B. Netanyahu: “Izrael već 69 godina stoji na braniku civiliziranog svijeta”

Trump u Izraelu
18 komentara

Nakon posjete Saudijskoj Arabiji, američki predsjednik Donald Trump je stigao u službeni posjet Izraelu, gdje su ga u zračnoj luci dočekali predsjednik židovske države Reuvén Rivlin i premijer Benjamin Netanyahu.

Izraelski predsjednik Reuvén Rivlin je rekao da svijet i Izrael trebaju snažnu Ameriku, a premijer Netanyahu kako želi “pravi mir” s Palestincima.

Donald Trump je u Izrael došao iz Saudijske Arabije, a premijer Benjamin Netanyahu je dolazak američkog predsjednika nazvao “povijesnim” i rekao kako mu je cilj postići “pravi mir” s Palestincima i drugim arapskim zemljama.

“Jučer ste u Saudijskoj Arabiji snažno govorili protiv terorizma i ekstremizma i pozvali da se sve civilizirane snage suoče s barbarstvom, a Izrael upravo to radi već 69 godina. Mi smo zaštitili prve linije civilizacije”, rekao je premijer židovske države u trenutku dok u njegovoj “civiliziranoj” zemlji više od 200 palestinskih zatočenika štrajka glađu.

“Gospodine predsjedniče, možda će se vaš prvi posjet našoj regiji pokazati kao povijesna prekretnica na putu ka pomirenju i miru”, na Twitteru je napisao Netanyahu.

Izraelski premijer je rekao “kako je izraelska ruka mira ponuđena svim susjedima, uključujući i Palestince, ali Izrael traži pravi mir u kojem će židovska država biti priznata, sigurnost ostati u rukama Izraela i sukob završiti jednom zauvijek”.

Netanyahu je izrazio nadu da će “jednog dana izraelski premijer letjeti iz Tel Aviva u Rijad”, misleći na Trumpovo izravno putovanje iz Saudijske Arabije u Izrael, dvije zemlje koje nemaju diplomatske odnose.

Ova je izjava još jedan u nizu dokaza da se ubrzano radi na uspostavi diplomatskih odnosa između zaljevskih petromonarhija i Izraela, na čemu neumorno insistira Trumpov zet Jared Kushner.

Sa svoje strane, američki predsjednik je po dolasku u Izrael rekao “kako se otvorila mogućnost za postizanje mira na Bliskom istoku”.

“Suočeni smo s rijetkom prilikom da uspostavimo sigurnost i stabilnost u regiji. Da stvorimo harmoniju, blagostanje i mir”, naglasio je Trump po dolasku u zračnu luku “Ben Gurion” u Izraelu.

Trump je također izrazio želju “da u budućnosti stanovnici regije žive u miru, a da djeca odrastaju bez terorizma i nasilja”.

U interpretaciji izraelskog premijera Netanyahua pravi mir s Palestincima podrazumijeva priznanje židovske države od strane arapskih zemalja i priznanje Palestine, odnosno onih 12% povijesne Palestine, koliko je ostalo od izraelske okupacije, etničkog čišćenja i genocida, procesa koji traje koja traje upravo 69 godina, odnosno od utemeljenja Izraela 1948. godine.

Trump na Bliskom istoku dogovara savez Izraela i petromonarhija protiv Irana

FOTO – Širenje Izraela i komadanje Palestine od 1948. do danas

Teritorij Palestine kroz vrijeme
Teritorij Palestine kroz vrijeme

Posjeta
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čađo
6 godine prije

Ma kome oni pružaju ruku, umalo ne izbacih ovaj pristojan objed iz sebe…
Ne znam hoće li ruku mira pružati Palestncima preko zida koji su napravili?Hhoće li im pružiti ruku mira svi oni naoružani ilegalni židovski naseljenici na Zapadnoj Obali? Hoće li pružiti ruku mira svim onim nesretnim Palestincima u getu Gaze? Hoće li pružiti ruku mira Sirijcima na okupiranoj Golanskoj visoravni? Hoće li pružiti ruku mira ljudima u južnom Libanonu koje napadaju kako im se svidi?

Za ove ne znam ali znam da gamad iz isila primaju objeručke….

Oni stoje već 69 godina na braniku civiliziranog svijeta!?!?!??!?
O bog te je*o , da te neje*o!
Gade mi se!

čitatelj
6 godine prije

rofl
to je moj komentar na naslov ovoga teksta

Bobi
6 godine prije

Čemu ovi tekstovi ovdje u ovom obliku kao i na index ili jutarnji, a razliku čine samo navodnici na onome sto ovdje citatelji vec znaju da nije i bez navodnika. I ovaj i sa Ivankom Trump….Ovo nije prvi i nadam se da JE zadnji.

Osoba C
6 godine prije

Uvreda zdravom razumu! Pitanje za suvremenu psihijatriju, zašto svi oni koji prave najveća sranja u svijetu vole o sebi misliti kao o braniteljima nečega ili nekoga?

gostgost
6 godine prije

ovih dana u prilici smo vidjeti najvece mirotvorce na svijetu amerikanci saudijci izraelci a jos ce trump da skokne do eu i nato bogami cudno drustvo se skupilp sve veliki mirotvorci znaci da nam slijedi rat

Bobi
6 godine prije

Razlika je u karti i sto mi ovdje znamo da je sarkazam inace tekst je kao prozapadnjacka propaganda sa razlikom u novodnicima, priznao ili ne.

Bobi
6 godine prije

“Izrahell vec 69 godina stoji na braniku civiliziranog svijeta” ovdje pod navodnicima, tamo bez. Gdje sam pogrijesio? Mozda se nismo razumjeli, inace ne citam vise ona sranja nit gledam tv osim filma pred spavanje. I ja nekad ovdje odgovorim nabrzinu ljut od svakodnevnice. Nisam mislio da je ovaj portal “isti”, ne daj Bože.

Tomica
6 godine prije

I njima je brko nudio mir, jednom zauvijek a oni nisu prihvatili. Ne mogu da se načudim kako neki mogu uopće da izgovore takve gadosti. Karte sve govore a vidjeli smo i na TV kako su miroljubivi.

Borac2
6 godine prije

Benjamin Milekowski, Netanyahu mu je lazno prezime.

anarho
6 godine prije

U jebote … blagostanje i mir … sve sami kandidati za nobela … kad jos uzmes u obzir da sudijci sjede na najvisim stolicama za zastitu ljudskih prava … ne zna covjek dal da place il da crkne od smjeha … naopako.

Tedi
6 godine prije

Sastala se braca po svjetonazoru/Tri drzave sa dna lotre po ljudskim pravima.necu nabrajati,svi vide tko zeli.Dno dna od kriminalnih drzava izazivaju bljuvanje..

davor
6 godine prije

Rijetko se može u zapadnim političkim krugovima sresti veći lažov od Netanyahua, McCain i Graham su za njega bubice..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI