Američke optužbe i posjet Assada Hmeymimu

Assad u posjeti ruskoj bazi
23 komentara

Jučer je sirijski predsjednik Bashar Al-Assad, gotovo odmah nakon što su potvrđene prijetnje agresijom od strane Sjedinjenih Država na Siriju, posjetio rusku zrakoplovnu bazu Hmeymim u Latakiji, gdje je razgovarao s ruskom časnicima i zapovjednicima mirovne misije, te razgledao oružja u bazi.

Naravno, posjeta nije bila je nenajavljena, kao ni ona tijekom ramazanskog bajrama u Hami ili obilaska ranjenih sirijskih vojnika u njihovim domovima, ali je ova ima posebnu simboliku.

Na fotografijama se vidi kako sirijski predsjednik razgleda oklopno BMD-3, zatim teški BMPT “Terminator”, koji je stvoren od trupa T-72 i može biti dobar izbor za buduće opremanje oklopnih jedinica Republikanske, obzirom da će BMP-2, a možda i BMP-3, doći u Siriju kako bi zamijenili BMP-1 i druga starija borbena oklopna vozila na prvoj crti bojišta. Na kraju se Assad popeo u kabinu Su-35, ​​najpouzdanijeg borbenog zrakoplova visokih performansi za više uloga u borbenim zadaćama.

Assad u posjeti ruskoj bazi
Assad u posjeti ruskoj bazi

To bi otprilike bio opis posjete Bashaar Al-Assada ruskoj bazi u Hmeymimu u Latakiji, ali na nije bila puko razgledanje ruske vojne opreme, jer je sirijki lider tamo bio bez posebnih savjetnika i stručnjaka za oružje, a on je po profesiji liječnik, kao što znamo. Dakle, nagađanja da je razgledao vojnu opremu i naoružanje, na nimalo poseban datum, gotovo kao “turist”, padaju u vodu.

Assad u posjeti ruskoj bazi
Assad u posjeti ruskoj bazi

Ova nenajavljena posjeta bi se mogla promatrati kao odgovor na prijetnju Bijele kuće koja je u ponedjeljak priopćila kako ima saznanja da Assad priprema kemijski napad:

“Imamo saznanja da sirijska vlada priprema kemijski napad sličan onome koji se dogodio u Khan Sheykunu. Kao što smo već rekli, Sjedinjene Države su u Siriji kako bi eliminirale Islamsku državu i Iraku i Siriju. Međutim, ako gospodin Assad provede drugi napad i masovna ubojstva koristeći kemijsko oružje, on i njegova vojska će platiti visoku cijenu”, stoji u priopće ju američke administracije.

Kasnije je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders rekla “kako je poruka Bijele kuće vrlo jasna”, ali je odbila navesti kako je Bijela kuća saznala za navodne “predstojeće napade”, dok je druga glasnogovornica, Heather Nauert, rekla kako se s dolaskom Rusa 2015. godine “situacija u Siriji samo pogoršala”.

“2015. je sirijski režim je na rubu kolapsa. Tko mu je došao u pomoć? Rusija. I tako smo sada u ovoj situaciji”, rekla je Nauert.

Prema njezinim riječima, ruske akcije su ojačale sirijsku vojsku, što je, sa stajališta Washingtona, dovelo do pogoršanja situacije u zemlji.

Osim toga, rekla je kako dokaze o navodnoj skoroj uporabi kemijskog oružja u Siriji Bijela kuća neće objaviti, jer je to “stvar obavještajne zajednice“.

“Kao što svi znate, s vremena na vrijeme se pojavi puno stvari koje ne možemo komentirati u detalje. Međutim, ovo pitanje je privuklo pozornost američke vlade na najvišoj razini”, rekala je Nauert.

Također je dodala da Rusija ima veliki utjecaj na Assada, te da ga “mora iskoristiti”.

U okolnostima ovako oštre retorike i prijetnji, posjet Hmeymimu se može smatrati kana više načina, ali nikako “rutinskim obilaskom savezničkih snaga”. Možda je upravo ovo bio odgovor Bijeloj kući i glasnogovornici Nauert kako će u svjetlu sad već prilično nemaštovitih optužbi protiv vlade u Damasku Moskva “utjecati” na Assada i njegove oružane snage.

bashar al-assadeHmeymimPosjetaruska vojna baza
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Anonymous
6 godine prije

MilanZC ce vam reci da su to SVE igre globalista i da je SVE vec dogovoreno, SVE se vec znade unaprijed, samo mi ne mozemo nista dokuciti.

Potpis
Jedan od onih kojima je doku***

Alen
6 godine prije

Rjecima amera ; onaj kome je poruka upucena taj ce je shvatiti…

Tadmur
6 godine prije

Ove dvije portparolke( drolje) kažu da se dolaskom Rusa stanje pogoršalo.Da li se kobile uopšte zapitaju šta bi bilo da nisu došli u Siriju?Da u pentagonu sjede plaćenici ,hulje ,licemjeri i lažovi to je jasno.Najveća naša tragedija je je to što bijelom kućom upravljaju bolesnici.Ljudi koji su opsjednuti.Drugog objašnjenja nema,nije više ni želja za vlašću profitom u pitanju nego čisto zlo.

Bižlo
6 godine prije

Iz americke vlade su izjavili da zele vidjeti sto vise ubijenih Rusa u Siriji.

fenix
6 godine prije

Vise je nego li jasno da poslije svake Americke akcije Rusi odreaguju tako da Amerikanci sve dublje tonu u Siriji poslije bombardovanja Saa kod Al Tanfa Ameraikanci su okruzeni. Rusi koriste politicki manevar dok kod mogu ali i odgovaraju na Americke akcije. Posto politickog prostora ima sve manje ova posjeta Assada Hmejmimu i slikanje sa Ruskim vojnim personalom je jasna poruka Americi da ce biti dvrd i oruzani odgovor odnosno da su Oruzane snage RF i Saa saveznici. U ostalom nesto se sprema veliko Assad obilazi Siriju i vojnike,ranjenike i kao slag na tortu Hmejmim??

Majkl Đordan
6 godine prije

Pogledajte izjave ovih kravetina iz State Departmenta. Američki manijaci više ni ne pokušavaju zamaskirati stvari i otvoreno priznaju da je ISIL njihovo čedo. Postoji jedan problem koji se tiče svih nas, a taj je da su gospodari kaosa svjesni da su provaljeni od (vrlo uskoro) većine svjetske populacije i da ih ili čekaju bandere, ili će hitno izazvati armagedon koji će znatno prorijediti svjetsku populaciju, a preživjeli će biti stavljeni pod čizmu. Bojim se da ti luđaci zapravo nemaju izbora osim pokušati gurnuti cijeli svijet u provaliju. Na nama je da im to ne dozvolimo.

mmm
6 godine prije

jedino sta im je ovim porucio je da se ima gdje sakrit ako ga napadnu.
ps. kojim jezikom je ovo pisano, nema skoro ni jedana recenica ispravno napisana

glaro
6 godine prije

US-rani su objavili cijelom svijetu da Sirija planira kemijski udar.
Ruska vlada je rekla da je ovo repriza Iraka kad je americka vlada lagala da Irak ima kemijsko oruzje.
Americka vlada je izjavila danas da se sirijski predsjednik ustrasio i povukao kemijski udar.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI