “inženjere” i “liječnike” koji po noći kradu i obijaju raznorazne objekte, posjetio je Palestinu i intervjuirao Ahed Tamimi, a u Teheranu se sastao s najvećim svjetskim disidentima.

Danas je Ivan Pernar u Moskvi. Svojim fotografijama nam približava Moskvu i Rusiju koje ne gledamo često, jer tamo nemamo naših vanjskih suradnika. Osim Moskve, posjet Ivana Pernara nam daje priliku upoznati iz prve ruke mladež Putinove stranke “Ujedinjena Rusija”.

Nećemo ulaziti u razloge posjete, jer nismo razgovarali s Ivanom, iako on vrlo rado objasni sve što ga upitamo. Pažnju su nam privukle fotografije Ivana Pernara iz centrale mladeži Putinove stranke “Ujedinjena Rusija”. Ne zbog Ivana Pernara i lijepih mladih ljudi, čija nam lica puno toga govore, nego zbog jedne vrlo interesantne činjenice koja razbija sve predrasude Zapada.

U redakciji portala Logično, već odavno vjerujemo kako ruske političke stranke ne igraju na kartu međureligijskih i međuetničkih sukoba kako bi osvojile vlast na izborima. Umjesto međureligijskih i međuetničkih sukoba, ruske političke stranke, a posebno Ujedinjena Rusija, računaju na jedinstvo svih Rusa, bez obzira na etničku pripadnost. Rusija broji čak 83 različite etničke skupine. Usporedbe radi, u Hrvatskoj ih je 19, a u BiH 17 etničkih skupina.

Logična osoba se odmah priupita u čemu je problem u Europi i u našem regionu? Je li etnicitet glavni problem ili je nešto drugo u pitanju. Kako je moguće da u Putinovoj stranci surađuju sve etničke skupine i svi rade za svoju jednu jedinu Rusiju?

Je li naš glavni problem naša etnička pripadnost ili ekonomska sposobnost? Veže li dva beskućnika etnička pripadnost ili činjenica da su obojica bez svog doma. Možemo ići i dalje. Jedan beskućnik može biti heteroseksualac, a drugi homoseksualac. Ni ovo im neće puno pomoći kako bi pronašli svoj dom i mir.

Bivša Jugoslavija se raspala. To je gotova stvar. Danas, bilo kakva ideja o novoj Jugoslaviji vodi direktno u međuetničke i međureligijske sukobe. Novonastale zemlje su doista politički slabije na međunarodnoj sceni, nego je to bila Jugoslavija. Bili su i Mongoli jaki, ali su sada neprimjetni.

Zemlje Balkana imaju svoje granice, narode, etničke skupine, tradiciju, jezik i kulturu. Političari koji igraju na kartu međureligijskih i međuetničkih skupina nisu dobronamjerni niti u jednoj državi. Ta igra je pokušaj prikrivanja nemoći i perfidnih destruktivnih ideja.

Red, rad i mir u jednom zdravom i fer ekonomskom okruženju je rješenje svih problema. U takvom društvu ne smije biti iskorištavanja, ali ni parazitiranja. Kada bismo vas upitali kome pripada mladež Ujedinjene Rusije, desnoj ili lijevoj struji, odgovor bi bio uvijek pogrešan, jer ruska mladež pripada Rusiji.

Poruka je jasna. Učinimo dobro svojoj državi i svojim bližnjim, pazeći na unutarnje i vanjske neprijatelje koji nam svakodnevno ubacuju kost u obliku ideoloških tema. Kada svi sredimo stanje u svojoj kući, imat ćemo i mir izvan nje.

 

 

PosjetaUjedinjena Rusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
101 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zare
5 godine prije

Politicko prikupljanje politickih bodova, prvo slikanje u Palestini danas u Moskvi, sutra ko zna.. mozda u Iranu? btw. Imao sam nekde definiciju salonskog ljevicara, prilepit cu kad nađem.

Jole
5 godine prije

Zare nisi ni pročitao članak jer u članku piše da se javljao iz Teherana. Dakle, reagirao si emotivno i s predrasudom.

Zare
5 godine prije

Samo cu jos nesto da vas pitam za na kraj..Dali se itko u saboru od ovih koji se “bore” protiv kapitalizma, za radnicku klasu odreko barem cetvrt svoje debele poslanicke plate ili se zalagao da se svim parlamentarcima plate smanje…ono iz solidarnosti sa radnickom klasom??

PPP
5 godine prije

Zare, svi ti koji su se navodno borili za radničku klasu su najviše opljačkali te radnike, tako da ta mantra više ne pali.

Što se tiče plaće i tu ti priča ne pije vodu.

Njemu plaću plaćaju njegovi birači da štiti njihove interese, a na da je dijeli drugima pa da sutra mora primati mito za preživljavanje.

trol
5 godine prije

šta je ovo.. kreiranje kulta ličnosti od kukavičjeg jajeta??
apropo’ Jugoslavije, kad je to već tema članka… ni ruskim trenutnim elitama nije u interesu zdrava zajednica jednog te istog naroda ovog prostora:( vidi se po medijskom djelovanju, najviše (vidi Sputnjik).
A koje su ono subliminalne poruke… kao ekonomija.. koja crna ekonomska sposobnost kad su svi segmenti društva okupirani..
i da spominjanje zajedništva vodi u rat… ???!!! e, moj Jasak:(

Bruno
5 godine prije

Ekstremna desna ruska stranka po europskim mjerilima. Tamo je desnica svatko tko nije leftard. Danas ljevica na zapadu više i ne postoji, to su samo leftardi. Ljevica u Europi su danas mahom paraziti koji žive na tuđi račun i boje se da to ne izgube. Kvazi – umjetnici, kvazi – glumci, kvazi – intelektualci, razne marginalne “ugrožene” skupine koje financira država… Da ih se pošalje na tržište rada da sami radom zarađuju za svoj život pomrli bi od gladi. Da citiram Berlusconia, velikog Putinovog prijatelja :”S lijevima na vlasti, bijeda, teror, smrt.” Ovi mladi Rusi su konzervativno i patriotski usmjereni, a to je autor prešutio. Po definiciji, to je desnica. Da, u Rusiji postoji mnoštvo naroda, mislim čak oko 200, ali svi su rusificirani. Ruska ideja i jezik su dominantni. Osobno mislim da su danas najviše privrženi ruskoj ideji i naciji takvi rusificirani narodi iz Azije, više i od samih… Čitaj više »

Son of Alerik
5 godine prije

Ne vidim problem u ideološkim temama, barem ne u smislu da one izravno vode u stagnaciju ili nazadovanje društva. Ljevičarenje, desničarenje je dobrodošlo. Neka svatko iznese svoje poglede na svijet i društvo, nek se natječe sa svojim idejama. Na kraju će opću korisnost jedne, druge ili treće opcije birači zaokružiti na izborima. Međutim, kod nas nema ni lijevih, ni desnih tema. Svakodnevna politička borba se vodi samo zato kako bi se bitne teme gurnule pod tepih. Otud izvlačenja prošlosti i neraščišćenih povijesnih tema. Riba smrdi od glave, a naše politike usmjerava politički vrh zbog spomenutih razloga. Kako se nikad birači ne bi upitali A zašto mi plaćamo tolike poreze? Razlika između nas i Rusije je upravo u tomu – imaju političko vodstvo koje nameće prave teme i oko njih mobilizira energiju birača i to naravno ujedinjava ljude. Pernarov posjet Moskvi je dobar znak. Dosad su naše političke elite išle u… Čitaj više »

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

@Obrana ne znam više koja po redu?.. inače rijetko komentarišem tekstove o Pernaru jer ga ja ne shvatam ozbiljno(samo moje lično mišljenje, ništa drugo) ali na ovakav komentar morao sam. Zar je moguće da o islamu, onom pravom a ne ovoj cionističkoj verziji i socijalizmu ne znaš ama baš ništa?!

pera detlic
5 godine prije

Ovaj Vas komentar je veliko zlo. Kad smo vec kod zla.
SMRT FASIZMU SLOBODA NARODU!!!!

Davor
5 godine prije

Zlo kao takvo ne postoji. To je djeća interpretacija što je poželjno ponašanje a što nije. Ključno je postupanje po načelima i stoga
treba biti dosljedan.

Braco
5 godine prije

Ako se tekst prenese na domacu politicku scenu, slijedi da portal Logicno navija za Komsica, a ne za Covica. Pa dobro, to je njihova stvar, ali malo u konfliktu sa “mi smo suverenisticki portal”, kako su ga sami opisivali.
Pise Jasak, da politicari koji igraju na kartu medjuetnickih skupina nisu dobronamjerni. Ne znam kako ce se to svidjeti citateljskoj publici koja osim portala Logicno posjecuje direktno.hr i kamenjar.com.
Preko ledja kojeg naroda ce se prelomiti ta prica, to mene zanima.

Admin
5 godine prije

Poštovani Braco, Neki dan smo vam fino objasnili da u redakciji portala Logično sjede osobe raznih svjetonazora i uvjerenja. Jedino što nema Soroševaca, niti će ih biti. :). Glede političara s prostora Balkana i šire, stvar je vrlo jasna. Ako su načela političara ili političkih stranaka sljedeća: 1. Rad u interesu vlastitih nacionalnih država 2. Neutralnost u odnosu na druge svjetske sile: SAD, Rusija, Kina, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Izrael… 2. Istinsko tiskanje vlastite valute 3. Parlamentarna kontrola Centralne banke 5. Monetarna politika s ciljem veće zaposlenosti 6. Ukidanje valutne klauzule 7. 50% banaka mora biti u vlasništvu državljana zemlje u kojoj banke posluju 8. Neovisno i od korupcije očišćeno pravosuđe i Ustavni sud 9. Izlaz iz svih asocijacija gdje nacionalni interesi nisu na prvom mjestu 10. Stvarno slobodno tržište gdje svi imaju identične uvijete za rad 11. Zabrana GMO hrane 12. Sve veće odluke moraju biti potvrđene referendumom 13.… Čitaj više »

Fatih
5 godine prije

I OSTALI CE DOCI DO PAMETI……!

Jole
5 godine prije

Bravo L. R. samo se bojim da su takvi endemska vrsta.

Pantsir S1
5 godine prije

Ispravka. U Rusiji zivi vise od 190 razlicitih etnickih grupa.

Perica
5 godine prije

Hrvatska nije ruska interesna zona i to Rusi poštuju, imaju oni svojih zona koje ameri takođe poštuju! Dotični se slika tamo ne bi li sakupio kući koji glas, zna da ih ima u Hrvatskoj dobar broj i na njihovim krilima “uleti” ponovo u skupštinu (Sabor).Dakle to je Pernarova interesna zona i ništa ga drugo u stvari ne interesuje. Ima takvih i kod nas, zana da mu se većinska Srbija smeje al’ ne mari, “on” ima svoju ciljnu grupu i samo se njima obraća, drugi ga apsolutno ne interesuju

dinaricus vulgaris
5 godine prije

hrvatska mu je definitivno premala…treba ga prekomandovat u eu parlament ili još bolje u vatikan za biskupa

Čađo
5 godine prije

Jebla vas i ljevica i desnica, da vas jebla! Nema ni lijevih ni desnih, sve je to samo druga strana iste medalje! Svi rade za istog gazdu!

sreten
5 godine prije

toje prava stvar.kad bi gradjani imali moje misljenje ,onda bi glasali az zivi zid za sincica i ivana.ja nisam nikakva baba vange ali znam da ocjenim sto ja dobro.cim se osnovao zivi zid,revaosam i napisao na mom portalu,daja sincic nada hrveckeeto toliko

Ivo Lola
5 godine prije

Ako je poveo ljepšu polovicu kao u Iran, gosti hotela u kojem je odsjeo neće se propisno naspavati. Eno ima na YT, odrukao ga prijatelj Teša Tešanović, kakav je cirkus radio tamo kad je bio “u parlamentarnoj posjeti” ???? !

Brainstorm
5 godine prije

ove samovoljne pokretne slike me uznemiruju dok citam.

Gortan
5 godine prije

Nesretnom Pernaru a i nesretnom autoru teksta, niko još uvek nije rekao a i neće… “Jugoslavija nije sinonim za prošlost, već za ono što dolazi “… A Džingis – kana i Mongole… Aferim!

Perun
5 godine prije

Bit će treća Juga a kome se ne sviđa može slobodno otići. Planovi postoje, narod se ne želi boriti pa je projekt na čekanju. Juga 3 bit će totalno različita od prve dvije. Današnje vazalne državice dovedene su do samog apsurda i izgubile svaki smisao. Zbog stanja u kojem narod ne želi sudjelovati u borbi za povratak Jugoslavije treća verzija neće biti tako socijalno osjetljiva i nakon velike čistke koja bi mogla trajati 10-ak godina naravno da se mnogima neće sviđati ali poslije ima da bude regionalna velesila. Čisto da neslužbeno najavim. Kad bude – bit će. Ako nekom smeta a što reći nego – ne pita se vas niti vas se ikad išta pitalo samo su vam prodali iluziju da nešto odlučujete. Za razliku od demokratskih stranaka koje stalno nešto žicaju za projekt Treće Jugoslavije nikakva podrška nije potrebna pa neka svatko misli što hoće. Bit će onako kako… Čitaj više »

Vlastimir
5 godine prije

Bravo za Pernara.Žilavo se opire masonskom uticaju Amerike i EU.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI